Manchester United FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Teufik
#1976 Re: Manchester United FC
I ja mislim da Nani ostaje...nema nikakvih drugih naznaka.
A sad sta moze biti s Giggsom,ostaje da se vidi.
Mozda Fergie zna nesto vise o tome.
Saznat ce se uskoro.
A sad sta moze biti s Giggsom,ostaje da se vidi.
Mozda Fergie zna nesto vise o tome.
Saznat ce se uskoro.
- cls
#1977 Re: Manchester United FC
Besiktas loaned Bebe from Manchester United as Serdal Adali informed. He is the head of football committee of Besiktas.
- vaučer
#1978 Re: Manchester United FC
Ovaj posao s Bebeom je definitivno neko pranje love.
Drek od igrača plaćen 8-9 miliona eura i nakon jedne sezone posudba s opcijom kupnje.
Kao nismo znali da je tako loš
Fishy, fishy, fishy...
Drek od igrača plaćen 8-9 miliona eura i nakon jedne sezone posudba s opcijom kupnje.
Kao nismo znali da je tako loš
Fishy, fishy, fishy...
-
Teufik
#1979 Re: Manchester United FC
Po mom misljenju bolje bi bilo da su ga posudili nekom iz Championshipa.
Nece se puno naigrati pored igraca kao sto su Simao,Quaresma,Almeida,Kahveci.
Nece se puno naigrati pored igraca kao sto su Simao,Quaresma,Almeida,Kahveci.
-
The Realist
#1980 Re: Manchester United FC
Nema Giggsova penzija nikakve veze za dolaskom krila, jer on već duže vrijeme igra u sredini, a ne na krilu. Općenito je čudno da SAF to radi, jer on nikada nije ovako gomilao igrače na nekoj poziciji, nego su obično to bili igrači iz rezervnog sastava, koji su uskakali, ili se vršio prekomandovanje nekog od već postojećih igrača.art vandeley wrote: Pa upravo zbog Giggsove mirovine ( koja je sve izglednija nakon njegovog pasjaluka ) dolaze krilni igraci, moguce je i Sanchez da predje na OT . On je to izjavio , iako je kako prenose mediji dogovorio svoje licne uvjete sa Barcel. ali Udine ne pousta , traze jasno i precizno 30 mil.
Barcelona po svemu sudeci dovodi Cesca iz Arsenala,30 mil + Bojan i Thiago, tako da Sanchez otpada zbog manjka para, i onda ce United mnogo lakse uci u pregovore sa Udineseom.
Moguce je . Koliko realno.
Vjerovatni razlog dovođenja Younga je taj što United nema kvalitetno lijevo krilo, pošto je i Nani puno bolji na desnom. Sada je problem što United ima dva odlična desna krila i pitanje je šta će biti sa njima. Istina, Young može puno stvari pokriti, pa će možda svi igrati dovoljno, ali vidjet ćemo.
-
The Realist
#1981 Re: Manchester United FC
Ne vjerujem da se ikada pregovarao za Sneidera. To je tip igrača koji ne paši u Unitedovu taktiku i da se doveo, morale bi se povelike promjene praviti.ratata wrote:neće Nani nigdje, on je bio dio dogovora kad se pregovaralo sa Sneijderom, ali sada je Sneijder potpisao novi ugovor sa Interom tako da Nani ne ide nigdje, odnosno neće biti dio razmjene
On najbolje igra gdje sada igra Rooney, ali bez ikakvih defanzivnih zadataka. To znači da moraš imati dva defanzivna vezna da ga čuvaju. Ako bi on došao, Rooney bi morao ići u špic, a on to očito više ne može. Najbolje igra na poziciji koju igra Sneider, a ni to ne igra baš na nivou svjetske klase, a koliko je plaćen, trebao bi. Da ga se gura na poziciju gdje nije tako dobar, a toliko košta, nema logike.
Osim toga, to bi dovelo do stagnacije Hernandeza, a s obzirom koliko je efikasan, te isplativ i marketinški, a i "rezultatski", bila bi ludost sada ga kočiti. Dolazi Welbeck, od kojeg se velike stvari očekuju, a tu je još Berbatov, tako da bi to stvorilo višak na poziciji napadača, a igramo samo sa jednim.
Sada bi i Anderson trebao PRVI puta odraditi pripreme, a pokazao je da dosta toga može i tek ga se nedavno počelo vraćati u prirodniju poziciju, tako da definitivno mu treba dati šansu, a tu je još i Cleverley. Ljudi kritikuju Andersona, bez da shvate da nije on kriv što je od njega traženo da igra nešto drugo, a i to je dosta dobro radio, ali ga povrede ometu čestu.
Uglavnom, potrebnom za Sneiderom United nema.
Last edited by The Realist on 10/06/2011 22:50, edited 2 times in total.
-
The Realist
#1982 Re: Manchester United FC
Zašto bi United prao 8-9mio eura? Čemu? Ustvari i nije pranje, ako se zna odakle Unitedu novac. Jedino da se ona agencija dogovorila sa nekim iz kluba, ali s kim, a ko već nema dovoljno novca?vaučer wrote:Ovaj posao s Bebeom je definitivno neko pranje love.
Kao nismo znali da je tako loš![]()
Fishy, fishy, fishy...
- vaučer
#1983 Re: Manchester United FC
Mislio sam na kupovanje ovakvog igrača od agenta koji ti zauzvrat (nakon dobre provizije od Bebea) da neke 'privilegije'. Klub kao United ne troši toliki novac na igrača koji po svemu što sam vidio nije ni kvalitet za Championship.
Usput priče o tom kako je kupljen 'na slijepo', na riječ Quieroza...
Ma smrdi i gotovo, prevelika je razlika između cijene i groze koja je Bebe.
- ratata
#1984 Re: Manchester United FC
Champ19nsvaučer wrote:Ovaj posao s Bebeom je definitivno neko pranje love.
-----------------------
by the way:
5.avgust, Old Traford, stiže Eric Cantona sa svojim New York Cosmos-om da odigra utakmicu protiv kombinovanog sastava Uniteda u čast odlaska legende Scholes-a u penziju
bio i ostao mega car = Eric Cantona
- vaučer
#1985 Re: Manchester United FC
Oprosti što djelim svemir s tobom svevišnji gospodaru naše realnosti.ratata wrote:Champ19nsvaučer wrote:Ovaj posao s Bebeom je definitivno neko pranje love.
:
Odoh otpepati nazad u temu Looserpool i gledati debelog španskog konobara itd, itd..
Argumentiran i elokventan kao i uvijek...
Edit: otkupna cijena za Bebea ja 2 miliona eura, malo je izgleda izgubio vrijednost
Last edited by vaučer on 11/06/2011 00:53, edited 2 times in total.
-
Plavokosi
-
The Realist
#1987 Re: Manchester United FC
Bebe je vjerovatno kupljen radi bolesnih fizikalija koje ima, a stvarno ih ima, ali njemu fali drugih stvari, koje treba vidjeti hoće li naučiti.vaučer wrote:Mislio sam na kupovanje ovakvog igrača od agenta koji ti zauzvrat (nakon dobre provizije od Bebea) da neke 'privilegije'. Klub kao United ne troši toliki novac na igrača koji po svemu što sam vidio nije ni kvalitet za Championship.
Ne znam kakve privilegije bi im dao taj agent, pa nikoga ne kupuju trenutno od njega (barem koliko ja znam, pa sve Engleze gledaju, a nijednog ne zastupa agencija od kojeg su uzeli Bebea). Osim toga, to opet nije pranje novca, zna se šta je pranje novca.
Istina, pola od transfera je išlo agenciji koja ga zastupa, samo što ne znam kako im to ubudeće može pomoći, a da to nisu mogla napraviti i drugačijer. Recimo, neko ih zanima i kada ga budu htjeli (a zastupa ga ta agencije) samo im tada daju dodatan bonus. Pa, radi toga se i vodila velika frka, jer je pono novca išlo na menadžere igrača.
Da, kažu da je kupljen na preporuku njihovog skauta, koji je rekao da ga treba uzeti što prije.
- vaučer
#1988 Re: Manchester United FC
Znači vama ozbljno ništa čudno u kupovnju igrača od 7.5 miliona funti bez da ga je gledao itko i prodaji/posudbi istog nakon jedne sezone uz gubitak 70% investicije?
Ne znam, ne sjećam se da sam ikad vidio ovakav transfer.
-
The Realist
#1989 Re: Manchester United FC
Čudno je, ali ne znam šta su time mogli dobiti? Šta je United time mogao dobiti, to me zanima. A imali su oni i gorih investicija od Bebea, hebiga. A da je pranje novca, mogli su onda slagati da su ga pratili, ali eto, zeznuli se, a ne reći otvoreno da ga nisu pratili.vaučer wrote:Znači vama ozbljno ništa čudno u kupovnju igrača od 7.5 miliona funti bez da ga je gledao itko i prodaji/posudbi istog nakon jedne sezone uz gubitak 70% investicije?
-
Teufik
#1990 Re: Manchester United FC
Slazem se...zahebali se i to je to.Sumnjam da ima nesto u pozadini ovog transfera.The Realist wrote: +AQw-udno je, ali ne znam +AWE-ta su time mogli dobiti? +AWA-ta je United time mogao dobiti, to me zanima. A imali su oni i gorih investicija od Bebea, hebiga. A da je pranje novca, mogli su onda slagati da su ga pratili, ali eto, zeznuli se, a ne re+AQc-i otvoreno da ga nisu pratili.
- vaučer
#1991 Re: Manchester United FC
Vjerujem da ste u pravu ali jednostavno cijela stvar je muljava (traljava zapravo).
Bebeov agent je profitirao masno a Quieroz je sve zakuhao.
Prodao priču o novom Ronaldu, ne sumnjam.
-
The Realist
#1992 Re: Manchester United FC
Možda neko jeste muljao, u to ne ulazim, ali sumnjam da je United.vaučer wrote:Vjerujem da ste u pravu ali jednostavno cijela stvar je muljava (traljava zapravo).
Ja ne tvrdim da nije tako, nego baš ne mogu skontati kako bi tu oprali novac. To znači da su morali ilegalno dobiti neki novac, potrošili ga na Bebea, Bebeba prodali i tako dobili čist novac. Ali je prevelik gubitak od 5mio na 7mio za takvo nešto.
- skafiskafsnjak
#1993 Re: Manchester United FC
Po zvanicnim informacijama, ko je sve kupljen ? ( osim Younga i De Geae )
-
rahmanjin
#1994 Re: Manchester United FC
po zvanicnim informacijama jos niko nije kupljenL00d wrote:Po zvanicnim informacijama, ko je sve kupljen ? ( osim Younga i De Geae )
- ja.neron
#1995 Re: Manchester United FC
zvanično niko jer transferi zvanično mogu da se realiziraju tek od 01.07 do septembra ove godineL00d wrote:Po zvanicnim informacijama, ko je sve kupljen ? ( osim Younga i De Geae )
- vaučer
#1996 Re: Manchester United FC
ja.neron wrote:zvanično niko jer transferi zvanično mogu da se realiziraju tek od 01.07 do septembra ove godineL00d wrote:Po zvanicnim informacijama, ko je sve kupljen ? ( osim Younga i De Geae )
Transferi u Engleskoj se mogu realizirati od zadnjeg zvižduka zadnjeg kola.
Transferi iz Europe se mogu realizirati i potvrditi ali se papiri mogu prebaciti tek pd 1.07og.
- cls
#1997 Re: Manchester United FC
Good news for Manchester United supporters with skipper Nemanja Vidic moving to reject rumous he could be set to leave Old Trafford.
Phil Jones story still dominates headlines this morning, some places saying Liverpool ate trying to hi-jack his move but sources are quoted saying he will still sign for Manchester United.
Phil Jones story still dominates headlines this morning, some places saying Liverpool ate trying to hi-jack his move but sources are quoted saying he will still sign for Manchester United.
- skafiskafsnjak
#1998 Re: Manchester United FC
Cuj Liverpoool oce Nemaaanjuu ... Hahahahahhaahhaah . Nesto smijesni odavno nisam cuo .. Pobjedili par utakmica na kraju sezone i odmah se digli
Liverpoolcic 
-
Teufik
#1999 Re: Manchester United FC
Nije Nemanju.Koliko ja znam ponudili su navodno vise novca za Jonesa ali po svim prognozama momak ce zavrsiti u Unitedu.L00d wrote:Cuj Liverpoool oce Nemaaanjuu ... Hahahahahhaahhaah . Nesto smijesni odavno nisam cuo .. Pobjedili par utakmica na kraju sezone i odmah se digliLiverpoolcic
- BHF_Manijak
#2000 Re: Manchester United FC
L00d wrote:Cuj Liverpoool oce Nemaaanjuu ... Hahahahahhaahhaah . Nesto smijesni odavno nisam cuo .. Pobjedili par utakmica na kraju sezone i odmah se digliLiverpoolcic