Evo ja pokusavam sa Gatehub-om. Uploadao sam dokumente (sto mi se bas i ne svidja) i trenutno cekam verifikaciju (poruka kaze da to traje do 5 dana). Ako prodje, javim tiperfekcionista1 wrote:Evo pokusavam krenuti sa bitcoinom, ubaci me do nekog sajta bitpanda.com, registrujem se, krenem sa verifikacijom i pise da nemoguca za ovu nasu pisljivu zemlju. Znaci li to da ste vi ustvari koji ste ovo uspjeli van BiH? U cemu je problem sad?
Bitcoin & crypto svijet
Moderator: anex
-
esso_sa
#1976 Re: Bitcoins
-
gold'n'brown
#1977 Re: Bitcoins
Sto me prijatno iznenadi ovaj BitCoin Cash na Coinbase
. Pojavise se neki coini niotkud
. Nisam nikada migrirao, a ovaj u medjuvremenu poraste.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1978 Re: Bitcoins
Bittrex, Binance, sve navedene mjenjacnice mozete koristiti i bez verifikacije, koja je dopunska.
- phillie
#1979 Re: Bitcoins
Hajde bch kad si vec dovde dosao idi na 6k 
@united
Mogu li nase kartice?
@united
Mogu li nase kartice?
- bronhy
#1980 Re: Bitcoins
Bittrex ne prihvata nove korisnike.
- seoBIH
#1981 Re: Bitcoins
Nase kartice NE MOGU NI NA JEDNOJ pravoj berzi, berzi koja sluzi za direktno trgovanje coinima. Sve te neke lijeve iqoptions eltorro i slicne, nisu prvenstveno CRYPTO mjenjacnice, niti im je to primarna namjena. Kupite BTC bilo gdje (ne mora biti mjenjacnica) pa prebacite na wallet na mjenjacinici.
Stanje ce se promijeniti krajem februrara.
- Industrialyzer
#1982 Re: Bitcoins

Zivio BCH, ovo je u zadnja 24h
- victom
#1983 Re: Bitcoins
Vanredni večernji izvještaj.
Teški napadi neprijateljima po svim linijama. Linija pormjerena za 200 metara.
Ozbiljno sad:
Kreator Litecoina prodao sve svoje koine, neka moralna kriza ili šta već.
Očekuje se rast Bitcoina keša, stagncija IOTE i pad Bitcoina.
Preporuka za investitore: stanje na tržištu je čista ludnica.
do javljanja poslije ponoći.
Teški napadi neprijateljima po svim linijama. Linija pormjerena za 200 metara.
Ozbiljno sad:
Očekuje se rast Bitcoina keša, stagncija IOTE i pad Bitcoina.
Preporuka za investitore: stanje na tržištu je čista ludnica.
do javljanja poslije ponoći.
Last edited by victom on 01/03/2021 04:28, edited 2 times in total.
-
r_faruk
#1984 Re: Bitcoins
Od proslog mog posta o DASH-u, isti je skocio za 300$
- seoBIH
#1985 Re: Bitcoins
victom wrote: Ozbiljno sad:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kada vec prozivas druge, bez nekog konkretnog istrazivackog dijela, barem postavi i "demant" okrivljenog
Over the past year, I try to stay away from price related tweets, but it’s hard because price is such an important aspect of Litecoin growth. And whenever I tweet about Litecoin price or even just good or bads news, I get accused of doing it for personal benefit. Some people even think I short LTC! So in a sense, it is conflict of interest for me to hold LTC and tweet about it because I have so much influence. I have always refrained from buying/selling LTC before or after my major tweets, but this is something only I know. And there will always be a doubt on whether any of my actions were to further my own personal wealth above the success of Litecoin and crypto-currency in general.
For this reason, in the past days, I have sold and donated all my LTC. Litecoin has been very good for me financially, so I am well off enough that I no longer need to tie my financial success to Litecoin’s success. For the first time in 6+ years, I no longer own a single LTC that’s not stored in a physical Litecoin. (I do have a few of those as collectibles.) This is definitely a weird feeling, but also somehow refreshing. Don’t worry. I’m not quitting Litecoin. I will still spend all my time working on Litecoin. When Litecoin succeeds, I will still be rewarded in lots of different ways, just not directly via ownership of coins. I now believe this is the best way for me to continue to oversee Litecoin’s growth.
Please don’t ask me how many coins I sold or at what price. I can tell you that the amount of coins was a small percentage of GDAX’s daily volume and it did not crash the market.
UPDATE: I wrote the above before the recent Bcash on GDAX/Coinbase fiasco. As you can see, some people even think I’m pumping Bcash for my personal benefit. It seems like I just can’t win
- victom
- victom
#1987 Re: Bitcoins
to je samo voda. iscuriće.r_faruk wrote:Od proslog mog posta o DASH-u, isti je skocio za 300$
- perfekcionista1
#1988 Re: Bitcoins
Ima li ijedan exchange koji radi za BiH bez ovih silnih verifikacija. Sad sam stvorio belaj jer treba dokument placenog racuna ne stariji od 3 mjeseca a ja sam racune vec pola godine prebacio na drugog clana kuce radi nekih beneficija. Haman cu sad milione izgubiti zbog toga 
-
ljiljan02
#1989 Re: Bitcoins
evo probaj preko mog reff linka https://exmo.me/?ref=58282 (da i ja hajrujem sta)perfekcionista1 wrote:Ima li ijedan exchange koji radi za BiH bez ovih silnih verifikacija. Sad sam stvorio belaj jer treba dokument placenog racuna ne stariji od 3 mjeseca a ja sam racune vec pola godine prebacio na drugog clana kuce radi nekih beneficija. Haman cu sad milione izgubiti zbog toga
a sto se tice BTC-a mozes ga kupiti i kod nas i onda prebaciti na exchange site da trgujes, jer da bi odradio deposit USD ili EURA moras se verifikovati a za deposit i withdraw crypto valuta ne treba ti nista osim da se registrujes na mjenjacnicu
- phillie
- dadoka84
#1991 Re: Bitcoins
Juce kao i vecina vjerovatno poletio da uzmem Bch dok se nije razmahao... sad je vec na +45%
Pokusao sam se malo igrati na iqo sa options ali je to proslo sa nerjesenim rezultatom
ja taman sto stavim call ili put a ono se strmoglavi u suprotnu stranu. 
Igra li se ko na freeco. in ja sam za par dana uspio nakupiti nekih satoshija. Je li ko do sada isplacivao ista. Navode ga kao najkoristeniji faucet. Evo mog ref linka ako je dozvoljeno, pa ako je ko zainteresovan da se registruje bilo bi mi drago
https://freebitco.in/?r=10806050
Pokusao sam se malo igrati na iqo sa options ali je to proslo sa nerjesenim rezultatom
Igra li se ko na freeco. in ja sam za par dana uspio nakupiti nekih satoshija. Je li ko do sada isplacivao ista. Navode ga kao najkoristeniji faucet. Evo mog ref linka ako je dozvoljeno, pa ako je ko zainteresovan da se registruje bilo bi mi drago
https://freebitco.in/?r=10806050
- Dozer
#1992 Re: Bitcoins
Naravno da nisu crypto mjenjacnice. To su trading platforme, tj. - Berze.seoBIH wrote:Nase kartice NE MOGU NI NA JEDNOJ pravoj berzi, berzi koja sluzi za direktno trgovanje coinima. Sve te neke lijeve iqoptions eltorro i slicne, nisu prvenstveno CRYPTO mjenjacnice, niti im je to primarna namjena. Kupite BTC bilo gdje (ne mora biti mjenjacnica) pa prebacite na wallet na mjenjacinici.
Na njima nisu samo crypto valute ono cime je moguce trgovati, nego tu ima svega, kao i na svakoj berzi. I dionica, i novcanih valuta, i opcija, itd..
Medjutim, ovakve platforme, poput IQO, eToro, SpectroCoin i sl. imaju jednu veliku prednost za nas, a u odnosu na crypto exhange platforme, a to je - mogucnost kupoprodaje bilo cega za kes, pa tako i crypto valuta.
Takodjer, nude i mogucnost povlacenja zaradjene love bez peglanja s prebacivanjem na neke wallete negdje drugo.
Mana je sto su provizije malo vece, kao i vise kupovne i nize prodajne cijene u odnosu na stvarnu trenutnu vrijednost, ali ni to nije nesto basnoslovno sad, radi cega bi se trebalo previse premisljati.
Npr. IQO uzima 10% provizije na iznos kupovine, ali zato se bukvalno za minut moze odraditi depozit direktno s kartice, ili PayPala, Netellera, Skrilla itd., a povlacenje se odvija na isti nacin.
Pored toga nema nikakve provizije na depozite i povlacenje na bilo koji nacin/racun osim bankovnog, tj. tzv. Wire transfer, jer tada zapravo banke naplacuju proviziju, pa je i sasvim logicno da je naplati i IQO.
Ali, to radi svaka moguca trading platforma, tako da ovo nije nista posebno.
Kod striktno Crypto Exchange platformi je vec malo problematicnije izvuci lovu.
- victom
#1993 Re: Bitcoins
šta će se tačno promjeniti ? na bolje ili nalošije ?Dozer wrote:seoBIH wrote: Stanje ce se promijeniti krajem februrara.
-
toure123
#1994 Re: Bitcoins
On ce tamo od ljeta krenuti na preko $100k , sad zasad ce da pada, i to dobra korekcija cijene ce da bude... Zivi bili pa vidjeli. Nekom sam vec spominjao da mi radi quote 1.1 kad bude na 7000$ 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1995 Re: Bitcoins
Ne bih imao ništa protiv te korekcije.toure123 wrote:On ce tamo od ljeta krenuti na preko $100k , sad zasad ce da pada, i to dobra korekcija cijene ce da bude... Zivi bili pa vidjeli. Nekom sam vec spominjao da mi radi quote 1.1 kad bude na 7000$
LIčno, ne vjerujem da će biti toliki pad.
- victom
#1996 Re: Bitcoins
samo da bookmarkiram tvoj post, da mogu napraviti screenshoot kad bude pao na 5-6K $KAMI666 wrote:za 4-5 mjeseci da ce da bude na 5 do 6 hiljada? Ravno naucnoj fantastici![]()
Momci, prije nego sto skocis u vis, moras da cucnes.
Upravo se to desava sa Bitcoinom, upravo i ovaj pad.
Ja razmisljam za 3-4 mjeseca da ce da ode do 100k, minimum. Taman tamo negdje gdje cu razmisljati o Maldivima i godisnjem odmoru hehe
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1998 Re: Bitcoins
Laku noćNever invest in cryptos more than you can afford to lose and always try to keep them in your own wallet!
-
sarajevosa
#1999 Re: Bitcoins
Za sad bitcoin pao sa 20 na 16-17k, a druge valute nisu pale što je super