Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Janjicar

#1976 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Janjicar »

From This Balance U.S. Dollar Balance
Amount
Gross Amount $
Withdrawal Fee -$5.00 USD
Amount to Card $
Name on Card (Ovdje mi pise ono sto sam ukucao kao Business name)
Card Type Visa
Card Number xxxx xxxx xxxx
Expiration Date 10/2015

Sad me interesuje kako to da promijenim jer mi tu nije ime i prezime koje pise na kartici :S
Kada sam dodavao karticu na paypal ubacio sam tacne informacije od kartice ali prilikom withdraw mi pise Name on Card pa onda Business name koji se razlikuje od prave informacije na kartici :S
shiljak

#1977 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shiljak »

Ima li ko račun u ProCredit banci? Koristite li onu besplatnu uslugu da ti izvod dođe na mail? Ustvari meni ne dolazi nikako drugačije nego na mail.

Mislim da mi u decembru, a možda i u oktobru, nije ništa došlo :roll:

P.S. Kontakt forma nula bodova http://www.procreditbank.ba/new_bih/kontakt.asp (gdje je dugme "Pošalji")
tabija

#1978 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by tabija »

Vec sam probao registrovati VISU ELECTRON iz RAJFAJSENA na Paypal i radila je sasvim normalno.U pitanju je bila mamina kartica na cije ime sam napravio paypal acc i dodao karticu na paypal acc normalno.
Sad sam ja sebi maksuz izvadio istu karticu ali ne mogu da je dodam na svoj pay pal acc? Je li to zato sto jos nema nista para na njoj (trazi mi ono 1,95$ za verifikaciju pa ce vratiti kao kasnje), a isto tako nije bilo nikakvih transakcija,uplata ili bilo cega sa kartice?

Tacnije, ovako piše:
The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer.s customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.
dinooh

#1979 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by dinooh »

tabija wrote:Vec sam probao registrovati VISU ELECTRON iz RAJFAJSENA na Paypal i radila je sasvim normalno.U pitanju je bila mamina kartica na cije ime sam napravio paypal acc i dodao karticu na paypal acc normalno.
Sad sam ja sebi maksuz izvadio istu karticu ali ne mogu da je dodam na svoj pay pal acc? Je li to zato sto jos nema nista para na njoj (trazi mi ono 1,95$ za verifikaciju pa ce vratiti kao kasnje), a isto tako nije bilo nikakvih transakcija,uplata ili bilo cega sa kartice?

Tacnije, ovako piše:
The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer.s customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.
moras imati najmanje 2 dolara, a trebas i aktivirat karticu na bankomatu. Ne znam hoce li biti problema da je kartica na jedno ime, a pp acc na drugo
tabija

#1980 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by tabija »

dinooh wrote:
tabija wrote:Vec sam probao registrovati VISU ELECTRON iz RAJFAJSENA na Paypal i radila je sasvim normalno.U pitanju je bila mamina kartica na cije ime sam napravio paypal acc i dodao karticu na paypal acc normalno.

Tacnije, ovako piše:
moras imati najmanje 2 dolara, a trebas i aktivirat karticu na bankomatu. Ne znam hoce li biti problema da je kartica na jedno ime, a pp acc na drugo
na isto su ime pp acc i kartica :)
znaci uplatit sta love i aktivirat na bankomatu
HVALA
Afanasi_94

#1981 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Afanasi_94 »

dinooh wrote:

Tacnije, ovako piše:

Ja sam imala isti problem i kad sam uplatila nešto para opet nije moglo :lol: i tako ja odustanem od Rajfajzena.
tabija

#1982 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by tabija »

Daaj nemoj me prepadati.
Kao st ovec rekoh mama mi ima identicnu RF DEBIT VISA ELECTRON karticu i radi bez problema...Mora i ova moja jer ne mogu se sa njom peglat svako malo :mrgreen:
newlevel

#1983 Re: AW: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by newlevel »

Zar je to toliko problematicno registrovati i verifikovati karticu na paypal ?

Sent from my Nokia 3310
Afanasi_94

#1984 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Afanasi_94 »

Meni očito jeste bio problem jer nije moglo ni kada sam uplatila pare. Moram mijenjat banku :D
tabija

#1985 Re: AW: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by tabija »

newlevel wrote:Zar je to toliko problematicno registrovati i verifikovati karticu na paypal ?

Sent from my Nokia 3310
govorim ti da sam jednu karticu bez ikakvih problema registrovao, kad sam sam sebi otvorio istu nece! gore sam kopiro sta mi izbaci...
pokusacu da uplatim sta para na nju pa cemo onda vidjeti..
tabija

#1986 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by tabija »

Radi sve udure sam da znate.
Rajfajsen tito! :mrgreen:
Paulaner

#1987 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Paulaner »

Meni paypal nije vratio 3KM,koliko mi je uzeo prilikom registracije 15.11.2013. :skoljka:
dinooh

#1988 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by dinooh »

Paulaner wrote:Meni paypal nije vratio 3KM,koliko mi je uzeo prilikom registracije 15.11.2013. :skoljka:
jesi ukucao kod ?
Vidi na paypal balance, tamo treba biti
Astrix

#1989 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Astrix »

Zanima me jedna stvar, zasto kada placam preko paypal-a uzima mi novac sa kartice iako imam i vise nego dovoljno available balance?
shiljak

#1990 Re: Odg: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shiljak »

Astrix wrote:Zanima me jedna stvar, zasto kada placam preko paypal-a uzima mi novac sa kartice iako imam i vise nego dovoljno available balance?
Zato sto paypal nikad ne skida sa available balance nego samo preko racuna
Astrix

#1991 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Astrix »

A ne postoji mogucnost da se to promjeni?
quarterback

#1992 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

tabija wrote:Radi sve udure sam da znate.
Rajfajsen tito! :mrgreen:
aha :D
Saka

#1993 Re: Odg: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

shiljak wrote:
Astrix wrote:Zanima me jedna stvar, zasto kada placam preko paypal-a uzima mi novac sa kartice iako imam i vise nego dovoljno available balance?
Zato sto paypal nikad ne skida sa available balance nego samo preko racuna
Za BiH, za BiH.
Astrix wrote:A ne postoji mogucnost da se to promjeni?
Ne.
Paulaner

#1994 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Paulaner »

dinooh wrote:
Paulaner wrote:Meni paypal nije vratio 3KM,koliko mi je uzeo prilikom registracije 15.11.2013. :skoljka:
jesi ukucao kod ?
Vidi na paypal balance, tamo treba biti
Ima na paypal balance 1.95 USD,sta to sad predstavlja? Oko 20.11.2013 sam kucao taj kod,do sad je trebalo preci na racun,zar ne?
njinjinjinji

#1995 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by njinjinjinji »

A zna li neko zašto na paypal accountu konstantno piše PayPal balance:$1.95 USD? Ne bi li se to trebalo promijeniti ako sam uplatila određenu sumu na račun? :-x
DON_eARL

#1996 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by DON_eARL »

njinjinjinji wrote:A zna li neko zašto na paypal accountu konstantno piše PayPal balance:$1.95 USD? Ne bi li se to trebalo promijeniti ako sam uplatila određenu sumu na račun? :-x
To su ti sredstva koja su skinuta sa tvog tekućeg računa prilikom verifikovanja. Paypal nema direktan uvid u sredstva na tvom računu i nije "direktno" vezan za tvoj račun, nego je tu čisto posredovanja radi kada su transakcije u pitanju.

Ukoliko planiraš samo kupovati, vjerovatno će ti na PayPal bilansi uvijek pisati $0.00 USD, jer će ti tih 1,95 vratiti na račun 1.2.2014.

Drugačije stanje očekuj samo ukoliko naplatiš ili dobiješ novac preko PayPala.
dinooh

#1997 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by dinooh »

DON_eARL wrote:
njinjinjinji wrote:A zna li neko zašto na paypal accountu konstantno piše PayPal balance:$1.95 USD? Ne bi li se to trebalo promijeniti ako sam uplatila određenu sumu na račun? :-x
To su ti sredstva koja su skinuta sa tvog tekućeg računa prilikom verifikovanja. Paypal nema direktan uvid u sredstva na tvom računu i nije "direktno" vezan za tvoj račun, nego je tu čisto posredovanja radi kada su transakcije u pitanju.

Ukoliko planiraš samo kupovati, vjerovatno će ti na PayPal bilansi uvijek pisati $0.00 USD, jer će ti tih 1,95 vratiti na račun 1.2.2014.

Drugačije stanje očekuj samo ukoliko naplatiš ili dobiješ novac preko PayPala.
nece vratiti, minimalno treba 10 dolara da bi vratio. Ja imam 3.90 $ vec 2 godine
DON_eARL

#1998 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by DON_eARL »

Ja sam imao i ulaza na PayPalu, pa se onda sa tim vratilo vjerovatno. :D
Meda_s_kasike

#1999 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Meda_s_kasike »

Pozdrav,

hoću da otvorim PayPal račun i sad kako da počnem (nisam isčitao prošle stranice ima ih mnogo xd)

Ovako, šta želim od PayPal.
Želim:
-da mi može neko slati pare račun na PayPal a da ja te pare mogu podići iz banke da ih imam u rukama (najvažnije mi je ovo)
-da ja mogu slati nekome pare na njihov PayPal
-da mogu kupovati stvari na netu i tako

Student sam, nisam zaposlen.
quarterback

#2000 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

Meda_s_kasike wrote: hoću da otvorim PayPal račun i sad kako da počnem (nisam isčitao prošle stranice ima ih mnogo xd)
:fazlija:
Post Reply