Aluminij Mostar
Moderator: anex
-
jajara
#1976 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
druze djenerale dok god plata ide ti mozes samo ejakulirat u svoje gace
-
jajara
#1977 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
a ovog iznad inzinjera jedan hrvat mora ucit kako mu drzava funkcionira. tanko je to sve druze majke mi moje 
- spreca
#1978 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
I nikada nece ni postojatijajara wrote:trenutno ne postoji. slazem sespreca wrote:Ne postoji Hrvatski clan predsjednistvajajara wrote:kad bosnjaci mogu birat HRVATSKOG clana predsjednistva mogu brate i uplatit pare HRVATSKOJ firmi. ha ja. jel tako majketi
-
155_mm
#1979 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
jos jednom da ponovimo sta je dzindic rekao.horkesh wrote:Glecore or bust.Tko su Arapi koji "spašavaju" Aluminij?
Zanimljivo je kako se, nakon razvikanoga Glencorea, javnost i mediji nisu potrudili tek toliko prosurfati službene Internet stranice tvrtke WAQT Trade LLC iz Dubaija, kako bi shvatili o kakvom je to subjektu koji želi preuzeti mostarski Aluminij riječ, odnosno za koga se to već tako rezolutno opredijelio federalni ministar Nermin Džindić.
On nam je, zajedno s pojedinim sarajevskim medijima, servirao informacije da dolaze Arapi koji posluju multinacionalno, teže milijarde i da će čarobnim štapićem spasiti Aluminij.
U copy-paste maniri, podaci o milijarderskim biznis-čudotvorcima Emirata proširila se regijom bez ikakve provjere i sumnje u riječi jednog ministra koji, usporedo, bez ustezanja potpiruje medijski rat (kakav sad medijski rat?) protiv potencijalnih investitora u Aluminij koji dolaze iz nešto zapadnijih krajeva svijeta.
Uglavnom, Aluminij želi preuzeti tvrtka koja ima 135 zaposlenih, od kojih je najviše instalatera, čak 20 nekakvih pomagača, i mnoštvo fabrikatora, aplikatora za brtvljenje, nadzornika i tehničkih nadzornika, rukovoditelja strojem i skladištara.
Tvrtka se, a to je već za rubriku vjerovali-ili-ne, hvali s dva inženjera i s dvojicom računovođa. Taksativno su pobrojali koliko imaju bušilica, hiltinki, rezača za aluminij, radnih stolova, stolarske opreme… Jedino još nisu naveli koliko na stanju imaju kliješti i čekića.
Nakon kratkoga surfanja službenim portalom WAQT Trade LLC-a,na kojem lijepo piše kako imaju dvije radionice, uredan polukat na jednom od skladišta, te prostorije za tehničare i - radni smještaj, ostali smo pod dojmom kako su se Džindića ipak dojmili možda samo zato što su Arapi i što se ne zovu Glencore.
Sudeći prema portfelju tvrtke WAQT Trade LLC, čije je predstavnike službeno Sarajevo dočekalo u širokomu zagrljaju, a ministar Džindić poručio kako imaju ''bolju ponudu'', Aluminij (čak i ovakav, ranjen i na izdisaju) mogao bi kupiti njih, obadva im inženjera, sve bušilice i onaj uredni polukat na jednom od dva skladišta!
https://www.dnevnik.ba/teme/tko-su-arap ... u-aluminij
Džindić je kazao kako su oba sastanka bila uspješna i da su potencijalni investitori, i Glencore i Emirates Global Aluminium, iznijeli svoje planove gdje vide Aluminij u nekom budućem poretku, poručivši da će pregovori biti nastavljeni sutra.
- spreca
#1980 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ti prvo nauci zasto tovja drzava ne funkcionirajajara wrote:a ovog iznad inzinjera jedan hrvat mora ucit kako mu drzava funkcionira. tanko je to sve druze majke mi moje
- bosan
#1981 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Pa sta je sad vaznije : izborni zakon ili Aluminij ?jajara wrote:kad bosnjaci mogu birat HRVATSKOG clana predsjednistva mogu brate i uplatit pare HRVATSKOJ firmi. ha ja. jel tako majketi
- General War
#1982 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
jajara wrote:druze djenerale dok god plata ide ti mozes samo ejakulirat u svoje gace
Tako je ode plata,
-
jajara
#1983 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
pa kaze "Nemoj me lagati mila nisam ni ja od juce
nemoj se truditi vise idi gdje te srce vuce
uvijek cu voljeti tebe ljubav moja si bila
sjeti se moje pjesme kombinat pasti ne smije cakacakacaka"
- spreca
#1984 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
jajara wrote:pa kaze "Nemoj me lagati mila nisam ni ja od juce
- mO k3
#1985 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Hajde sada bez zezancije , kao prvo ne postoji hrvatski član predsjedništva , kao drugo ustav je takav poštujmo ustav !!jajara wrote:kad bosnjaci mogu birat HRVATSKOG clana predsjednistva mogu brate i uplatit pare HRVATSKOJ firmi. ha ja. jel tako majketi
Mislim da ono sto HDZ hoće cisti aparthejd nad ostalima koji nemaju šanse da budu u tročlanom predsjedništvu , kako god ja sam za jedan čovjek jedan glas sve po evropskim standardima . Ah da ne zaboravi sejdic / finci presudu koja će se kada tada morati primjenjivati i onda pada u vodu sve za šta se HDZ zalaze
-
jajara
#1986 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
ma sta me briga za clana predsjednistva. izaberite klokana sto se mene tice. kome god nije mrsko izac na izbore nek bira koga oce. vrtilo se 3 ili 33 lopova meni je isto.mO k3 wrote:Hajde sada bez zezancije , kao prvo ne postoji hrvatski član predsjedništva , kao drugo ustav je takav poštujmo ustav !!jajara wrote:kad bosnjaci mogu birat HRVATSKOG clana predsjednistva mogu brate i uplatit pare HRVATSKOJ firmi. ha ja. jel tako majketi
Mislim da ono sto HDZ hoće cisti aparthejd nad ostalima koji nemaju šanse da budu u tročlanom predsjedništvu , kako god ja sam za jedan čovjek jedan glas sve po evropskim standardima . Ah da ne zaboravi sejdic / finci presudu koja će se kada tada morati primjenjivati i onda pada u vodu sve za šta se HDZ zalaze
- mO k3
#1987 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Lol koji si ti biser 
-
jajara
#1988 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
koji?mO k3 wrote:Lol koji si ti biser
-
Bodkin
#1989 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Najbolje ovo “hoce bosnjacku struju” 
- Kejn
#1990 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Aha znaci postoji hrvatski aluminij al ne postoji bošnjacka strujaBodkin wrote:Najbolje ovo “hoce bosnjacku struju”
-
L u c i f e r
#1991 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Hu d fak iz Alminiji
-
Nivelacija
#1992 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Petak + 4 dana, znaci u utorak se gasi crkotina ili je to jos jedna manipulacija uprave?
-
jajara
#1993 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
dali smo vam jos 4 dana da se nadate. a onda nazad u rupu iz koje ste izgmizaliNivelacija wrote:Petak + 4 dana, znaci u utorak se gasi crkotina ili je to jos jedna manipulacija uprave?
-
AtifPurivatraIII
#1994 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ovo je strasno koliko ljudi placu.
- mO k3
#1995 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Niste vi ništa dali , zapravo ko “vi”?? I šta ste “bi” to dalijajara wrote:dali smo vam jos 4 dana da se nadate. a onda nazad u rupu iz koje ste izgmizaliNivelacija wrote:Petak + 4 dana, znaci u utorak se gasi crkotina ili je to jos jedna manipulacija uprave?
- spreca
#1996 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
a vama niko nece dati cak ni da se nadatejajara wrote:dali smo vam jos 4 dana da se nadate. a onda nazad u rupu iz koje ste izgmizaliNivelacija wrote:Petak + 4 dana, znaci u utorak se gasi crkotina ili je to jos jedna manipulacija uprave?
-
jajara
#1997 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
hoce evo gube izbore ima 25 godina 
- spreca
#1998 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Neznam za vas ali evo mic po mic i ode SDA i tri lijepe,neznam onda sa kime ce Dragoslav u koaliciju
-
Ci-Nick
- mO k3
#2000 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Mimimimijajara wrote:hoce evo gube izbore ima 25 godina
Molim lijepo placi Tise