Ne radi se o prolazu brodova u fizickom smislu, zna Hrvatska dobro zato zele da brze bolje proguraju most dok se vlasi (eu) ne dosjete, pa da onda kazu hjoj ko ce sad rusit, ajmo se dogovorit u smislu dobrosusjedskih odnosa.. a i to razgranicenje, ma lakse ce mo kad most stoji...Hafis wrote:Nikada tu brodovi neće prolaziti.
Možda za stotinjak godina, a do tada bi se obzirom na napredak tehnologije lako iznašlo tehničko rješenje za prolaz takvih brodova.
Pomorska granica nema veze s mostom.
Pelješki most - ko koga zeza
- 512MB
#1976 Re: Pelješki most - ko koga zeza
- Lincoln-Burrows
#1977 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ima most na Murteru koji stvarno zatvara plovni put ali se i tu našlo riješenje,
most se podigne 3 puta dnevno u naznačeno vrijeme po deset minuta a brodice prođu ako ih ima i nitko ne radi probleme s tim.
Jest da je to mali mostić ali bitan je princip.
p.s.
Mala ispravka, ovaj most skraćuje plovni put a ne zatvara ga potpuno jer se može ići oko murtera.
most se podigne 3 puta dnevno u naznačeno vrijeme po deset minuta a brodice prođu ako ih ima i nitko ne radi probleme s tim.
Jest da je to mali mostić ali bitan je princip.
p.s.
Mala ispravka, ovaj most skraćuje plovni put a ne zatvara ga potpuno jer se može ići oko murtera.
Last edited by Lincoln-Burrows on 30/07/2018 19:56, edited 1 time in total.
- 512MB
#1978 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Halo ba, ne radi se uopste o prolazu brodova 
- srce_ruke_lopata
#1979 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Kad neki teretni brod se bude provlacio ispod ove cuprije i 'nako ga malo zakaci...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1980 Re: Pelješki most - ko koga zeza
512MB wrote:Ne radi se o prolazu brodova u fizickom smislu, zna Hrvatska dobro zato zele da brze bolje proguraju most dok se vlasi (eu) ne dosjete, pa da onda kazu hjoj ko ce sad rusit, ajmo se dogovorit u smislu dobrosusjedskih odnosa.. a i to razgranicenje, ma lakse ce mo kad most stoji...Hafis wrote:Nikada tu brodovi neće prolaziti.
Možda za stotinjak godina, a do tada bi se obzirom na napredak tehnologije lako iznašlo tehničko rješenje za prolaz takvih brodova.
Pomorska granica nema veze s mostom.

-
Fudo387
#1981 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Jarane, lokalni tisucari likuju sto Hrvatska udara Bosni rampu na moru, k’o biva kad pocrka flora i fauna u nemuskog kraju, najvise ce najebati Himzo u Srebreniku.
Bakire, idi kod Kolinde i reci joj da je sve ok, gratis joj da krhne i nuklearni otpad u onu baru...jebat ih.
Bakire, idi kod Kolinde i reci joj da je sve ok, gratis joj da krhne i nuklearni otpad u onu baru...jebat ih.
-
dječak sa šibicama
#1982 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Nema tu nikakve rampe, samo povezivanje teritorija.
Neum nikada nece biti nikakva luka, kao prvo oni to nikada ne bi dopustili. Postoji luka Ploce kojoj i jeste primarna namjena transport robe u BiH.
Neum nikada nece biti nikakva luka, kao prvo oni to nikada ne bi dopustili. Postoji luka Ploce kojoj i jeste primarna namjena transport robe u BiH.
-
Fudo387
#1983 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Pa da, oni to nikad ne bi dopustili.dječak sa šibicama wrote:Nema tu nikakve rampe, samo povezivanje teritorija.
U pravu si.
-
palermo
#1984 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Fudo387 wrote:Pa da, oni to nikad ne bi dopustili.dječak sa šibicama wrote:Nema tu nikakve rampe, samo povezivanje teritorija.
U pravu si.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1985 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Mišljenja sam da stavove treba približiti i razgovorom riješiti sve probleme i sporove.
- славянин
#1986 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Spor koji ne postoji nego malo pred izbore da se utjera u torove. Most je visok da brodovi prolaze u tu luku nadamo se ako naprave - luku za velike brodove i ne mogu praviti- ali “oni nama more blokiraju” taktika uvijek pomaze.
- Dope_Man
#1987 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Klasicno preseravanje ''nasih'' (pod navodnicima jer moj glas nemaju niti ce imati) politicara da se pokupi koji glasa na pricu o zastiti nas od ''njih'' i ''njihov'' agresije u vidu zatvaranja nase luke u Neumu.. to sto nemamo luku u Neumu, nikada je necemo imati, i sto samo camci plove nasim komadicem mora cemo zaboraviti na trenutak. Znaju oni dobro da nemaju nista cime mogu utjecati na radove i da je ovo projekat koji ce se desiti. Ali ipak izbori su tu, a treba El Bake ispasti narodni heroj, hrabri vitez koji brani ''nase''.
Kao neko ko voli otici na Peljesac, ja se iskreno radujem ovom mostu. Puno ce biti lakse da dodjem tamo ovako nego da prolazim tri puta granicu, ili da putujem juznije od Neuma pa da se vracam (s obzirom da mi se u Neum preko Svitave ne ide). Mada ce i Peljesac vjerovatno izgubiti ovaj mir kojeg sada ima kada prodje cesta i pocnu se naglo razvijati ova mjestasca koja su sad jos uvijek mirna i nekako skrivena.
Kao neko ko voli otici na Peljesac, ja se iskreno radujem ovom mostu. Puno ce biti lakse da dodjem tamo ovako nego da prolazim tri puta granicu, ili da putujem juznije od Neuma pa da se vracam (s obzirom da mi se u Neum preko Svitave ne ide). Mada ce i Peljesac vjerovatno izgubiti ovaj mir kojeg sada ima kada prodje cesta i pocnu se naglo razvijati ova mjestasca koja su sad jos uvijek mirna i nekako skrivena.
- Lincoln-Burrows
#1988 Re: Pelješki most - ko koga zeza
U Hrvatskoj je autoput prošao kroz Liku i Gorski kotar pa se nisu nešto razvila ta područja aDope_Man wrote: Mada ce i Peljesac vjerovatno izgubiti ovaj mir kojeg sada ima kada prodje cesta i pocnu se naglo razvijati ova mjestasca koja su sad jos uvijek mirna i nekako skrivena.
Pelješac ako se i razvije to će biti zbog turizma a most će samo olakšati pristup.
Upravu si da će se izgubiti ta mirnoća a toga i meni žao.
- Dope_Man
#1989 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Upravo o tome i govorim. A ovo ce biti magistrala a ne AP pa je lakse sici i stati. Nisam bas toliko cesto na Peljescu koliko bih zelio, niti poznajem prilike, ali cini mi se da ne ide mnogo raje jer valja preci granicu dvaput (a u sezoni je to ludilo i pokusati) i onda se ima podosta voziti po samom Peljescu ako neko hoce u ove sjevernije dijelove.
A ovako ce to sve biti usput kad se ide prema Dubrovniku, tako da ce sigurno podosta turista zastati, skrenuti na kratku ovoznju do lokalnih plaza.. i na tu ekspanziju mislim, da ce jednostavno biti puno vise ljudi po plazama nego sto je to sada.
A ovako ce to sve biti usput kad se ide prema Dubrovniku, tako da ce sigurno podosta turista zastati, skrenuti na kratku ovoznju do lokalnih plaza.. i na tu ekspanziju mislim, da ce jednostavno biti puno vise ljudi po plazama nego sto je to sada.
- amar1994
#1990 Re: Pelješki most - ko koga zeza
+1Dope_Man wrote:Klasicno preseravanje ''nasih'' (pod navodnicima jer moj glas nemaju niti ce imati) politicara da se pokupi koji glasa na pricu o zastiti nas od ''njih'' i ''njihov'' agresije u vidu zatvaranja nase luke u Neumu.. to sto nemamo luku u Neumu, nikada je necemo imati, i sto samo camci plove nasim komadicem mora cemo zaboraviti na trenutak. Znaju oni dobro da nemaju nista cime mogu utjecati na radove i da je ovo projekat koji ce se desiti. Ali ipak izbori su tu, a treba El Bake ispasti narodni heroj, hrabri vitez koji brani ''nase''.
drago mi je da nisu uspjeli nikakve pare izvuc majmuni
pa meni je dosta od tog supka ona bruka i sramota od tuzbe
Last edited by amar1994 on 30/07/2018 18:45, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#1991 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Kakva bolan nova luka. Ima ih vec 4-5 na jadranu i sve su u kurcu. Nema na balkanu ekonomije za toliko lukadječak sa šibicama wrote:Nema tu nikakve rampe, samo povezivanje teritorija.
- славянин
#1992 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Uklopit ce se ta luka sa aerodromom Trebinje tamamBodkin wrote:Kakva bolan nova luka. Ima ih vec 4-5 na jadranu i sve su u kurcu. Nema na balkanu ekonomije za toliko lukadječak sa šibicama wrote:Nema tu nikakve rampe, samo povezivanje teritorija.
-
Fudo387
#1993 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Tako je, pisaj i drzavu, i njene interese, i buduce narastaje. Bitno je da ces ti brze do Peljesca, ‘emTe, i tebe i Svitavu, i Peljesac.Dope_Man wrote:Klasicno preseravanje ''nasih'' (pod navodnicima jer moj glas nemaju niti ce imati) politicara da se pokupi koji glasa na pricu o zastiti nas od ''njih'' i ''njihov'' agresije u vidu zatvaranja nase luke u Neumu.. to sto nemamo luku u Neumu, nikada je necemo imati, i sto samo camci plove nasim komadicem mora cemo zaboraviti na trenutak. Znaju oni dobro da nemaju nista cime mogu utjecati na radove i da je ovo projekat koji ce se desiti. Ali ipak izbori su tu, a treba El Bake ispasti narodni heroj, hrabri vitez koji brani ''nase''.
- Lincoln-Burrows
#1994 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Jedna ozbiljna luka poput Roterdama bi pokrila potrebe cijelog Balkana.Bodkin wrote:Kakva bolan nova luka. Ima ih vec 4-5 na jadranu i sve su u kurcu. Nema na balkanu ekonomije za toliko lukadječak sa šibicama wrote:Nema tu nikakve rampe, samo povezivanje teritorija.
- Dope_Man
#1995 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Deder nabroj silne interese matere ti?Fudo387 wrote:Tako je, pisaj i drzavu, i njene interese, i buduce narastaje. Bitno je da ces ti brze do Peljesca, ‘emTe, i tebe i Svitavu, i Peljesac.Dope_Man wrote:Klasicno preseravanje ''nasih'' (pod navodnicima jer moj glas nemaju niti ce imati) politicara da se pokupi koji glasa na pricu o zastiti nas od ''njih'' i ''njihov'' agresije u vidu zatvaranja nase luke u Neumu.. to sto nemamo luku u Neumu, nikada je necemo imati, i sto samo camci plove nasim komadicem mora cemo zaboraviti na trenutak. Znaju oni dobro da nemaju nista cime mogu utjecati na radove i da je ovo projekat koji ce se desiti. Ali ipak izbori su tu, a treba El Bake ispasti narodni heroj, hrabri vitez koji brani ''nase''.
Deder rekni, ziv bio, koliko uopste gradjana Neuma postuje ovu drzavu?
Rekni, a ne porekni, gdje je to luka Neum, koliki to brodovi mogu uploviti u istu?
Rekni nam dere i to koliko danas uplovljava turistickih brodova u Neum?
Koliki su ti brodovi, i da li ce ti isti brodovi moci proci ovaj most, rekni o spasioce svega svetog, a samo je drzava svetinja jerbo tako neko rece.
- LBVIEW
#1996 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Dobro to, nego kako je u trapu, izidjel 'se ponekad te glasno zagovara interes susjeda naustrbdječak sa šibicama wrote:Visina mosta je propisana medjunarodnim normama, nesto kao mostovi u Istanbulu.
Dzaba dreka, most se gradi.
domovine?
- славянин
#1997 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Moze li samo pitanje naustrb cega ?? Ispod mosta razmak stubova 150 metara a visina do ceste 55 metara - jel planira se praviti luka za nosace aviona sta ????LBVIEW wrote:Dobro to, nego kako je u trapu, izidjel 'se ponekad te glasno zagovara interes susjeda naustrbdječak sa šibicama wrote:Visina mosta je propisana medjunarodnim normama, nesto kao mostovi u Istanbulu.
domovine?
- LBVIEW
#1998 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Sto ti zdusno podrzavas iz trapa u Sarajevu, ono nek i mene udari po padze, al' nek Rvatska zajebe balije.dječak sa šibicama wrote:Nema tu nikakve rampe, samo povezivanje teritorija.
Cudna vrsta mazohizma, al' ko smo mi da sudimo o necijim seksulanim sklonostima i fetisima.
-
Fudo387
#1999 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Rek’o sam ti.Dope_Man wrote:Deder nabroj silne interese matere ti?Fudo387 wrote:Tako je, pisaj i drzavu, i njene interese, i buduce narastaje. Bitno je da ces ti brze do Peljesca, ‘emTe, i tebe i Svitavu, i Peljesac.Dope_Man wrote:Klasicno preseravanje ''nasih'' (pod navodnicima jer moj glas nemaju niti ce imati) politicara da se pokupi koji glasa na pricu o zastiti nas od ''njih'' i ''njihov'' agresije u vidu zatvaranja nase luke u Neumu.. to sto nemamo luku u Neumu, nikada je necemo imati, i sto samo camci plove nasim komadicem mora cemo zaboraviti na trenutak. Znaju oni dobro da nemaju nista cime mogu utjecati na radove i da je ovo projekat koji ce se desiti. Ali ipak izbori su tu, a treba El Bake ispasti narodni heroj, hrabri vitez koji brani ''nase''.
Deder rekni, ziv bio, koliko uopste gradjana Neuma postuje ovu drzavu?
Rekni, a ne porekni, gdje je to luka Neum, koliki to brodovi mogu uploviti u istu?
Rekni nam dere i to koliko danas uplovljava turistickih brodova u Neum?
Koliki su ti brodovi, i da li ce ti isti brodovi moci proci ovaj most, rekni o spasioce svega svetog, a samo je drzava svetinja jerbo tako neko rece.
Nema potrebe da se ponavljam.
- LBVIEW
#2000 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Pomorske granice, izlaz u medjunarodne vode i tako to, il' ti kontas to oni nako.славянин wrote:Moze li samo pitanje naustrb cega ?? Ispod mosta razmak stubova 150 metara a visina do ceste 55 metara - jel planira se praviti luka za nosace aviona sta ????LBVIEW wrote:Dobro to, nego kako je u trapu, izidjel 'se ponekad te glasno zagovara interes susjeda naustrbdječak sa šibicama wrote:Visina mosta je propisana medjunarodnim normama, nesto kao mostovi u Istanbulu.
domovine?
A sta koga libo racku i ako BiH namjerva praviti mega-luku, ne radi se tu o tome koliko je to vjerovatno, nego o pravu koji ti drugi oduzimaju.