Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- skafiskafsnjak
#1976 Re: Xiaomi mobiteli
.
Last edited by skafiskafsnjak on 16/03/2017 22:56, edited 1 time in total.
- skafiskafsnjak
#1977 Re: Xiaomi mobiteli
Xiaomi munja
Last edited by skafiskafsnjak on 16/03/2017 22:56, edited 2 times in total.
- choxnox
#1979 Re: Xiaomi mobiteli
Konacno se ovi sa carine smilovali pa danas i zvanicno postadoh ponosni vlasnik Xiaomi Mi 5. Jedno zapazanje i jedno pitanje. Bio sam danas negativno iznenadjen da je display na ovom suncanom vremenu bio gotovo necitljiv. Cak i sa iskljucenim automatskim osvjetljenjem i postavljanjem istog na maksimum. Moj sad vec bivsi Leagoo Lead 2 (ciji je display za svoj cjenovni rang i datum proizvodnje jedan od najboljih koje sam imao prilike vidjeti) nije imao ovoliki problem da suncem.
Pitanje se tice zastitne folije. Naime dobio sam zastitnu foliju od prodavaca kao gratis pa me interesuje opravdanost stavljanja iste s obzirom da Mi5 posjeduje Gorilla Glass? Inace uvijek pazim da telefon stavljam u dzep u kojem nema nista drugo (kljucevi, kovanice ili bilo sta drugo sto moze izgrebati display).
Pitanje se tice zastitne folije. Naime dobio sam zastitnu foliju od prodavaca kao gratis pa me interesuje opravdanost stavljanja iste s obzirom da Mi5 posjeduje Gorilla Glass? Inace uvijek pazim da telefon stavljam u dzep u kojem nema nista drugo (kljucevi, kovanice ili bilo sta drugo sto moze izgrebati display).
- irac300
#1980 Re: Xiaomi mobiteli
Ma stavi foliju, koliko god gorilla glass bio otporan, opet se može izgrebati. Nema mi ništa mrže kada vidim izgreban ekran, tačno bih odmah bacio telefon. 
- permanentan
#1981 Re: Xiaomi mobiteli
Nesto mi tu ne stima za ekran, jesi li siguran da je ekran ispravan?choxnox wrote:Konacno se ovi sa carine smilovali pa danas i zvanicno postadoh ponosni vlasnik Xiaomi Mi 5. Jedno zapazanje i jedno pitanje. Bio sam danas negativno iznenadjen da je display na ovom suncanom vremenu bio gotovo necitljiv. Cak i sa iskljucenim automatskim osvjetljenjem i postavljanjem istog na maksimum. Moj sad vec bivsi Leagoo Lead 2 (ciji je display za svoj cjenovni rang i datum proizvodnje jedan od najboljih koje sam imao prilike vidjeti) nije imao ovoliki problem da suncem.
Ja sam na Mi5 presao sa samsungovog superamoleda i nemam nikakvih zamjerki.
- choxnox
#1982 Re: Xiaomi mobiteli
A tek kad stavis zastitnu foliju koju mozes izgrebati i toaletnim papirom, pa ti je valja gledati izgrebanu, a ne da ti se skidati i stavljati novairac300 wrote:Ma stavi foliju, koliko god gorilla glass bio otporan, opet se može izgrebati. Nema mi ništa mrže kada vidim izgreban ekran, tačno bih odmah bacio telefon.
Ne znam. Evo cekam da jos sunce fino izadje prije ove kise pa da isprobam detaljnije.permanentan wrote:Nesto mi tu ne stima za ekran, jesi li siguran da je ekran ispravan?
- irac300
#1983 Re: Xiaomi mobiteli
Eee zato postoji kaljeno staklo.choxnox wrote:A tek kad stavis zastitnu foliju koju mozes izgrebati i toaletnim papirom, pa ti je valja gledati izgrebanu, a ne da ti se skidati i stavljati novairac300 wrote:Ma stavi foliju, koliko god gorilla glass bio otporan, opet se može izgrebati. Nema mi ništa mrže kada vidim izgreban ekran, tačno bih odmah bacio telefon.![]()
Ne znam. Evo cekam da jos sunce fino izadje prije ove kise pa da isprobam detaljnije.permanentan wrote:Nesto mi tu ne stima za ekran, jesi li siguran da je ekran ispravan?
-
milann1971
#1984 Re: Xiaomi mobiteli
nemam kaljeno staklo, koji ce mi, pazim tel da ne sjednem na njega, ne bacam ga o pod, ispao par puta ni najmanja parnica.. da kvarim sliku ekrana folijom ili staklom, neka hvala
-
jahac96
#1985 Re: Xiaomi mobiteli
Grebe se isto kao i samsung S7, kao i iphone 7, kao i moj RN3 i kao 99% ostalih mobitela, dakle to sto ima gorilla glass ne znaci da ce se teze ogrebati, evo pregledajte par klipova od ovog lika i vidjet ce te da je svaki mob izgrebao na istoj skali...
Po pravilu ne moze mu ni skalpel nista, kao ni bilo kakav metal ili plastika ali bez obzira opet ce se izgrebati nakon nekog koristenja pojavit ce se male tanke ogrebotine.
Ako ti je stalo da ga cuvas i kasnije prodas onda mu stavi kaljeno staklo, a ko ga koristis ono dok ti ne crkne ili dok ga ne slomis onda ne stavljaj nista bolje ce izgledati
-
papebih
#1986 Re: Xiaomi mobiteli
Da li je kome jasna razlika izmedju redmi note 4 global sd i redmi note 4x? Vidim da je razlika u cijeni nekih 20$,ostalo djeluje isto, osim sto je kao 4x za kinesko tržište sa miui china a ovaj drugi za indijsko za miui global. Ako je neko upratio neku hardversku razliku, bio bih zahvalan da napise
- skafiskafsnjak
#1987 Re: Xiaomi mobiteli
Ma samo naivni vjeruju da se ne moze ogrebati ... Svi oni imaju te gorila zastite... I te zastite stite displej od grebanja , ali do neke mjere . Znaci stite od normalnog koristenja telefona, ostavljanja na stol dispejem prema dole bla bla. Ako telefon ostavis s kljucevima u dzepu, nema tog gorilla glas-a koje ce ga zastititijahac96 wrote:
Grebe se isto kao i samsung S7, kao i iphone 7, kao i moj RN3 i kao 99% ostalih mobitela, dakle to sto ima gorilla glass ne znaci da ce se teze ogrebati, evo pregledajte par klipova od ovog lika i vidjet ce te da je svaki mob izgrebao na istoj skali...
Po pravilu ne moze mu ni skalpel nista, kao ni bilo kakav metal ili plastika ali bez obzira opet ce se izgrebati nakon nekog koristenja pojavit ce se male tanke ogrebotine.
Ako ti je stalo da ga cuvas i kasnije prodas onda mu stavi kaljeno staklo, a ko ga koristis ono dok ti ne crkne ili dok ga ne slomis onda ne stavljaj nista bolje ce izgledati
Ja uvijek na telefonu imam foliju ili kaljeno staklo (plastiku) . Ne zato sto ne pazim, nego jednostavno kad vec takvo nesto postoji , zasto ne bih stavio . Bolje godisnje promjeniti par tih zastita, nego da se displej izgrebe
-
jahac96
#1988 Re: Xiaomi mobiteli
Ja mislim da je razlika u procesoru 4x dodje uz snapdragon koji je puno boljipapebih wrote:Da li je kome jasna razlika izmedju redmi note 4 global sd i redmi note 4x? Vidim da je razlika u cijeni nekih 20$,ostalo djeluje isto, osim sto je kao 4x za kinesko tržište sa miui china a ovaj drugi za indijsko za miui global. Ako je neko upratio neku hardversku razliku, bio bih zahvalan da napise
A displej se ne bi trebao izgrebati cak ni sa kljucevima, ali moguce je da kljucevi pokupe neke sitne cestice neceg drugog sto ga moze izgrebati
- purgatorio
#1989 Re: Xiaomi mobiteli
Imas 3 verzije sa SD625:papebih wrote:Da li je kome jasna razlika izmedju redmi note 4 global sd i redmi note 4x? Vidim da je razlika u cijeni nekih 20$,ostalo djeluje isto, osim sto je kao 4x za kinesko tržište sa miui china a ovaj drugi za indijsko za miui global. Ako je neko upratio neku hardversku razliku, bio bih zahvalan da napise
1) Indijska
2) Global
3) 4X
Razlika je u LTE bandovima i indijski je slabije kvalitete izrade. Za naše trziste 4X je rješenje jer se fleša global ROM i sve funkcionira, jer svakako LTE nemamo.
- zlo zlo
#1990 Re: Xiaomi mobiteli
miui 8.2.3.0. pušten na max, neka skroz laka verzija, skinulo se u trenu.
-
Azrail
#1991 Re: Xiaomi mobiteli
jahac96 wrote:Ja mislim da je razlika u procesoru 4x dodje uz snapdragon koji je puno boljipapebih wrote:Da li je kome jasna razlika izmedju redmi note 4 global sd i redmi note 4x? Vidim da je razlika u cijeni nekih 20$,ostalo djeluje isto, osim sto je kao 4x za kinesko tržište sa miui china a ovaj drugi za indijsko za miui global. Ako je neko upratio neku hardversku razliku, bio bih zahvalan da napise
A displej se ne bi trebao izgrebati cak ni sa kljucevima, ali moguce je da kljucevi pokupe neke sitne cestice neceg drugog sto ga moze izgrebati
Ključevi ne mogu izgrebati, ali obični pijesak može, a toga može biti u džepu...
-
edys
#1992 Re: Xiaomi mobiteli
Ja kad sam vidio SOT na 4x doslo mi da odma prodam samsung i kupim ga...na youtube sam vidio 14h sota 
-
cakaniboy
- rida1976
#1994 Re: Xiaomi mobiteli
Ima li neko sa teme redmi 4 prime? Treba mi telefon do 400 KM sa što boljom baterijom..jel ovaj prime najlogicniji izbor kad se uzme u obzir odnos 4100 mah/ 5 incha
-
cakaniboy
#1995 Re: Xiaomi mobiteli
trebalo/moralo bi da traje primjetno duže
imam Lenovo zuk z2 sa 3.500 mAh i sa 5 cola je displej
baterija traje ubjedljivo duže nego na ranijim modelima sa. slabijim baterijama, uz prosječno korištenje lako izgura i dva dana bez punjenja
ali se mora spomenuti da mob ima moćni i štedljivi snapdragon 820
tako da tu ima više faktora a ne samo puki kapacitet baterije izražen u brojkama
imam Lenovo zuk z2 sa 3.500 mAh i sa 5 cola je displej
baterija traje ubjedljivo duže nego na ranijim modelima sa. slabijim baterijama, uz prosječno korištenje lako izgura i dva dana bez punjenja
ali se mora spomenuti da mob ima moćni i štedljivi snapdragon 820
tako da tu ima više faktora a ne samo puki kapacitet baterije izražen u brojkama
-
mario16
#1996 Re: Xiaomi mobiteli
Je li itko uzimao Xiaomije na piku od onih banjalučana?
Imaju niže cijene nego recimo honorbuy (doduše na honorbuy je skup shipping, a ne sam uređaj) pa me zanima je li sigurna kupovina.
Imaju niže cijene nego recimo honorbuy (doduše na honorbuy je skup shipping, a ne sam uređaj) pa me zanima je li sigurna kupovina.
-
jahac96
#1997 Re: Xiaomi mobiteli
Mozda da nam pokazes neki link? nesto bilo sta?mario16 wrote:Je li itko uzimao Xiaomije na piku od onih banjalučana?
siguran sam da ima puno banjalucana koji prodaju xiaomi telefone
-
cakaniboy
#1998 Re: Xiaomi mobiteli
zavisi od. kojeg, ja mogu preporučit tipa jer sam kupio baš Xiaomi redmi note 2 od njeg, jedino sam mu morao uplatit avans 50 KM na raćun, a ostatak kad sam preuzeo mobitel poštom, sve ok, evo fercera mob i sada godinu i po poslijemario16 wrote:Je li itko uzimao Xiaomije na piku od onih banjalučana?
-
mario16
#1999 Re: Xiaomi mobiteli
MIslio sam na ovu dvojicu
http://www.olx.ba/artikal/25178731/xiao ... garancija/
http://www.olx.ba/artikal/25177532/xiao ... 3-652-849/
Imaju dobre komentare, ali opet da vidim ima li netko možda iskustvo iz prve ruke...
http://www.olx.ba/artikal/25178731/xiao ... garancija/
http://www.olx.ba/artikal/25177532/xiao ... 3-652-849/
Imaju dobre komentare, ali opet da vidim ima li netko možda iskustvo iz prve ruke...
-
cakaniboy
#2000 Re: Xiaomi mobiteli
razlika za MI5 u odnosu na Mi5s je toliko mala a telefon toliko bolji da ti je bolje u univerzalnom kupit Mi5s za 6 stoja
ili ako već hoćeš Mi5 onda u zvaničnoj radnji uz pisanu garanciju za 550
zlo zlo forumašica če ti reći gdje je kupila
ili ako već hoćeš Mi5 onda u zvaničnoj radnji uz pisanu garanciju za 550
zlo zlo forumašica če ti reći gdje je kupila