Arapi u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
muha_sa

#1976 Re: Arapi u Sarajevu

Post by muha_sa »

najbolje bi bilo da nam pošalju pare a da ne dolaze :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1977 Re: Arapi u Sarajevu

Post by pici »

Mentalna Higijena wrote:
zateznistub wrote: Svjež je, nadoći će u vožnji...
na šta bi trebo nadoć?na KRKANSKI pravopis u bosanskom jeziku nema slova sh=š, samo seljačine pišu tako, ko eto biva da svi znamo da je seljak, drugačiji od drugih forumski vidljiv!!
odKlena si ti, ovdjetije cevljanevicki mentalitet, odesH fino u na dojcH fHorume i tamo se nadjesH medj svojima inteleKtualcima... sHo je seljak jal KRKAN losHe bitnut, imanaske i cestitiH beremo maline, sadimo krompir, djubrimo zemlju itd... nismo svi akademici ko neki ovdjekana
drndalo

#1978 Re: Arapi u Sarajevu

Post by drndalo »

Hadzi Lojo wrote:Otidjite u Austriju pa pogledajte kako austrijanci gotive Arape!
Ovo mi lici na one godine kada su nam dolazili studenti iz arapskih zemalja i studirali po Sarajevu!
Puno je nasih balija zaziralo od njih, valjda se bojeci sta ce partija reci ili ti komsija nemusliman!
Ako su im izdali stan onda su gledali da ih po svaku cijenu oderu za nikakvu uslugu!
Pa sta se sada bojite, neka turista nek dolaze, ko prekrsi zakon ima policija i sud koji bi trebao da vazi za svakoga!
Dok vi serete o Arapima u okupirani dio BiH se nasfelilo na hiljade ruskih kriminalaca i dobrovoljaca!
A ovo dokazujes, cime? Ili ti moramo vjerovati na rijec jerbo si "Hadzija"...??? Izmisljanje imaginarnih ruskih hiljada koljaca nece anulirati Arape s druge strane...
zateznistub

#1979 Re: Arapi u Sarajevu

Post by zateznistub »

Mentalna Higijena wrote:
na šta bi trebo nadoć?na KRKANSKI pravopis u bosanskom jeziku nema slova sh=š, samo seljačine pišu tako, ko eto biva da svi znamo da je seljak, drugačiji od drugih forumski vidljiv!!
nadoći na to da se lik zajebaje maksimalno...eto...
pici

#1980 Re: Arapi u Sarajevu

Post by pici »

zateznistub wrote:
Mentalna Higijena wrote:
nadoći na to da se lik zajebaje maksimalno...eto...
kisHa udarila pa se stado rasprHilo :mrgreen:
and

#1981 Re: Arapi u Sarajevu

Post by and »

ne kontam što bi turisti pa i arapski bili problem?
ljudi dolaze, troše pare, a umjesto šupljiranja trebalo bi im prilagoditi ponudu i uzimati pare.
pokušati privući i onaj najbogatiji sloj, al za njih baš nemamo uslova.
¤ jelena ¤

#1982 Re: Arapi u Sarajevu

Post by ¤ jelena ¤ »

muha_sa wrote:najbolje bi bilo da nam pošalju pare a da ne dolaze :D
:lol: :lol:

joooj kad bi nam to uspjelo al bi komšije pocrkale od muke... oni se još od titinog vakta trude pa ništa...Crnogorci pogotovo... :D
zateznistub

#1983 Re: Arapi u Sarajevu

Post by zateznistub »

pici wrote: kisHa udarila pa se stado rasprHilo :mrgreen:
rasprsHilo pici, rasprsHilo...nauci vec jednom... :P
mario001

#1984 Re: Arapi u Sarajevu

Post by mario001 »

and wrote:ne kontam što bi turisti pa i arapski bili problem?
ljudi dolaze, troše pare, a umjesto šupljiranja trebalo bi im prilagoditi ponudu i uzimati pare.

Cuj sta, pa kad pijem fuka da ne hodaju i ne galame oko mene, kad odem nedjeljom na vrelo Bosne hocu da sam sam :-) :-) :-)
Drvosjeca iz Dejcica

#1985 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

mario001 wrote:

Cuj sta, pa kad pijem fuka da ne hodaju i ne galame oko mene, kad odem nedjeljom na vrelo Bosne hocu da sam sam :-) :-) :-)
:thumbup: Budi Džek, kupi sebi 10 dunuma pa napravi oazu mira, niko ti neće smetati. :mrgreen:
and

#1986 Re: Arapi u Sarajevu

Post by and »

mario001 wrote:

e onda nek ne dolaze :mrgreen:
pici

#1987 Re: Arapi u Sarajevu

Post by pici »

Mentalna Higijena wrote:Nisam mogo izdržat, @Pici @zateznistub vidim vas dvojica imate zajednički jezik(Ljubite istu ženu) :lol:
za prava manjina gay brakova i psiHickijeh nestabilniH... ima clanova pa bujrum sto bi rekli araBi...
zateznistub

#1988 Re: Arapi u Sarajevu

Post by zateznistub »

pici wrote:
Mentalna Higijena wrote:Nisam mogo izdržat, @Pici @zateznistub vidim vas dvojica imate zajednički jezik(Ljubite istu ženu) :lol:
za prava manjina gay brakova i psiHickijeh nestabilniH... ima clanova pa bujrum sto bi rekli araBi...
Provališe nas, moj pici...odo' da se objesim od sramote...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1989 Re: Arapi u Sarajevu

Post by hrasno38 »

pici wrote:
Moj @Pici jos ces na kraju dogurati i do "pakas efendije".....jebeni ovi sto su se juce registrovali odmah bi revolucionarno :D
Connaisseur Karlin

#1990 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Connaisseur Karlin »

pici wrote:bilo je u titino vrijeme araBa usaraJvu kolko hos al to su bili studenti, vecinom studirali medicinu... ovo sada je expanzija nekakvih nindji i bradonja, i nedo bog da ih pogledasH poprijeko, oni mogu tebi sve rec ti njima nista, donjeli su sa sobom svoje obicaje i namecu ih ovdasnjim muslimanima, cak sta visHe groze se visHe nasHim muslimana neg cjafira aman zaman becka skola dok su oni pravilni i izvorni... meni to tukne na one arijevce...
:D :lol: :thumbup:
Connaisseur Karlin

#1991 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Connaisseur Karlin »

muha_sa wrote:najbolje bi bilo da nam pošalju pare a da ne dolaze :D
o kakvim parama pricas :D
Drvosjeca iz Dejcica

#1992 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

.
karanana

#1993 Re: Arapi u Sarajevu

Post by karanana »

neku noc ja u montanu da uzmem sendvic koji sam narucio. s lijeve i sa desne strane raja sjedi ili stoji i ceka narudzbe. a jedan arap, zena mu i sin sa nasim kvislingom koji ih voda, stao na sred puta i gleda gore u meni. nema u njemu metar i po a ima toliko sirine. i isprsio onu stomachinu, viri mu dole ispos polo majice. ne mozes doci tamo do pulta da uzmes hranu. i ja stojim reko hoce li me vidjeti da probavam da prodjem da se pomakne ili da udahne malo stomak da mogu proci. nista on. onda nesto rekoh. mozda ne engleskom sam reko excuse me. nista on. i naljuti me i ja malo ko krenuh i malo ga ono odgurnuh. nista strasno ni konfliktno. ali su bas nesto nadobudni i kurche se, niko kao oni. sve sheici.
Last edited by karanana on 07/08/2016 14:15, edited 1 time in total.
mario001

#1994 Re: Arapi u Sarajevu

Post by mario001 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
mario001 wrote:

:thumbup: Budi Džek, kupi sebi 10 dunuma pa napravi oazu mira, niko ti neće smetati. :mrgreen:
Lakse mi je srati po forumu :D :D
hrasno38

#1995 Re: Arapi u Sarajevu

Post by hrasno38 »

karanana wrote:neku noc ja u montanu da uzmem sendvic koji sam narucio. s lijeve i sa desne strane raja sjedi ili stoji i ceka narudzbe. a jedan arap, zena mu i sin sa nasim kvislingom koji ih voda, stao na sred puta i gleda gore u meni. nema u njemu metar i po a ima toliko sirine. i isprsio onu stomachinu, viri mu dole ispos polo majice. ne mozes doci tamo do pulta da uzmes hranu. i ja stojim reko hoce li me vidjeti da probavam da prodjem da se pomakne ili da udahne malo stomak da mogu proci. nista on. onda nesto rekoh. mozda ne engleskom sam reko excuse me. nista on. i naljuti me i ja malo ko krenuh i malo ga ono odgurnuh. nista strasno ni konfliktno. ali su bas nesto nadobudni i kurche se, niko kao oni. sve sheici.
Da upravo se tako ponasa vecina. Ja gdje sam god otisao van BiH uvijek sam postovao pravila domicijelne zemlje i gledao da ne skrecem ama bas nicim paznju na sebe. To je vejrovatno zato sto postujem pravila i zakone svoje zemlje mada se sa nekim nikako ne slazem. Ali gori od Arapa i Turaka su mi ovi sto im se uvlace u supak bez trunke dostojanstva i postivanja samog sebe i svoh porijekla. Nema te sile na svijetu koja bi me natjerala da mijenjam svoje svjetonadzore i da se ponasam kao podanik nekome u svojoj zemlji ali i van nje. Zato @karanana jedno veliko :thumbup:
and

#1996 Re: Arapi u Sarajevu

Post by and »

hrasno38 wrote:
karanana wrote:neku noc ja u montanu da uzmem sendvic koji sam narucio. s lijeve i sa desne strane raja sjedi ili stoji i ceka narudzbe. a jedan arap, zena mu i sin sa nasim kvislingom koji ih voda, stao na sred puta i gleda gore u meni. nema u njemu metar i po a ima toliko sirine. i isprsio onu stomachinu, viri mu dole ispos polo majice. ne mozes doci tamo do pulta da uzmes hranu. i ja stojim reko hoce li me vidjeti da probavam da prodjem da se pomakne ili da udahne malo stomak da mogu proci. nista on. onda nesto rekoh. mozda ne engleskom sam reko excuse me. nista on. i naljuti me i ja malo ko krenuh i malo ga ono odgurnuh. nista strasno ni konfliktno. ali su bas nesto nadobudni i kurche se, niko kao oni. sve sheici.
Da upravo se tako ponasa vecina. Ja gdje sam god otisao van BiH uvijek sam postovao pravila domicijelne zemlje i gledao da ne skrecem ama bas nicim paznju na sebe. To je vejrovatno zato sto postujem pravila i zakone svoje zemlje mada se sa nekim nikako ne slazem. Ali gori od Arapa i Turaka su mi ovi sto im se uvlace u supak bez trunke dostojanstva i postivanja samog sebe i svoh porijekla. Nema te sile na svijetu koja bi me natjerala da mijenjam svoje svjetonadzore i da se ponasam kao podanik nekome u svojoj zemlji ali i van nje. Zato @karanana jedno veliko :thumbup:
a ko je tu podanik?
što?
čuj ovoga, ni manje ni više, kvisling koji ga voda :lol:
Last edited by and on 07/08/2016 14:28, edited 1 time in total.
muminovic

#1997 Re: Arapi u Sarajevu

Post by muminovic »

neka nam arapa
L u c i f e r

#1998 Re: Arapi u Sarajevu

Post by L u c i f e r »

10 Most Common Swear Words and Expressions in Arabic Posted by jesa on Jan 20, 2015 in Arabic Language, Culture, Current Affairs, Language

Marhaba! You all know by now that our posts are PG rated and we’ve never ventured into a discussion of Arabic curses and swear words. Well, we’ve discussed several ways to express anger in Arabic, but I am pretty sure some of you are interested in learning some of the most common swear words in Arabic. It is another side of any language. My apologies to those who might be uninterested in learning these swear words, but I was inspired by the fact that most of my friends always ask me to teach them to swear in Arabic, because they’ve heard that we can get pretty creative. Another source of inspiration for this post comes from a colleague at the Transparent Chinese blog. I want to thank Sasha for really reminding me that most new language learners “seek out profanity when learning a new language,” and that creativity in swear words cuts across languages lines and at most times revolve around similar themes.
Image from Flickr

Image from Flickr

Most swear words in Arabic are either family or sex related. Other swear words or insults are just based on general gruesome things, such as feces or something similar. As always a word of caution is in order: be careful how and when you use any of these swear words. You never know how things might unravel after you’ve uttered one of these powerful and profane words.

Family Related

You can realize from the post on expressing anger in Arabic that venting off usually involves bashing the person’s family (العائلة), specifically the parents (الأهل) or siblings (الإخوة). Most insults and Arabic swear words and expressions center on this important fact and in some instances combine parents and siblings in one curse or insult.

1) Kess Ikhtak Pronounced as: KISS EKH-TAK

This is the common equivalent of “f*** your sister” or “damn it,” when a person is pretty annoying or partly before two get in a fistfight. It literally means “your sister’s vagina.” This pretty much bashes the person’s ‘honor’ (شرف) because you’re referring to his sister’s genitals.

2) Kess Ommak Pronounced as: KISS OM-MAK

This builds on the previous insult, but this literally means “your mom’s vagina.” This is the common equivalent of “f*** your mom.” This is an escalation from the sister insult because in some instances an individual might not have a sister (أخت) but definitely has a mother (أم).

3) Ya Ibn el Sharmouta Pronounced as: YA EBEN AL SHAR-MOO-TA

It literally means “son of a bitch,” and is used to bash both the individual and his mother.
Image from Flickr

Image from Flickr

Sex Related

Many swear words in Arabic center on genitals, sex, prostitution etc.

4) Ayreh Feek Pronounced as: AY-REE FEE-K :nargila:

This is the common equivalent of “fuck you” or “screw you.” This is a common expression between friends or prior to a gruesome fistfight. It literally means “my penis in you.”

5) Telhas Teeze Pronounced as: TEL-HAS TEE-ZEE

This is the common equivalent of “kiss my ass.” This literally means “lick my ass,” and is also used between friends or when someone is trying to mock or belittle another person in the group.

6) Ya Sharmouta Pronounced as: YA SHAR-MOO-TA

This literally means “you bitch,” and is supposedly uttered to bash someone in the group or simply to demean someone.
Image from Flickr

Image from Flickr

Misc. Related

These are swear words from common animal names and such.

7) Ya Kalb Pronounced as: YA KA-LIB

This literally means “you dog,” and is uttered to degrade someone as being filthy, dishonest, or immoral.

8) Tozz Feek Pronounced as: TOZ FEEK

This literally means “screw you,” and is used to vent off against someone annoying.

9) Kol Khara Pronounced as: KOL KHA-RA

This literally means “eat shit,” and is used to shut up someone who goes on and on about trivial issues.

10) Ya Khara Pronounced as: YA KHA-RA

This literally means “you shit,” and is used to demean someone. It could be used between friends or before getting into a fight with someone. This is usually a lower end curse.

This list could go on and on and does encompass different dialects. Again, be careful when, why, and how to use them. Any of these could get you into serious trouble. Use them wisely and tread lightly. Take it easy!!!
Last edited by L u c i f e r on 07/08/2016 14:30, edited 1 time in total.
Kikibombona

#1999 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Kikibombona »

Jucer jaran prica da mu je na Plavim vodama u Travniku konobar odbio posluziti pivu. Ka'e, nemoj majke ti, radi gostiju, koji su vecinom bili Arapi. :lol: :lol:

On mu opsovao, ustao i otisao. Sa djevojkom bio. :D :D :D :D
hrasno38

#2000 Re: Arapi u Sarajevu

Post by hrasno38 »

Kikibombona wrote:Jucer jaran prica da mu je na Plavim vodama u Travniku konobar odbio posluziti pivu. Ka'e, nemoj majke ti, radi gostiju, koji su vecinom bili Arapi. :lol: :lol:

On mu opsovao, ustao i otisao. Sa djevojkom bio. :D :D :D :D
Jedan od primjera podanistva ili vazalstva!!!
Locked