MyTao wrote:
Nije on nista znao... imas versova gdje navodi da je zemlja prostrta, svasta nesto... ti sada vadis rijeci, prevodis sa arapskog onako kako tebi odgovara da bi to odgovaralo onom sto danas znamo. Naravno da ne znamo puno o tome sta se pricalo u Atini prije 3000 godina, ali ostali su zapisi i postoje historijski dokazi koji kazu da je bilo ljudi u to vrijeme koji su propagirali ideju da je zemlja okrugla.
Znaci, cak i da je istina da je muhamed rekao kako je zemlja okrugla, ostaje cinjenica da su to ljudi govorili 1000 godina prije njega. Nista specijalno.
Nego nemma ja vremena sa tobom da pricam, jednostavno nismo u istom univerzumu kada pricamo o ovoj temi. Tebi tvoje, meni moje... mozda si ti i u pravu, a ja odem u pakao, ali bolje i to nego s tobom izaci na kraj na forumu.
hajd zivio.
Ti tvrdiš da Muhamed ništa nije znao,pa u smislu nauka,i jesi u pravu.Bio je nepismen.Recimo u Kur'anu na jednom mjestu se kaže:“Ti (Muhamede),prije nje nijednu knjigu nisi čitao, a nisi je ni desnom rukom svojom pisao; inače, posumnjali bi oni što laži govore“(29:48)Jeli ti ovo nešto poznato?
Ali zato ti znaš da se prevodi kako nekome „odgovara“ ,iako govoriš o jeziku Kur'ana o kojem ustvari ništa ne znaš?!Kako to?Naravno,po običaju,nema ni jednog primjera.
Ne znamo puno o Atini ali eto baš znamo o nekim idejama?!Hmm „Historijski dokazi“,pisani u 21 vijeku?!Pretpostavljam da znaš da je historija neegzaktna disciplina?!Pogotovo pričati o nekim „dokazima“prije 3000 godina?!Pa i sama historija kaže da nema autentični spisa iz tog vremena.To su obična nagadjanja.Ali eto sve ćemo zanemariti i opet te pitam,kakve veze onda imaju te ideje da je Zemlja okrugla sa Muhamedom,ako opet kažeš da on nije ništa znao?!A ako jeste,onda te pitam,kako je znao da to jeste tačno?On nije bio filozof niti matematičar.Osim toga,Stari grci su imali mnoge ideje,ali nisu imali empirijske dokaze,kako je onda Muhamed takodjer bez empirije znao da je to tačno?!
Kako ćeš u pakao kad ne vjeruješ da on postoji?!
Ako je tebi tvoje,meni moje,što moraš uopće sa nekim izlaziti na kraj,i to još na forumu?!?
i reci: “Istina dolazi od Gospodara vašeg, pa ko hoće – neka vjeruje, a ko hoće – neka ne vjeruje!” Kur'an:Al-Kahf 29.