Bosanska piramida Sunca vol.2

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Piramidos

Post by Piramidos »

http://antipyramidwebring.blogger.ba/

svi u napad jedan je hase
semm

Post by semm »

Eto vidiš ja nijesam iz Sarajeva i nemam šansu da viđam tih mislim pet tomova.Ali bih bolan ja volijo da su tamo ti položeni stečci i očuvan stari grad na tom brdu pa bih ga mogo viđat preko interneta.A i ovi ublehe nebi sad tamo kopali.A po načinu kako se ti izražavaš vidi da si negdje zaostao u opštem razvoju.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

moderator wrote:
Halo! Smirite hormone inace...

Sa-X Forum Administrator
ja bih sve njih po kazni poslala na iskopavanje...
ludost

Post by ludost »

moderator wrote:
Propast1 wrote:
ludvig wrote: Pomaze, pomaze :lol:

:lol: :lol:

:lol: :lol: Pisi jos, molim te :lol: :lol:
Idiote, uzmi postove svoje mame pa copy paste. Kad smislis jednu suvislu prosirenu recenicu napisi pa se javi.

Sa-X Forum Administrator
Administrator, jel bi mi konačno mogao odgovoriti na pitanje postavljeno već XY puta?

Zašto ne tražiš da se hormoni smire kad, recimo, El-bosniaco počne psovat matere ustašama i četnicima?

Zašto ne tražiš da se hormoni smire kad, recimo, neko nekom poruči da je bolestan, da je državni neprijatelj i da ga treba namarat - samo zato što vjeruje da je Semir Osmanagić najobičniji prevarant i ublehaš?

Eto, ako bi mi mogao odgovoriti na to pitanje... A vjerujem da ima još ljudi koje to zanima.

Jer, brate, nije da nije već pomalo ofirno...
Propast1

Post by Propast1 »

Moze li jedno pitanje?

Jeli piramida veca od tornjeva u Kuala Lumpur-u?

Ja imam jedan prijedlog

Da se napravi referendum i da svi oni koji smaraju da je u visokom piramida jasno da se o tome izjasne, a ovi koji smatraju da nije isto tako.

I da sve pomno prati izborna komisija.

I da stavimo rok od 2 godine (ili koliko god hocete) da se to dokaze, naravno da sudija ne bude Svemir.

I da na glasackom listicu ispod toga da li vjerujete da je piramida stoji (nemora sitnim slovima) da u slucaju da se dokaze suprotno da se svojom voljom toj osobi ukidaju i aktivna i pasivna biracka prava u BiH u narednih 30 godina.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

mIRCerka wrote:
moderator wrote:

Sa-X Forum Administrator
djes caco, nisam te prepozno... :D :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Propast1 wrote:Moze li jedno pitanje?

Ja imam jedan prijedlog

Da se napravi referendum i da svi oni koji smaraju da je u visokom piramida jasno da se o tome izjasne, a ovi koji smatraju da nije isto tako.

I da stavimo rok od 2 godine (ili koliko god hocete) da se to dokaze, naravno da sudija ne bude Svemir.

I da na glasackom listicu ispod toga da li vjerujete da je piramida stoji (nemora sitnim slovima) da u slucaju da se dokaze suprotno da se svojom voljom toj osobi ukidaju i aktivna i pasivna biracka prava u BiH u narednih 30 godina.
jah, a jesmo se usrecili prosli put kad smo organizovali referendum... milina jedna... :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ludost wrote:
Administrator, jel bi mi konačno mogao odgovoriti na pitanje postavljeno već XY puta?

Zašto ne tražiš da se hormoni smire kad, recimo, El-bosniaco počne psovat matere ustašama i četnicima?

Zašto ne tražiš da se hormoni smire kad, recimo, neko nekom poruči da je bolestan, da je državni neprijatelj i da ga treba namarat - samo zato što vjeruje da je Semir Osmanagić najobičniji prevarant i ublehaš?

Eto, ako bi mi mogao odgovoriti na to pitanje... A vjerujem da ima još ljudi koje to zanima.

Jer, brate, nije da nije već pomalo ofirno...
jedna je stvar kad ja tebi kazem da si bolestan, ti meni da sam luda...
a druga je stvar kad jedni drugima pisemo kako su necije mame bolesne cim nisu takvu djecu abortirale itd itd...

malo odvagaj..je*ala te piramida...i kamene kugle...ako ti to daje za pravo neciju mater da diras...ti ili bilo ko drugi...
Prenj

Post by Prenj »

mIRCerka wrote:
moderator wrote:

Sa-X Forum Administrator
... koridora 5C
Propast1

Post by Propast1 »

Alfons Kauders wrote:
Propast1 wrote:Moze li jedno pitanje?

Ja imam jedan prijedlog

jah, a jesmo se usrecili prosli put kad smo organizovali referendum... milina jedna... :D
Pa piramidasi se ne boje nicega pa ni rata. Njih cuva energija piramide.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Prenj wrote:
mIRCerka wrote:
moderator wrote:

Sa-X Forum Administrator
... koridora 5C
ne nego Visocice...pa da vise zavrsimo sa prepiranjem...
CORRIDOR neka gradi HARIS silajdzic obzirom da ga obecava sto godina vec....
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

mIRCerka wrote:
Prenj wrote:
mIRCerka wrote: ja bih sve njih po kazni poslala na iskopavanje...
... koridora 5C
ne nego Visocice...pa da vise zavrsimo sa prepiranjem...
CORRIDOR neka gradi HARIS silajdzic obzirom da ga obecava sto godina vec....
pa napravice ga, :D cim pronadju piramide... :D tj. nikad... :D
ludvig

Post by ludvig »

moderator wrote:
Propast1 wrote:
ludvig wrote: Pomaze, pomaze :lol:

:lol: :lol:

:lol: :lol: Pisi jos, molim te :lol: :lol:
Idiote, uzmi postove svoje mame pa copy paste. Kad smislis jednu suvislu prosirenu recenicu napisi pa se javi.

Sa-X Forum Administrator
Ovo nije prvi put, kada se rasture argumentima da idu na vrijedjanje. :-) Nista novo za provaljene ljude, treba ih zaliti :lol:

Ovo su zaista dva vrijedna bisera: :lol: :lol:
Propast1 wrote: Sta ces, uvijek sam bio protiv zarađivanja novca na racun hendikepiranih ljudi.
ludvig wrote: Osudjujes proizvodjace invalidskih kolica ? :-)
Propast1 wrote: A turizam nije luksuz vec svako putovanja koje nema u cilju neku zaradu ili biznis. Rekoh ti procitaj pa napisi.
ludvig wrote: Haski pritvorenici su znaci na turistickom putovanju
:lol: :lol: :lol:

Sacuvajmo ih od zaborava :lol:
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Propast1 wrote:
seljak_cojek wrote:
Propast1 wrote:Kaze Guru Sem, nije bilo mogućnosti da se stavi blok tezak 20-tak tona....

Procitah sinoc komentare o Rimskoj arhitekturi i viđoh da je njihov izum KOLUTURA (Obicna kolutura valjda se i kod nas jos uvijek tako zove), koja je mogla podizati kamene blokove nekoliko desetina tona pri gradnji rimskih bazilika (molim da se ovo ne poistovjecuje sa krscanskim bazilikama) prije vise od 1000 godina prije krista....

Interesantno, ali ona plocica sa natpisom sto je pokazana na ovom forumu dosta slici plocicama koje su veoma cesto pronalaze na arheoloskim mjestima rimskog doba....

Pomaze li ovo ista?
Iz ovoga se da naslutiti kako vjeruješ da su te otkrivene ploče Rimljani postavljali. Dobro, hajde da za trenutak pretpostavimo da je tako.
Šta su to onda gradili (etoo pretpostavimo i da nije piramida), čemu je ta građevina služila. Ima li kakva slična građevina još negdje u svijetu.
Nije dovoljno samo reći ne znam šta je al' nije piramida... garant.
:faraon:
Ma u antici je svasta građeno. Oni su gradili da od brda naprave amfiteatar od 35000 sjedista (vidjeti pod Delfe).... Pa to su ljudi koji su prvi izmislili zidanu gradnju (vezivnu smjesu za kamenje). Brda su im bila prilicno interesantna jer su to uvijek povezivali sa svojim bogovima.

A sta je bilo u Visokom veze nemam.

naravno pravili su Rimljani i piramide (po uzoru na egipatske ali puno manje) koje su koristene kao grobnice (ja mislim da je takvu napravio Hadrijan ili neko slican)
Znači da ipak ostaje mogućnist da je to piramida (makar i Rimska). :faraon:
A ovo da su izmislili zidanu gradnju, kako su onda građene egipatske, meksičke, sumerske.....
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Alfa_Ze wrote:Evo nova ''KOSKA'' za daljnju raspravu : PIRAMIDA DA ili NE ?

Nisu piramide nego sedimente stijene

Pod brdom Visočica u blizini Sarajeva ne nalazi se monumentalna stepenasta piramida, nego se radi o prirodnim tvorevinama, sedimentnim stijenama – tvrdi profesor povijesti i arheologije Enver Imamović.
Ako su ovo sedimentne stijene prihvatam da mi se oduzmu sva svjedočanstva (školska) i da se vratim u prvi razred. Očito sam nešto fulio u toku školovanja. :sad:
El-bosniaco wrote: Image
Propast1

Post by Propast1 »

seljak_cojek wrote:
Propast1 wrote:
seljak_cojek wrote: Iz ovoga se da naslutiti kako vjeruješ da su te otkrivene ploče Rimljani postavljali. Dobro, hajde da za trenutak pretpostavimo da je tako.
Šta su to onda gradili (etoo pretpostavimo i da nije piramida), čemu je ta građevina služila. Ima li kakva slična građevina još negdje u svijetu.
Nije dovoljno samo reći ne znam šta je al' nije piramida... garant.
Ma u antici je svasta građeno. Oni su gradili da od brda naprave amfiteatar od 35000 sjedista (vidjeti pod Delfe).... Pa to su ljudi koji su prvi izmislili zidanu gradnju (vezivnu smjesu za kamenje). Brda su im bila prilicno interesantna jer su to uvijek povezivali sa svojim bogovima.

A sta je bilo u Visokom veze nemam.

naravno pravili su Rimljani i piramide (po uzoru na egipatske ali puno manje) koje su koristene kao grobnice (ja mislim da je takvu napravio Hadrijan ili neko slican)
Znači da ipak ostaje mogućnist da je to piramida (makar i Rimska). :faraon:
A ovo da su izmislili zidanu gradnju, kako su onda građene egipatske, meksičke, sumerske.....
Jedan mauzolej u Rimu koliko je poznato imao je jednu pomocnu građevinu koja je bila piramidalnog oblika. Visokoa oko 35-40 m kolko se sjecam. Mogla bi biti visocica piramida jedino da je Gaj Julije u njoj pokopan....

Zidana gradnja sa vezivnim materijalom..... nekako to ti dodje ko dvostruki zid od cigle između kojeg je sipano kamenje. takva gradnja je sluzila za izgradnju velikih zidova i kupola.... Egipcani i sumerci nisu imali zidane kupole ili nesta slicno. Oni su koristili kamen... kamen na kamen.

Ovde covjek mora piramidase bas svemu uciti.......

Ja neznam sto vi piramidasi sta sema ne pitate. Pitajte ga kako on govori da nije bilo mogucnosti dizati kamenje od 20 tona kad je kilometar u precnik oko furuma u rimu urađen sa ogromnim kamenim blokovima teskim nekoliko desetina tona.

Stari rim je nastao na sedam brezuljaka. Odite pa vidite sta su ljudi prije 3000 godina napravili u rimu, pa cete skontati sta je piramida a sta nije.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

hmm...na Google Earthu nesto gledam i trljam oci...vidim visocicu...odozgo...
e pa nek i meni oduzmu svjedocanstva sva, ali mene su ucili da je ono piramidalni oblik...
:roll:
Piramidos

Post by Piramidos »

mIRCerka wrote:hmm...na Google Earthu nesto gledam i trljam oci...vidim visocicu...odozgo...
e pa nek i meni oduzmu svjedocanstva sva, ali mene su ucili da je ono piramidalni oblik...
ma netreba ti nista oduzimati, nego nevalja ti monitor
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Piramidos wrote:
mIRCerka wrote:hmm...na Google Earthu nesto gledam i trljam oci...vidim visocicu...odozgo...
pa kupi mi ti bolji monitor i bolju graficku :D

fakat, ako pogledate preko google earth, piramida je vise nego ocigledna...
a vi kako hocete...
Nabildana_Baba

Post by Nabildana_Baba »

mIRCerka wrote:
Piramidos wrote:

a vi kako hocete...
Kako? Mozes pojasniti?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Nabildana_Baba wrote:
mIRCerka wrote:
Piramidos wrote: ma netreba ti nista oduzimati, nego nevalja ti monitor

a vi kako hocete...
Kako? Mozes pojasniti?
dvije strane su isuvise simetricne, istostranicni trougao i haman su citave...druge dvije su do pola (gornja polovina) ko ostale, podnozje izgleda ko pire krompir...

aman... :S
Nabildana_Baba

Post by Nabildana_Baba »

mIRCerka wrote:
Nabildana_Baba wrote:
mIRCerka wrote: pa kupi mi ti bolji monitor i bolju graficku :D

a vi kako hocete...
Kako? Mozes pojasniti?
dvije strane su isuvise simetricne, istostranicni trougao i haman su citave...druge dvije su do pola (gornja polovina) ko ostale, podnozje izgleda ko pire krompir...

aman... :S
Ma pitam kako si dosla do tih slika, sta da ukucam i gdje da idem?
Prenj

Post by Prenj »

Zar ti garancije eksperata iz Katastra opcine Visoko nisu bile dovoljne?
:D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Nabildana_Baba wrote: Ma pitam kako si dosla do tih slika, sta da ukucam i gdje da idem?
sorry, opet se vracam u plavokose pa usporih sa ove dvije celije :D

ovako, ides na http://earth.google.com i downloadujesh ga..nakon instalacije u gornji lijevi pravougaonik ukucas SARAJEVO i nadjes ga i onda pjeske ides do visokog :D i vidis sve...aman...
Last edited by mIRCerka on 05/05/2006 17:03, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Prenj wrote:
Zar ti garancije eksperata iz Katastra opcine Visoko nisu bile dovoljne?
:D
:lol: ja nisam OVCA....

VIC:
Fata dosla kuci prije vremena i uhvati Sulju kako nateze Hatu...pocne ona da bogara i lomi po kuci kad ce Suljo FATO, KOME TI VJERUJES: SVOJIM OCIMA ILI MENI?!?!?!?!

E ja nisam ni Fata ni Hata, a bogami ni Suljo :D
Locked