R_v_P20 wrote:U tuzli dobro prodjes sve dok nema skretanjaNe mogu shvatiti kakvo im je ono nakaradno racunanje tarife. Vozis se 10km za 3KM a vozis se 3km za 6KM ako ima vise skretanja
![]()
![]()
Sarajevski taksisti- dno dna
- sheilak
#1976 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
-
cove41
#1977 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma nije baš tako. Cijena je 1,5 KM vožnja. Npr. kad bi u Sarajevu išla od ALTE do RTV. Znači svaka vožnja po tom nekom "kosturu". A ako bi htjela recimo od, RTV do Bjelava bilo bi 2 KM. Tako to nekako ide, kad bi bilo preneseno na Sarajevo. I ako je neka duža relacije, onda uzmu 2 KM.sheilak wrote:R_v_P20 wrote:U tuzli dobro prodjes sve dok nema skretanjaNe mogu shvatiti kakvo im je ono nakaradno racunanje tarife. Vozis se 10km za 3KM a vozis se 3km za 6KM ako ima vise skretanja
![]()
![]()
pa, jel' ovo stvarno ovako?
Nisam se vozio već par mjeseci, ali mislim da su cijene otišle gore za 0,50 KM. Al' u svakom slučaju, Taxi je neuporedivo jeftiniji u poređenju sa Sarajevom, toliko da ja ne znam kako se to isplati.
- Edin H.
#1978 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Napade covjeka zato sto je ekoloski savjestanSAID5 wrote:[taksista kojeg najvise mrzim, stalno se kofrči u saobraćaju i još sam imao davno svađu sa njim jer mi je rekao da me neće vozit "jer imam puno kesa"
Što stojiš ispred šoping centra ako ti smetaju kese!
Znas li ti koliko treba vremena da se razgradi jedna kesa.
Da si nosio cekere uvjeren sam da bi te rado povezao
- Logovan
#1979 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Takvi čekaju samo one koji iz šoping centra izađu praznih ruku.SAID5 wrote: taksista kojeg najvise mrzim, stalno se kofrči u saobraćaju i još sam imao davno svađu sa njim jer mi je rekao da me neće vozit "jer imam puno kesa"
Što stojiš ispred šoping centra ako ti smetaju kese!
-
aduka11
#1980 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
A sto smo fini, niko nas ne proziva.
Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk 2
Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk 2
-
bull21
#1981 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Svi prešli na Žuti pa zato i ne prozivaju

- kokuz_sa
#1982 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
cuj kakva mi je to razlika..drndalo wrote:Pa kakva ti je to razlika ? 1 stajanje na semaforu vise i to ti je to...kokuz_sa wrote:kolika je razlika u cijeni..crveni-Sa taxi?
kad idem na posao sa stupa sam par puta uzimao sa taxi..i hajmo reci oko 8.5km je d posla mi cijenovno izlazilo..
a sada mi uzeo crveni sa stajalista na alipasinu gore do posla 8.20KM![]()
Cjenovnik im je isti, razlike moze biti u: paljenju taksimetra/udaranju po usima, ruti kojom te vozi (duzina/guzva), tarifi voznje, ako to nisu ukinuli, gdje je nocu bila visa (tarifa 2)...
mozes li sada skontat razliku..crvene tacke su ti polazna destinacija

voznja crnom bojom je kostala 8.20KM
a voznja crvenom 8.5KM
-
Jon Spencer
#1983 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Taximetar kuca i vrijeme ako nisi upoznat, i ta crvena ruta ti može u najgoroj špici otkucati i preko 10 KM. Ja te u špici uopšte ne bih vozio, jer šta da radim nakon što završim s tobom - opet u gužvu a malo je vjerovatno da ću koga nafatati u povratku. Izgubim sat, sat i po za 8,5 KM a potrošio najmanje 2-3 litra goriva puta 2,55 i nigdje me nema još sam na gubitku.kokuz_sa wrote:cuj kakva mi je to razlika..drndalo wrote:Pa kakva ti je to razlika ? 1 stajanje na semaforu vise i to ti je to...kokuz_sa wrote:kolika je razlika u cijeni..crveni-Sa taxi?
kad idem na posao sa stupa sam par puta uzimao sa taxi..i hajmo reci oko 8.5km je d posla mi cijenovno izlazilo..
a sada mi uzeo crveni sa stajalista na alipasinu gore do posla 8.20KM![]()
Cjenovnik im je isti, razlike moze biti u: paljenju taksimetra/udaranju po usima, ruti kojom te vozi (duzina/guzva), tarifi voznje, ako to nisu ukinuli, gdje je nocu bila visa (tarifa 2)...
mozes li sada skontat razliku..crvene tacke su ti polazna destinacija
voznja crnom bojom je kostala 8.20KM
a voznja crvenom 8.5KM
-
Jon Spencer
#1984 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Forumaši na žutom!bull21 wrote:Svi prešli na Žuti pa zato i ne prozivaju
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1985 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sad je 2 KMcove41 wrote:Ma nije baš tako. Cijena je 1,5 KM vožnja. Npr. kad bi u Sarajevu išla od ALTE do RTV. Znači svaka vožnja po tom nekom "kosturu". A ako bi htjela recimo od, RTV do Bjelava bilo bi 2 KM. Tako to nekako ide, kad bi bilo preneseno na Sarajevo. I ako je neka duža relacije, onda uzmu 2 KM.sheilak wrote:R_v_P20 wrote:U tuzli dobro prodjes sve dok nema skretanjaNe mogu shvatiti kakvo im je ono nakaradno racunanje tarife. Vozis se 10km za 3KM a vozis se 3km za 6KM ako ima vise skretanja
![]()
![]()
pa, jel' ovo stvarno ovako?
Nisam se vozio već par mjeseci, ali mislim da su cijene otišle gore za 0,50 KM. Al' u svakom slučaju, Taxi je neuporedivo jeftiniji u poređenju sa Sarajevom, toliko da ja ne znam kako se to isplati.
Tuzla ima dvije "glavne" ulice, sjevernu i juznu magistralu. ako zaustavis taksi na sjevernoj, mozes se voziti 7-8 km za 2 KM, ali ako npr zelis da te prebaci na juznu ili da skrene u kakvu mahalu, onda je otprilike pola marke skuplje (sto bi u Tz rekli pet bonova
Medjutim, vazno je napomenuti da taksi nemas samo za sebe, nego taksi uredno staje i ostalim putnicima dokle ima mjesta u autu
I zato se to isplati taksistima...rijetko voze jednog putnika
-
Dead Man Walking
#1986 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Fakat ljudi, koji vam je qratz da se u spici vozikate taxijem? Zar vam nije lakse pomjeriti radno vrijeme i svoje obaveze i prilagoditi se taksistima, da vas voze kad je njima usput a ne kad se vama cejfne da se vratite kuci s posla ili da idete na posao?Jon Spencer wrote:. Ja te u špici uopšte ne bih vozio, jer šta da radim nakon što završim s tobom - opet u gužvu a malo je vjerovatno da ću koga nafatati u povratku. Izgubim sat, sat i po za 8,5 KM a potrošio najmanje 2-3 litra goriva puta 2,55 i nigdje me nema još sam na gubitku.
-
mahalas505
#1987 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pusti bolan @Spencer-a, on je jedan trol na ovoj temi, i samo jos nisam skontao da li je on za ili protiv Sa-taksijaDead Man Walking wrote:Fakat ljudi, koji vam je qratz da se u spici vozikate taxijem? Zar vam nije lakse pomjeriti radno vrijeme i svoje obaveze i prilagoditi se taksistima, da vas voze kad je njima usput a ne kad se vama cejfne da se vratite kuci s posla ili da idete na posao?Jon Spencer wrote:. Ja te u špici uopšte ne bih vozio, jer šta da radim nakon što završim s tobom - opet u gužvu a malo je vjerovatno da ću koga nafatati u povratku. Izgubim sat, sat i po za 8,5 KM a potrošio najmanje 2-3 litra goriva puta 2,55 i nigdje me nema još sam na gubitku.
p.s.Medjutim dobar je ovako da se ubaci kakva izreka ili ispravka u gramatici
- baustelac
#1988 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
@Spencer ti je reprezentativni primjerak SA-Taxistemahalas505 wrote: Pusti bolan @Spencer-a, on je jedan trol na ovoj temi, i samo jos nisam skontao da li je on za ili protiv Sa-taksija. Ponekad zna ovako dobro suknuti svim taksistima.
p.s.Medjutim dobar je ovako da se ubaci kakva izreka ili ispravka u gramatici
-
cove41
#1989 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma nije baš tako. Cijena je 1,5 KM vožnja. Npr. kad bi u Sarajevu išla od ALTE do RTV. Znači svaka vožnja po tom nekom "kosturu". A ako bi htjela recimo od, RTV do Bjelava bilo bi 2 KM. Tako to nekako ide, kad bi bilo preneseno na Sarajevo. I ako je neka duža relacije, onda uzmu 2 KM.
A poskupili nam znači :O al' ajd i dalje je i više nego prihvatljivo.Sad je 2 KM
Tuzla ima dvije "glavne" ulice, sjevernu i juznu magistralu. ako zaustavis taksi na sjevernoj, mozes se voziti 7-8 km za 2 KM, ali ako npr zelis da te prebaci na juznu ili da skrene u kakvu mahalu, onda je otprilike pola marke skuplje (sto bi u Tz rekli pet bonova)
Medjutim, vazno je napomenuti da taksi nemas samo za sebe, nego taksi uredno staje i ostalim putnicima dokle ima mjesta u autu![]()
- illuminated
#1990 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kako radi taximetar za vise putnika? jel se broji za svakog posebno, ili se "rastaljuje" onako "od oka"?plain vanilla wrote: Sad je 2 KM
Tuzla ima dvije "glavne" ulice, sjevernu i juznu magistralu. ako zaustavis taksi na sjevernoj, mozes se voziti 7-8 km za 2 KM, ali ako npr zelis da te prebaci na juznu ili da skrene u kakvu mahalu, onda je otprilike pola marke skuplje (sto bi u Tz rekli pet bonova)
Medjutim, vazno je napomenuti da taksi nemas samo za sebe, nego taksi uredno staje i ostalim putnicima dokle ima mjesta u autu![]()
Npr. putnik A se vozi 7km po kosturu, a putnika B udje vozi se 3KM i izadje...on placa svoje kad izadje?
Ako da, kako se to mjeri..?
PS pitanje je za sve iz Tuzle..
- plain vanilla
#1991 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
nema taksimetrailluminated wrote:Kako radi taximetar za vise putnika? jel se broji za svakog posebno, ili se "rastaljuje" onako "od oka"?plain vanilla wrote: Sad je 2 KM
Npr. putnik A se vozi 7km po kosturu, a putnika B udje vozi se 3KM i izadje...on placa svoje kad izadje?
Ako da, kako se to mjeri..?
PS pitanje je za sve iz Tuzle..
ja udjem u taksi i dam 2 KM i kazem da idem npr do Pivnice
nakon kilometar-dva ulazi dvoje koji isto idu do Pivnice..i oni daju po 2 KM
- Edin H.
#1992 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da li u Tuzli kada sjednes u taxi mozes ici samo do Pivnice ili su dozvoljene i druge destinacije?plain vanilla wrote:nema taksimetra![]()
nakon kilometar-dva ulazi dvoje koji isto idu do Pivnice..i oni daju po 2 KM
- plain vanilla
#1993 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
moze gdje god hoces, to je samo primjerEdin H. wrote:Da li u Tuzli kada sjednes u taxi mozes ici samo do Pivnice ili su dozvoljene i druge destinacije?plain vanilla wrote:nema taksimetra![]()
nakon kilometar-dva ulazi dvoje koji isto idu do Pivnice..i oni daju po 2 KM![]()
-
Anti Anti Fa
#1994 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Tz i Zenica izgleda funkcionisu na istom principu sto se tice taksija.Taxi u Ze vozi za 1,5KM putem kojim ide onaj bus Kanal-Bolnica s tim da stane jos nekom ukoliko ga neko zaustavi.Ako uzmes u obzir da se neces zadrzati vise od 10 minuta u taksiju i nije lose tako.
- respo
#1996 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
svi putevi voze u pivnicu 
- drndalo
#1997 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Bogme Plain Vanilla, puno ti hodas po toj pivnici...
- Edin H.
#1998 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Izgleda da nema potrebe da je taksisti pitaju za destinaciju, vec znaju..drndalo wrote:Bogme Plain Vanilla, puno ti hodas po toj pivnici...
- plain vanilla
#1999 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
e jeste blesavi
da sam rekla do kajmak stanice pitali biste sta je to
da sam rekla do kajmak stanice pitali biste sta je to
- respo
#2000 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
pitali bi sta je to al bi znali onda da volis kajmak