REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
mirsek

#1976 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by mirsek »

PM72 wrote:
Slusaj kolega postujem te znam da si isfrustriran trenutnom situaciom u zemlji kao i vecna nas ali zagazio si u temu sa glupostima o ratu. Jel bitno sta klinci pisu i ako bi oni virtualno ratovali?
:thumbup:

Nisu ovo gluposti nego ozbiljne stvari.Bilmezi ispranih mozgova misle da je trenutna situacija ide u "našu" korist.Ja svojim postovima smirujem situaciju i spuštam ljude na zemlju.Da ne odemo pod zemlju.
Ti ne smirujes situaciju nego siris defetizam, antipatriotizam i dezerterstvo kao neki mudar i pametan potez koji ti dobronamjerno i pun iskustva predlazes.
Idi na srpske forume i spustaj na zemlju Srbe i pisi im kako ne trebaju da glasaju za referendume, krsenje ustava i negatore genocida i kako treba da postuju Dejton i ovu drzavu i da je grade zajedno i ravnopravno sa nama jer je alternativa tome rat.
Onda im opisi kako je jebeno ratovati i da im je najbolje da se kupe odmah u Srbiju da im djeca ne bi ratovala u drzavi koju svakako ne vole.
SMIRUJ SITUACIJU I LJUDE tamo odakle se ta situacija i usijava evo vec godinama i nemoj da izvrces teze.
ušće

#1977 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by ušće »

mirsek wrote:
PM72 wrote:
Slusaj kolega postujem te znam da si isfrustriran trenutnom situaciom u zemlji kao i vecna nas ali zagazio si u temu sa glupostima o ratu. Jel bitno sta klinci pisu i ako bi oni virtualno ratovali?

Nisu ovo gluposti nego ozbiljne stvari.Bilmezi ispranih mozgova misle da je trenutna situacija ide u "našu" korist.Ja svojim postovima smirujem situaciju i spuštam ljude na zemlju.Da ne odemo pod zemlju.
Ti ne smirujes situaciju nego siris defetizam, antipatriotizam i dezerterstvo kao neki mudar i pametan potez koji ti dobronamjerno i pun iskustva predlazes.
Idi na srpske forume i spustaj na zemlju Srbe i pisi im kako ne trebaju da glasaju za referendume, krsenje ustava i negatore genocida i kako treba da postuju Dejton i ovu drzavu i da je grade zajedno i ravnopravno sa nama jer je alternativa tome rat.
Onda im opisi kako je jebeno ratovati i da im je najbolje da se kupe odmah u Srbiju da im djeca ne bi ratovala u drzavi koju svakako ne vole.
SMIRUJ SITUACIJU I LJUDE tamo odakle se ta situacija i usijava evo vec godinama i nemoj da izvrces teze.
Što bolan rasparavljaš sa isfrustriranim mišom ...on nikada nije ništa afirmirajuće napisao za državu BiH , ako neko nađe nudim nagradu ( ne pika se ono o komšijama )
InvalidUsername

#1978 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by InvalidUsername »

mirsek wrote: Ti ne smirujes situaciju nego siris defetizam, antipatriotizam i dezerterstvo kao neki mudar i pametan potez koji ti dobronamjerno i pun iskustva predlazes.
+1
To je to. To je bit svega.
PM72

#1979 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

mirsek wrote:
PM72 wrote:

Nek' si mi vala rek'o. :lol: Čuj antipatriotizam...e pošampi te se na komandanta.
Edin H.

#1980 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Edin H. »

harač wrote:
panika je kod onih koji misle da se radi o žalbi, a ne o reviziji, koji misle da se ovdje bavi i agresijom, a ne samo genocidom etc.

ovdje nije problem nikakva moguća kriza (zar nismo u krizi 20 god), niti neke pare koje će se izgubiti (revizija je relativno jeftin proces, ono što je Fond dao Softiću, vjerovatno je bila cifra za čitav tim), već izvjesnost još jedne blamaže, još jednog šamara žrtvama, i još jednog alibija za srbiju koja iako nije (pravno) odgovorna za genocid jeste odgovorna za agresiju, za ratne zločine i mnogo šta drugo što uopće nije predmet spora pred sudom
Je li se moglo ici of pocetka na agresiju i zlocin?
mirsek

#1981 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by mirsek »

PM72 wrote:
Nek' si mi vala rek'o. :lol: Čuj antipatriotizam...e pošampi te se na komandanta.
Vala i ja na tvog, trebao te je razoruzati i u radni vod da kopas rovove na prvim linijama, takav bi bio korisniji za drzavu a mozda ne bi mi kmecao kako si sam morao da branis citav stup a niko ni vruc caj da ti posalje.
Nego jos se nisi registrovao na srpski forum da ih spustis na zemlju prije nego budu mrtve glave pale, sta vise cekas, odsudni je trenutak ?
leo karan

#1982 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by leo karan »

Ima vise raspoloženih za ratovanje nego 92.
500.000 nezaposlenih, sta ce drugo radit nego ratovat.
Oružje ce se nabavit kao i uvijek, to nikad nije bio problem.

Pozivam i ove iz dijaspore da se vrate da brane svoje vukojebine. Ja im ih sigurno necu branit.
Edin H.

#1983 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Edin H. »

Podrska internet ratnicima, a maksuz selam buducim borcima iz dijaspore.

Image
Running

#1984 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Running »

leo karan wrote:Ima vise raspoloženih za ratovanje nego 92.
500.000 nezaposlenih, sta ce drugo radit nego ratovat.
Oružje ce se nabavit kao i uvijek, to nikad nije bio problem.

Pozivam i ove iz dijaspore da se vrate da brane svoje vukojebine. Ja im ih sigurno necu branit.
:thumbup: :kakoste:
PM72

#1985 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

mirsek wrote:
PM72 wrote:
Vala i ja na tvog, trebao te je razoruzati i u radni vod da kopas rovove na prvim linijama, takav bi bio korisniji za drzavu a mozda ne bi mi kmecao kako si sam morao da branis citav stup a niko ni vruc caj da ti posalje.
Nego jos se nisi registrovao na srpski forum da ih spustis na zemlju prije nego budu mrtve glave pale, sta vise cekas, odsudni je trenutak ?
Pogrešno si me razumio.Pošampi ti se na komandanta ali ne na onog iz 1992 nego ovog iz 2017.
InvalidUsername

#1986 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by InvalidUsername »

Bošnjaci nikada nisu ratovali niti počinjali ratove. Uvijek su u podređenom položaju i uvijek su se branili. Prema tome i da dođe do eventualnih sukoba zna se kome nije do proljevanja krvi a ko je žedan iste.
Fakat mislim da su ljudi svarili neke stvari u svom životu i da ne žele novu traktorijadu sebi i svojim najmilijima samo da prikriju bajin kriminal i pljačkanje.
I stvar branjenja u slučaju agresije je stvar ličnog izbora, nema potrebe da se potencira i nameće bježanje ili ostanak.
Fudo387

#1987 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

Edin H. wrote:Podrska internet ratnicima, a maksuz selam buducim borcima iz dijaspore.
Kakvim internet ratnicima, pravim ratnicima, bilo kakvim ratnicima?
Ko ovdje prijeti ratom?
Kakav rat?
Sto bi neko ratovao?
Zato sto Bosna trazi reviziju presude protiv Srbije?
Ma nemoj.
Civilizovan sud, ako nisi kriv neces izgubiti spor.
Sto bi ratovao?
Edin H.

#1988 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Edin H. »

Fudo387 wrote:
Edin H. wrote:Podrska internet ratnicima, a maksuz selam buducim borcima iz dijaspore.
Ko ovdje prijeti ratom?
Kakav rat?
Sto bi neko ratovao?
Ma nemoj.
Sto bi ratovao?
De procitaj zadnjih pedesetak postova. :D
Fudo387

#1989 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

Edin H. wrote:
Fudo387 wrote:
Ko ovdje prijeti ratom?
Kakav rat?
Sto bi neko ratovao?
Ma nemoj.
Sto bi ratovao?
De procitaj zadnjih pedesetak postova. :D
Pa de, ukazi na bar jedan post od ovih koji su za reviziju presude a da pozivaju na rat.
kockakockica

#1990 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by kockakockica »

Vec dva dana listam portale, citam i slusam izjave i vijesti. Pogledao sam nekoliko emisija, pazljivo popratio razne likove i njihove intervjue itd. To je nevjerovatno kako se masa ljudi razotkriva, i to dosta ljudi koji su navodno Bosnjaci, ili pro-bosanski. Izlaze nervozni, blijedi u licu mucaju nepovezano potpuno izgubljeni.

Ima ih dosta koji se se na silu priklonili, i to samo zato jer narod u vecinu zeli pokretanje revizije, pa valja sad paziti i na glasove. Ovo nije saobracajna nesreca, prevara bracnog partnera, kradja jabuka iz avlije pa da covjek pokaze merhamet i oprosti. Ljudski i od Boga je prastati, ali postoje granice koje se ne smiju prelaziti. Srbija je te granice presla, nanijela veliko zlo jednom narodu, poremetila, pogazila i skoro unistila univezalna pravila koja su na snazi.

Nema rasprave oko ovakvih pitanja, mi svi smo duzni dati maksimalnu podrsku i vjerovati u pozitivan rezultat. Ovo su trenuci kad se pise historija, momenti koji ce biti na raspolaganju buducim generacijama na pouku i ponos. Nema odstupanja, vrijeme je za sazrijevanje i da konacno prelomimo nasu aljkavost :izet:
bh.tornjak

#1991 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

Fudo387 wrote:
Ko ovdje prijeti ratom?
Kakav rat?
Sto bi neko ratovao?
Ma nemoj.
Sto bi ratovao?

zar nisi primijetio da se gotovo na svakoj temu prica svodi na rat...ili nasilje..??

i kad pogledas od koga to dodje onda skontas da dolazi od forumasa s "bosnjackim" imenima ili nadimcima....slucajno...???

jos jednom, rata nece niti moze biti iz tri razloga:

1. srbi bi ali nemaju cime..... :D
2. bosnjaci imaju cime ali im se ne ratuje... :D
3. samim time hrvati se nemaju kome prikloniti...a nemaju ni cime... :D
512MB

#1992 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by 512MB »

tesanj wrote:
PM72 wrote: U pravu si 100%.Ja vas bodrim.
Koji kurac si svakom loncu poklopac.
Razgulis sa teme i mirna Bosna.
Nemoj PM-a ba dirat, niko nije ratovo ko on, svake 3 hefte iz podruma na liniju na par sati pa nazaj u podrum u rajvosa :bih:
leo karan

#1993 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by leo karan »

Ovo je sve dio procesa započetog u Ženevi 93. Kada se Alija odrekao Republike BIH i pristao formiranje Države kakva je zaživjela 2 godine kasnije u Daytonu.
Tada je sve počelo, 3 teritorije, 3 naroda. Svakom svoje. Od tada sve ide u tom smjeru.
I ovo je jedan od koraka u dugogodišnjem procesu.

Moj otac nije ustao da se bori za takvu BiH. Prodati su 93. Tada su i Sefera skinuli jer nije htio da bude dio takve ideje. Ko se sjeća zna da su 93. Počeli da džamijaši da kroje politiku i armija je prestala da bude sekularna.

Rat na kraju nismo dobili, a ponašamo se godinama kao da jesmo. Dobili smo 25% teritorije u zajedničkoj državi. I nemamo autonomiju odlučivanja.

Ja ovo sranje od države gdje god mogu ne poštujem. Poštujem samo gdje moram i gdje mogu imat koristi. Isto sto rade Srbi i Hrvati.

Bosna je zemlja koja ima najgoru državu u Evropi.
Zemlji volim, drzavu prezirem.
PM72

#1994 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

Koliko sam pratio ove "moderne" ratove,dovoljna je Toyota pikap,montiraš PAM i trljaš tamo vamo.Pođahkad vidiš i tenk a povremeno naleti avijacija sa strane,obično ruska jal američka pa bombarduje.Sirotinja gine jer kad se volovi bodu - trava nastrada.

Pikapa imamo dovoljno kao i PAM-ova a u budalama također ne oskudjevamo.Imamo i susjede koji imaju avijaciju...
PM72

#1995 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

512MB wrote:
tesanj wrote:
PM72 wrote: U pravu si 100%.Ja vas bodrim.
Koji kurac si svakom loncu poklopac.
Razgulis sa teme i mirna Bosna.
Nemoj PM-a ba dirat, niko nije ratovo ko on, svake 3 hefte iz podruma na liniju na par sati pa nazaj u podrum u rajvosa :bih:
Puno je brate i to,da sam znao kakvo će govno od države ispasti ...
junior3

#1996 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by junior3 »

bh.tornjak wrote:

zar nisi primijetio da se gotovo na svakoj temu prica svodi na rat...ili nasilje..??

i kad pogledas od koga to dodje onda skontas da dolazi od forumasa s "bosnjackim" imenima ili nadimcima....slucajno...???

Joj razloga. Kao bošnje imaju sa čim, ali neće, pa da možete pomeli bi vi i srbe i hrvate odavno.
Doduše isto i je i na druge dvije strane.
tesanj

#1997 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by tesanj »

PM72 wrote:
mirsek wrote:
PM72 wrote:
Pogrešno si me razumio.Pošampi ti se na komandanta ali ne na onog iz 1992 nego ovog iz 2017.
Ne budi zadrigla seljacina, ipak si ti gradska raja :mrgreen:
Fudo387

#1998 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

junior3 wrote:Joj razloga. Kao bošnje imaju sa čim, ali neće, pa da možete pomeli bi vi i srbe i hrvate odavno.Doduše isto i je i na druge dvije strane.
Netacno.
Tamo gdje smo i mogli nismo vas pomeli, i neka nismo, to je meni ok.
Edin H.

#1999 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Edin H. »

Fudo387 wrote:
junior3 wrote:Joj razloga. Kao bošnje imaju sa čim, ali neće, pa da možete pomeli bi vi i srbe i hrvate odavno.Doduše isto i je i na druge dvije strane.
Netacno.
Tamo gdje smo i mogli nismo vas pomeli, i neka nismo, to je meni ok.
Dje ba? :D
archi_a

#2000 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by archi_a »

Al ubiše đikani sa "zajedničkim institucijama" :lol:
Đikaniiiii, nisu to zajedničke institucije, to su institucije DRŽAVE BOSNE i HERCEGOVINE.
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, Parlament Bosne i Hercegovine, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, Sud Bosne i Hercegovine, Granična služba Bosne i Hercegovine, etc.
I vi protiv toga nikada nećete moći ništa učiniti. Odnosno, moći ćete, na način da probate ponovo sa formiranjem genocidnih, paralelnih sistema. Za ovaj način, odnosno jedini način na koji politička Banjaluka ili Pale znaju, svijet je već odgovorio formulacijom: "UDRUŽENI ZLOČINAČKI PODUHVAT".
Post Reply