Pryda wrote:Ommadawn wrote:
Koga su to Švedska, Danska i Norveška opljačkale pa žive ovako dobro?
Ne seksaju se ljudi samo da bi pravili djecu nego iz zadovoljstva.
Da ne pisem historijat osvajanja skandinavskih zemalja u kojem su bili poznati kao krvolocne zvijeri kojima nista nije sveto, izmedju ostalog upadanja u vjerske objekte u kojim su se skrivali civili te masovnih pokolja (jedna od odlika vikinga). Trenutno su clanice NATO pakta koji vrslja po svijetu, glumi nekog policajca i uvodi demokratiju bacajuci bombe. Ne bi Palestinac preselio u Dansku da mu nisu pobili sve redom i uzeli sve sto je imao. U to budi siguran
Ovo drugo se slazemo. Zivio seks u cetiri zida, jedna od najboljih razonoda

Znaci zive dobro jer su se napljackali u doba Vikinga koje je zavrsilo prije ravno 1000 god.

A Svedjani bacaju bombe po svijetu? Ono kada hoces da odgovoris pa bilo kako.
Ne samo Palestinci jarane, najveci dio useljenika je iz zemalja gdje nije bilo rata i to ne samo iz Afrike, B.Istoka vec iz cijelog svijeta.
Ekkonomija im je dobra zbog organizacije, organizacija zbog mentaliteta, a mentalitet fokusiran na bitne stvari u zivotu a ne ko sta upraznjava za sebe. Ja tu imam kao stranac daleko veca ljudska prava, slobode,.... nego u mojoj Banjaluci. Na mom poslu je sarolikost raznih ljudi svim mogucih ubjedjenja, ucenja, svjetonazora, orjentacija,...i svi su tu samo zato sto su dobri strucnjaci u svom poslu sto je jedino i bitno i sto socijalno i u timu dobro funkcionisu. To sto pederi imaju prava i paradiraju je samo dio opceg paketa o ljudskim pravima gdje se zna slovo zakona i ko je vlast. Besplatno skolovanje i to kvalitetno, zdravstvo i njega takodjer, staracka njega takodjer, 6 sedmica godisnjeg, solidne plate, posla dosta, besplatan porodiljski 2 godine,.... nasilja naravno ima i rasizma, islamofobije, homofobije,,...
Kada sjedis u muskom drustvu nerjetko su vulgarni vicevi o pederima, ismijavanje nekog pedera na osnovu njegove gestikulacije i oblacenja, ismijavanje neke rambo lezbejke i kako joj treba dobra q-cina,... nista oni nisu drugaciji od nas po opcem tumacenju homoseksualizma i vecina ih ne zeli to u svoje djece. Ali vole, postuju svoju demokratiju i prava,... i nece fizicki napadati, zabranjivati. Ako se i desi kakav napad budala na pokrivenu curu, lezbejke, crnca,.... to je na naslovnoj strani i javnost osudjuje.
A vidi samo komentare po drustvenim mrezama na napad na dvije cure u Sarajevu gdje ih idioti sakama izudarase. Velika vecina komentara je
nek su ih, tako tako treba, nek se zna gdje im nije mjesto, uh dje sam bio da i ja, ruka im se pozlatila,.... .
Negdje se zna slovo zakona i ko udara red na ulici - a negdje svaka budala sebi to dopusta po svojoj procjeni i to uz aplauz. Ko odobrava nasilje nad drugacijim - zasluzio je da i sam dobije zato sto je nekom drugom drugaciji.