Muzički Almanah (naš život u muzici)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#1976 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Koliko sam ja upoznat većinu popularnih pop pjesama piše švedski mag Max Martin. I to tako zadnjih
20-tak godina. :D
Saian

#1977 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Saian »

Eki Dejla, koliko je upoznat satro :D, a svako k'o mu je pola posta ikad procitao zna da je odgled'o sve pa "pogodio" ime :D :D :D
Bloo
Globalna šefica

#1978 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

jedna od igara sa najboljom muzikom fo sho :D
Bloo
Globalna šefica

#1979 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

malo i ove za življe tonove :D
dale cooper

#1980 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Saian wrote:Eki Dejla, koliko je upoznat satro :D, a svako k'o mu je pola posta ikad procitao zna da je odgled'o sve pa "pogodio" ime :D :D :D
Neću lagati, ima pjesama od Britney, Taylor Swift ili Backstreet Boysa koje je on pisao a koje mogu poslušati bez problema. :D
Qoom

#1981 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Qoom »

Zvonko Bogdan

Maria Lataretu (Original)

Edith Piaf

Les Paul & Mary Ford

Vaya Con Dios

Sanseverino

Saian

#1982 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Saian »

Iz koje je igrice Zvonko Bogdan?
medvjed23

#1983 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by medvjed23 »

dale cooper wrote:
Saian wrote:Eki Dejla, koliko je upoznat satro :D, a svako k'o mu je pola posta ikad procitao zna da je odgled'o sve pa "pogodio" ime :D :D :D
Neću lagati, ima pjesama od...
edituj ovo, bolan, dok nije ko, gluho bilo, vidio..

inače, prva asocijacija na bojze:

Ommadawn

#1984 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Ommadawn »

dale cooper wrote:Koliko sam ja upoznat većinu popularnih pop pjesama piše švedski mag Max Martin. I to tako zadnjih
20-tak godina. :D
Jeste... :) A prije njega Dennis Pop.
Max Martin ni sam ne zna koliko je težak.
omar little

#1985 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by omar little »

marina-futa osovina globalne scene :D
dale cooper

#1986 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

medvjed23 wrote:
dale cooper wrote:
Neću lagati, ima pjesama od...
edituj ovo, bolan, dok nije ko, gluho bilo, vidio..

inače, prva asocijacija na bojze:

Zašto? :zoka: Zar nema ni jedne mainstream pop pjesme u zadnjih 20-tak godina da ti se svidjela? :D
medvjed23

#1987 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by medvjed23 »

moguće da ima, al izvođač nije iz tog kruga tinejdžerskih pop-senzacija gdje bi spadali britni, nik karter i sl.. čudi me da ti tu nalaziš nešto po svom ukusu.. :D ne osuđujuem (a i da osuđujem, šta te briga :D ) nego, eto, samo se čudim, jer ne djeluješ kao neko kome bi takva muzika bila interesantna..

hajd nam, kad smo već tu gdje jesmo, postavi neku slušljivu pjesmu u izvođenju britney jean spears :D
dale cooper

#1988 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Pa ogromna većina mainstream popa mi i nije interesantna, ali ima pjesama koje su solidne i koje mogu
poslušati. Ne znam šta je tu tako teško za razumjeti. Ne diskvalifikujem nešto samo zato jer je generalno
mišljenje da ja takva muzika potrošna, sezonska moda.

Par primjera:

medvjed23

#1989 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by medvjed23 »

nije ni čudo što ta prva valja kad je besramno maznuta od njegovog hajrudinstva :twisted:
medvjed23

#1990 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by medvjed23 »

da su fino pitali hajrudina, hajrudin bi im dao pjesmu, al jok, to voli ukrasti i džaba.. dokle ljudski bezobrazluk ide, strašno nešto..
omar little

#1991 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by omar little »

covjece, di je britney, jel' ziva ona? u instituciji nekoj :D ili slobodno seta planetom?

iss kad se sjetim christina vs britney godina, bukvalni coke vs pepsi marketinski rat. :D

nema bas veze sa muzikom ni sa temom, ali cu iskoristiti tanasnu poveznicu u vidu britney da shamelessly promoviram starog, dragog, fergusona. <3

Tito_i_Partija

#1992 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Tito_i_Partija »

omar little wrote:covjece, di je britney, jel' ziva ona? u instituciji nekoj :D ili slobodno seta planetom?

iss kad se sjetim christina vs britney godina, bukvalni coke vs pepsi marketinski rat. :D [/youtube]
A sjecas li se marketinskog rata McDonalds vs Burger King, t.j. Backstreet Boys vs 'N Sync? :lol:
Tito_i_Partija

#1993 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:
Znao sam. :lol: O ovome smo nekad raspravljali kad smo pricali o Adele vs. Taylor Swift, sjecas li se? :-D

Meni licno Taylorka strasno ide na zivce.
dale cooper

#1994 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

omar little wrote:covjece, di je britney, jel' ziva ona? u instituciji nekoj :D ili slobodno seta planetom?

iss kad se sjetim christina vs britney godina, bukvalni coke vs pepsi marketinski rat. :D

nema bas veze sa muzikom ni sa temom, ali cu iskoristiti tanasnu poveznicu u vidu britney da shamelessly promoviram starog, dragog, fergusona. <3

She's in Vegas baby! :D Što je nekako prikladno. Britney je uvijek bila showgirl. :D
dale cooper

#1995 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:
Znao sam. :lol: O ovome smo nekad raspravljali kad smo pricali o Adele vs. Taylor Swift, sjecas li se? :-D

Meni licno Taylorka strasno ide na zivce.
Adele je simpatična bez sumnje, i ima strašan glas. Samo ne volim kad krene sa vokalnim akrobacijama.
Taylorka je proračunata, odlično prodaje taj imidž djevojke iz susjedstva a ovamo je sve iskalkulisana i hladna.
Ali kao što kažem, odlično prodaje tu svoju furku. Pa jebote kad čujem refren ove gore pjesme, pjevam ga na glas
ko' kakav tinejdžer. :mrgreen:

Carly mi je isto super:

Ovaj njen drugi album Emotion je legitimno dobar komadić retro popa 80-tih, kojeg bez problema mogu zamisliti
kao soundtrack nekog od John Hughesovih filmova iz tog perioda.

A Haim sestre apsolutno obožavam bez trunke krivnje:

Cure su odlično spojile moderni sa klasičnim pop rockom 80-tih i Fleetwood Macom iz Tango perioda kao
glavnim uzorom.
Tito_i_Partija

#1996 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote: Carly mi je isto super:

Image
dale cooper

#1997 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:
dale cooper wrote: Carly mi je isto super:

Image
Image
Ommadawn

#1998 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Ommadawn »

Taylor Swift mi je sasvim okej, a i mora biti jer jedan član obitelji je forsira svakodnevno.

Adele mi se sviđa, mada je medije nenormalno forsiraju pa ti se zgadi ali imam njen album 25 i sviđa mi se stvar "Send my love" - čitava stvar urađena na samo dva akorda.
No s druge strane ne volim njeno stalno ponavljanje tekstova posvećeno bivšoj ljubavi i eto kako mu ona želi sreću u životu. Get over it u pičku materinu više...
Tito_i_Partija

#1999 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Tito_i_Partija »

Ommadawn wrote:No s druge strane ne volim njeno stalno ponavljanje tekstova posvećeno bivšoj ljubavi i eto kako mu ona želi sreću u životu. Get over it u pičku materinu više...
Image

Volim njene pjevacke sposobnosti, al' nazalost je nasla svoju kravu koju sada redovno muze, i to je to. Bas k'o i Taylor. Nema tu nimalo srca, sve je biznis, sve je za masovno konzumiranje. Mislim, ona pjeva o bivsoj ljubavi a 'vamo ima muza i dijete. :-D
omar little

#2000 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by omar little »

dale cooper wrote:

She's in Vegas baby! :D Što je nekako prikladno. Britney je uvijek bila showgirl. :D
aaa, ziva! vegas: predzadnja destinacija ocvalih zvijezda. :D vazno je da je zdrava, nek radi gdje joj volja. milijuni se okrecu, to je sigurno. :D

ja sam bukvalno prosle godine tek ubrala ko je ta adel, ona rolling in the deep je dobra stvar skroz, catchy like a mofo, veze nisam imala da je to ona. ima dobar glas. ko joj je producent? blatnjava stvar, bluzi taman dovoljno, fin pop, svidja mi se.

obozavam ova nova internet vremena, sto ne kliknem ne cujem. :D

tu taylor swift ni dan danas jos nisam cula a ide mi nakurac jer ne silazi sa britanskih medija.
Post Reply