Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
detroit-mercy

#1976 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

Dozer wrote:
Fudo387 wrote:
PM72 wrote:Imali smo trenerke Jassa,pojam kvaliteta za sadašnje trenerke...
yassa pojam sportske opreme?

Image
:D :lol:
Koji si ti pacijent :lol: :lol: :lol: :lol:
Za pocetak, Yassa je tada bila u rangu Adidasa, a Adidas, ili bilo koji drugi brend, nisu imali nista drugaciji dizajn i materijale od Yasse.
Hoces da ti opet postavim slike iz tog doba iz raznih zemalja, da opet bezuspjesno pokusas naci razlike? :lol: :lol: :lol:

Znas sta je jos bitnije? Yassa je bila nasa. Sta danas imamo u tom rangu? :D
A svi se grabili za Adidas patike i trenerke pored Yasse :mrgreen: , haj samo nemoj rec da si nosio Yassa sorceve :mrgreen: .
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#1977 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Domaci izdajnik »

Pa i Adidas se proizvodio kod nas. U Sloveniji i u BIH - Demos Derventa pravio Univerzalke :)
detroit-mercy

#1978 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

Lajavikrelac wrote:Pa i Adidas se proizvodio kod nas. U Sloveniji i u BIH - Demos Derventa pravio Univerzalke :)
Sio se i Hugo Boss :mrgreen: kao sto se i danas sije Boss i Burbery :mrgreen: i ko jos ne. Samo sto je sada teze raditi jer su sivaci iz Bangladesa, Vijetnama i Indonezije puno jeftiniji :mrgreen: .
Btw, sivenje Adidasa nije nesto cime bi se trebali ponositi :mrgreen: to ti rade u zemljama treceg svijet.
I btw, nije se proizvodio, sklapao se, Svabo posalje tkaninu, konce, dugmad, snitove, tvoje su samo ruke :mrgreen: .
detroit-mercy

#1979 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

Lajavikrelac wrote:Pa i Adidas se proizvodio kod nas. U Sloveniji i u BIH - Demos Derventa pravio Univerzalke :)
Univerzalke su se radile i u Jugoplastici u Splitu :mrgreen:
Domaci izdajnik

#1980 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

I opet naš radnik bio zaposlen pare ostajale kod nas, a kupovao se svjetski brand pod domaći proizvod :) A taj materijal što se tad slao....ja sad platim masno Clima cool trenerku jednu od jačih i skupljih modela pa se odšije kragna za dva mjeseca ko da sam ja u njoj bio na štriku....
Fudo387

#1981 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Lajavikrelac wrote:I opet naš radnik bio zaposlen pare ostajale kod nas, a kupovao se svjetski brand pod domaći proizvod :) A taj materijal što se tad slao....ja sad platim masno Clima cool trenerku jednu od jačih i skupljih modela pa se odšije kragna za dva mjeseca ko da sam ja u njoj bio na štriku....
Pa sto kupujes falsifikate na buvljaku? :D

garant pise abidas. :mrgreen:
Domaci izdajnik

#1982 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Pali pilu Fudo :mrgreen: kurblaj, kurblaj :mrgreen:

:kontrabas: :serbo:
Fudo387

#1983 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Vidim ja da se ta poezija, sto veli ali stevo, bas citala. :D
detroit-mercy

#1984 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

Lajavikrelac wrote:I opet naš radnik bio zaposlen pare ostajale kod nas, a kupovao se svjetski brand pod domaći proizvod :) A taj materijal što se tad slao....ja sad platim masno Clima cool trenerku jednu od jačih i skupljih modela pa se odšije kragna za dva mjeseca ko da sam ja u njoj bio na štriku....
Jesta Clima :mrgreen: ?
Te pare su bile jako sitne, ono dobro za zaposlenost ali pola plate od tih radnica je islo za adidas trenerku ili Levi's 501 :mrgreen:
Domaci izdajnik

#1985 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Uvijek bilo ako ne znaš šta valja znaš šta košta. Mada to više nije mjerilo ovdje pošto je bruka fuša na tržištu :-?
Domaci izdajnik

#1986 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Huh :? Fudo nam se umirio....da nije gluvo bilo otišao po pilu? Šta ako nas zaganja po forumu, strašni Fudo zvani KURBLAJ Kan :lol:
Leons

#1987 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Leons »

Lajavi haj ti nama napiši neku svoju pjesmu

imaš li neku na temu jugoslavije
Domaci izdajnik

#1988 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Image
Arteta

#1989 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Arteta »

dezurni_ucenik wrote:
Arteta wrote:
Malih bendova imas i danas, imao si i poslije rata i u ratu, ali mi ne govorimo o malim bendovima.
Da ponovo napisem, Rock scena Jugoslavije je bila ocajna.

To poredjenje sa zapadom ti je nezrelo, "E Englezi imaju Iron Maiden, sta smo imali", tako ti zvucis.

U svakom slucaju, nastavi ti kreirati svoje misljenje preko onog sto ti tv nudi. I samo mi jos na nesto odgovori, vidim cijelo vrijeme pises kako je rock mrtav. Jel mislis samo na ove prostore ili rock je mrtav u cijelom svijetu. Ako je na ovo drugo pitanje odgovor potvrdan, bice mi cast da te nastavim ismijavati i dalje.

I jos jednom za kraj : Pankrte vrtio John Peel. A ako ne znas ko je Peel, nemoj se provaljivati vise ziv bio i komentarisati muzicku scenu.
Naravno da je rock mrtav, ne kod nas nego i u svijetu, kao sto je i komunizam, imas dvije tri komunisticke drzave i imas u vijetu poklonike te ideologije ali cinjenice su da je ona mrtva, tako je isto i sa rnr.

Nije fazon u tome da su Englezi imali bolje, nego sto su najbolji bendovi ex-yu falsifikovali od Engleza.
dezurni_ucenik

#1991 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by dezurni_ucenik »

Arteta wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Arteta wrote:
Malih bendova imas i danas, imao si i poslije rata i u ratu, ali mi ne govorimo o malim bendovima.
Da ponovo napisem, Rock scena Jugoslavije je bila ocajna.

To poredjenje sa zapadom ti je nezrelo, "E Englezi imaju Iron Maiden, sta smo imali", tako ti zvucis.

U svakom slucaju, nastavi ti kreirati svoje misljenje preko onog sto ti tv nudi. I samo mi jos na nesto odgovori, vidim cijelo vrijeme pises kako je rock mrtav. Jel mislis samo na ove prostore ili rock je mrtav u cijelom svijetu. Ako je na ovo drugo pitanje odgovor potvrdan, bice mi cast da te nastavim ismijavati i dalje.

I jos jednom za kraj : Pankrte vrtio John Peel. A ako ne znas ko je Peel, nemoj se provaljivati vise ziv bio i komentarisati muzicku scenu.
Naravno da je rock mrtav, ne kod nas nego i u svijetu, kao sto je i komunizam, imas dvije tri komunisticke drzave i imas u vijetu poklonike te ideologije ali cinjenice su da je ona mrtva, tako je isto i sa rnr.

Nije fazon u tome da su Englezi imali bolje, nego sto su najbolji bendovi ex-yu falsifikovali od Engleza.

Rock je mrtav u svijetu :lol: . Ne vrijedi se dalje raspravljati sa hejterima i djecicom koja pojma nemaju. Nastavi svoj zivot zivjeti u zabludi, zao mi te, zao mi te ono najiskrenije to mislim.
piupiu

#1992 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by piupiu »

Na sabahu pročitah jednu dobru opasku ...
Nedavno se opet moglo pročitati kako neki libertarijančić srčano objašnjava da Juga nije vrijedila zato što dinari nisu vrijedili ni pišljiva boba. Najveća vrijednost novca u Jugi i jest bila u tome što nije previše vrijedio. Bilo je mnogo drugih, važnijih stvari od novca. Tako je to u naprednim društvima. http://kontraportal.com/da-je-juga-bila ... uta-bolja/
S ovim se srčano slažem. U jugoslovenskoj kulturi, novac nije bio božanstvo. Danas i minut našeg života ima cijenu, i to vrlo nisku. Što reče neko neki dan... "... dok čekah sat vremena u redu da platim račun JKP Radu, zajedno sa 15 ljudi koji nisu htjeli ili mogli platiti banci 1KM za bi izbjegli čekanje; shvatih da sat vremena ljudskog života u Bosni vrijedi 1KM." Što će reći, ni pišljiva boba.

Čini mi se da je to sva suština ove priče.
Pismonosa

#1993 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Pismonosa »

,,,
Last edited by Pismonosa on 03/02/2021 08:34, edited 1 time in total.
prog321

#1994 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

Ne postoji sretan siromah, osim kad je napusen. :-D
5 0 5

#1995 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

prog321 wrote:Ne postoji sretan siromah, osim kad je napusen. :-D
kako ne postoji? pogledaj oko sebe. :D
prog321

#1996 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

Oko mene nema siromaha.
Svi imaju krov nad glavom, za kafu dnevno, i pojesti i popiti. :-D
5 0 5

#1997 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

prog321 wrote:Oko mene nema siromaha.
Svi imaju krov nad glavom, za kafu dnevno, i pojesti i popiti. :-D
odlicno. :thumbup:
Pismonosa

#1998 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 03/02/2021 08:32, edited 1 time in total.
Domaci izdajnik

#1999 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Neka mu neko objasni da pare ne mogu kupiti sreću. Zadovoljstvo da, ali ne sreću.....
Pismonosa

#2000 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 03/02/2021 08:32, edited 1 time in total.
Post Reply