Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Bosnjak333

#1976 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Bosnjak333 »

neki wrote:
Bosnjak333 wrote:
strucnjak_kofol wrote:Argeta je hrvatska, atlanic grup,sad se izvini za svoje nacinalisticko baljezganje, eto smo ti dali vise primjera...
Sta si mi konkretno dao? Tebi INA primjer? Ako cemo tako gledati onda ni INA nije hrvatska nego madjarska jer su vlasnici koliko znam Madjari.Druga stvar je proizvodnja. Gdje su to hrvatske firme ulozile u proizvodnju na prostoru bosnjackih opcina? To INA, Konzum i ostale zajebancije ostavi po strani. Fabrike se otvaraju po Hercegovini, a Bosnji se prodaje mudo pod bubreg zato ce Konzum aBd i propasti. Nismo mi vise toliko naivni da nas koriste samo kad vide da na nama mogu zaraditi.

Edit: Nasao sam i za Argetu, bila je slovenska ne znam sta se pravis pametan. 2010. je kupila Atlantic Gruop, a mnogo prije toga je otvoren pogon u BiH. Znaci nisu ga otvorili Hrvati nego Slovenci.
Nexe tvornica opeke sarajevo, Gredelj revom dobosnica, mljekara inmer Gradačac,..
U uslužnoj djelatnosti hr firme daleko vise zapošljavaju u "bošnjačkim" opstinama nego u "hrvatskim"
Polemises s iskompleksiranim licemjerom ali čitajući tvoje stavove, uzevši u obzir koji ti je nick, čudi me da ikako Hrvati investiraju u Bošnjake..
I Inmer su Francuzi. Normalno da vise investiraju kad smo im mi glavna baza. U BiH zivi 400.000 Hrvata i 1.6 miliona Bosnjaka. Ko ima veci kapacitet ovdje? Ali nama uvale usluznu djelatnost, a fabriku naprave u Hercegovini. Nemoj mi drzati predavanje o mom nacinu poimanja hrvatskih investicija kad ja dobro znam kakve su. Vecina njih dolazi od Konuzuma, a takva investicija je ravna nuli. Druga stvar je da tema nosi naziv bojkot hrvatskih proizvoda pa se u skladu s njom i ponasaj. Tvoje je da biras hoces li bojkotovati ili neces, a ne da meni odredjujes sta cu ja. Otkad su nam govna pokusala blokirati izvoz mlijeka ja im marke jedne nisam dao, ne samo ja nego mnogi, a osjetit ce oni te gubitke vrlo brzo. Hvala im sto se trude da nam zagorcaju zivot, ali bojim se da ce na kraju oni gore proci jer svakako im je ekonomija totalno posrnula.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1977 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by _BataZiv_0809 »

Sto se nacionalisticki čir nekom upalio
Bosnjak333

#1978 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Bosnjak333 »

tututuuuu wrote:
Bosnjak333 wrote:
strucnjak_kofol wrote:Argeta je hrvatska, atlanic grup,sad se izvini za svoje nacinalisticko baljezganje, eto smo ti dali vise primjera...
Sta si mi konkretno dao? Tebi INA primjer? Ako cemo tako gledati onda ni INA nije hrvatska nego madjarska jer su vlasnici koliko znam Madjari.Druga stvar je proizvodnja. Gdje su to hrvatske firme ulozile u proizvodnju na prostoru bosnjackih opcina? To INA, Konzum i ostale zajebancije ostavi po strani. Fabrike se otvaraju po Hercegovini, a Bosnji se prodaje mudo pod bubreg zato ce Konzum aBd i propasti. Nismo mi vise toliko naivni da nas koriste samo kad vide da na nama mogu zaraditi.

Edit: Nasao sam i za Argetu, bila je slovenska ne znam sta se pravis pametan. 2010. je kupila Atlantic Gruop, a mnogo prije toga je otvoren pogon u BiH. Znaci nisu ga otvorili Hrvati nego Slovenci.
50%. :D

A DZe je Bosnjak uloziJo u Hrvate? I sto to uopce ti mislis da bi neko morao/trebao nesto ulagati u vas? Naucili ste samo da vam sve neko nesto servira i kao da je vama neko nesto duzan. Sadaka mentalitet poznati. :D

Konzum ce propasti i eto. :D Mada evo ti kontradikcije. Smeta ti Konzum a prozivas Hrvate sto ne ulazu. Koliko Bosnjaka je zaposleno u Konzumu? Ja mislim vise nego Hrvata. Pametnice moja.

A Argeta je sad hrvatska, pa ti gledaj kako hoces, sad kupujes hrvatski prozvod. :D
Konzum ce propasti kao trgovina, ali radna mjesta nece jer ce ih preuzeti neko drugi tipa Bingo. Ne treba nama od vas nista vec sam rekao. Slobodno pokupite sve sto ste donijeli. Mi necemo osjetiti posljedice, ali vasa braca u Hercegovini hoce.
tututuuuu

#1979 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by tututuuuu »

Bosnjak333 wrote: Konzum ce propasti kao trgovina, ali radna mjesta nece jer ce ih preuzeti neko drugi tipa Bingo. Ne treba nama od vas nista vec sam rekao. Slobodno pokupite sve sto ste donijeli. Mi necemo osjetiti posljedice, ali vasa braca u Hercegovini hoce.
Hoce, sve se bojim. :D Mi kad kupimo kupimo i zemlju sa sobom, s obzirom da je, je l, Boze mi 'prosti, i nasa. :D Ba. :D
Bosnjak333

#1980 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Bosnjak333 »

tututuuuu wrote:
Bosnjak333 wrote: Konzum ce propasti kao trgovina, ali radna mjesta nece jer ce ih preuzeti neko drugi tipa Bingo. Ne treba nama od vas nista vec sam rekao. Slobodno pokupite sve sto ste donijeli. Mi necemo osjetiti posljedice, ali vasa braca u Hercegovini hoce.
Hoce, sve se bojim. :D Mi kad kupimo kupimo i zemlju sa sobom, s obzirom da je, je l, Boze mi 'prosti, i nasa. :D Ba. :D
Cudno bas da Bingo koji ima daleko manje trgovina od Konzuma ima ostvaruje vece prihode. :)
Država

#1981 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Država »

tututuuuu wrote: s obzirom da je, je l, Boze mi 'prosti, i nasa. :D Ba. :D
:thumbup:
strucnjak_kofol

#1982 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by strucnjak_kofol »

Konzum do Tokija :-)
neki

#1983 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by neki »

Bosnjak333 wrote:
neki wrote:
Bosnjak333 wrote: Sta si mi konkretno dao? Tebi INA primjer? Ako cemo tako gledati onda ni INA nije hrvatska nego madjarska jer su vlasnici koliko znam Madjari.Druga stvar je proizvodnja. Gdje su to hrvatske firme ulozile u proizvodnju na prostoru bosnjackih opcina? To INA, Konzum i ostale zajebancije ostavi po strani. Fabrike se otvaraju po Hercegovini, a Bosnji se prodaje mudo pod bubreg zato ce Konzum aBd i propasti. Nismo mi vise toliko naivni da nas koriste samo kad vide da na nama mogu zaraditi.

Nexe tvornica opeke sarajevo, Gredelj revom dobosnica, mljekara inmer Gradačac,..
U uslužnoj djelatnosti hr firme daleko vise zapošljavaju u "bošnjačkim" opstinama nego u "hrvatskim"
Polemises s iskompleksiranim licemjerom ali čitajući tvoje stavove, uzevši u obzir koji ti je nick, čudi me da ikako Hrvati investiraju u Bošnjake..
I Inmer su Francuzi. Normalno da vise investiraju kad smo im mi glavna baza. U BiH zivi 400.000 Hrvata i 1.6 miliona Bosnjaka. Ko ima veci kapacitet ovdje? Ali nama uvale usluznu djelatnost, a fabriku naprave u Hercegovini. Nemoj mi drzati predavanje o mom nacinu poimanja hrvatskih investicija kad ja dobro znam kakve su. Vecina njih dolazi od Konuzuma, a takva investicija je ravna nuli. Druga stvar je da tema nosi naziv bojkot hrvatskih proizvoda pa se u skladu s njom i ponasaj. Tvoje je da biras hoces li bojkotovati ili neces, a ne da meni odredjujes sta cu ja. Otkad su nam govna pokusala blokirati izvoz mlijeka ja im marke jedne nisam dao, ne samo ja nego mnogi, a osjetit ce oni te gubitke vrlo brzo. Hvala im sto se trude da nam zagorcaju zivot, ali bojim se da ce na kraju oni gore proci jer svakako im je ekonomija totalno posrnula.
Ohladi malo, propast hrvatske ekonomije našoj ekonomiji nista dobro ne može donijeti, kao i obrnuto. Oni koji to priželjkuju i s jedne i s druge strane su kratkovidni kompleksasi.
tututuuuu

#1984 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by tututuuuu »

Bosnjak333 wrote:
tututuuuu wrote:
Cudno bas da Bingo koji ima daleko manje trgovina od Konzuma ima ostvaruje vece prihode. :)
A od kud tebi ta info? A sve da nekako nategnuto je to i tocno pa i da Bingo bolje radi od Konzuma, to nikako ne znaci da Konzum lose radi. Rade itekako dobro, puni su, a marze su im vece.

Meni je svejedno. Al prica ti je glupa. Da nekim cudom Konzum i propadne, upravo bi ti osjetio posljedice zbog manjka konkurencije, al eto, ti si patriJota. :D
mekaba

#1985 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mekaba »

tututuuuu wrote:
mekaba wrote:
strucnjak_kofol wrote:Koji su lazovi ova dvojca Bosnja, maslaju za 10, ovakve teme sluze samo za ispucavanje nacionalno frustiranih pojedinaca,sirenje mrznje i zlobe i nista drugo, ko da je njima stalo da neko ili nesto uspije u ovoj zemlji,ma jok, glavno je da prikriveno pljunu na Hrvate....providno
Nista nije prikriveno ja javno pljujem na ono sto rade. U Sarajevu hrvatske firme grade stanove i citave blokove dok u Sirokom ili zapadnom Mostaru Bosnjak ni granapa otvoriti nemoze ???? Hrak ,pljuc.
Onda bi bilo najpostenije da se podijelimo. :D

Nego, nije ti palo na pamet da Bosnjak ne otvara "ni grap" po Hercegovini zato sto ne zna i/ili ne zeli? Ha? Ha? :D Pa mozda zato Hrvati i grade po Sarajevu jer Bosnjaci ne znaju/ne zele/nemaju ili i u Sarajevu Bosnjacima brane Bosnjaci. Jah. :D
Nek proba Bosnjak kupiti nekretninu u Sirokom ili zapadnom Mostaru ako uspije onda je to za medija. Niko i ne pokusava tamo da nesto radi jer papire nemoze dobiti ni slucajno. Nacional ekonomija je kod hrvata na prvom mjestu a Bosnjaci su im za plasiranje proizvoda. No i to se mijenja rapidno brzo. Hrvati su za slobodno trziste ali samo u jednom smijeru. Najbolji primjer je prodaja BH proizvoda u hrvatskoj, nema ih osim kiseljaka koji je u rukama opet hrvata. Tamo gdje Bosnjaci zive u vecini potpuna sloboda za sve ljude i investitore , kod Hrvata "zna se".
tututuuuu

#1986 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by tututuuuu »

mekaba wrote:
Nek proba Bosnjak kupiti nekretninu u Sirokom ili zapadnom Mostaru ako uspije onda je to za medija. Niko i ne pokusava tamo da nesto radi jer papire nemoze dobiti ni slucajno. Nacional ekonomija je kod hrvata na prvom mjestu a Bosnjaci su im za plasiranje proizvoda. No i to se mijenja rapidno brzo. Hrvati su za slobodno trziste ali samo u jednom smijeru. Najbolji primjer je prodaja BH proizvoda u hrvatskoj, nema ih osim kiseljaka koji je u rukama opet hrvata. Tamo gdje Bosnjaci zive u vecini potpuna sloboda za sve ljude i investitore , kod Hrvata "zna se".
Nije istina. Kad sam ja u RH kupovao Vitaminka pekmez (ne drze Hrvati), Livanjski sir, Violeta... Najlakse je za svoju nesposobnost okriviti drugog. Kako drugi uvoze u RH? Bili su se i u RH digli sto Konzum pod svojom markom prodaje ugl. proizvode iz Srbije, pa su tad u Konzumu i krenuli s onom "kupujmo domace" itd... IZ EU (prije ulaska) da ne spominjem.

Svako moze potpuno slobodno kupiti nekretninu u Sirokom ili Z. Mostaru, al ne znam koga ti lazes, ko to iz Sarajeva zeli kupiti nekretninu u Sirokom? Za Zapadni Mostar isto tako, kao sto ni Hrvati ne kupuju u Istocnom, naprotiv, vise Bosnjaka ima u Zapadanom nego sto ima Hrvata u Istocnom.

Sta to strasno dobro Bosnjak ima ponuditi za izvoz pa eto neko to ne zeli iz nacionalistickih i ininh razloga? Zar uostalom npr. Livanjski sir isto nije BiH proizvod?

Je li mi ovdje govorimo o hrvatskim proizvodima iz RH, ili proizvodima Hrvata opcenito? Jer ako bi vi neki kao bojkotirali hrvatske proizvode opcenito, onda nista dobri uglavu. :D Al sto se mene tice samo naprijed. :D
mekaba

#1987 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mekaba »

tututuuuu wrote:
mekaba wrote:
Nije istina. Kad sam ja u RH kupovao Vitaminka pekmez (ne drze Hrvati), Livanjski sir, Violeta... Najlakse je za svoju nesposobnost okriviti drugog. Kako drugi uvoze u RH? Bili su se i u RH digli sto Konzum pod svojom markom prodaje ugl. proizvode iz Srbije, pa su tad u Konzumu i krenuli s onom "kupujmo domace" itd... IZ EU (prije ulaska) da ne spominjem.

Svako moze potpuno slobodno kupiti nekretninu u Sirokom ili Z. Mostaru, al ne znam koga ti lazes, ko to iz Sarajeva zeli kupiti nekretninu u Sirokom? Za Zapadni Mostar isto tako, kao sto ni Hrvati ne kupuju u Istocnom, naprotiv, vise Bosnjaka ima u Zapadanom nego sto ima Hrvata u Istocnom.

Sta to strasno dobro Bosnjak ima ponuditi za izvoz pa eto neko to ne zeli iz nacionalistickih i ininh razloga? Zar uostalom npr. Livanjski sir isto nije BiH proizvod?

Je li mi ovdje govorimo o hrvatskim proizvodima iz RH, ili proizvodima Hrvata opcenito? Jer ako bi vi neki kao bojkotirali hrvatske proizvode opcenito, onda nista dobri uglavu. :D Al sto se mene tice samo naprijed. :D
Pa konkretno moj daljnji rodjak je ozenjen iz tog kraja. Pokusao kupiti plac za izgradnju kuce ali je odustao poslije ocitih opstrukcija. Pokusao je i kupiti kucu ali kad cuju ime ljubazno kazu odustali smo trenutno od prodaje. Pa i mlada (zena mu) za svoj kraj kaze: "Primitivan je ovdje narod" :izet: U zapadnom ima Bosnjaka onih koji nisu istjerani a mahom su svi pred smrt 60+. Ima BiH proizvoda sa ISO certifikatom i prodaju se u EU i Ameri K i a Bgm. i u arapskom svijetu ali eto nisu dobri za HR :-) Pa u Neumu (BiH) nece da stave na police proizvode koje proizvode uslovno receno bosnjacke firme nego me prisiljava da kupujem hrvatsko??? Nek stave na police i jedno i drugo pa da potrosac bira. Jok ima da kupish sto ti ja ponudim. Tako umjesto Zlatne dzezve koju kupujem godinama, moram uzeti Franck??? Nisam naravno uzeo ,nego u auto pa u Bingo po domaci proizvod.
mekaba

#1988 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mekaba »

mekaba wrote:
tututuuuu wrote:
mekaba wrote:

Pa konkretno moj dalji rodjak je ozenjen iz tog kraja. Pokusao kupiti plac za izgradnju kuce ali je odustao poslije ocitih opstrukcija. Pokusao je i kupiti kucu ali kad cuju ime ljubazno kazu odustali smo trenutno od prodaje. Pa i mlada (zena mu) za svoj kraj kaze: "Primitivan je ovdje narod" :izet: U zapadnom ima Bosnjaka onih koji nisu istjerani a mahom su svi pred smrt 60+. Ima BiH proizvoda sa ISO certifikatom i prodaju se u EU i Ameri K i a Bgm. i u arapskom svijetu ali eto nisu dobri za HR :-) Pa u Neumu (BiH) nece da stave na police proizvode koje proizvode uslovno receno bosnjacke firme nego me prisiljava da kupujem hrvatsko??? Nek stave na police i jedno i drugo pa da potrosac bira. Jok ima da kupish sto ti ja ponudim. Tako umjesto Zlatne dzezve koju kupujem godinama, moram uzeti Franck??? Nisam naravno uzeo ,nego u auto pa u Bingo po domaci proizvod.
tututuuuu

#1989 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by tututuuuu »

mekaba wrote:
tututuuuu wrote:
mekaba wrote:

Pa konkretno moj daljnji rodjak je ozenjen iz tog kraja. Pokusao kupiti plac za izgradnju kuce ali je odustao poslije ocitih opstrukcija. Pokusao je i kupiti kucu ali kad cuju ime ljubazno kazu odustali smo trenutno od prodaje. Pa i mlada (zena mu) za svoj kraj kaze: "Primitivan je ovdje narod" :izet: U zapadnom ima Bosnjaka onih koji nisu istjerani a mahom su svi pred smrt 60+. Ima BiH proizvoda sa ISO certifikatom i prodaju se u EU i Ameri K i a Bgm. i u arapskom svijetu ali eto nisu dobri za HR :-) Pa u Neumu (BiH) nece da stave na police proizvode koje proizvode uslovno receno bosnjacke firme nego me prisiljava da kupujem hrvatsko??? Nek stave na police i jedno i drugo pa da potrosac bira. Jok ima da kupish sto ti ja ponudim. Tako umjesto Zlatne dzezve koju kupujem godinama, moram uzeti Franck??? Nisam naravno uzeo ,nego u auto pa u Bingo po domaci proizvod.
Ne znam za Neum, al znad sigurno da i u Livnu i u Z. Mostaru ima kupiti i Travnicki, i tu tvoju kavu itd. Ja sam razumio da se ova tema odnosi na proizvode iz RH, a ne na proizvode BiH Hrvata. Kako god, u pravu si u jednom, a to je da svako ima pravo kupovati sta zeli a na kraju svako moze i prodavati sta zeli.

P.S. Meni su jednom davno odbili izdati stan u Sarajevu sto sam Hrvat pa ne kmecim.
Bosnjak333

#1990 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Bosnjak333 »

Nedavno u Neumu afera sa hotelom Zenit. Bingo kupio hotel, a ustaski debil od nacelnika trazi ponistavanje tendera jer ne moze zamisliti da je Bosnjak kupio hotel u Neumu. Vi mene nemojte uciti patriotizmu, znam ja s kim imam posla.
krater

#1991 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by krater »

Bosnjak333 wrote:Nedavno u Neumu afera sa hotelom Zenit. Bingo kupio hotel, a ustaski debil od nacelnika trazi ponistavanje tendera jer ne moze zamisliti da je Bosnjak kupio hotel u Neumu. Vi mene nemojte uciti patriotizmu, znam ja s kim imam posla.
:thumbup:
spreca

#1992 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by spreca »

tututuuuu wrote:
P.S. Meni su jednom davno odbili izdati stan u Sarajevu sto sam Hrvat pa ne kmecim.
I ti ga cini mi se spalamudi :mrgreen: .....nisu ti svi odbili....naletio si na nekog debila
spreca

#1993 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by spreca »

Bosnjak333 wrote:Nedavno u Neumu afera sa hotelom Zenit. Bingo kupio hotel, a ustaski debil od nacelnika trazi ponistavanje tendera jer ne moze zamisliti da je Bosnjak kupio hotel u Neumu. Vi mene nemojte uciti patriotizmu, znam ja s kim imam posla.
zato treba Bingo pomoci na svaki nacin......a nacelniku zelim da se oshuga pa da se onda slogira da se nemoze cheshati
tututuuuu

#1994 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by tututuuuu »

spreca wrote:
tututuuuu wrote:
I ti ga cini mi se spalamudi :mrgreen: .....nisu ti svi odbili....naletio si na nekog debila
Pa nisam ni rekao da su svi debili, naprotiv. Ali je mi se to dogodilo, bar vjerujem da je to bio razlog. Vec sam imao dogovoren stan sa suprugom tog tipa (ona se usput odbila rukovati sa mnom kao vjernica :D ) koji je bio negdje na putu. Kad se vratio dobio sam neka smijesna objasnjenja zasto eto ipak necu dobiti stan, kao hoce da ga sad odjednom preurede itd... :D pa vjerujem da je moj ime bilo pravi razlog... kako god, ako neko vjeruje da ne moze kupiti eto iz Sarajeva stan u Sirokom zbog imena, onda mogu i ja tako reci da nisam mogao unajmiti stan u Sarajevu zbog imena.
spreca

#1995 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by spreca »

tututuuuu wrote:
spreca wrote:
tututuuuu wrote:
Pa nisam ni rekao da su svi debili, naprotiv. Ali je mi se to dogodilo, bar vjerujem da je to bio razlog. Vec sam imao dogovoren stan sa suprugom tog tipa (ona se usput odbila rukovati sa mnom kao vjernica :D ) koji je bio negdje na putu. Kad se vratio dobio sam neka smijesna objasnjenja zasto eto ipak necu dobiti stan, kao hoce da ga sad odjednom preurede itd... :D pa vjerujem da je moj ime bilo pravi razlog... kako god, ako neko vjeruje da ne moze kupiti eto iz Sarajeva stan u Sirokom zbog imena, onda mogu i ja tako reci da nisam mogao unajmiti stan u Sarajevu zbog imena.
ma tip je bio ljubomoran da mu zenu ne maznes jos druge vjere :-) :lol: :lol: :lol: ..............pa ne bi vi skupa zivljeli...mozda je stvarno rjesio da preuredi i da izdaje skuplje...........isti takav slucaj sam ja imo ovdje u Moskvi...........tip je preuredio i kad je bilo gotovo pozvao me da vidim i da se dogovorimo

ps
pa i u rusiji je obicaj da se zeni ne pruza ruka da se pozdravi
tututuuuu

#1996 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by tututuuuu »

Cisto sumnjam, s obzirom da je stan vec bio namjesten, sve dogovoreno i kad sam dosao i kad je cula ime prica je isla malo drugacije. al nije ni bitno, ja i ne ocekujem da su svi ljudi isti, to bi bilo smijesno, niti zamjeram, samo iznostim odgovor na post.

A kako ih pozdravljas onda u Rusiji? Izvadis kitu? :D U BiH se uvijek rukovalo, to danas dolazi s ovim "osvjestenim vjernicima" :D
spreca

#1997 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by spreca »

tututuuuu wrote:Cisto sumnjam, s obzirom da je stan vec bio namjesten, sve dogovoreno i kad sam dosao i kad je cula ime prica je isla malo drugacije. al nije ni bitno, ja i ne ocekujem da su svi ljudi isti, to bi bilo smijesno, niti zamjeram, samo iznostim odgovor na post.

A kako ih pozdravljas onda u Rusiji? Izvadis kitu? :D U BiH se uvijek rukovalo, to danas dolazi s ovim "osvjestenim vjernicima" :D
aaaa tome se najvise obraduju :oops: :lol: ...........samo zdra'O ili Dobar dan ,jutro itd koje je vec doba dana...........a ko je mijesano drustvo M/Z samo se rukujes sa muskarcima ali ako ona vama pruzi ruku onda se rukujes...........a kad ona vama pruzi ruku to je znak uvazavanja i casti..........ima ih koje se pozdravljaju ali manje ..............ako se vec poznate onda obicno ide cmoka u obraz ako nse nepoznate onda samo pozdrav i bez pipanja :lol: :lol:
spreca

#1998 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by spreca »

tututuuuu wrote:Cisto sumnjam, s obzirom da je stan vec bio namjesten, sve dogovoreno i kad sam dosao i kad je cula ime prica je isla malo drugacije. al nije ni bitno, ja i ne ocekujem da su svi ljudi isti, to bi bilo smijesno, niti zamjeram, samo iznostim odgovor na post.

Nebih bas tako rekao......to je i ranije bilo.....na seoskim svadbama se nije igralo za ruku ako ti nije rod...nego za maramicu :mrgreen:
strucnjak_kofol

#1999 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by strucnjak_kofol »

mekaba wrote:
U zapadnom ima Bosnjaka onih koji nisu istjerani a mahom su svi pred smrt 60+.
e drago mi je da si ovo spomenuo,.znaci u Zapadnom ima Bosnjaka, sam kazes,ali u Istocnom nema Hrvata, svi do jednog su dobili nogu u guzicu...
Drugo, Bingo je napravio radnju u Citluku,evo i u Trebinju i to su koraci ka sirenju van 23 %, s duge strane Hrvati rade svuda sirom BiH,.sta mislis zasto i kako? sposobni, a s druge strane bosnjacki politicari laki za potkupiti,pa otuda Hrvat u sred Sarajeva cini urbicid, al opet nije on kriv zar ne,neko mu je to dozvolio, sposoban,spreman.podmazati, jake veze,ne zanima ga nacinalna ekonomija vec profit i to jje tajna uspjeha, dok vi budete supljirali da je Tops najbolji keks, a ne budete se potrudili da dovedete vrhunskog tehnologa pa da to on zaista postane, uvjek cete biti donji
mekaba

#2000 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mekaba »

strucnjak_kofol wrote:
mekaba wrote:
U zapadnom ima Bosnjaka onih koji nisu istjerani a mahom su svi pred smrt 60+.
e drago mi je da si ovo spomenuo,.znaci u Zapadnom ima Bosnjaka, sam kazes,ali u Istocnom nema Hrvata, svi do jednog su dobili nogu u guzicu...
Drugo, Bingo je napravio radnju u Citluku,evo i u Trebinju i to su koraci ka sirenju van 23 %, s duge strane Hrvati rade svuda sirom BiH,.sta mislis zasto i kako? sposobni, a s druge strane bosnjacki politicari laki za potkupiti,pa otuda Hrvat u sred Sarajeva cini urbicid, al opet nije on kriv zar ne,neko mu je to dozvolio, sposoban,spreman.podmazati, jake veze,ne zanima ga nacinalna ekonomija vec profit i to jje tajna uspjeha, dok vi budete supljirali da je Tops najbolji keks, a ne budete se potrudili da dovedete vrhunskog tehnologa pa da to on zaista postane, uvjek cete biti donji

Hahahahahaah cuj Bosnjaci tjerali hahahahaa pa Bosnjacima koji su jedini normalni u ovoj drzavi je cilj upravo suprotan. Bosnjaci zele da svako zivi na svom ognjistu s toga je tvoja prica o protjerivanju Hrvata besmislena. Prije ce biti da su Hrvati bili jako dobro informisani od strane onih koji su sve ovo i pripremili a mislim naravno na ZG i BG. Istocni Mostar je bombardovan 10 x jace od zapadnog pa je logicno da su bjezali tamo gdje je manje opasno. Bosnjaci nisu imali kud jer je kama na obadvije strane prijetila. Sto se sposobnosti hrvata tice nemoj zivota ti vishe. Uglavnom sverc , a o tome je vec bilo govora bash ovdje. Uvezi za marku a prodaj po dvije. Zadnjih godina ko nesto i proizvodite ali sitno. Po Aluminiju se vidi kako ste dobri. 250 miliona eura duga pa se sad kmeci i zove federacija da vadi iz govana. Helem da zakljucimo Konzum u roku od godinu pocinje sa kljucanjem marketa barem sto se pojedinih u SA tice a kad kola krenu tesko se zaustavljaju. U mnogim konzumima na kasama se hekla :-) koliko ima prometa.
Post Reply