Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
seln

#1976 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by seln »

Novak20 wrote:
Moji postovi nisu u svrhu diskreditacije Bošnjaka, a BiH pogotovo. Prije bih rekao da su u svrhu razgovora i dogovora oko uređenja moje avlije.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tip drzi monolog, pa onda kaze da je za razgovor.
A dogovor bi pasao kad bi opet bio preko glave Bosnjaka.

Image
mO k3

#1977 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Novak20 wrote:
Moji postovi nisu u svrhu diskreditacije Bošnjaka, a BiH pogotovo. Prije bih rekao da su u svrhu razgovora i dogovora oko uređenja moje avlije.

ma jok nisu ni moji sto se tice bosanskih katolika , iskreno ... samo imam problema sto se tice HDZ ,ali ne podrzavaju svi bosanski katolici hdz ima ih i koji glasaju za komsica
BAK-eV

#1978 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BAK-eV »

SaraFina wrote:Bošnjački/ bosanski vitalni nacionalni interes, je skinuti HDZ kliku i izbaciti ih iz vlasti. Idućih 4 godine pa za vijeke vijekova..To nema nikakve veze sa hrvatskim narodom konkretno, nego sa opstankom države i budućnošću.

Ako već hrvatski narod ne može sam, tih HDZ-OVSKIH štetočina, sijača mržnje i straha, netrepeljivosti, podvala i laži (kojima se služe da bi opstali) na vlasti riješi, moraće ostatak pro bosanskih orjentiranih gradjana taj tumor "odsjeći" a uhljebe njihove neutralizirati... Druge solucije nema.
Možebitna kombinacija Čović - Dodik pogubna je na državnoj razini. ( odnosno SNSD - HDZ )
Kolateralna šteta će vjerovatno biti dio HR naroda (predvidjam pojačano iseljavanje za 30/40%), ali nažalost drugog načina nema.

Ako je opstanak države i zadržavanje političkih pozicija pro BiH stranaka u pitanju, mjesta za skrupule ne treba biti.
S obzirom na sastav stanovnistva i ustavnih rjesenja, tu Bosnjaci ne mogu nista.

A i da nestane HDZ pojavice se hrvatski SNSD, koji je radikalniji sada od SDS-a.
tandmand

#1979 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by tandmand »

SaraFina wrote:Kratko i jasno. HDZ....
Image
A viđu mahmurnog Komšića što izvrće palac ... :D
Novak20

#1980 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Kolinda wrote:Strašno što sebi dozvoli "ugledni" portal. Ajde kad tamo neki opskurni nešto ovako napiše mogu i razumjeti ali vodeći portal u državi :shock: .
Izgleda da će se kampanja među bošnjačkim strankama voditi na podlozi "pljuni na Čovića pa pljuni na Dodika" a to što nema kruha lako za to.
Pa tako nekako.

Bošnjačke stranke se nadmeću u "patriotizmu" i nacionalizmu sa, na ovim temama, neprikosnovenom SDA i onima koji su izrasli iz SDA. RS ne mogu ništa ali mogu Hrvatima u F BiH i na tome se kreira izborna kampanja pozicije i "opozicije".
Stranke bošnjačke "opozicije", naročito one koje bi trebale biti socijalne i građanske propuštaju da se osvrnu na teme koje bi ih mogle dovesti na vlast. GIKIL i zagađenje okoline, možebitne otkaze za 1000 radnika te firme, trošenje budžeta i namjenskih sredstava na plate, uvođenje taksi na plin za otplatu duga Rusiji, "rad" sindikata, nerad vlasti, Fadilove bravure, katastrofalan podbačaj u gradnji infrastrukture, elektroprivrednih kapaciteta i hiljadu neispunjenih obećanja.
Tako "opozicija" sjeda na rudu SDA koja će, po svemu sudeći ostati na vlasti sa svojim satelitima i u "ljubavi" sa HDZ.
Novak20

#1981 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Udarila sila u glavu.
Image
Novak20

#1982 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

SaraFina wrote:Bošnjački/ bosanski vitalni nacionalni interes, je skinuti HDZ kliku i izbaciti ih iz vlasti. Idućih 4 godine pa za vijeke vijekova..To nema nikakve veze sa hrvatskim narodom konkretno, nego sa opstankom države i budućnošću.

Ako već hrvatski narod ne može sam, tih HDZ-OVSKIH štetočina, sijača mržnje i straha, netrepeljivosti, podvala i laži (kojima se služe da bi opstali) na vlasti riješi, moraće ostatak pro bosanskih orjentiranih gradjana taj tumor "odsjeći" a uhljebe njihove neutralizirati... Druge solucije nema.
Možebitna kombinacija Čović - Dodik pogubna je na državnoj razini. ( odnosno SNSD - HDZ )
Kolateralna šteta će vjerovatno biti dio HR naroda (predvidjam pojačano iseljavanje za 30/40%), ali nažalost drugog načina nema.

Ako je opstanak države i zadržavanje političkih pozicija pro BiH stranaka u pitanju, mjesta za skrupule ne treba biti.
A da probaš skinuti SDA sa vlasti ? Po političkom karakteru su jedna od tri noge nacionalnog tronošca u BiH.
Maraschino

#1983 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Maraschino »

Novak20 wrote: A da probaš skinuti SDA sa vlasti ? Po političkom karakteru su jedna od tri noge nacionalnog tronošca u BiH.
Okrenite vi ledja Covicu i HDZu a mi cemo SDA rascereciti.
Novak20

#1984 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Maraschino wrote:
Novak20 wrote: A da probaš skinuti SDA sa vlasti ? Po političkom karakteru su jedna od tri noge nacionalnog tronošca u BiH.
Okrenite vi ledja Covicu i HDZu a mi cemo SDA rascereciti.
Više puta sam napisao i tako jeste. Glasao sam za SDP do 2010 kad su kao pobjednička stranka na izborima ušli u koaliciju sa SDA.

Povjerenje se teško stekne, a lako izgubi.
BHCluster

#1985 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Mozeli mi neTko napisati razliku izmedju SDA i HDZ-a?
Mirza007

#1986 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Mirza007 »

Novak20 wrote:
Kolinda wrote:Strašno što sebi dozvoli "ugledni" portal. Ajde kad tamo neki opskurni nešto ovako napiše mogu i razumjeti ali vodeći portal u državi :shock: .
Izgleda da će se kampanja među bošnjačkim strankama voditi na podlozi "pljuni na Čovića pa pljuni na Dodika" a to što nema kruha lako za to.
Pa tako nekako.

Bošnjačke stranke se nadmeću u "patriotizmu" i nacionalizmu sa, na ovim temama, neprikosnovenom SDA i onima koji su izrasli iz SDA. RS ne mogu ništa ali mogu Hrvatima u F BiH i na tome se kreira izborna kampanja pozicije i "opozicije".
Stranke bošnjačke "opozicije", naročito one koje bi trebale biti socijalne i građanske propuštaju da se osvrnu na teme koje bi ih mogle dovesti na vlast. GIKIL i zagađenje okoline, možebitne otkaze za 1000 radnika te firme, trošenje budžeta i namjenskih sredstava na plate, uvođenje taksi na plin za otplatu duga Rusiji, "rad" sindikata, nerad vlasti, Fadilove bravure, katastrofalan podbačaj u gradnji infrastrukture, elektroprivrednih kapaciteta i hiljadu neispunjenih obećanja.
Tako "opozicija" sjeda na rudu SDA koja će, po svemu sudeći ostati na vlasti sa svojim satelitima i u "ljubavi" sa HDZ.
Zna li (G)uznik da mu mala asikuje sa starinom dok njega nema? Do sada su je mucki s ledja uzimali podli Bosnjaci ali evo i novog intra hrvatskog koitusa u izgledu.
Novak20

#1987 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

BHCluster wrote:Mozeli mi neTko napisati razliku izmedju SDA i HDZ-a?
U suštini, razlike nema.
palermo

#1988 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by palermo »

Novak20 wrote:
U suštini, razlike nema.
Pa zbog čega onda tvoja tako zdušna podrška politici HDZ-a, a pljuvanje SDA. :?

Mislim, ako su za tebe isti
SaraFina

#1989 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

:P

Novak ne bi nikad podržao HDZ, da ga zli Bošnjaci ne prosiljavaju svojom velikobošnjačkom politikom.

Ovako on zbog malobrojnosti i straha od preglasavanja MORA podržati Čovića :D

Ako novi IZ prodje po apelaciji Bože Ljubića, eto kod Hrvata oporbe :D
Novak20

#1990 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

palermo wrote:
Novak20 wrote:
U suštini, razlike nema.
Pa zbog čega onda tvoja tako zdušna podrška politici HDZ-a, a pljuvanje SDA. :?

Mislim, ako su za tebe isti
:-)

Živim pod vlašću SDA pa su mi bliži. A i ja njima. :D
Nisu mi jednom zagorčali život.
Novak20

#1991 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

SaraFina wrote::P

Novak ne bi nikad podržao HDZ, da ga zli Bošnjaci ne prosiljavaju svojom velikobošnjačkom politikom.

:-) Ja ništa ne moram osim umrijeti.
Da je bošnjačka politika uspjela napraviti i 10% od države iz koje.pišeš ne bih ni gledao ko je na vlasti.

p.s. Je li ti žao smjehuljice?
SaraFina

#1992 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Novak20 wrote:
SaraFina wrote::P

:-) Ja ništa ne moram osim umrijeti.
Da je bošnjačka politika uspjela napraviti i 10% od države iz koje.pišeš ne bih ni gledao ko je na vlasti.

p.s. Je li ti žao smjehuljice?

LOL odgovora. A opskurne političke portale citiraš na više od 50 stranica i sad se ovdje prestavljaš objektivcem kojem je najvažnija dobrobit :D
Smešan si ko bioskop. Što se tiče smjehuljice, neka je kazne. Ali predhodno takodjer treba podnijeti prijavu protiv režimski plaćenika, koji zagadjuju i gnoje medijski prostor neistinama u huškačke svrhe i časno zanimanje su pretvorili u jad i bijedu. Slažeš se? :D
Ja ne znam nijednog novinara ozbiljnog da HVO naziva tkz. I lijepi mu netačne kvalifikacije. Ti? Osim vaših režimskih srpskih i hrvatskih plaćenika :D
I ne boj se na temu ;) svrati.
Alfons Kauders

#1993 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Alfons Kauders »

Ukratko:

"Hocemo pluralizam u kom svi mozemo glasati za HDZ!"
daddy-kool

#1994 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by daddy-kool »

Pluralizma u hrvatskom glasačkom tijelu ima sasvim dovoljno.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Kategorij ... ercegovini

Samo što im je SK HDZ BiH najdraža od svih stranaka.
NeDirajSirotinju

#1995 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by NeDirajSirotinju »

Što prije Hrvati shvate da Hercegovina nije eksluzivno hrvatski prostor, tim bolje. Uporište vaše trenutne politike je banovina i paradržavna zločinačka tvorevina herceg bosna koja ukupno nemaju 10 godina staža. Manite se budaleština i separatizma. Ukinimo kantone i krenimo naprijed. Iskupite se za UZP, pokažite da ste merhametli katoličke duše.
daddy-kool

#1996 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by daddy-kool »

NeDirajSirotinju wrote:Ukinimo kantone ...
:?

Ovo bi bila greška.
NeDirajSirotinju

#1997 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by NeDirajSirotinju »

Što greška, šta je problem, zar se ne spominju navodne milijarde uštede ukidanjem kantona, virtualnog nivoa vlasti.
Point.

#1998 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

Ja lika Sanele mi, SDA I HDZ su isti (što je tOčno) ali ipak glasa za HDZ. Eh sad, ili ih je Čirilo lobotomirao kolektivno ili kod njih ne postoje druge stranke osim ove prosrpske.
daddy-kool

#1999 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by daddy-kool »

To je šuplja, 90% sume kantonalnih budžeta se nemože kresati jer su tu plate zdravstava, školstva, policije, sudova, itd..

Moguća ušteda bi bila minorna, a kantonalni nivoi daju mehanizam zaštite regionalnih i kulturnih posebnosti. Još samo reformisati porezni i penzioni sistem i prebaciti ih na kantonalne nivoe...
512MB

#2000 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by 512MB »

10% ustede je malo?
Post Reply