Jedete li svinjetinu?
-
zdruzdjo
#1976 Re: Jedete li svinjetinu?
Jos da znaju ljudi koliko se obuce napravilo sa kozom svinje, auuuuu to bi bio kraj.
Obzirom da je mama prije rata radila u opticaju sa odjevnim predmetima dolazila je cesto u susret sa tzv svinjskom velur kozom. Jakne od toga su prilicno cesto bile ovdje na ovim prostorima. Jeftina varijanta skupe i kvalitetne velur koze. Obuca je jos cesca bila. Ne znam kakva je sad situacija obzirom da je industrija koze otisla u pm i imitacije koze su na svakom koraku.
Obzirom da je mama prije rata radila u opticaju sa odjevnim predmetima dolazila je cesto u susret sa tzv svinjskom velur kozom. Jakne od toga su prilicno cesto bile ovdje na ovim prostorima. Jeftina varijanta skupe i kvalitetne velur koze. Obuca je jos cesca bila. Ne znam kakva je sad situacija obzirom da je industrija koze otisla u pm i imitacije koze su na svakom koraku.
- jeza u ledja
#1977 Re: Jedete li svinjetinu?
Sva sreca pa muslimani ne jedu cipele.
- valjuga
#1978 Re: Jedete li svinjetinu?
I ne piju uz ramazanjeza u ledja wrote:Sva sreca pa muslimani ne jedu cipele.
- Rugafet
#1979 Re: Jedete li svinjetinu?
Ja opanke ne kupujem ako na njima ne pise garantovano bez svinjetine ili halal obuca.
-
sumirprimus
#1980 Re: Jedete li svinjetinu?
Jedem. Sto??
-
broj dva
#1981 Re: Jedete li svinjetinu?
---Nastasia wrote:
O ovome je riječ. Meni lično ni ne izgleda poput krmčića![]()
Fuj to, to je marcipan ! Nisam siguran kako kvotira na halal-o-metru ali to i lakris su grijeh. Ne bi trebali postojati.
- Streptokok
#1982 Re: Jedete li svinjetinu?
ja imam utisak da je kod kršćana krme statusni simbol i da je često jedu samo da pokažu da su drugačiji od "onih". vidim da ih ima dosta na temi pa ako može komentar.
naime, prisustvovao sam više puta kada su na stolu bile servirane scve vrste mesa, teletina, janjetina, ribe, i sve džaba..... i on opet uzme najjeftiniju krmetinu.
naime, prisustvovao sam više puta kada su na stolu bile servirane scve vrste mesa, teletina, janjetina, ribe, i sve džaba..... i on opet uzme najjeftiniju krmetinu.
-
kakavdanakneiskustvu
#1983 Re: Jedete li svinjetinu?
Streptokok wrote:ja imam utisak da je kod kršćana krme statusni simbol i da je često jedu samo da pokažu da su drugačiji od "onih". vidim da ih ima dosta na temi pa ako može komentar.
krscanin sam samo po tome sto sam krsten u crkvi,ne idem u crkvu,ne jedem svinjetinu pečenu nikad,volim prsut,ponekad slaninu
- animals
#1984 Re: Jedete li svinjetinu?
Ovo ti je toliko glupoStreptokok wrote:ja imam utisak da je kod kršćana krme statusni simbol i da je često jedu samo da pokažu da su drugačiji od "onih". vidim da ih ima dosta na temi pa ako može komentar.
- Streptokok
#1985 Re: Jedete li svinjetinu?
osebujnost intelekta izražena kroz očekivano mudar postanimals wrote:Ovo ti je toliko glupoStreptokok wrote:ja imam utisak da je kod kršćana krme statusni simbol i da je često jedu samo da pokažu da su drugačiji od "onih". vidim da ih ima dosta na temi pa ako može komentar.
naime, prisustvovao sam više puta kada su na stolu bile servirane scve vrste mesa, teletina, janjetina, ribe, i sve džaba..... i on opet uzme najjeftiniju krmetinu.![]()
- animals
#1986 Re: Jedete li svinjetinu?
Streptokok wrote:osebujnost intelekta izražena kroz očekivano mudar postanimals wrote:Ovo ti je toliko glupoStreptokok wrote:ja imam utisak da je kod kršćana krme statusni simbol i da je često jedu samo da pokažu da su drugačiji od "onih". vidim da ih ima dosta na temi pa ako može komentar.
naime, prisustvovao sam više puta kada su na stolu bile servirane scve vrste mesa, teletina, janjetina, ribe, i sve džaba..... i on opet uzme najjeftiniju krmetinu.![]()
krme statusni simbol
jebem te inteligencijo..
- Streptokok
#1987 Re: Jedete li svinjetinu?
šta je rećianimals wrote:[q
krme statusni simbol![]()
jebem te inteligencijo..
- Mis mekinjas
#1988 Re: Jedete li svinjetinu?
Pa valjda je najfinija.Streptokok wrote:ja imam utisak da je kod kršćana krme statusni simbol i da je često jedu samo da pokažu da su drugačiji od "onih". vidim da ih ima dosta na temi pa ako može komentar.
Vjerovatno pises iz pozicije jer je nisi jeo ali susena mesa svih zivotinja su u najmanju ruku krajnje bezukusna.
A to sto je najjeftinija je isto do ponude, june jedes iz Nizozemske a svinjetinu sa domace farme. Uglavnom.
Nema veze sa statusnim simbolima i vise je do tebe da malo vrijeđaš. Uglavnom prilicno degutantan i neumjesan komentar. Usput budi receno da sam tog raspolozenja, a kako nisam, komentar ti zasluzuje uvredu.
- Streptokok
#1989 Re: Jedete li svinjetinu?
bujrum, i to je za ljude.Mis mekinjas wrote:Pa valjda je najfinija.Streptokok wrote:ja imam utisak da je kod kršćana krme statusni simbol i da je često jedu samo da pokažu da su drugačiji od "onih". vidim da ih ima dosta na temi pa ako može komentar.
Vjerovatno pises iz pozicije jer je nisi jeo ali susena mesa svih zivotinja su u najmanju ruku krajnje bezukusna.
A to sto je najjeftinija je isto do ponude, june jedes iz Nizozemske a svinjetinu sa domace farme. Uglavnom.
Nema veze sa statusnim simbolima i vise je do tebe da malo vrijeđaš. Uglavnom prilicno degutantan i neumjesan komentar. Usput budi receno da sam tog raspolozenja, a kako nisam, komentar ti zasluzuje uvredu.
- Mis mekinjas
#1990 Re: Jedete li svinjetinu?
Kako za koje. 
- Streptokok
#1991 Re: Jedete li svinjetinu?
ooooo, počelo je ha? samo tanko ti je ovo, de to malo popravi.Mis mekinjas wrote:Kako za koje.
- Mis mekinjas
#1992 Re: Jedete li svinjetinu?
Streptokok wrote:ooooo, počelo je ha? samo tanko ti je ovo, de to malo popravi.Mis mekinjas wrote:Kako za koje.
- arzuhal
#1993 Re: Jedete li svinjetinu?
Opa, kako nisam primijetio ovu temu?
Pratim.
Pratim.
- Streptokok
#1994 Re: Jedete li svinjetinu?
e za te stvari morat ću ti preporučiti stupsku bitangu. on je ekspert za perverzije, koje vidim ni tebi nisu strane.Mis mekinjas wrote:Streptokok wrote:ooooo, počelo je ha? samo tanko ti je ovo, de to malo popravi.Mis mekinjas wrote:Kako za koje.
- commendatore
#1995 Re: Jedete li svinjetinu?

sad su meni neke stvari jasnije
- commendatore
- Mis mekinjas
#1997 Re: Jedete li svinjetinu?
Aaaaa ko bi rekao da vas to pali. 
- Nastasia
#1998 Re: Jedete li svinjetinu?
Streptokok wrote:ja imam utisak da je kod kršćana krme statusni simbol i da je često jedu samo da pokažu da su drugačiji od "onih". vidim da ih ima dosta na temi pa ako može komentar.
Pa možda u Sarajevu ljudi jedu krmetinu da pokažu da su drugačiji od "onih" (valjda misleći na muslimane).
Ali šta će u Švedskoj ljudi pokazivati ikome da su drugačiji kad im je stanovništvo većinom kršćansko, jednostavno su ljudi naučili da to jedu i većina njih, osim ako nemaju prijatelje muslimane, pojma nema da muslimani ne jedu svinjetinu.
A što se tiče marcipana, nema razloga da ga ne jedemo.
Marcipan je sastavljen od bademovog brašna, šećera u prahu i bjelanaka.
- Mis mekinjas
#1999 Re: Jedete li svinjetinu?
Kako nisi? Pa na ovoj temi ti grijeh izlazi iz misli i tipkovnica.arzuhal wrote:Opa, kako nisam primijetio ovu temu?![]()
Pratim.
A sve se mislim cemu opsjednutost prasicima, svinjicama, krmcadima.... Vrag dibidus odnio salu.
- commendatore
#2000 Re: Jedete li svinjetinu?
steta sto nije bilo telefona u ratu da vidite kako izgleda kad fino zgodno krme pozdere mrtvog cetalja rado bih to snimio
.... mezi ga s merakom samo tako