Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1976 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

pazi, ovdje se priča o silovanju SDA od strane Kasumovića.

super je sve to. ali na državnom to tako ne ide.

da Kasumović ima još dvojicu, koji iz dna duše mrze Zenicu, i čine sve da je opstruiraju, da u vijeću ima mehanizme za mjesnozajedničko glasanje, tek onda bismo mogli govoriti o tome kako se može.

opštinski načelnik je alfa i omega. kralj, šah, padišah. to mjesto su u pravilu gubili samo ekstremni idioti, ili u slučaju da dotadašnjem načelniku porastu apetiti pa ga zamijeni neko infantilniji, a ovaj ode negdje gdje mu je bolje.

ne razumijem onda kako se to može porediti sa državnim nivoom i taktikom: ja ću njima lijepo objasniti. jer se ovdje priča o silovanju.

tako...
statixx

#1977 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by statixx »

Pa ne moze Mirsad kao clan predsjednistva traziti vecinu i uhljebljivati papke. Znaju oni na cijoj su sisi.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1978 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Velkoski »

pa doFu je pobijedio zbog Čelika, valjda bi to trebalo biti jasno :mrgreen:

a i svakako nije bio totalni anonimus prije toga
nekitamopd

#1979 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by nekitamopd »

Chmoljo wrote:opštinski načelnik i član predsjedništva su toliko različite pozicije i toliko različiti načini djelovanja da je nevjerovatno da ih neko može dovoditi u istu ravan.

al' nejse.

a ta načelnica Visokog nije neko na koga bi se Mirsad trebao pozivati. vjerujte mi.
Opstinski nacelnik ima ama bad sve ovlasti u svojim rukama, oni su mini diktatori, nesto slicno predsjedniku u predsjednickim demokratijama tipa SADa.
Dok je na visem nivou parlamentarna demokratija gdje vlada odlucuje.

Da ljudima lakse docaramo
Nacelnik opstine je premijer i predsjednik u jednom, kontrolise ta dva nivoa vlasti, i mnogo vecu kontrolu ima nad svojim nacelnicima odjeljenja nego sto premijer ima nad svojim ministrima.
Banksy

#1980 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

Kikibombona wrote:
Mirsad Hadzikadic kao pozitivan primjer istice nacelnicu Visokog. Nju vidi kao nekakav uzor. Kao nezavisni kandidat ona vlada u Visokom. Rekao je da ce isto napraviti, da ce u strankama pronaci saveznike za svoju politiku.
Ona nije izabrana na tu poziciju kao neovisni kandidat. Tek par mjeseci pred izbore izbačena je iz SDA, dakle, ona je godinama bila njihov kadar, tu je izrasla, i na toj matrici i u toj bazi je davno izgrađena. Tako da njena priča nema nikakvih dodirnih tačaka s Hadžikadićem koji je u bosansku politiku aterirao sam, iznenada i niotkud.
Da ne idemo u to koliko mu neko takav, s dubokim temeljima u SDA, može biti uzor, u bilo čemu.

Nije tuga što on o političkoj Bosni zaista nema pojma, već što se uopće ne trudi da o njoj nešto nauči i sazna.
Control panel

#1981 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Control panel »

Image

Jak kandidat. Doduse jaci je od avatara.
mrjasmin

#1982 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by mrjasmin »

Control panel wrote:Image

Ovu anketu mozes komotno baciti u smece. Nema sanse da Dzaferovic vodi niti da Radoncic ima vise od Becirovica. Stranacki narucena anketa.
Thorgerson

#1983 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Thorgerson »

Banksy wrote:
Kikibombona wrote:
Mirsad Hadzikadic kao pozitivan primjer istice nacelnicu Visokog. Nju vidi kao nekakav uzor. Kao nezavisni kandidat ona vlada u Visokom. Rekao je da ce isto napraviti, da ce u strankama pronaci saveznike za svoju politiku.
Ona nije izabrana na tu poziciju kao neovisni kandidat. Tek par mjeseci pred izbore izbačena je iz SDA, dakle, ona je godinama bila njihov kadar, tu je izrasla, i na toj matrici i u toj bazi je davno izgrađena. Tako da njena priča nema nikakvih dodirnih tačaka s Hadžikadićem koji je u bosansku politiku aterirao sam, iznenada i niotkud.
Da ne idemo u to koliko mu neko takav, s dubokim temeljima u SDA, može biti uzor, u bilo čemu.

Nije tuga što on o političkoj Bosni zaista nema pojma, već što se uopće ne trudi da o njoj nešto nauči i sazna.
E jest problem izaći za izjavom i reći aaaj vidi Dodika hoće da nam uzme komad drzave, aaaaj vid' onog Vučića naoružava se, aaj vid' što me ovaj napada, nu', gledaj onom glave.

Mislim, pa citate li sta ostali kandidati lupaju...pa svaka izjava se svodi na isto.

Al eto, ocito je problem kad se pojavi neko obrazovan, pa ovdasnjim konzervama nista nije jasno...sta ovaj prica, jel on normalan, sto ne napadne nikog, sto ne prica o ratu, pa koji je njemu qrac...

:-)
spreca

#1984 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by spreca »

mrjasmin wrote:

Ovu anketu mozes komotno baciti u smece. Nema sanse da Dzaferovic vodi niti da Radoncic ima vise od Becirovica. Stranacki narucena anketa.
Ova anketa je dokaz da ce SDA da pokrade izbore...jer u tome su specijalisti kao i do sada
Control panel

#1985 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Control panel »

spreca wrote:
mrjasmin wrote:

Ova anketa je dokaz da ce SDA da pokrade izbore...jer u tome su specijalisti kao i do sada
Priprema terena za kradju
rt_6

#1986 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by rt_6 »

Uzorak od 1000 ljudi nije dovoljan da se anketa moze smatrati pravim stanjem na terenu. Ipak, istina je da je Hadzikadic i dalje nepoznat sirim narodnim masama i ako se to uskoro ne promijeni, nazalost nece prebaciti ni 50k.
Smrcak15

#1987 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

ako bi stvarno bilo tako na izborima...onda po prvi put mogu reci i vjerovati da smo mi bas jad od naroda...do sad narod nisam mogao kriviti a da bude Ovako pa takav narod i ne zasluzuje bolje stanje u drzavi, kad nezna sta valja a sta smrdi....

da jedan Dzferovic pobjedi pored Hadzikadica :run: :run: :run: zemljo otvori se :-) :-) :-)
Smrcak15

#1988 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

rt_6 wrote:

Uzorak od 1000 ljudi nije dovoljan da se anketa moze smatrati pravim stanjem na terenu. Ipak, istina je da je Hadzikadic i dalje nepoznat sirim narodnim masama i ako se to uskoro ne promijeni, nazalost nece prebaciti ni 50k.
ovaj njegov zadnji video od prije nekoliko dana je pregledalo 54 000
https://www.facebook.com/mirsadhadzikad ... 833967531/
SmokingMan

#1989 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SmokingMan »

Sa 6% bi bio zadovoljan za ove izbore,potrebno je određeno vrijeme za jedan opšti društveni preporod,ljudi jednostavno moraju promjeniti svoju svijest o vlastitoj egzistenciji,i shvatiti da se od ustaljenog načina života ne može više ni preživljavati,red je da čovjek u BIH počne raditi za svoju budućnost,budućnost svoje djece,život dostojan čovjeka,a nikako za one koji njihov život čine težim.
Control panel

#1990 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Control panel »

Smrcak15 wrote:

ako bi stvarno bilo tako na izborima...onda po prvi put mogu reci i vjerovati da smo mi bas jad od naroda...do sad narod nisam mogao kriviti a da bude Ovako pa takav narod i ne zasluzuje bolje stanje u drzavi, kad nezna sta valja a sta smrdi....

da jedan Dzferovic pobjedi pored Hadzikadica :run: :run: :run: zemljo otvori se :-) :-) :-)
Gledaj i analiziraj. Tu ti lezi odgovor.

baxul

#1991 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by baxul »

rt_6 wrote:

egzakli. 909 ljudi bez da znamo metodu je bulšit prilično.
nije isto imati trend na 25 ispitanih ljudi u travniku i 25 ispitanih ljudi u sarajevu. nije isto kad ispitaš procentualno više VSS ljudi nego što će ih procentualno izać na izbore itd.
no ispitivanje je aut i treba ga prihvatiti.
Last edited by baxul on 18/09/2018 15:09, edited 1 time in total.
rt_6

#1992 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by rt_6 »

Smrcak15 wrote:
rt_6 wrote:

ovaj njegov zadnji video od prije nekoliko dana je pregledalo 54 000
https://www.facebook.com/mirsadhadzikad ... 833967531/
Tacno je da video ima 54000 pregleda, ali to ne znaci da ga je pregledalo 54000 ljudi. Neki ljudi su gledali 2,3 i vise puta, a samim tim sto su ga gledali, ne znaci i da ce glasati za njega.
svi u napad

#1993 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by svi u napad »

Sto ja volim koji je u bosansku politiku aterirao sam, iznenada i niotkud.nas Bosance. Samo kod nas se ljudi ufate na udicu/mamac bez razmisljanja. Mozes misliti kad iskusni Banksy izjavi ovo "koji je u bosansku politiku aterirao sam, iznenada i niotkud." Kako se onda ufati vecina naroda koja se kuzi samo u politiku nek nas pobjedi. Cuj Hadzikadic dosao niotkud. Sto se ne pojavi neki forumas niotkud?
Da se razumjemo meni je Hadzikadic veoma draga osoba i vjerovatno cu glasti za njega (on ili Komsic - ovaj drugi samo zbog Covica i drzavnog interesa) ali ljudi budite razumni ne dolazi se tako lako niotkud i jos malo malo eto ga kod Senada. On jeste osvjezenje i dobar kandidat ali ove djecije floskule ne bi se trebale siriti jer to je zaista podcejnjivanje raje. Zivjeli.
Hajvan

#1994 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Hajvan »

Control panel wrote:
Gledaj i analiziraj. Tu ti lezi odgovor.

[youtube]Sebija, heroina…. kokaina…. brlje barem[/youtube]

da se ne lazemo- ne lezi odgovor u tom vidoji sto ste postavili, vec u razradjenoj ukruhnistickoj/uhljebljenizmickoj ideologiji koju bastine sve ‘velikme’ stranke…

pusti suplju.
svi u napad

#1995 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by svi u napad »

Sto ja nas Bosance. Samo kod nas se ljudi ufate na udicu/mamac bez razmisljanja. Mozes misliti kad iskusni Banksy izjavi ovo "koji je u bosansku politiku aterirao sam, iznenada i niotkud." Cuj Hadzikadic dosao niotkud. Sto se ne pojavi neki forumas niotkud?
Da se razumjemo meni je Hadzikadic veoma draga osoba i vjerovatno cu glasti za njega (on ili Komsic - ovaj drugi samo zbog Covica i drzavnog interesa) ali ljudi budite razumni ne dolazi se tako lako niotkud i jos malo malo eto ga kod Senada. On jeste osvjezenje i dobar kandidat ali ove djecije floskule ne bi se trebale siriti jer to je zaista podcejnjivanje raje. Zivjeli.
PS- izvinjavam se sto dva puta objavljujem komentar. Prvi ima preivise gresaka koje sam u zurbi napravio (copy) pa se nadam da je ovaj bolji. Hvala na razumjevanju.
Ja_Ja

#1996 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Ja_Ja »

Chmoljo wrote:pazi, ovdje se priča o silovanju SDA od strane Kasumovića.

da Kasumović ima još dvojicu, koji iz dna duše mrze Zenicu, i čine sve da je opstruiraju, da u vijeću ima mehanizme za mjesnozajedničko glasanje, tek onda bismo mogli govoriti o tome kako se može.

opštinski načelnik je alfa i omega. kralj, šah, padišah. to mjesto su u pravilu gubili samo ekstremni idioti, ili u slučaju da dotadašnjem načelniku porastu apetiti pa ga zamijeni neko infantilniji, a ovaj ode negdje gdje mu je bolje.

ne razumijem onda kako se to može porediti sa državnim nivoom i taktikom: ja ću njima lijepo objasniti. jer se ovdje priča o silovanju.

tako...
Mislim da niko ne tvrdi da bukvalno moze iste stvari da radi kao gradonacelnik nekog grada, ali moze da koristi slican koncept djelovanja. Tj. on kao nezavisan, nestranacki kandidat, bez politicke proslosti u nasoj zemlji je u daleko najboljoj poziciji da oko sebe napravi koaliciju pro-bosanskih parlamentarnih stranaka nego i jedan drugi kandidat. Uzimajuci u obzir njihovu proslost, stranacki pa i licni animozitet sasvim je jasno da ni jedan drugi to nece moci da uradi. Mislim da je to citava poenta uporedjivanja.
Smrcak15

#1997 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

meni ta tabela tako neprirodno izgleda , nije realna nikako...ja u dzamiji kad onako sa rajom pricam o kandidatima svi su za hadzikadica...dzaferovica niko ni u sali da spomene....

Odabir Dzfaerofica u predsjednistvo bi bilo jedno od najvecih poraza BiH od rata do sad...u ovakvom stanju drzave kada je SDA nista nije uradila nego otjerala mnoge mlade zivote po evropi i rastavila mnoge familije trbuhom za kruhom sto bi se reklo....

birati dzferovira pored Hadzikadica je isto kao jesti radioaktivni papir a bacati cistu zdravu cokoladu.
spreca

#1998 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by spreca »

Ja_Ja wrote:
Chmoljo wrote:pazi, ovdje se priča o silovanju SDA od strane Kasumovića.

tako...
Mislim da niko ne tvrdi da bukvalno moze iste stvari da radi kao gradonacelnik nekog grada, ali moze da koristi slican koncept djelovanja. Tj. on kao nezavisan, nestranacki kandidat, bez politicke proslosti u nasoj zemlji je u daleko najboljoj poziciji da oko sebe napravi koaliciju pro-bosanskih parlamentarnih stranaka nego i jedan drugi kandidat. Uzimajuci u obzir njihovu proslost, stranacki pa i licni animozitet sasvim je jasno da ni jedan drugi to nece moci da uradi. Mislim da je to citava poenta uporedjivanja.
Ajd mi molim te nabroj koje su to sve pro bosanske stranke u BiH
Banksy

#1999 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

Smrcak15 wrote:
ja u dzamiji kad onako sa rajom pricam o kandidatima svi su za hadzikadica...
gdje, u geteborgu?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2000 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by malakh »

Banksy wrote:
Smrcak15 wrote:
ja u dzamiji kad onako sa rajom pricam o kandidatima svi su za hadzikadica...
gdje, u geteborgu?
:lol: :lol: :lol:
Locked