Željko Komšić - Komšo
-
Haman2
#1976 Re: Željko Komšić - Komšo
Ah, nasi novinari i nasi politicari. Da nije ovako kako je ne bi imali hljeba.
-
Novak20
#1977 Re: Željko Komšić - Komšo
Država BiH u postizbornoj blokadi u dobroj mjeri zahvaljujući 1/3 člana Predsjedništva u trećem mandatu koji otopljenje odnosa sa susjedima započinje tvrdnjom da teškoće u komuniciranju sa Hrvatskom proizilaze iz Plenkovićevog nekontroliranja situacije u HDZ Hr i Vladi Hr.
Pa što to on kontrolira i kakve su mu pregovaračke pozicije da može ovako lupetati ?
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/12 ... oblem.html
Pa što to on kontrolira i kakve su mu pregovaračke pozicije da može ovako lupetati ?
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/12 ... oblem.html
Objašnjavajući na šta je konkretno mislio kada je preuzimanjem osmomjesečnog predsjedavanja Predsjedništvom BiH 20. jula najavio pokušaj rješavanja pitanja razgraničenja sa susjednim zemljama Komšić je rekao da je riječ o pokušaju da se sa vrhovima susjednih zemalja otopliti odnos, prije svega sa zvaničnim Zagrebom i zvaničnim Beogradom.
„Da li će oni na to pristati ja ne znam, do sada nisu pokazivali neku želju“, rekao je Komšić za Federalnu TV, prenosi agencija Patria.
„Pitanje granice i razgraničenja naših država već je na stolu dvije decenije, i nije se pomjerilo sa mjesta“, rekao je Komšić.
Istakao je da je oko pitanja razgraničenja lakše komunicirati sa Srbijom jer je sva vlast skoncentrisana na jedno mjesto, dok je to teže u slučaju Hrvatske, jer „gospodin (Andrej) Plenković i kao premijer i kao šef HDZ-a u Hrvatskoj ne kontroliše apsolutno situaciju ni u HDZ-u ni u svojoj Vladi.“
-
baglama
#1978 Re: Željko Komšić - Komšo
Kako ne kontrolira
Haj mu ti zabrani gdje ce ici na smucanje i rakijadu
Haj mu ti zabrani gdje ce ici na smucanje i rakijadu
-
mali jomu
#1979 Re: Željko Komšić - Komšo
Komšić: Vodi se tihi rat protiv BiH, ne nasjedajte na "yutelovske" zablude
"Radimo se o sukobu civilizacije i anticivilizacije. Armija Republike BiH branila je ono što doista jesu civilizacijske vrijednosti i demokratske norme, a svi drugi su te vrijednosti odbacili i pogazili. Zato im sa ovog mjesta poručujemo da nam ne prijete. Odbranili smo BiH skoro goloruki dok je u njihovim rukama bilo sve no što se pravilo gradilo 50 godina. BiH i njeni građani imat će budućnost bez lažnih kompromisa i podjela i onih koji otvoreno rade protiv nje. Naše mlade generacije ne nose teret prošlosti koji mi nosimo. Ne smijemo ih učiti da mrze, ali im moramo reći istinu o događajima koji su zadesili BiH", kazao je Komšić.
"To što danas ne grme topovi, što ne čujemo tenkove, ne znači da se ne vodi rat protiv BiH. Taj rat je tih, podmukao, bezobziran. Što je on tiši, naša je obaveza da budemo što glasiji. Niti se rodila, niti postoji, niti će se roditi generacija spremna da pusti da ova zemlja umre, bilo uz buku topova i tenkova, bilo mirno i bez glasa", zaključio je Komšić.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /190802106
"Radimo se o sukobu civilizacije i anticivilizacije. Armija Republike BiH branila je ono što doista jesu civilizacijske vrijednosti i demokratske norme, a svi drugi su te vrijednosti odbacili i pogazili. Zato im sa ovog mjesta poručujemo da nam ne prijete. Odbranili smo BiH skoro goloruki dok je u njihovim rukama bilo sve no što se pravilo gradilo 50 godina. BiH i njeni građani imat će budućnost bez lažnih kompromisa i podjela i onih koji otvoreno rade protiv nje. Naše mlade generacije ne nose teret prošlosti koji mi nosimo. Ne smijemo ih učiti da mrze, ali im moramo reći istinu o događajima koji su zadesili BiH", kazao je Komšić.
"To što danas ne grme topovi, što ne čujemo tenkove, ne znači da se ne vodi rat protiv BiH. Taj rat je tih, podmukao, bezobziran. Što je on tiši, naša je obaveza da budemo što glasiji. Niti se rodila, niti postoji, niti će se roditi generacija spremna da pusti da ova zemlja umre, bilo uz buku topova i tenkova, bilo mirno i bez glasa", zaključio je Komšić.
- Leverage
#1980 Re: Željko Komšić - Komšo
Mislim da je ispunio sve potrebne uslove da postane dopisnik Saffa, Faktora ili Stava.
-
hAZNADAR
#1981 Re: Željko Komšić - Komšo
Za jugonostalgicare nek je i vehabija, SDA,..... Komso je u pravu.Leverage wrote:Mislim da je ispunio sve potrebne uslove da postane dopisnik Saffa, Faktora ili Stava.
yutelovci nek budu snaga samo ovdje na forumu. Moderna ljevica mora imati osnovu u demokratiji a ne u prizivanju propalih ideologija i diktatura.
- Leverage
#1982 Re: Željko Komšić - Komšo
Opet ovaj sa sigurne distance ratne teme svrstava u agendu moderne ljevice.
-
mali jomu
#1983 Re: Željko Komšić - Komšo
Kolinda o Komšiću
Komšić mora shvatiti da je ne samo etnički, nego i politički predstavnih hrvatskoga naroda", izjavila je hrvatska predsjednica.
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/re ... ima/346353
Komšić mora shvatiti da je ne samo etnički, nego i politički predstavnih hrvatskoga naroda", izjavila je hrvatska predsjednica.
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/re ... ima/346353
-
Hafis
#1984 Re: Željko Komšić - Komšo
Ova ga pijana budaletina ne vadi. Priča za izluđenu sirotinju. Pa kojeg više .urca hoćeš? Gori su oni što su ga izabrali nego on.
Mogu još jedno pola godine....godinu najviše gledati i slušati ove hablečine, a onda je najbolje lagani uzmak odavde, pa se jebite svi zajedno čiji je duži.
Ova ga pijana budaletina ne vadi. Priča za izluđenu sirotinju. Pa kojeg više .urca hoćeš? Gori su oni što su ga izabrali nego on.
Mogu još jedno pola godine....godinu najviše gledati i slušati ove hablečine, a onda je najbolje lagani uzmak odavde, pa se jebite svi zajedno čiji je duži.
-
mali jomu
#1985 Re: Željko Komšić - Komšo
Hafis wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /190802106
pitaj Kolindu...
- Point.
#1986 Re: Željko Komšić - Komšo
Željko Komšić, predsjednik. 
- Leverage
#1987 Re: Željko Komšić - Komšo
Po čemu su ovi tvoji bolji od njega? Popili su mozak na slamku poštenom čovjeku, ubijaju svaku nadu da će biti bolje, psihički uništavaju pojedince i sistemski razaraju društvo. I ti držiš stranu jednima od njih.Hafis wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /190802106
Ova ga pijana budaletina ne vadi. Pa kojeg više .urca hoćeš? Gori su oni što su ga izabrali nego on.
E pa to ima cijenu, cijena je ovaj da ne kažem šta, i tebi i meni.
- Lincoln-Burrows
#1988 Re: Željko Komšić - Komšo
pričali bi i drugi za 5000km
-
mali jomu
#1989 Re: Željko Komšić - Komšo
... dobar je moj komšo 
- Lincoln-Burrows
#1990 Re: Željko Komšić - Komšo
Kad se nema šta reći onda krene mahanje zastavicama 
- bingov buraz
#1991 Re: Željko Komšić - Komšo
Ima pojesti vjerovatno i popit bar krišom,što ne bi skoknuo do Igmana,ha pa nije skupštinska govornica.
-
mali jomu
#1992 Re: Željko Komšić - Komšo
Lincoln-Burrows wrote: Kad se nema šta reći onda krene mahanje zastavicama![]()
Jesam li to trebao uzet neku drugu zastavu?
- Lincoln-Burrows
#1993 Re: Željko Komšić - Komšo
jesam li ja komentirao koja je zastava?mali jomu wrote:Lincoln-Burrows wrote: Kad se nema šta reći onda krene mahanje zastavicama![]()
-
mali jomu
#1994 Re: Željko Komšić - Komšo
bingov buraz wrote: Ima pojesti vjerovatno i popit bar krišom,što ne bi skoknuo do Igmana,ha pa nije skupštinska govornica.
Moj komšo je ljiljan, ne treba mu nista vise
- bingov buraz
#1995 Re: Željko Komšić - Komšo
Skroman si insan 
-
mali jomu
#1996 Re: Željko Komšić - Komšo
Lincoln-Burrows wrote:jesam li ja komentirao koja je zastava?mali jomu wrote:Lincoln-Burrows wrote: Kad se nema šta reći onda krene mahanje zastavicama![]()
Jesi, cim ti smeta moje mahanje zastavicom, znaci da ti ne odgovara zastavica, zato te i pitam jesam li trebao mahat drugom zastavicom da ti ne bi smetalo mahanje zastavicom???
- Lincoln-Burrows
#1997 Re: Željko Komšić - Komšo
Bez ljutnje drug, šteti zdravlju, maši s kojom te volja i ne smeta mi mahanje,mali jomu wrote:
Jesi, cim ti smeta moje mahanje zastavicom, znaci da ti ne odgovara zastavica, zato te i pitam jesam li trebao mahat drugom zastavicom da ti ne bi smetalo mahanje zastavicom???
kad nisi siguran obično doneseš krivi zaključak.
p.s.
pretpostavka je majka svih zajeba
-
mali jomu
#1998 Re: Željko Komšić - Komšo
Lincoln-Burrows wrote:Bez ljutnje drug, šteti zdravlju, maši s kojom te volja i ne smeta mi mahanje,mali jomu wrote:
kad nisi siguran obično doneseš krivi zaključak.
p.s.
pretpostavka je majka svih zajeba
Dobro si se onda zajebo, bez ljutnje drug
p.s. majka se moze ponekad zajebat, ali sa babom je druga prica
-
hAZNADAR
#1999 Re: Željko Komšić - Komšo
Zasto to, stvarno zasto i dokle?Lincoln-Burrows wrote:pričali bi i drugi za 5000km
Zasto tebe interesuje uopce primanje predsjednika drzave i zasto ga moras tumaciti na takav nacin?
-
mali jomu
#2000 Re: Željko Komšić - Komšo
Kolinda Grabar-Kitarović opet o Komšiću: On je nametnut Hrvatima
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je na svojem Twitter profilu komentarisala predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.
"Gospodin Komšić nije izabran većinskom voljom hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i personifikacija je preglasavanja Hrvata. Od njega se ne može očekivati zalaganje za jednakopravnost Hrvata kojima je nametnut, a očito ni bilo kakav napor na tragu poboljšanja međudržavnih odnosa", poručila je Grabar-Kitarović.
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/re ... ima/346364
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je na svojem Twitter profilu komentarisala predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.
"Gospodin Komšić nije izabran većinskom voljom hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i personifikacija je preglasavanja Hrvata. Od njega se ne može očekivati zalaganje za jednakopravnost Hrvata kojima je nametnut, a očito ni bilo kakav napor na tragu poboljšanja međudržavnih odnosa", poručila je Grabar-Kitarović.
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/re ... ima/346364