Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1976 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

KomunistaTZ wrote:
Chmoljo wrote:Nije toliko bitan pristup sluzbenim novinama, koliko je bitna objava internih akata korisnika budzeta.

To je napredak, a ne usteda na sluzbenim novinama.
Pa slobodan pristup objavama koja su obavezne u službenim novinama i jeste sustina. Evo gore covjek objasnio, treba pretplata na SN FBiH, BiH i KS. OK, znaci da se ranije koristio restriktivan pristup informacijama. Jesmo mi ista drzava? Halo, 2019, vi pricate o primjeru HR, a kriminalci u TK isto imaju od 1994. Porazno.
Bitnije je za transparentnost natjerati da uopste obavljuju u sl novinama.
daddy-kool

#1977 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by daddy-kool »

Prpa.ba wrote:

Ministarstvo uprave (NS) je ispred Vlade KS uputilo male ali znacajne izmjene kroz:
Prijedlog Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o objavljivanju propisa i drugih općih akata u "Službenim novinama Kantona Sarajevo"-skraćeni postupak;
http://skupstina.ks.gov.ba/prijedlog-za ... ih-akata-u

Ovim promjenama osigurava se transparentnost svih pravnih lica kojima je osnivac Kanton Sarajevo, s obzirom da se polaze infrastruktura koja obezbjedjuje da ce svi njihovi pravni akti kroz Skupstinu KS ici u Sluzbene novine KS. Preostaje tek da Vlada KS osigura besplatan pristup Sluzbenim novinama KS putem interneta kao sto je uradjeno u Republici Hrvatskoj i po prvi put ce javnost vidjeti sve interne pravilnike i regulacije od Zavoda Zdravstvenog Osiguranja od vrtica. Do sada se to krilo kao sto zmija krije noge. :-D
:D :thumbup:

Odličan potez, sunce je najbolji dezifijens.
Prpa.ba

#1978 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

Banksy wrote:Šta je Sarajevo Art?
Mislim da se radi o odjeljenju Centra za kulturu KS. Ova procedura je vec ranije pokrenuta, samo se sad verificira. Letimicnim pogledom vidim da kompletan Centar za kulturu KS raspolaze sa 22 zaposlenika i oko milion KM godisnje, iskreno nisam kulturnjak pa sam slabije upoznat ko je ko i sta je sta. :-D
Banksy

#1979 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote:
Banksy wrote:Šta je Sarajevo Art?
Mislim da se radi o odjeljenju Centra za kulturu KS. Ova procedura je vec ranije pokrenuta, samo se sad verificira. Letimicnim pogledom vidim da kompletan Centar za kulturu KS raspolaze sa 22 zaposlenika i oko milion KM godisnje, iskreno nisam kulturnjak pa sam slabije upoznat ko je ko i sta je sta. :-D
Nije toliko važno, ali baš prvi put čujem za njih. Vjerovatno neko nebitno, ''uhljebljivačko'' odjeljenje.

I zaista, :thumbup: za sve postupke i procese koje su pokrenuli s ciljem transparentnosti projekata i sužavanja prostora za korupciju, i što su to faktički nametnuli sami sebi, odmah na početku mandata.

Baš :thumbup: :thumbup:
Last edited by Banksy on 17/02/2019 11:21, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#1980 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

KomunistaTZ wrote:Cekaj, zar je moguce da nije dostupan free online pristup sluzbenim novinama KS!? Pa jel to normalno, pa u TK online mozes naci sve brojeve SN do 1994.g., a lopovi su i ovdje vladali. Kakav napredak :lol: Jos spominju primjer Hrvatske :)
Spominjem primjer Hrvatske zato sto sam upoznat sa pravnom borbom njihovih udruga civilnog drustva pred Ustavnim sudom RH kojim su natjerali institucije da besplatno stave na raspolaganje Sluzbene novine RH putem interneta. Besplatan pristup "na papiru" nisu uspjeli isposlovati.

Nisam znao da je isto obezbjedjeno u TK, to mi je drago cuti. Nadam se da ce KS krenuti istim stopama. :thumbup:
Banksy

#1981 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

Ima li Skupština bilo kakve veze, ili moći i utjecaja, u vezi najavljene, skandalozne akcije rušenja stare pošte.

Nema nikakve logike, ni pameti rušiti lijepu staru austrijsku zgradu.

Osim ako neko ne namjerava, nakon rušenja, prenamjeniti prostor, pa ugurati kakav novi neboder.

http://sarajevo.ba/gradonacelnik-saraje ... jesavanje/

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1982 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

ma sta se brinesH mlate praznu slamu da bi uzeli pare na projektima... ako imas nekog od fHemilije ili si u straMki odesH do kantona, smislis neki projekat recimo, parking za pujde i odobre ti sredstva za projekat 5-10 iljada pocastis komisiju i nacelnike, pare u padje i tako iz projekt u projekat, para ima, od budala poreznih se klepila lova i udri... znam likove koji svake godine neki projekat apliciraju i dobiju sredsta i... prodaji maglu

djesu pare od projekata za aedrom u visokom, vetrenjace na hresi, bazeni tamo vamo, rasvjeta ko las vegas, muzicki parkovi, podzemne garaze, zaobilaznice, itd itd da i za metro se projekat davali novci, cista miljacka uz kajakasku stazu :mrgreen: ma joj na sta su se krsile pare boga dragog pitaj a i on se ibreti sta sve padne prodavacima magle na pamet
Nero Histrion

#1983 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Nero Histrion »

[quote="Banksy"]Ima li Skupština bilo kakve veze, ili moći i utjecaja, u vezi najavljene, skandalozne akcije rušenja stare pošte.

Nema nikakve logike, ni pameti rušiti lijepu staru austrijsku zgradu.

Osim ako neko ne namjerava, nakon rušenja, prenamjeniti prostor, pa ugurati kakav novi neboder.

http://sarajevo.ba/gradonacelnik-saraje ... jesavanje/

Koliko sam shvatio ne ruse Poštu, ruse onu lijepu austro-ugarsku zgradu prekoputa Narodnog pozorista koja je nakada bila hotel pod nazivom Pošta. Ne bi se to smjelo dirati nego naprotiv, cuvati, i obnoviti lijepe stare fasade koju su ukras grada. Ali hajde to objasni ikom.
Banksy

#1984 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

Mi smo to zvali pošta...

Image[/quote]
Nero Histrion

#1985 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Nero Histrion »

Jest' :thumbup:

A ja odoh na glavnu poštu na Obali, pomislih prvo da to hoce rusit. Hvala za fotografiju. :thumbup:

Ne bi trebalo rusiti ovako lijepu zgradu, niposto. :(
Better Man

#1986 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Better Man »

Onog ko predlaže rušnje zgrade stare pošte, treba na sred Marijinog dvora objesiti i spaliti.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1987 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by KatarinaKosaca »

Naravno ove protuzakonite poklice staljinistickog stava ili ustaskog "zapali" "objesi" itd :D preskociti. Ali, nije tesko znati zasto je zgrada zapala za oko. Kao i tvornica Kljuc, kao i Skenderija.. uzmi, napravi, prodaji/rentaj. I red je da se vise toj navici, otimacini stane u kraj. Iznimka je donekle Hadzibajric iz SG nije tajkunima udovoljio zelje. Ostalo je sve... sjedi i placi za Gradom
addem

#1988 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by addem »

Trg na ovom mjestu bi bio super.
Control panel

#1989 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Control panel »

Gledam danas “uvazenu” zastupnicu Durakovic profesoricu parkira na zebri i blokirala prilaz trotoaru.

:(
Better Man

#1990 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Better Man »

Control panel wrote:Gledam danas “uvazenu” zastupnicu Durakovic profesoricu parkira na zebri i blokirala prilaz trotoaru.

:(
Sve što je ona u životu postigla i napravila je na ime prezimena i tate. Sama nikad ništa ne bi u životu uspjela uraditi da nije imala debelo zaleđe.
Styling

#1991 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Banksy wrote:Mi smo to zvali pošta...

Image
[/quote]

Da, zato sto je to nekada bio hotel Posta, a prije rata je u prizemlju bila kafana koja nam je bila usputna stanica na stazi Teatar-SOS.
Banksy

#1992 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

Hotel Pošta bismo srušili ukoliko postignemo korektan dogovor, jer su i stručne institucije procijenile nakon analize da ta zgrada mora biti uklonjena i preporučeno je rušenje - rekao je Ajnadžić.
On može rušiti samo u rodnoj Rogatici. Tražimo ''analize'' i ''stručne institucije'' koje su je napravile.
JThomas

#1993 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

e čuj "mora". mora, kao ne može drukčije. u gradu u kojem polovina građevina nema sve kako treba, ovo "mora" da se ruši :mrgreen:
DaffyDuck

#1994 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by DaffyDuck »

KatarinaKosaca wrote:Naravno ove protuzakonite poklice staljinistickog stava ili ustaskog "zapali" "objesi" itd :D preskociti. Ali, nije tesko znati zasto je zgrada zapala za oko. Kao i tvornica Kljuc, kao i Skenderija.. uzmi, napravi, prodaji/rentaj. I red je da se vise toj navici, otimacini stane u kraj. Iznimka je donekle Hadzibajric iz SG nije tajkunima udovoljio zelje. Ostalo je sve... sjedi i placi za Gradom
Ova zgrada je prodata/ provatizovana kad i Hoteli Bosnia sa svim ostalim nekretninama (Aeroplan, Hotel Posta, Hotel Bosnia, -Amerikanac i ostalo).
Zgrada Hotela Pošta je bila na listi kulturno historijskog naslijedja i time je bila zasticena od ovakvih intervencija. Nije davno skinuta, al prije il kasnije sami nam kazu zasto.
Prezentacija idejnog rjesenja/rendera trga kao potrebe građana i opravdanje trosenja NASEG novca za kupovinu pa rusenje iste te zgrade te ponovno uredjenje trga (jedno uradjeno skoro) opet sa NASIM novcem dok je na renderu istovremeno izmijenjen hotel Bosnia, te predviđena podzemna garaza je nista drugo nego smijanje u facu od strane Ajnadžića i Skake gradjanima dok te smatra najvecim glupanom na svijetu.
statixx

#1995 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by statixx »

I Bosmal navodno tone, treba to rusiti... :D
pemanapemani

#1996 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pemanapemani »

statixx wrote:I Bosmal navodno tone, treba to rusiti... :D
Kolega, nije "treba", nego "mora". :)
kmirsad

#1997 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

statixx wrote:I Bosmal navodno tone, treba to rusiti... :D
Tone li Vlada FBiH...
julisiz es grant

#1998 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by julisiz es grant »

Pa eto, FGR vlada je sad, neće oni dati da se to ruši.
Bar još ovo koji dan dok su još na pozicijama :D
Thorgerson

#1999 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Thorgerson »

Better Man wrote:Onog ko predlaže rušnje zgrade stare pošte, treba na sred Marijinog dvora objesiti i spaliti.
Zanimljivo.

Mislim zanimljivo jer je jedan Najdhart to predlagao. Ali eto vidim i njega bi ti objesio. Jelde. Dakle, nemojte misliti da je ovo ideja Skake ili ne do bog Ajnadzica. Doticni nemaju te kapacitete. U donjem lijevom uglu imas skicu i pogled odozgo i fino se vidi 'obrisana' ova zgrada. Dakle, prijedlog Najdharta, koji prati i tekst i opis zasto i kako. To mozes naci na internetu.

Image

Ta zgrada je u rusevnom stanju. Zapustena. I nema je svrhe obnavljati. I odavno je planirana za rusenje. Sto se mene tice, vise mi se svidja ideja otvorenog trga. Nego da sad gledamo tu zapustenu zgradu tu godinama ili da je pokupuju neki tajkuni i tu naprave stanove, poslovne prostore. Trg je idealno rjesenje. :thumbup:

Samo sto mi sad nije jasno, sta sad ce ponovo preuredjivati trg ispred pozorista mladih? Jer prema ovoj skici je to tako.

Image

Image
JThomas

#2000 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

a mogu li ja svoje nešto ruševno prodati vlasti da ona napravi nešto drugo? da se korektno dogovorimo, što kaže ajnadžić? :mrgreen:
Locked