Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sheilak

#1976 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sheilak »

R_v_P20 wrote:U tuzli dobro prodjes sve dok nema skretanja :mrgreen: Ne mogu shvatiti kakvo im je ono nakaradno racunanje tarife. Vozis se 10km za 3KM a vozis se 3km za 6KM ako ima vise skretanja :-) :lol: :lol:
:lol: pa, jel' ovo stvarno ovako?
cove41

#1977 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by cove41 »

sheilak wrote:
R_v_P20 wrote:U tuzli dobro prodjes sve dok nema skretanja :mrgreen: Ne mogu shvatiti kakvo im je ono nakaradno racunanje tarife. Vozis se 10km za 3KM a vozis se 3km za 6KM ako ima vise skretanja :-) :lol: :lol:
Ma nije baš tako. Cijena je 1,5 KM vožnja. Npr. kad bi u Sarajevu išla od ALTE do RTV. Znači svaka vožnja po tom nekom "kosturu". A ako bi htjela recimo od, RTV do Bjelava bilo bi 2 KM. Tako to nekako ide, kad bi bilo preneseno na Sarajevo. I ako je neka duža relacije, onda uzmu 2 KM.

Nisam se vozio već par mjeseci, ali mislim da su cijene otišle gore za 0,50 KM. Al' u svakom slučaju, Taxi je neuporedivo jeftiniji u poređenju sa Sarajevom, toliko da ja ne znam kako se to isplati.
Edin H.

#1978 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

SAID5 wrote:[taksista kojeg najvise mrzim, stalno se kofrči u saobraćaju i još sam imao davno svađu sa njim jer mi je rekao da me neće vozit "jer imam puno kesa"

Što stojiš ispred šoping centra ako ti smetaju kese! :x
Napade covjeka zato sto je ekoloski savjestan :dance:
Znas li ti koliko treba vremena da se razgradi jedna kesa.
Da si nosio cekere uvjeren sam da bi te rado povezao :dance: :skoljka:
Logovan

#1979 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Logovan »

SAID5 wrote: taksista kojeg najvise mrzim, stalno se kofrči u saobraćaju i još sam imao davno svađu sa njim jer mi je rekao da me neće vozit "jer imam puno kesa"

Što stojiš ispred šoping centra ako ti smetaju kese! :x
Takvi čekaju samo one koji iz šoping centra izađu praznih ruku. :skoljka:
aduka11

#1980 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

A sto smo fini, niko nas ne proziva.:grin:

Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk 2
bull21

#1981 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bull21 »

Svi prešli na Žuti pa zato i ne prozivaju

:D
kokuz_sa

#1982 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kokuz_sa »

drndalo wrote:
kokuz_sa wrote:kolika je razlika u cijeni..crveni-Sa taxi?

kad idem na posao sa stupa sam par puta uzimao sa taxi..i hajmo reci oko 8.5km je d posla mi cijenovno izlazilo..
a sada mi uzeo crveni sa stajalista na alipasinu gore do posla 8.20KM
Pa kakva ti je to razlika ? 1 stajanje na semaforu vise i to ti je to... ;-)

Cjenovnik im je isti, razlike moze biti u: paljenju taksimetra/udaranju po usima, ruti kojom te vozi (duzina/guzva), tarifi voznje, ako to nisu ukinuli, gdje je nocu bila visa (tarifa 2)...
cuj kakva mi je to razlika..
mozes li sada skontat razliku..crvene tacke su ti polazna destinacija
Image

voznja crnom bojom je kostala 8.20KM
a voznja crvenom 8.5KM
Jon Spencer

#1983 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

kokuz_sa wrote:
drndalo wrote:
kokuz_sa wrote:kolika je razlika u cijeni..crveni-Sa taxi?

kad idem na posao sa stupa sam par puta uzimao sa taxi..i hajmo reci oko 8.5km je d posla mi cijenovno izlazilo..
a sada mi uzeo crveni sa stajalista na alipasinu gore do posla 8.20KM
Pa kakva ti je to razlika ? 1 stajanje na semaforu vise i to ti je to... ;-)

Cjenovnik im je isti, razlike moze biti u: paljenju taksimetra/udaranju po usima, ruti kojom te vozi (duzina/guzva), tarifi voznje, ako to nisu ukinuli, gdje je nocu bila visa (tarifa 2)...
cuj kakva mi je to razlika..
mozes li sada skontat razliku..crvene tacke su ti polazna destinacija
Image

voznja crnom bojom je kostala 8.20KM
a voznja crvenom 8.5KM
Taximetar kuca i vrijeme ako nisi upoznat, i ta crvena ruta ti može u najgoroj špici otkucati i preko 10 KM. Ja te u špici uopšte ne bih vozio, jer šta da radim nakon što završim s tobom - opet u gužvu a malo je vjerovatno da ću koga nafatati u povratku. Izgubim sat, sat i po za 8,5 KM a potrošio najmanje 2-3 litra goriva puta 2,55 i nigdje me nema još sam na gubitku.
Jon Spencer

#1984 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

bull21 wrote:Svi prešli na Žuti pa zato i ne prozivaju

:D
Forumaši na žutom!
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1985 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by plain vanilla »

cove41 wrote:
sheilak wrote:
Ma nije baš tako. Cijena je 1,5 KM vožnja. Npr. kad bi u Sarajevu išla od ALTE do RTV. Znači svaka vožnja po tom nekom "kosturu". A ako bi htjela recimo od, RTV do Bjelava bilo bi 2 KM. Tako to nekako ide, kad bi bilo preneseno na Sarajevo. I ako je neka duža relacije, onda uzmu 2 KM.

Nisam se vozio već par mjeseci, ali mislim da su cijene otišle gore za 0,50 KM. Al' u svakom slučaju, Taxi je neuporedivo jeftiniji u poređenju sa Sarajevom, toliko da ja ne znam kako se to isplati.
Sad je 2 KM

Tuzla ima dvije "glavne" ulice, sjevernu i juznu magistralu. ako zaustavis taksi na sjevernoj, mozes se voziti 7-8 km za 2 KM, ali ako npr zelis da te prebaci na juznu ili da skrene u kakvu mahalu, onda je otprilike pola marke skuplje (sto bi u Tz rekli pet bonova :mrgreen: )
Medjutim, vazno je napomenuti da taksi nemas samo za sebe, nego taksi uredno staje i ostalim putnicima dokle ima mjesta u autu :mrgreen:
I zato se to isplati taksistima...rijetko voze jednog putnika
Dead Man Walking

#1986 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Dead Man Walking »

Jon Spencer wrote:. Ja te u špici uopšte ne bih vozio, jer šta da radim nakon što završim s tobom - opet u gužvu a malo je vjerovatno da ću koga nafatati u povratku. Izgubim sat, sat i po za 8,5 KM a potrošio najmanje 2-3 litra goriva puta 2,55 i nigdje me nema još sam na gubitku.
Fakat ljudi, koji vam je qratz da se u spici vozikate taxijem? Zar vam nije lakse pomjeriti radno vrijeme i svoje obaveze i prilagoditi se taksistima, da vas voze kad je njima usput a ne kad se vama cejfne da se vratite kuci s posla ili da idete na posao?
mahalas505

#1987 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mahalas505 »

Dead Man Walking wrote:
Jon Spencer wrote:. Ja te u špici uopšte ne bih vozio, jer šta da radim nakon što završim s tobom - opet u gužvu a malo je vjerovatno da ću koga nafatati u povratku. Izgubim sat, sat i po za 8,5 KM a potrošio najmanje 2-3 litra goriva puta 2,55 i nigdje me nema još sam na gubitku.
Fakat ljudi, koji vam je qratz da se u spici vozikate taxijem? Zar vam nije lakse pomjeriti radno vrijeme i svoje obaveze i prilagoditi se taksistima, da vas voze kad je njima usput a ne kad se vama cejfne da se vratite kuci s posla ili da idete na posao?
Pusti bolan @Spencer-a, on je jedan trol na ovoj temi, i samo jos nisam skontao da li je on za ili protiv Sa-taksija :lol: . Ponekad zna ovako dobro suknuti svim taksistima.

p.s.Medjutim dobar je ovako da se ubaci kakva izreka ili ispravka u gramatici :lol:
baustelac

#1988 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by baustelac »

mahalas505 wrote: Pusti bolan @Spencer-a, on je jedan trol na ovoj temi, i samo jos nisam skontao da li je on za ili protiv Sa-taksija :lol: . Ponekad zna ovako dobro suknuti svim taksistima.

p.s.Medjutim dobar je ovako da se ubaci kakva izreka ili ispravka u gramatici :lol:
@Spencer ti je reprezentativni primjerak SA-Taxiste
cove41

#1989 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by cove41 »

Sad je 2 KM

Tuzla ima dvije "glavne" ulice, sjevernu i juznu magistralu. ako zaustavis taksi na sjevernoj, mozes se voziti 7-8 km za 2 KM, ali ako npr zelis da te prebaci na juznu ili da skrene u kakvu mahalu, onda je otprilike pola marke skuplje (sto bi u Tz rekli pet bonova :mrgreen: )
Medjutim, vazno je napomenuti da taksi nemas samo za sebe, nego taksi uredno staje i ostalim putnicima dokle ima mjesta u autu :mrgreen:
A poskupili nam znači :O al' ajd i dalje je i više nego prihvatljivo.
illuminated

#1990 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by illuminated »

plain vanilla wrote: Sad je 2 KM

Kako radi taximetar za vise putnika? jel se broji za svakog posebno, ili se "rastaljuje" onako "od oka"?
Npr. putnik A se vozi 7km po kosturu, a putnika B udje vozi se 3KM i izadje...on placa svoje kad izadje?
Ako da, kako se to mjeri..?
PS pitanje je za sve iz Tuzle..
plain vanilla

#1991 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by plain vanilla »

illuminated wrote:
plain vanilla wrote: Sad je 2 KM

Kako radi taximetar za vise putnika? jel se broji za svakog posebno, ili se "rastaljuje" onako "od oka"?
Npr. putnik A se vozi 7km po kosturu, a putnika B udje vozi se 3KM i izadje...on placa svoje kad izadje?
Ako da, kako se to mjeri..?
PS pitanje je za sve iz Tuzle..
nema taksimetra :mrgreen:
ja udjem u taksi i dam 2 KM i kazem da idem npr do Pivnice
nakon kilometar-dva ulazi dvoje koji isto idu do Pivnice..i oni daju po 2 KM :D
Edin H.

#1992 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

plain vanilla wrote:nema taksimetra :mrgreen:
Da li u Tuzli kada sjednes u taxi mozes ici samo do Pivnice ili su dozvoljene i druge destinacije? :skoljka: :-)
plain vanilla

#1993 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by plain vanilla »

Edin H. wrote:
plain vanilla wrote:nema taksimetra :mrgreen:
Da li u Tuzli kada sjednes u taxi mozes ici samo do Pivnice ili su dozvoljene i druge destinacije? :skoljka: :-)
moze gdje god hoces, to je samo primjer :P
Anti Anti Fa

#1994 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Anti Anti Fa »

Tz i Zenica izgleda funkcionisu na istom principu sto se tice taksija.Taxi u Ze vozi za 1,5KM putem kojim ide onaj bus Kanal-Bolnica s tim da stane jos nekom ukoliko ga neko zaustavi.Ako uzmes u obzir da se neces zadrzati vise od 10 minuta u taksiju i nije lose tako.
kojeime

#1995 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kojeime »

.
respo

#1996 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

svi putevi voze u pivnicu :D
drndalo

#1997 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drndalo »

Bogme Plain Vanilla, puno ti hodas po toj pivnici...
Edin H.

#1998 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

drndalo wrote:Bogme Plain Vanilla, puno ti hodas po toj pivnici...
Izgleda da nema potrebe da je taksisti pitaju za destinaciju, vec znaju.. :shock:
plain vanilla

#1999 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by plain vanilla »

e jeste blesavi :lol:

da sam rekla do kajmak stanice pitali biste sta je to :D
respo

#2000 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

pitali bi sta je to al bi znali onda da volis kajmak :D
Post Reply