Real Madrid C.F.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kory_galaktikos
#1976 Re: Real Madrid C.F.
sto se tice reala znamo da je sve moguce....jos pogotovu ako je tu upleten kontavezni murinjo pa ni za jedni se soluciju ne bih zakleo..vrijeme je pred nama i vidjecemo sta ce bit....ne bih da bezzze nagadjam... 
- aerosa
#1977 Re: Real Madrid C.F.
Real navija za Inter
Uprava Real Madrida, na čijem se stadionu igra finale Lige prvaka, sigurno će navijati da milanski Inter osvoji Ligu prvaka jer bi tada u njihovu blagajnu stiglo tri miliona eura.
Foto: AP
Taj iznos morao bi Realu platiti Inter, koji je prilikom prodaje Wesleya Sneijdera u avgustu 2009. u ugovor stavio klauzulu o dodatnoj premiji Kraljevskom klubu s obzirom koliko trofeja Inter osvoji s Holanđaninom.
Prema toj klauzuli, osvajanje naslova Lige prvaka plaća se tri miliona eura, koje će Real, igrom sudbine, vjerojatno iskoristiti ne bi li privolio Josea Mourinha da prihvati trenerski posao u Realu.
Dnevnik Marca tvrdi da će Mourinho sljedeće sedmice potpisati trogodišnji ugovor s Realom koji će mu garantirati godišnju platu od deset miliona eura.
Koliko će još bit ovakvih i sličnih naslova do kraja prelaznog roka ,kad je sad odmah po završetku sezone ovoliko aktivna tema o transferima....
Najbogatiji i najmoćniji svjetski klubovi žele Edina Džeku dovesti u svoje redove. "Mašina za golove" do kraja maja će i definitivno znati ime novog kluba.
Edin polako pakuje kofere, već se pozdravio sa saigračima i riješen je u namjeri da krene dalje. Wolfsburg je prijeđeno gradivo. List San saznaje iz pouzdanih izvora, da Real u tišini priprema spektakularni transfer. Real, odnosno Mourinho, koji se spominje kao novi trener "kraljeva", pokazao je ogromno zanimanje za bh. reprezentativca.
Florentino Perez je dao zadatak sportskom direktoru Jorge Valdanu da krene u pregovore. Prema istim saznanjima, mnogo će ovisiti o tome; da li Manuel Pellegrini ostaje ili ide. Ukoliko Jose Mourinho stigne na Santiago Bernabeu, onda su i Džekini izgledi da nakon Elvira Baljića bude drugi Bosanac koji će obući bijeli dres Reala, puno veći.
Španski dnevni list "As" objavio je informaciju da je Jorge Mendes, zastupnik Josea Mourinha, medijima proslijedio informaciju "kako je usmeni sporazum između Reala i portugalskog trenera o preuzimanju kraljevskog kluba postignut".
"Sve je dogovoreno usmeno, samo još fali potpis. A on bi trebao biti stavljen u nedjelju, 23. ili u ponedjeljak, 24. maja i to nakon finala Lige prvaka između Baverna i Intera".
Iz prikrajka čeka i Bayern. Upravo Bavarci čekaju šta će se desiti sa Riberyem. Ako ga prodaju, eto novca za Edina. Ako zamijene Gomeza sa Džekom, plus novac, i to je dobra situacija za aktuelnog njemačkog prvaka i osvajača kupa.
- Globus
#1978 Re: Real Madrid C.F.
Ako dodje Mourinho u Real onda ne bi bilo lose da i Dzeko dodje tu .. Nije Mourinho budala rijesit ce se svih visak igraca tako da nece doci do toga da neko kao Benzema sjedi na klupi .. ili slicno..da se kupi igrac i da sjedi na klupi..
-
todd_smith
#1979 Re: Real Madrid C.F.
Ako Mourinho dodje u Real zasto bi kupovao Dzeku?
Higuain 2 sezone za redom zabija 25+ golova, Benzema se vraca iz povrede, ima i Ronalda, Dzeko im ne treba
a i da ode samo ce sam sebi karijeru sjebati
Higuain 2 sezone za redom zabija 25+ golova, Benzema se vraca iz povrede, ima i Ronalda, Dzeko im ne treba
a i da ode samo ce sam sebi karijeru sjebati
-
Richard Peti
- Charuga
- Globalni moderator
#1981 Re: Real Madrid C.F.
Nece Mourinho kupovati napadace, njemu to ne treba, nego ce dovesti 5-6 defanzivaca da moze igrati svoju igru ... 
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1982 Re: Real Madrid C.F.
on je svojom igrom osvojio sve ove sezone...Plavih_11 wrote:Nece Mourinho kupovati napadace, njemu to ne treba, nego ce dovesti 5-6 defanzivaca da moze igrati svoju igru ...
- Globus
#1983 Re: Real Madrid C.F.
Da je u Celik jednog ovakvog .. ko ce se "samo branit" a osvajat sve zivo

- Rauber
#1984 Re: Real Madrid C.F.
Ne vjerujem da ce Mourinho dovoditi napadace, sigurno ce racunati na Benzemu, voli on jake igrace koji znaju igrati, tu je i Higuain, Ronaldo...
Mislim da ce sigurno pojacati bekove, vidim i Maicon bi volio u Real a on bi mu odlicno dosao, napravit ce Mourinho ratnicku ekipu od Reala, on je trener koji voli fizicki jake igrace i pojacanja ce sigurno u takvim igracima traziti.
Spanska liga ce puno dobiti s Mourinhovim dolaskom tako da mi je drago sto dolazi u Real, ali se isto tako nadam da ce njegova uspjesna karijera sad krenuti silaznom putanjom
Mislim da ce sigurno pojacati bekove, vidim i Maicon bi volio u Real a on bi mu odlicno dosao, napravit ce Mourinho ratnicku ekipu od Reala, on je trener koji voli fizicki jake igrace i pojacanja ce sigurno u takvim igracima traziti.
Spanska liga ce puno dobiti s Mourinhovim dolaskom tako da mi je drago sto dolazi u Real, ali se isto tako nadam da ce njegova uspjesna karijera sad krenuti silaznom putanjom
-
Richard Peti
-
Richard Peti
- Better Man
#1987 Re: Real Madrid C.F.
U srijedu Mourinho potpisuje cetverogodisnji ugovor s Realom i dobit ce 10 miliona eura po sezoni.
- Charuga
- Globalni moderator
#1988 Re: Real Madrid C.F.
Jesm li negdje nesto rekao protiv njega? Kazem jos jednom da ce zbog nacina igre morati dovesti defanzivaca jer sa onim sto ima u Realu ne moze cuvati rezultat ..don_emir wrote:on je svojom igrom osvojio sve ove sezone...Plavih_11 wrote:Nece Mourinho kupovati napadace, njemu to ne treba, nego ce dovesti 5-6 defanzivaca da moze igrati svoju igru ...
- Globus
#1989 Re: Real Madrid C.F.
Dobar trener moze sve .. a Mourinho je vise nego dobar trener ..
- ultima_palabra
#1990 Re: Real Madrid C.F.
Jesu se svezali te dvojice...šta su to oni pokazali za dvije godine igranja u klubu? Par dobrih utakmica i par mjeseci liječenja. Jel Robben bolji od Cristiana? Može li Sneijder nositi igru kluba kao što je Madrid? Ne bih rekao...dzemmo wrote:svako malo se desi da neki igrac ne pokaze bas 100% u nekom od vecih klubova
da ne nabrajam, i da ne povlacim paralele.. al Real zna prodat igraca bez nekog veceg razloga
..sto Real zna usrat to majka jos nije rodila..
neki dan sam govorio za Robbena i Sneidera, a evo Goal.com napravi clanak o tome
http://www.goal.com/en/news/1716/champi ... jects-done
mislim da niko nema ni u pola ovakvih "promasaja"
ja bih jos dodao Solarija, Morientesa i naravno konstanto ne davanje prilike svojim napadacima
Canizares je izuzetak, coek nije imao mjesta, i ucinili su mu uslugu
EDIT: kako sam mogao zaboraviti Makelele-a i Del Bosque-a.. razlog raspada sistema
Naravno, bilo je promašaja, ali treba uzeti u obzir konkurenciju koju je neki igrač imao u to vrijeme na svojoj poziciji i ono što je pokazao...jedan Samuel nikad nije mogao uspjeti kod španskih sudija, i Cannavaro je imao problema sa tim.
Što se tiče Mourinha, vodeći ljudi su pokazali zapanjujući nedostatak vizije...mislim da se klub neće vratiti na staze slave dok ne dođe predsjednik sa vizijom...Florentino dovodi igrače i trenere koji su u modi
-
Richard Peti
- ultima_palabra
#1992 Re: Real Madrid C.F.
Mogu oni nominalno igrati na dva krila...ali obadva su sebični, s tim da je CR bolji igrač.
Sneijder bi teško pokazao nešto više nego što je VDV ove sezone.
A 8 godina od CL je iz razloga što se svake godine sve resetuje, novi trener, novi igrači, i ja sam protiv nastavka te politike. Ako neko misli da će Mourinho mahnuti štapićem i riješiti to preko noći, grdno se vara
Sneijder bi teško pokazao nešto više nego što je VDV ove sezone.
A 8 godina od CL je iz razloga što se svake godine sve resetuje, novi trener, novi igrači, i ja sam protiv nastavka te politike. Ako neko misli da će Mourinho mahnuti štapićem i riješiti to preko noći, grdno se vara
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1993 Re: Real Madrid C.F.
Hajmo 'vako. To dolazi Mourinho, jel?! Kud ce Pelegrini, jesul' skontali
?!
To znaci, Real konacno ima odbranu, znaci dolaze neki igraci sa Mourinhom, ovi sto su vec tu ce se izbrusiti. Na stranu njegov odnos s javnoscu, ali ono sto je on napravio sa svakom od ekipa koje je vodio je respect.
Mozda je trebao ostati Pelegrini jos jednu sezonu, ali je nekako previse tih. Ne cuje se.
Mourinho ce dici svoj glas, reci sta mu treba da dodje do rezultata. I sta mu ne treba.
To znaci, Real konacno ima odbranu, znaci dolaze neki igraci sa Mourinhom, ovi sto su vec tu ce se izbrusiti. Na stranu njegov odnos s javnoscu, ali ono sto je on napravio sa svakom od ekipa koje je vodio je respect.
Mozda je trebao ostati Pelegrini jos jednu sezonu, ali je nekako previse tih. Ne cuje se.
Mourinho ce dici svoj glas, reci sta mu treba da dodje do rezultata. I sta mu ne treba.
- ultima_palabra
#1994 Re: Real Madrid C.F.
Navodno bi trebao postati selektor Čilea...Tomahawk11 wrote:Hajmo 'vako. To dolazi Mourinho, jel?! Kud ce Pelegrini, jesul' skontali?!
Pitanje je koliko ta dva ega mogu zajedno...Floren i Mourinho
Dodaj Marcu i As u lonac i dobro promiješaj
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1995 Re: Real Madrid C.F.
I dobijes Molotovljev koktelultima_palabra wrote:Navodno bi trebao postati selektor Čilea...Tomahawk11 wrote:Hajmo 'vako. To dolazi Mourinho, jel?! Kud ce Pelegrini, jesul' skontali?!
Pitanje je koliko ta dva ega mogu zajedno...Floren i MourinhoNe znam kakav je status Valdana koji ima izrazito negativno mišljenje o Mourinhu i Benitezu...treći super ego, Cristiano je imao svađa sa Mourinhom dok su bili u Engleskoj.
- Obuca9
#1996 Re: Real Madrid C.F.
A u takvim situacijama se Mourinho najbolje snalazi, kad su svi protiv njegaTomahawk11 wrote:I dobijes Molotovljev koktelultima_palabra wrote:Navodno bi trebao postati selektor Čilea...Tomahawk11 wrote:Hajmo 'vako. To dolazi Mourinho, jel?! Kud ce Pelegrini, jesul' skontali?!
Pitanje je koliko ta dva ega mogu zajedno...Floren i MourinhoNe znam kakav je status Valdana koji ima izrazito negativno mišljenje o Mourinhu i Benitezu...treći super ego, Cristiano je imao svađa sa Mourinhom dok su bili u Engleskoj.
- ultima_palabra
#1997 Re: Real Madrid C.F.
Da, ali iz protivničkih klubova, ne iz njegovoghz__semir wrote:A u takvim situacijama se Mourinho najbolje snalazi, kad su svi protiv njega
-
Richard Peti
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1999 Re: Real Madrid C.F.
Eno Mourinho Kaze: ''necu da mi se Florentino mijesa u posao'' 
- Tomahawk11
- Globalni moderator