k3ngur wrote:Previse napadate dijasporu. Evo ja sam u Melburnu i dijasporac sam. Da li sam za novi rat, nisam. Bolje je ekonomski jacat al opet znati ko su komsije i sta su u stanju uradit. Postuj druge dok te postuju al im daj do znanja da se ne zajebavaju stobom. Uglavnom znaj svoju proslost al gledaj u buducnost.
Posteni ljudi u dijaspori znaju dobro kako je vama u Bosni. Da li su u dijaspori svi zavrsili milom, nisu. I neznam sto ce vam takve ruzne price. De mi recite kad su ikad drugi preko drine i une napadali svoje dijasporce kao mi. Ako su dijasporci ovdje na forumu to znaci da im je stalo do domovine. U slucaju rata oni ce pomoci dal novcano ili doc dole da ratuju to je opet pomoc. Sta bi ste tek da nas nema u dijaspori. Znam od sebe licno da cu radije potrosit pare kod bosnje ma koje vjere bio nego kod nekog njemca, francuza ili spanca.
U proslom ratu je dosta dijasporaca ostavilo svoje porodice da bi ratovali po jajcu, travniku, srednjoj bosni, itd. Zato ne nasjedajte na price kojekakvih salonaca i spijuna. Niko ne zeli rat u Bosni ali ono sto zelimo nasoj drzavi jeste da bude ujedinjena, prosperitetna i stabilna.
Bujrum onda vratite ste odakle ste protjerani? Pusti se tih floskula.
Da su se ljudi vratili na svoja ognjista - a mogli ste. Drugacije bi sve bilo.
Ali naravno, pojedine su morali deportovati jer se nisu htjeli vracati u BiH.
Sto je i razumljivo. Ne bih se ni ja vracao. Ali barem ne bi dolazio na forum i pametovao ljudima kako sta treba, ako ja sam nisam za primjer.
Dakle. Opet kazem. Bujrum, vratite se. Da su se povratnici vratili u RS, danas bi tamo qurko srbi provodili ovo sto provode. Kad bi tu bile stotine hiljada bosnjaka.
Opet kazem, ja apsolutno nemam nista protiv dijaspore. I sam imam rodbinu u inostranstvu, ali jesam protiv neargumentovanog pametovanja. Znam ih hrpu takvih, pametuju, a ognjista im prazna il su kuce umjesto u Visegradu ili Bratuncu napravili u Sarajevu, ili su ovdje pokupovali stanove.

E ako takve boli qrac za svojim ognjistem, boli i mene, i ja im ga ne mislim ponovo oslobadjati.