...
Erdogan raspiruje nove ratove a turska ekonomija se raspada. Sve ovo ce zavrsiti velikim sranjem u drzave iz koje se zlo siri prema regionu
svaka cast.Vitezanin wrote: ↑28/09/2020 15:14Jesam, bio sam u Armeniji, Karabahu i Gruziji. U Azerbejdžanu ne iz praktičnih razloga i manjka dana. I ranije sam pisao, ali evo mogu još koji detalj dati.sumirprimus wrote: ↑28/09/2020 15:02jesi bio i gore jel? kako ti se cine u odnosu na nas, tvoje neko misljenje?jesul sirotinja bar spram nas? il su bara bara, oklen im lova za ove sisteme?
U cjelini, cijela regija je daleko ispod nas u svakom pogledu. Ekonomski, Bosna mi je nakon posjete Kavkazu izgledala kao sasvim prosječna Europa. Sirotinja, pa jesu. Van glavnih gradova sela i mali gradići su bez asfalta. Sva industrijska postrojenja su opustošena, posebno u Gruziji. Karabah, u odnosu na Armeniju, daje dojam znatno sređenijeg i razvijenijeg prostora, pretpostavljam zbog dotacija iz dijaspore. Ceste odlične, restorani, kafići na svakom koraku... Da ne znaš dasu iza brda tenkovi, pomislio bi čovjek sasvim normalan kraj. Inače, tijekom cijelog mog boravka u Armeniji i Karabahu, viđao sam vojnike i vojna vozila na svakom koraku. Kao da su spremni na rat u idućoj sekundi. Takva je i atmosfera, gradom se čuje ratna muzika...S druge strane, ako zanemarim taj dio, sve je ok.
Ruski govore svi, posebno u Karabahu. Jerevan je odličan, opušten grad, dobro organiziran, čist i uredan. Skreni kilometar gore-dolje, ulaziš u bijedna sela koja te prate sve do Gruzije u kojoj stanje nije ništa bolje.
Za razliku od Gruzijaca, Armenci su čuli za Bosnu i jako su ugodni i susretljivi, što ne mogu reći za Gruzijce. Valjda naletiš na ljude tako, ko će ga znati, ali nešto nisu bili srdačni, kao ono "meh, boli me briga".
Ceste su grozne, a promet između gradova i zemalja odvija se maršrutkama, odnosno kombijima koji se kod nas koriste za prijevoz djece u školu.
Na putu sam sreo i jednog mladog Azera koji iz Turske putuje u Azerbejdžan preko Gruzije. Preko Armenije ne može jer je zatvorena granica.
Inače, treba naglasiti da su odnosi Armenaca i Azera u susjednoj Gruziji (i jedni i drugi žive na jugu i velika su manjina) sasvim pristojni.
Dobro je bolan s tim vrijedjanjemMiloduh wrote: ↑28/09/2020 15:15Gdje je tebi slika debilu da je zarobljen, ko ti je javio?Capljina74 wrote: ↑28/09/2020 15:09Na mobilni...
E ako te ministarstvo zvalo onda je ok.
Šta kažu, gdje zapelo?
Erdogan trlja ruke Azerbejdzan placa i kapom i sakom.Kikibombona wrote: ↑28/09/2020 15:16Erdogan raspiruje nove ratove a turska ekonomija se raspada. Sve ovo ce zavrsiti velikim sranjem u drzave iz koje se zlo siri prema regionu
Ovo upozorenje ces dobiti jednom i budi sretan da si ga dobio.
Kako nije mogu misliti koliko svega više imaju azeri nek potraje ovo još mjesec i ludilo moderni rat je moderni rat nisu više devedesete.
Ma to su za probleme Turske male cifre. Radi se o desetinama ili eventualno stotinama miliona, a Turska gubi desetine milijardi radi katastrofalne ekonomije i politike.Miloduh wrote: ↑28/09/2020 15:17Erdogan trlja ruke Azerbejdzan placa i kapom i sakom.Kikibombona wrote: ↑28/09/2020 15:16Erdogan raspiruje nove ratove a turska ekonomija se raspada. Sve ovo ce zavrsiti velikim sranjem u drzave iz koje se zlo siri prema regionu
Izvoz + Vojna industrija. Turska ode u nebo!![]()
2 sedmiceMiloduh wrote: ↑28/09/2020 15:15Gdje je tebi slika debilu da je zarobljen, ko ti je javio?Capljina74 wrote: ↑28/09/2020 15:09Na mobilni...
E ako te ministarstvo zvalo onda je ok.
Šta kažu, gdje zapelo?
Pa razumno je ako zivis u grcu da tebi i tvojoj djeci prijeti fizicko unistenje ako izgubis rat, onda ti nijedno ulaganje u vojsku ne izgleda pretjerano. Ironija je da su avioni, najskuplje igracke i jednih i drugih, prizemljeni na aerodromima zbog straha od S-300.sumirprimus wrote: ↑28/09/2020 15:16 svaka cast.![]()
znaci ovolika potrosnja na vojsku nerazumno skroz...
Vrti se od jucer jedno te isto s još par ovi izbacuju svaki sat nešto
moraju probavati ovako nesto da vide gdje mogu probiti, naravno skupa taktika, a i pitanje je koliki kvalitet imaju u oficirskom kadru i obucenosti.
Ma naopak twit..ne treba sve vjerovat, ti kamikaza dronovi su izraelska proizvodnja tako da ne vjerujem da ih Ammenija ima nego bas Azeri.
https://armhitec.com/media/news/exhibit ... kamikadze/
Avoni su parkirani iz razloga sto nema potrebe za njima u ovim vukojebinama, dronovi su superiorni sa puno manjim rizikom za zivote pilota, a ti ne rastu na granama. Kakav S-300, ti stvarno mislis da se te baterije vozikaju po ovim brdima i stavljaju na izvolte protivnickim dronovima po poljanama? Zna se sta cuvaju S-300, gola brda i planine sigurno ne. I da se razumijemo sva mitomanija oko S-300, S-400 i ostalih ruskih PVO je meni smijesna, sistemi bez iti jednog potvrdjenog dejstva, bez ikakvog ratnog iskustva se smatraju necim sto je nepobjedivogeralt wrote: ↑28/09/2020 15:25Pa razumno je ako zivis u grcu da tebi i tvojoj djeci prijeti fizicko unistenje ako izgubis rat, onda ti nijedno ulaganje u vojsku ne izgleda pretjerano. Ironija je da su avioni, najskuplje igracke i jednih i drugih, prizemljeni na aerodromima zbog straha od S-300.sumirprimus wrote: ↑28/09/2020 15:16 svaka cast.![]()
znaci ovolika potrosnja na vojsku nerazumno skroz...