vee-jay wrote:gradskadjeca wrote:vee-jay wrote:Ne razumijem zasto kupovati iMac? Zasto uopste postoji takav PC?
To sam se i ja pitao do prije dvije godine. Da li si ga koristio, ili si odmah oodustao.
Moram se sloziti da je precijenjen mozda malo, ali malo. SPreman sam dati za njega bez zaljenja 2000 KM, zalim ovih 3500-4000 KM, ali ja zalim i to je najbitnije, placam ga posteno zaradjenom lovom.
Trenutno imam Hackintosh kuci. Radi savrseno, fenomenalno i fantasticno. Medjutim iz njega mi ide nekoliko kablova.
Napojni za centralnu
Napojni za monitor
Kabal za misa
Kabal za tastaturu
Kabal za zvucnike
Kabal za ethernet
Kabal iz graficke za monitor
Iz iMac-a ide, koliko, jedan kabal jel ?
O performansama da i ne govorim. Imao sam i iMac masine i trenutno imam Mac Book Pro.
Bolje mi je ovo uzeti za 4000 KM, nego neku trulju, vozikat se po gradu i usmriti nekoga, kontash. BTW to mi je i radna stanica na kojoj vrsim produkciju. Otplatit ce on sebe za koji mjesec ne sekiraj se, osim ako nisi kontao da mi ga platis pa pitas koja je svrha.
Mislim da si pogrijesio thread u svakom slucaju
Imam MBPro. Mobilan sam. Kada radim u kucnom birou dodam svoj 24" acer koji je odlican a 50% jeftiniji od apple-ove alternative. Da se primarno bavim kreativnim poslovima uzeo bih Mac Pro sa SSD HDiskovima a ne neku fancy light verziju. Kad bolje razmislim, prije bih kupio Mac Mini nego iMac. A kad jos bolje razmislim, u poptpunosti sam zadovoljan sa svojim MBPro.
Ne radim sa videom, nije mi pod moranjem SSD da imam. Da nabavljam porsche a ne smijem ga potjerati vise od 80 kmph rekao bih da se preseravam. Ovako it is only for my eyes u mom radnom prostoru pod kljucem.
Izvini zbog moje prvobitne reakcije, mislio sam da je neki noob uletio da pametuje. Cijenim tvoje misljenje i uvazavam ga, ali svako ima svoj gust naravno, nekome su to auto i trava, speed, kladionica, kafana, nakit, video kartice itd...
Meni su veliki display-i i jedino iMac i MBPro ceifovi, dakle ne treba mi iPhone i ne volim ga, probao ga jesam ali mi je NOTE dao sve sto mi treba u zivotu. Ne treba mi iPad, stvarno mi ne treba jer imam nekoliko racunara i NOTE

.
Svako naravno ima svoje misljenje i tvoje je opravdano sa tvoje tacke gledista ali ja imam neke druge prioritete.
L.P.