21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Riddle
#1976 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Meni je nekako informacija o dodjeli SP 2026. potpuno promakla. Dan te jebo ko sve dobija organizaciju, dodje mi da povracam. Mrs u picku materinu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1977 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Ma hajde, svakako će 80% prvenstva biti u Hameriki tako da nije loše
Mada bih ja to sve u Evropi održavao, samo kod nas prvenstva valjaju
Eventualno neka sređena JA država
-
omar little
#1978 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
i onda ce mi se opet posrat u termine tekmi da bi azija i europa mogle gledati. nikad na zelenu granu, lijepa moja copa. 
- Riddle
#1979 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Halo Meksiko 3 puta? Na osnovu cega? I jos uz to SAD i Kanada? Jedni ne vole "soccer", a drugi nece da imaju veze s bilo kojim timskim sportom koji nije na ledu. Imaju li oni uopste fudbalsku reprezentaciju? 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1980 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
To stoji, ali ako ništa bit će maksimalno dobro organizovano u Americi
Meksiko ima samo par tekmi ako se dobro sjećam 
- Riddle
#1982 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Nije vazno koliko je utakmica, da je samo jedna, dobili su organizaciju. Engleska jednom, Spanija takodje... Ali mocni Meksiko organizuje 3 puta. 
- Logovan
#1983 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Govorim za Europsko. A pogriješio sam što se tiče broja zajedničkih domaćinstva, u glavi sam imao da se desilo dva puta. Tri puta po dvije reprezentacije, kao što si i napisao._BataZiv_0809 wrote:Kojeg takmicenja?Logovan wrote: Do sad su dva puta po dvije države dijelile domaćinstvo.
Svjetsko? Koreja/Japan i?
Euro meni na prvu naumpadaju 3 sa dvije drzave: Belgija/Holandija, Austrija/Svica i Poljska/Ukrajina...
-
omar little
#1984 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
kanada prvi i jedini put se kvalificirala za svjetsko 1986. nabili je svi u grupi i cao. do sezdesetih nisu uopce bili ni u opticaju za kvalifikacije.Riddle wrote:Halo Meksiko 3 puta? Na osnovu cega? I jos uz to SAD i Kanada? Jedni ne vole "soccer", a drugi nece da imaju veze s bilo kojim timskim sportom koji nije na ledu. Imaju li oni uopste fudbalsku reprezentaciju?
meksiko je fudbalska zemlja. vise prava oni polazu na organizaciju svjetskog nego katar i kanada.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1985 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Dajte ba ljudi nemoguce da vam nije gotivno da cemo opet gledati utakmice na stadionu Azteca i Rose Bowl.
Oba su prije "mog vremena" ali ih dozviljavam kao kultne.
Kanada, o njima nemam neko misljenje. Bezlicna zemlja. Podsjecaju me na tipa koji hoce da ga metne ali na finjaka uz citiranje Balasevica, crno vino i svijece..
Oba su prije "mog vremena" ali ih dozviljavam kao kultne.
Kanada, o njima nemam neko misljenje. Bezlicna zemlja. Podsjecaju me na tipa koji hoce da ga metne ali na finjaka uz citiranje Balasevica, crno vino i svijece..
- Lakat Jebić
#1986 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Veci je problem format tog prvenstva nego sto je u meksiku i americi
- Riddle
#1987 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Koliko god to bila fudbalska zemlja, ne sjeda mi dobro da toliko puta dobijaju domacinstvo pored zemalja koje su vise postigle u fudbalu i koje imaju daleko bolju infrastrukturu.

_BataZiv_0809 wrote:Kanada, o njima nemam neko misljenje. Bezlicna zemlja. Podsjecaju me na tipa koji hoce da ga metne ali na finjaka uz citiranje Balasevica, crno vino i svijece..
-
omar little
#1988 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
to je tek problem.
edit; ovo sto jebic kaze.
- Lakat Jebić
#1989 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Povecali broj ucesnika za 16, evropa dobila samo 3 dodatna mjesta. Juzna amerika 4. Znaci grupna faza tog prvenstva (16 grupa sa po 3 reprezentacije) bice negledljiva.omar little wrote:to je tek problem.
-
omar little
#1990 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
apsolutno se slazem, protiv sam prosirivanja. poturace nam razinu kvalifikacionih i baraznih utakmica, zapravo i losije, pod finalni turnir.Lakat Jebić wrote:Povecali broj ucesnika za 16, evropa dobila samo 3 dodatna mjesta. Juzna amerika 4. Znaci grupna faza tog prvenstva (16 grupa sa po 3 reprezentacije) bice negledljiva.omar little wrote:to je tek problem.
- van Basten
#1991 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
ma ovo sa Qatarom će se vući još 3 god, i kad vide da su zasrali zamoliće Putina da ih još jednom ugosti jer su oni spremni od prošlog, a ovamo iscenirati kakav belaj da ukinu tu odluku.
Cirkuzanje za SP 2026 ne bih komentarisao, znači 3 domaće repke automatski idu tamo jel... a tek to 16x3 grupe gdje 2 idu dalje... ma daaaaajjjj....
O s**nju sa EP 2020 na uefa temama...
nego, čuh jednu dobru observaciju polufinala - nije toliko Hrvatska zaslužila da prođe koliko je Engleska zaslužila da ne prođe
Cirkuzanje za SP 2026 ne bih komentarisao, znači 3 domaće repke automatski idu tamo jel... a tek to 16x3 grupe gdje 2 idu dalje... ma daaaaajjjj....
O s**nju sa EP 2020 na uefa temama...
nego, čuh jednu dobru observaciju polufinala - nije toliko Hrvatska zaslužila da prođe koliko je Engleska zaslužila da ne prođe
- Lakat Jebić
#1992 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
evo kaze infantino mozda bude 48 reprezentacija vec u kataru
"Analizirali smo to pitanje i jednoglasno odlučili da sa proširi sa 32 na 48 reprezentacija. U prošlosti smo imali 13, 16, 24 i sada 32 reprezentacije. Broj članica FIFA-e raste, kvaliteta također. Imamo reprezentacije kao što su Italija, Holandija, Čile, Kamerun, SAD, Turska koje su kvalitetne, a ovaj se puta nisu plasirale. Vidjeli smo šta se događa i na ovom prvenstvu. Hrvatska je u finalu, ko bi to očekivao. Hrvatska je mala zemlja, bogata u nogometnoj kulturi i historiji, ali ko bi to očekivao. To dokazuje da je kvaliteta visoka i da je odluka o proširenju ispravna. Postoji kvaliteta i van 32 reprezentacije"
jebote koda ove 32 dodju na prvenstvo na pozivnicu, a ne kroz kvalifikacije.
"Analizirali smo to pitanje i jednoglasno odlučili da sa proširi sa 32 na 48 reprezentacija. U prošlosti smo imali 13, 16, 24 i sada 32 reprezentacije. Broj članica FIFA-e raste, kvaliteta također. Imamo reprezentacije kao što su Italija, Holandija, Čile, Kamerun, SAD, Turska koje su kvalitetne, a ovaj se puta nisu plasirale. Vidjeli smo šta se događa i na ovom prvenstvu. Hrvatska je u finalu, ko bi to očekivao. Hrvatska je mala zemlja, bogata u nogometnoj kulturi i historiji, ali ko bi to očekivao. To dokazuje da je kvaliteta visoka i da je odluka o proširenju ispravna. Postoji kvaliteta i van 32 reprezentacije"
jebote koda ove 32 dodju na prvenstvo na pozivnicu, a ne kroz kvalifikacije.
- Leverage
#1993 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Mislim da je 60 + 10 + 10.Velkoski wrote:To stoji, ali ako ništa bit će maksimalno dobro organizovano u AmericiMeksiko ima samo par tekmi ako se dobro sjećam
- Muhamed Đakmić
#1994 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Drami se bez potrebe, i o Rusiji se isto ovako dramilo i govorilo da bi se moglo pomjeriti prvenstvo, pa je na kraju održano bez problema. Da ne pričam o Južnoj Africi.
Ko će to Katar odgoditi? Apsolutno niko.
Ko će to Katar odgoditi? Apsolutno niko.
- istra_hr
#1995 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Za vrijeme SP u Južnoj Africi, kod njih dolje, bila je zima - za razliku od nas na sjevernoj hemisferi; ljeto
A u vezi Katara, mislim da je od prvog dana bilo predviđeno ovo tj. "zimski termin" ..
A u vezi Katara, mislim da je od prvog dana bilo predviđeno ovo tj. "zimski termin" ..
-
Korovjev
#1996 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
I ja fakat ne kontam kuknjavu 4 godine unaprijed (ko živ ko mrtav do tad), a evo ste upravo odgledali prvenstvo za koje je isto bila hampa jooj Rusi jooj Putin kupio jooj huligani jooj ovo joooj ono, a prvenstvo što se tiče organizacije savršeno. Ne gotivim prekookeanska zbog vremenske razlike ali kako je omarka trpila ovo prvenstvo i termine i poraze svojih timova istrpiću i ja Ameriku.
A za neznalice mislim da je svjetsko u USA imalo najveći broj gledaoca na stadionima. Tržište veliko, postoje stadioni, infrastruktura, vole gledati sportske događaje pa nek uživaju.
Ali su meni po atmosferi na stadionima najbolja južnoamerička prvenstva uključujući i Mehico. Kako reče Bata stadion Azteca je nešto posebno pravi fudbalski hram. Na ovo svjetskom su mi recimo falile boje tribine kao sa svjetskog iz Brazila. One žive južnoameričke. Ajde ok igra Brazil cijeli stadion žut, ali to je bilo i za zeleni Mehico, crveni Čile, opet žuta Kolumbija i Ekvador, svjetlo plavi Urugvaj.
A za neznalice mislim da je svjetsko u USA imalo najveći broj gledaoca na stadionima. Tržište veliko, postoje stadioni, infrastruktura, vole gledati sportske događaje pa nek uživaju.
Ali su meni po atmosferi na stadionima najbolja južnoamerička prvenstva uključujući i Mehico. Kako reče Bata stadion Azteca je nešto posebno pravi fudbalski hram. Na ovo svjetskom su mi recimo falile boje tribine kao sa svjetskog iz Brazila. One žive južnoameričke. Ajde ok igra Brazil cijeli stadion žut, ali to je bilo i za zeleni Mehico, crveni Čile, opet žuta Kolumbija i Ekvador, svjetlo plavi Urugvaj.
-
Fudo387
#1997 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Ja ne znam kako to za Katar jos uvijek stoji, a dokazano da su uzimali lovu ispod stola da njima daju?
Fino to brate razjebat i prebaciti u Ameriku,
Mi to svakako mozemo sve organizovati za dva dana i da opet bude najbolje u istoriji.
Mada, sto s mene tice u organizaciji bi se mijenjali Svabe i Englezi, i eto, podjahkad USA.
Ove africke, azijske i ostale znj zemlje, ako im se ne svidja, super, ne moraju ni igrati.
Svakako sam travu bezveze ujebu po stadionima.
I format kvalifikacija treba mijenjati, jedan predatavnik iz Azije, dodati im Australiju, neka razigravaju, i jedan iz Afrike, ostalo Amerika, juzna i sjeverna, i Evropa.
S tim sto Kanadi ne treba dati ni kvalifikacije da igra.
Imaju ono cetkanje na ledu, dosta im.
Mi to svakako mozemo sve organizovati za dva dana i da opet bude najbolje u istoriji.
Mada, sto s mene tice u organizaciji bi se mijenjali Svabe i Englezi, i eto, podjahkad USA.
Ove africke, azijske i ostale znj zemlje, ako im se ne svidja, super, ne moraju ni igrati.
I format kvalifikacija treba mijenjati, jedan predatavnik iz Azije, dodati im Australiju, neka razigravaju, i jedan iz Afrike, ostalo Amerika, juzna i sjeverna, i Evropa.
- USAblues
#1998 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Da, 10 mexico, 10 Kanada i 60 USA . Potencijalni gradovi u USA : NY, Dallas, Atlanta, Chicago , LA....Da se mene pita dodao bi Seatle , MIami i st LuisLeverage wrote:Mislim da je 60 + 10 + 10.Velkoski wrote:To stoji, ali ako ništa bit će maksimalno dobro organizovano u AmericiMeksiko ima samo par tekmi ako se dobro sjećam
-
°u°
#1999 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Will Smith:Korovjev wrote:I ja fakat ne kontam kuknjavu 4 godine unaprijed (ko živ ko mrtav do tad), a evo ste upravo odgledali prvenstvo za koje je isto bila hampa jooj Rusi jooj Putin kupio jooj huligani jooj ovo joooj ono, a prvenstvo što se tiče organizacije savršeno. Ne gotivim prekookeanska zbog vremenske razlike ali kako je omarka trpila ovo prvenstvo i termine i poraze svojih timova istrpiću i ja Ameriku.
Ja mislim da njih najviše od fudbala odbijaju padavičari. Kad prosječan ljubitelj njihovog fudbala vidi dramu CR, Neymara, Suareza i co ne može a da mu ne ogadi taj sport. Ako hoće da ga tamo popularišu sad s VARom mogu to regulistat. Mogli su i prije. Što nisu, ne znam.Priznao je kako je nogomet otkrio prije desetak godina kada je pratio utakmice sa svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.
"Kada u Americi spomenete 'football' onda se misli na nešto drugo. Žao mi je što sam sve ove godine bio odsječen od radosti i emocija koje donosi nogomet. Oduševljava me ta energija. Mi Amerikanci volimo biti najbolji u svemu, ali nas nema ovdje",
Ne znam kome je u intetesu trpit i gledat to glumatanje i prevaru?
-
°u°
#2000 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Da se samo pitaju europljani, ameri isl. možda bi i dobili. A dok se pitaju bivše kolonije kao i zemlje đe su ti hadalji zasrali, NIKAD!Fudo387 wrote:Ja ne znam kako to za Katar jos uvijek stoji, a dokazano da su uzimali lovu ispod stola da njima daju?
Mi to svakako mozemo sve organizovati za dva dana i da opet bude najbolje u istoriji.![]()
U danskom dokumetarcu Špijunsko svjetsko prvenstvo o borbi protiv ruja za ovo prvenstvo priča lord, vođa njihove kampanje i bivši britanski ministar kako ga je argentinski predstavnik u Fifi pitao da im vrate Folklande pa će glasat za njih. Odgovor ni ne moram pominjat, ali to je odmah bilo 5 glasova manje za Englesku
Mogu dobit jedino europsko.
Slušam i da je Putin registrovanim huliganima natakario narukvice i na noge hakarate za praćenje tokom prvenstva. Tako to majstor riješi
Kako reče Infatino, najbolje organizovano prvenstvo ikad. Ni jednog incidenta osim balkanskih buzdovana, to ni Putin ne može spriječit.