LGBT parada

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
almir90

#1976 Re: LGBT parada

Post by almir90 »

Sramota da je da ti kažem da si nezreo, a nema men'sečini godina razlike među nama; ali nema smisla da ti porediš ljude koji su homoseksualci sa osobama koje se zaljube u objekte- ljudi nisu objekti, možda ti gledaš na ljude kao objekte. Uostalom, zar medicina nije dokazala da se takvi rađaju, pitanje kada ko u životu shvati šta je zapravo.
tuzlak1212

#1977 Re: LGBT parada

Post by tuzlak1212 »

Onda se može legalizovat brak sa životinjom? Jer životinja nije predmet nego je živo biće? Po toj tvojoj analogiji i logici, može. Svaka čast velike korake pravite za čovječanstvo gledano kako ljudi izmišljaju ideje samo da mogu kritikovat granice slobode i prava. Evo suze mi niz leđa zato što sam nezreo :lol:
almir90

#1978 Re: LGBT parada

Post by almir90 »

Brak sa životinjom? Stvarno, ovo uzimaš za primjer da repliciraš? Nezreo, rekao sam ja to odmah, tebe zemljače jebu opasne frustracije u životu; imao sam ih i ja, samo sam ja liječio sebe, a ne projektovao ih na druge. :wink:
broj dva

#1979 Re: LGBT parada

Post by broj dva »

tuzlak1212 wrote:Onda se može legalizovat brak sa životinjom? Jer životinja nije predmet nego je živo biće? Po toj tvojoj analogiji i logici, može. Svaka čast velike korake pravite za čovječanstvo gledano kako ljudi izmišljaju ideje samo da mogu kritikovat granice slobode i prava. Evo suze mi niz leđa zato što sam nezreo :lol:
Na stranputici si. Da li životinja/djete (za one što potežu pedofiliju u ovome kontekstu) mogu biti ravnopravan partner ?? U tome je poenta.
Nivelacija

#1980 Re: LGBT parada

Post by Nivelacija »

Sve dok nam se vrijednosti namecu sa zapada sve vise cemo biti buzdovani sa poremecenim zivotnim i moralnim vrijednostima.

Mi smo debelo crijevo evrope, sve sto evropa konzumira pa i pederluk ce doci kod nas ali treba vremena malo dok se svari i dodje do deblog crijeva.
insomnia78

#1981 Re: LGBT parada

Post by insomnia78 »

Nivelacija wrote:Sve dok nam se vrijednosti namecu sa zapada sve vise cemo biti buzdovani sa poremecenim zivotnim i moralnim vrijednostima.

Mi smo debelo crijevo evrope, sve sto evropa konzumira pa i pederluk ce doci kod nas ali treba vremena malo dok se svari i dodje do deblog crijeva.
:lol: pa po istocnim zemljama se satrase od kurca
Nivelacija

#1982 Re: LGBT parada

Post by Nivelacija »

insomnia78 wrote:
Nivelacija wrote:Sve dok nam se vrijednosti namecu sa zapada sve vise cemo biti buzdovani sa poremecenim zivotnim i moralnim vrijednostima.

Pa to su ovi koji su debelo crijevo poput nas koji kupe sve sto rade amerikanci i evropljani.
Ali malo pogledas Rusiju i vidis kmecanje pedera kako ih deru do koze u Cecenijizatp sto su pederi.

Zasto se ne gledamo malo na njih pa nase drustvo nece biti bolesno.

Covjek je stvoren da se razmozava sa zenom i dobili su spolne organe razlicite da se razvijaju , radjaju, a ne da musko satare drugog u analni otvor.
broj dva

#1983 Re: LGBT parada

Post by broj dva »

Nivelacija wrote:
insomnia78 wrote:

Pa to su ovi koji su debelo crijevo poput nas koji kupe sve sto rade amerikanci i evropljani.
Ali malo pogledas Rusiju i vidis kmecanje pedera kako ih deru do koze u Cecenijizatp sto su pederi.

Covjek je stvoren da se razmozava sa zenom i dobili su spolne organe razlicite da se razvijaju , radjaju, a ne da musko satare drugog u analni otvor.

Tebi rusi i čečeni uzor ? Da boga ti emigrirao u čečeniju da okusiš njihovu divotu żivota.
Sanjarko

#1984 Re: LGBT parada

Post by Sanjarko »

Osim LGBT osoba imaju i "i" osobe. Ima znaci po genetici vise od dva spola iako vecinom izgledom izgledaju kao jedan od dva spola.
kakavdanakneiskustvu

#1985 Re: LGBT parada

Post by kakavdanakneiskustvu »

broj dva wrote:[quote="Nivelacija"

Covjek je stvoren da se razmozava sa zenom i dobili su spolne organe razlicite da se razvijaju , radjaju, a ne da musko satare drugog u analni otvor.[/quote]

Tebi rusi i čečeni uzor ? Da boga ti emigrirao u čečeniju da okusiš njihovu divotu żivota.[/quote]

:lol:
Matzan

#1986 Re: LGBT parada

Post by Matzan »

Ne tako davno u ljudskoj istoriji, žene su proglašavane ludim ako bi njihovo ponašanje odudaralo od nekih zacrtanih normi ponašanja. Ta "bolest" je dobila i zvaničnu dijagnozu: "Ženska histerija".
Bilo je mnogo slučajeva da su takve žene izolovane i smještavane u ludnicu na prisilnu hospitalizaciju.
Nakon dugih naučnih istraživanja i vijećanja dubokoumnih ljudi "bolest" se počela liječiti vibratorom.
Od kraja pedesetih godina prošlog vijeka ta "bolest" više ne postoji u medicinskoj klasifikaciji.
Žene su se afirmisale, obrazovale, naučile da uživaju u sexu i da nije nikakav smrtni grijeh doživjeti orgazam.
Tako se taj "neuki" i "samo što nije propao" zapad odmakao od tog velikog svjetskog problema.

S druge strane planeta u jednoj "naprednoj" i "po naučnim dostignućima svjetski poznatoj zemlji" Somaliji još uvijek kastriraju žensku djecu kako ne bi uživala u seksu. Grijeh je.
Uzmu žilet i odsijeku klitoris.
Bolje da dijete na smrt iskrvari, nego da živi u grijehu.

Balkan je negdje na sredini između ova dva primjera.
Naravno, uz opasku da su na svi zapadu glupi, a da smo mi jako pametni.
Samo nam ne valjaju političari.
broj dva

#1987 Re: LGBT parada

Post by broj dva »

A u cjeloj ovoj priči, šta ćemo sa shemales (ono ko žensko samo među nogama kita). Kakav god seks izaberu, kakvog god partnera izaberu ispada pogrešno u ovom crno-bjelom pogledu na seksualnost.
Boemica

#1988 Re: LGBT parada

Post by Boemica »

tuzlak1212 wrote:Onda se može legalizovat brak sa životinjom? Jer životinja nije predmet nego je živo biće? Po toj tvojoj analogiji i logici, može. Svaka čast velike korake pravite za čovječanstvo gledano kako ljudi izmišljaju ideje samo da mogu kritikovat granice slobode i prava. Evo suze mi niz leđa zato što sam nezreo :lol:
Jesil' ozbiljan il' trolaš? :-)
tuzlak1212

#1989 Re: LGBT parada

Post by tuzlak1212 »

Boemica wrote:
Nije bitno kolio trolam a koliko sam ozbiljan. Prije ili poslije ova parada će se svejedno održat jer što bi je iko spriječavao kad hoćemo u EU a ucjenjeni smo s njom. Sva ova ovdje priča ne vrijedi apsolutno ništa :skoljka:
Boemica

#1990 Re: LGBT parada

Post by Boemica »

tuzlak1212 wrote:
Boemica wrote:
Nije bitno kolio trolam a koliko sam ozbiljan. Prije ili poslije ova parada će se svejedno održat jer što bi je iko spriječavao kad hoćemo u EU a ucjenjeni smo s njom. Sva ova ovdje priča ne vrijedi apsolutno ništa :skoljka:
Ma jašta da je bitno. Znači nemoguće je da ne trolaš :-)

Odbijam vjerovati da je neko od 13+ godina potegnuo legalizaciju braka sa životinjama kao argument ikakav ičemu
Odbijam vjerovati da neko od 10+ godina nije svjestan da životinja ne može dati pristanak ni na seksualni ni ljubavni čin pa se stoga ne može uopšte o tako nečemu govoriti i u kakvom kontekstu :-)

Prosto je nemoguće da ne trolaš
Hakiz

#1991 Re: LGBT parada

Post by Hakiz »

Ma ne trola, nego ne zna šta više da kaže, pa od muke poteže stvari za koje je i sam svjestan kakve su.
Boemica

#1992 Re: LGBT parada

Post by Boemica »

Hakiz wrote:Ma ne trola, nego ne zna šta više da kaže, pa od muke poteže stvari za koje je i sam svjestan kakve su.
ama trola, mora trolat :cry:
Hakiz

#1993 Re: LGBT parada

Post by Hakiz »

Ne namjerno, kao što gore rekoh.
tuzlak1212

#1994 Re: LGBT parada

Post by tuzlak1212 »

Boemica wrote: Ma jašta da je bitno. Znači nemoguće je da ne trolaš :-)

Odbijam vjerovati da je neko od 13+ godina potegnuo legalizaciju braka sa životinjama kao argument ikakav ičemu
Odbijam vjerovati da neko od 10+ godina nije svjestan da životinja ne može dati pristanak ni na seksualni ni ljubavni čin pa se stoga ne može uopšte o tako nečemu govoriti i u kakvom kontekstu :-)

Pa ja ovdje trolam sve vrijeme. Moj prvi upis je bio da me ne zanimaju, da sam negdje pročitao da je otvoreniji put STD-u u homo vezi i da sam protiv lektira sa lgbt sadržajem. Tu nema radikalnosti po mom mišljenju... Al nije bitno šta ti prihvataš nego šta ne prihvataš i samo to ljudima u oči upada i tumače svoje nešto a ne ono što se napiše, đe neću trolat i zajebavat se :lol: Još napiso imam lezbu jaranicu, ma jok :D
I eto, gglavnom sam bio zatucani musliman indirektno tumačeći, dabogda da je ko vidio npr. komunistu u mojim postovima jer ni oni praktično nikad nisu dozvoljavali istu stvar, zakonski da, ali praktično nikad. Što znači da kakva god tema bila u akciji, ljudi ne mogu da prebole religijske fiks-zamisli, ubjeđenja i enigme. Nije bitna logika, bitna je svetonazorna ideologija ljudima :zjev: :skoljka:
Hakiz wrote:Ma ne trola, nego ne zna šta više da kaže, pa od muke poteže stvari za koje je i sam svjestan kakve su.
Slabo si ti išta ovdje objasnio, samo si presipo iz šupljeg u prazno. Bolje ti idu neke druge teme :roll:
Boemica

#1995 Re: LGBT parada

Post by Boemica »

tuzlak1212 wrote:
Boemica wrote: Ma jašta da je bitno. Znači nemoguće je da ne trolaš :-)

Pa ja ovdje trolam sve vrijeme. Moj prvi upis je bio da me ne zanimaju, da sam negdje pročitao da je otvoreniji put STD-u u homo vezi i da sam protiv lektira sa lgbt sadržajem. Tu nema radikalnosti po mom mišljenju... Al nije bitno šta ti prihvataš nego šta ne prihvataš i samo to ljudima u oči upada i tumače svoje nešto a ne ono što se napiše, đe neću trolat i zajebavat se :lol: Još napiso imam lezbu jaranicu, ma jok :D
I eto, gglavnom sam bio zatucani musliman indirektno tumačeći, dabogda da je ko vidio npr. komunistu u mojim postovima jer ni oni praktično nikad nisu dozvoljavali istu stvar, zakonski da, ali praktično nikad. Što znači da kakva god tema bila u akciji, ljudi ne mogu da prebole religijske fiks-zamisli, ubjeđenja i enigme. Nije bitna logika, bitna je svetonazorna ideologija ljudima :zjev: :skoljka:
Nije ni prijateljica/poznanica neki argument :) Često smo subjektivni prema bliskim ljudima i njima opraštamo mnogo čega što ne valja. Evo ja sam generalno protiv prevara, gade mi se ljudi koji varaju itd, a djevojka koja mi je 10+ godina prijateljica je hronični prevarant, al' mi se ona konkretno ne gadi :lol:

Što se tiče lektira, zašto jednostavno ne biti protiv bilo kakvog seksualnog sadržaja u lektirama.
Ja se sjećam kad smo u Osnovnoj školi radili lektiru "Sjećaš li se Doli Bel" da me nastavnik prozvao da čitam neki odlomak pred tablom, pred čitavim razredom i da sam u zemlju propadala, još uvijek to sjećanje na mene izaziva neki osjećaj stida i sramote, urezalo se jako u pamćenje. Šta će recimo priča o seksu bilo kakvom, u lektiri.

Ali stvarno si pretjerao sa nekim izjavama, sigurno je i da znaš sa kojima. :)
Last edited by Boemica on 20/01/2019 18:48, edited 1 time in total.
Idemedosumom

#1996 Re: LGBT parada

Post by Idemedosumom »

Ja bih pozvao predstavnike lgbtxyz populacije na razgovore, vezano za prava koja žele, da se eventualne parade zaobiđu, ako ikako može.

Ne bih imao ništa protiv da im se omogući da partneri mogu jedni druge naslijeđivati i još što-šta. Protiv sam, da se ta vrsta zajednice nazove brakom, i nisam za da im se omogući usvajanje djece.
Boemica

#1997 Re: LGBT parada

Post by Boemica »

Idemedosumom wrote:Ja bih pozvao predstavnike lgbtxyz populacije na razgovore, vezano za prava koja žele, da se eventualne parade zaobiđu, ako ikako može.

Ne bih imao ništa protiv da im se omogući da partneri mogu jedni druge naslijeđivati i još što-šta. Protiv sam, da se ta vrsta zajednice nazove brakom, i nisam za da im se omogući usvajanje djece.
Otvorena tribina, razgovor, iznošenje argumenata za i protiv, jedino tako se nešto i može postići :thumbup:

Paradiranje je nabijanje na nos svoje seksualnosti drugima, neki bi to rekli i "traženje čepa".
Parada lgbt populacije mi je kao da sad ja izađem i gradom hodam sa transparentom: Ja volim kurac. Ono, who cares :zoka:

Ovo za brak i usvajanje mi nije baš jasno zašto :)
tuzlak1212

#1998 Re: LGBT parada

Post by tuzlak1212 »

Boemica wrote: Nije ni prijateljica/poznanica neki argument :) Često smo subjektivni prema bliskim ljudima i njima opraštamo mnogo čega što ne valja. Evo ja sam generalno protiv prevara, gade mi se ljudi koji varaju itd, a djevojka koja mi je 10+ godina prijateljica je hronični prevarant, al' mi se ona konkretno ne gadi :lol:

Što se tiče lektira, zašto jednostavno ne biti protiv bilo kakvog seksualnog sadržaja u lektirama.
Ja se sjećam kad smo u Osnovnoj školi radili lektiru "Sjećaš li se Doli Bel" da me nastavnik prozvao da čitam neki odlomak pred tablom, pred čitavim razredom i da sam u zemlju propadala, još uvijek to sjećanje na mene izaziva neki osjećaj stida i sramote, urezalo se jako u pamćenje. Šta će recimo priča o seksu bilo kakvom, u lektiri.

Ne mislim na seksualni sadržaj nego ljubavni, tj neka priča sa usput nekom ljubavi u njoj.

Znam otprilike. Sinoć mi naumpalo stavit i onu sliku "hans get the gas" al reko dobit ću ban bezveze :lol: :lol:
Hakiz

#1999 Re: LGBT parada

Post by Hakiz »

Idemedosumom wrote:Ja bih pozvao predstavnike lgbtxyz populacije na razgovore, vezano za prava koja žele, da se eventualne parade zaobiđu, ako ikako može.

To je isto kao da kažeš da se pozovu predstavnici vjerskih zajednica na razgovor, da se nekako javna obilježavanja vjerskih prazynika zaobiđu. Ili bilo koje druge javne manifestacije neke grupe.

Ista prava kao i mi moraju imati i ljudi koji nam se ne sviđaju, sve dok ne krše zakone.
Boemica

#2000 Re: LGBT parada

Post by Boemica »

tuzlak1212 wrote:
Boemica wrote: Nije ni prijateljica/poznanica neki argument :) Često smo subjektivni prema bliskim ljudima i njima opraštamo mnogo čega što ne valja. Evo ja sam generalno protiv prevara, gade mi se ljudi koji varaju itd, a djevojka koja mi je 10+ godina prijateljica je hronični prevarant, al' mi se ona konkretno ne gadi :lol:

Ne mislim na seksualni sadržaj nego ljubavni, tj neka priča sa usput nekom ljubavi u njoj.

Znam otprilike. Sinoć mi naumpalo stavit i onu sliku "hans get the gas" al reko dobit ću ban bezveze :lol: :lol:
Ljubavni sadržaj u lektirama neće ništa promjeniti apsolutno. Neće ljubavna priča između muškarca i muškarca u lektirama potaći djecu na homoseksualizam. Može ih potaći na to da budu otvoreni glede svoje seksualne orjentacije. Što je opet, šta god ti mislio o seksualnosti, bolje psihički za njih nego da šute i "trpe".

Možda homoseksualizam nije pojava sa kojom se čovjek rađa već uzrok nekih traumatskih okolnosti na dijete, ali jedna od tih okolnosti sigurno nije ljubavna priča u lektiri :)

Nisam za to da se na silu pišu knjige sa takvim tematikama samo da bi se promovisale po školama, ali ako neko napiše djelo dostojno da bude uvršteno u lektiru a igrom slučaja sadrži i bilo kakvu homoseksualnu tematiku, ne vidim zašto bi ta jedna činjenica bila odlučujući faktor.

Moja omiljena knjiga i lektira iz škole u sebi sadrži poprilično homofobnu priču, ali to nije od mene načinilo homofoba, neke od mojih najdražih lektira se također dotiču neživiljenih žena koje prevarama hrane svoju sujetu, pa to od mene nije načinilo Emu Bovary :) Dakle, neće nijedno dijete "postati" homoseksualac jer pročita takvo nešto u lektiri.

osim toga, ne znam, to kod dječaka vjerovatno nije slučaj, ali većina djevojčica prvi kontakt sa bilo kakvom seksualnosti ima kroz svoje drugarice, ispočetka su to igrice mama - tata, gdje nema nikakvih konotacija seksualnih ali jedna djevojčica pretežno preuzme ulogu tate, kasnije to nekad i dobije na težini, pa budu uključeni i zagrljaji, dodiri pa i poljupci, pa je rijetko, ako ijedna djevojčica koju ja znam zbog toga postala homo.

Nekad treba svoja uvjerenja stavit sa strane i zapitati se kakve štete/koristi nešto može donijeti i šta je veće :)
Post Reply