Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
P.Starck

#1976 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by P.Starck »

Gore je moglo biti samo da smo izgubili ovu utakmicu. Od super ranih 2:0 do 2:2 u 80 i nekoj min. je stvar trenera. Propustio je da interveniše. Inače ispunio je menadžerske obaveze, ušli su ponovo makar na min. gojak i krunić, naravno milošević. Da smo vodili 3:0 isti bi igrači igrali kao i da smo izgubili 3:2. A jedan Memišević sjedi na klupi?! Imaš igrača manje, umornog i najnižeg Višću na desnom beku preko kojeg su protivnici imali 3 100% šanse, protivnik se polomi nabacujuči u 16m a ti izvodiš najvišeg na terenu tj. Džeku?! WTF? To je priča dobrog trenera?! Nije. Ovo je igra ponovo bez ikakve taktike, a kako smo se provukli do sada znaju oni koji su gledali utakmice. Ipak rezultat se pika. Koncept nemamo, rezultat za sad imamo, sa ozbiljnom krivuljom na dole. Ova se utakmica morala dobiti!
agent_zero

#1977 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by agent_zero »

Što je najgore, niko Roberta neće kriviti za taktičke promašaje i što su nas vile nosale u mnogim utakmicama, eto čovjek bolestan, ići će na operaciju, ne smije ga niko dirati. Ok sve shvatam i poštujem, zdravlje je najbitnije, ali hajmo malo realno o igrama, taktičkom vođenju utakmice i zamjenama.

Kad se samo sjetim koliko je Pape razapinjan za sve i svašta (ne kažem da je stalno bilo neopravdano, ruku na srce), pa i od mene samog, stidim se sviju nas.
Point.

#1978 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

Zabrinjavajuće su ovolike oscilacije u igri i padovi, posebno u drugom poluvremenu. Slučajnost ili taktičke zamisli koji ne prolaze?
Druga stvar koja brine su izmjene, ili nedostatak istih.
Logovan

#1979 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Jebi ga Roberte, nije ti ovo trebalo nikako. Nema veze, glavu gore, tek je druga utakmica. :mrgreen:

Izmjene brže izvršavaj da si ti meni živ i zdrav.
Grean

#1980 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Grean »

Tipicno nase, sad nista ne valja.

Svi ovi problemi postoje vec godinama, npr da nemamo posjed na sredini ali realno odavno nismo imali slabiji kadar. Mislim ovdje se o jebenom Radetu Krunicu pise kao da je Barbarez u pitanju a to je sve iz razloga jer se nema o kome pisati, nema kvaliteta.

Prosinecki iz ovakve ekipe izvlaci maksimum. Nekad i fuli, mozda je veceras i fulio ali da vidim te bezgresne. Mi boljeg selektora nismo mogli i ne mozemo imati ni sad.
Leverage

#1981 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Leverage »

Logovan wrote:Jebi ga Roberte, nije ti ovo trebalo nikako. Nema veze, glavu gore, tek je druga utakmica. :mrgreen:

Računam da je htio trošiti vrijeme u sudijskoj nadoknadi.
insomnia78

#1982 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by insomnia78 »

Grean wrote:Tipicno nase, sad nista ne valja.

Svi ovi problemi postoje vec godinama, npr da nemamo posjed na sredini ali realno odavno nismo imali slabiji kadar. Mislim ovdje se o jebenom Radetu Krunicu pise kao da je Barbarez u pitanju a to je sve iz razloga jer se nema o kome pisati, nema kvaliteta.

Prosinecki iz ovakve ekipe izvlaci maksimum. Nekad i fuli, mozda je veceras i fulio ali da vidim te bezgresne. Mi boljeg selektora nismo mogli i ne mozemo imati ni sad.
U stvari bio je jedan
Bazinga1234

#1983 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Bazinga1234 »

Point. wrote:Zabrinjavajuće su ovolike oscilacije u igri i padovi, posebno u drugom poluvremenu. Slučajnost ili taktičke zamisli koji ne prolaze?
Potrošili smo se u prvom poluvremenu, igrači su crkli.
Duljevic nakon pola sata nije mogao hodati, Visca zadnjih 20 minuta disao na škrge.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1984 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Ricken wrote:Robi pokazao da nije trener za repke. Potpuno se izgubio. A i savezu je vrijeme da kupe prnje nakon šti su sistematski ubili naš fudbal od 2014. godine.
Čuj to? Pa čovjek je izgubio samo prijateljsku od Španije. A koga ćemo?
Za savez se slažem.
Grean

#1985 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Grean »

Ma niko na svijetu nije branio Susica koliko ja ali realno on nije imao defanzive.

Kad je islo razvaljivali smo ali ne zaboraviti i sa kakvim igracima ali zato kad bi dosao raspad bas je bio raspad.
Point.

#1986 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

Bazinga1234 wrote:
Point. wrote:Zabrinjavajuće su ovolike oscilacije u igri i padovi, posebno u drugom poluvremenu. Slučajnost ili taktičke zamisli koji ne prolaze?
Potrošili smo se u prvom poluvremenu, igrači su crkli.
Duljevic nakon pola sata nije mogao hodati, Visca zadnjih 20 minuta disao na škrge.
O tome ti pricam. Mjenjaj ih odmah, šta ćeš od njih polumrtve. Napravio 2 izmjene u nadoknadi. Po meni neozbiljno.
Logovan

#1987 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Leverage wrote:
Logovan wrote:Jebi ga Roberte, nije ti ovo trebalo nikako. Nema veze, glavu gore, tek je druga utakmica. :mrgreen:

Računam da je htio trošiti vrijeme u sudijskoj nadoknadi.
Moguće, ali valjda je logično da onda odustaneš od te ideje ako su ti igrači izgubljeni u prostoru i vremenu, ne znaju jesu li došli ili pošli.

Pojedinci osim što su izgubljeni, ostali su bez snage. I šta će ti na terenu majka mu stara, šta ih čuvaš. :roll:
Leverage

#1988 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Leverage »

Logovan wrote: Moguće, ali valjda je logično da onda odustaneš od te ideje ako su ti igrači izgubljeni u prostoru i vremenu, ne znaju jesu li došli ili pošli.

Pojedinci osim što su izgubljeni, ostali su bez snage. I šta će ti na terenu majka mu stara, šta ih čuvaš. :roll:
Slažem se, za mene to svakako nikad ne bi bila opcija.

Ali vjerujem da je on razmišljao na taj način.
Grean

#1989 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Grean »

“Ne volim pasivan fudbal. Koliko ste primjetili to, mi smo poslije 25 minuta počeli da držimo loptu i imali smo dvije stopostotne prilike. To je moj cilj i ja volim da igram napadački. Ne znam kako je prije igrala Grčka, ali ja hoću da igramo napadački. Zato sam bio razočaran onim kako smo počeli utakmicu.”

Selektoru samo zamjeram ovo jer sto Grk rece od 25' minute su preuzeli igru i to je istina.

Ako je jedna Grcka naucila igrati lopte i igraju na duge napade selektore vala moze i BiH pokusati pa makar igro' kloc do kloca.

Jedino razocarenje sa Prosineckim je to, jos nismo pokazali da smo sposobni za tu pas igru. Od 20' grijesili smo na max trecem pasu, jal' Dzeko ne primi, Besic ne proslijedi, Visca se zavuce uz aut liniju, Kolasinac i Duljevic zasmetaju jedan drugom. Uglavnom ne ide pa ne ide.
Vitoo

#1990 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Vitoo »

Daj otkaz :oops: :evil:
TheMule

#1991 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by TheMule »

Grean wrote:Tipicno nase, sad nista ne valja.

potpisujem.
Tomahawk11 wrote:
Ricken wrote:Robi pokazao da nije trener za repke. Potpuno se izgubio. A i savezu je vrijeme da kupe prnje nakon šti su sistematski ubili naš fudbal od 2014. godine.
Čuj to? Pa čovjek je izgubio samo prijateljsku od Španije. A koga ćemo?
Za savez se slažem.
fakat, sta ovi nasi "navijaci" hoce?
Crvena Tifoza

#1992 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Selektore gdje ti je Kenan Kodro? Ni ona golčina protiv Atletiko Madrida nije dovoljna da momak dobije 15 minuta u dvije utakmice? :-)
detroit-mercy

#1993 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by detroit-mercy »

Crvena Tifoza wrote:Selektore gdje ti je Kenan Kodro? Ni ona golčina protiv Atletiko Madrida nije dovoljna da momak dobije 15 minuta u dvije utakmice? :-)
Do juce bilo koji kurac zoves mrtvog Kodru :?
Edin H.

#1994 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

detroit-mercy wrote:
Crvena Tifoza wrote:Selektore gdje ti je Kenan Kodro? Ni ona golčina protiv Atletiko Madrida nije dovoljna da momak dobije 15 minuta u dvije utakmice? :-)
Moras pratiti formu igraca i ragovati u skladu :oops:
Crvena Tifoza

#1995 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

detroit-mercy wrote:

Zavisi koji forumaši to pišu. Moraš obratiti pažnju. :wink:
luckylaka

#1996 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Robi je qrac od selektora ko i svi prethodni.Tracimo generaciju po generaciju zbog debila na klupi i savezu.Ma mrsh u p.m.Ili strucnjsci bolje znaju,kakvu je to novinu Robi uveo u ovu reprezentaciju.Jes malo grubo al jbga od nekih 700,800 ne znam ni koliko sa zutim mi nismo 100 minuta igrali fudbal...kakvih 100 minut.Mesina taktika.
nosara

#1997 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by nosara »

Nije zuti selektor, selektori su oni koji su ga izlobirali (bivse i sadasnje vedete, legende, karine). Moze reprezentacija propasti, ne smije se narusiti poredak, zna se ko je ko. Dubrovacka mafija prati...

Ko god se otvorio i napao nas, bilo je problema. Momci igraju dok im se igra, zuti ne smije napravit izmjenu, bivsi kapiten gleda, nema sale.

Laganica. Fudbal je kad smo raja i igramo seve i petom. Nema veze sto nemamo snage za citavo poluvrijeme. :bih:

Objektivno, grci zasluzili sva tri. Drugo poluvrijeme skola modernog nogometa.

Samo da se saric vrati, bice to dobro... :-)
mayab

#1998 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by mayab »

i na kraju će nam očajnički faliti ova dva boda, kao nekada u onim kvalifikacijama 3 boda kad pobijedi Kipar u sred Zenice :twisted:

i što ne mogu priče komentatora, "umorni su naši igrači bla bla bla" , jel njima iko rekao da utakmica traje 90 minuta plus jos 5 min na koje treba racunati, i prije toga ne smije biti umora' ?????
wtf!?&%!"!
Grean

#1999 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Grean »

Veliki dio komentara je rezultat frustracija koje govore iz nas ali daju se prepoznati i Amarovi fanovi koji su docekali svojih 5 minuta a ima po' godine nisu napisali post o reprezentaciji kao i Begovic / Hajrovic nezadovoljnici.

Ovo jeste bio do sad najtezi ispit za Prosineckog i nije ga polozio.

Treba realno sagledati sta smo dobili s njim a sta je izostalo sto smo ocekivali. Godinama, najvise u vrijeme Susica, zalili smo se jer nemamo defanzivu kad treba. Sto se tog tice sigurno je da nikad nismo bili bolji i organizovaniji defanzivno.

Ono sto je izostalo u svakoj dosadasnjoj utakmici i o tom se govorilo i u Ligi nacija je da nemamo igru na sredini. Ne znamo graditi kad se napada i drzati loptu kad treba cuvati rezultat. U tom dijelu su nam lekciju odrzali i Sjeverna Irska i Grcka juce od 25 minute.

Malo je problem sto ni selektor ni igraci ne govore o tom kao problemu koji treba ispravljati.
P.Starck

#2000 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by P.Starck »

Grean wrote: Malo je problem sto ni selektor ni igraci ne govore o tom kao problemu koji treba ispravljati.
Govore oni koji imaju ime bez obzira na igre za reprezentaciju.
"Bitno je da smo pobijedili, da smo dobro startovali… Nije lako igrati protiv ovakvih protivnika, koji su uspjeli da nam naprave neke šanse. Bili smo prespori u protoku lopte, nismo dobro nalazili naše igrače između linija… Mislim da je bilo i dobrih stvari i od toga moramo nastaviti dalje", rekao je Pjanić. Ovo je poslije Armenije.
Bojim se da i Prosinečki pokazuje balkanski mentalitet, shodno okruženju. Isti igrači igraju bez obzira na stanje na terenu, a opet s druge strane da ubacuješ u igru u kojoj čuvaš rezultat protiv Grčke ista tri igrača koja si ubacio u završnici protiv Armenije, logike ima samo u talu sa menadžerima.
Pri tome ni jedan od te trojke nije defanzivac.
Taktički, izvodiš Džeku a ostavljaš Višću na desnom beku, što bi imalo smisla da igraš na kontru i očekuješ da je Višća istrči, a ovako Višća već u prvom poluvremenu prestao trčati za loptom u prostor. Ja sam izbrojao tri prodora po Višćinoj strani i 3 100% šanse. S druge strane za očekivati je pritisak grka, i konstantno ubacivanje u 16m, jer je kraj utakmice, ide se na direktna ubacivanja, prekide, kornere. On izvodi najboljeg skakača BiH, Džeku!
Uvodi igrače sredine terena a štoperi mu ostaju na klupi? Halo, pa nismo Barcelona, jbg. da sa 10 igrača, rezultat čuvamo držanjem lopte na sredini terena.
Locked