Novi rat

Locked
emmir1

#1976 Re: Novi rat

Post by emmir1 »

bwin wrote:Bude li rata i ako vecina Bosnjaka odluci braniti domovinu a ne bjezati kao najvece hinje BiH ce biti odbranjena i okupirani teritorij oslobodjen u roku od 6 mjeseci. Ako smo 93. lovackim puskama se organizovali i odbranili BiH sta ce biti sad, a vi hinje i kukavice koje ce te pobjeci u dijasporu ce te se stiditi i Boga i naroda zbog svoje bjezanije, licno cu ako prezivim eventualni rat jednog po jednog izdajicu invalidom uciniti pa onda uzivaj u dijaspori.

Zašto bi to radio?

Pa oni koji su kukavice imaš i na drugim stranama.

Oni će bježat i bolje da bježe jer nije rat za svakoga.

Bolje da se maknu nego sutra da nam linije pucaju na prvi metak.

A onda neka svojoj djeci objasne kako su pobjegli kada se domovina branila, njihova djeca će taj stid da nose.

Mi moramo biti dostojanstveni i raditi kao da nikad rata neće biti, mi ga ni ne želimo.

No uvijek biti spremni na odbranu domovine.

Ima ova Bosna dovoljno svojih sinova.
mg

#1977 Re: Novi rat

Post by mg »

Kad 10. Frankfurtska motorizovana udruzena sa 3. Stokholmskom udari...ma nema ima da budr mir i blagostanje 1000 godina. A Bosna za Svedsku zapad. Kad udare radne akcijr, kad se izgradi...

Najbolji dokaz da ovdje na temi rat zagovara samo balava dijaspora, jeste da ste rijeseni svakog osjecaja realnog stanja na terenu. Nesto kao politicari. Trune nacionalizam, a u narodu kulja bijes. Pola Bosne gladno.

A ovaj sto spominje 93, samo da pozdrvim naseg junaka. Torbicom ih Fuade. :lol:

Vi ste nasi gladijatori, jurisajte na tenkove.
stafi

#1978 Re: Novi rat

Post by stafi »

emmir1 wrote:[

A onda neka svojoj djeci objasne kako su pobjegli kada se domovina branila, njihova djeca će taj stid da nose.

a.

nose ku.ac, još se kurče kad dođu iz dijaspore.
mg

#1979 Re: Novi rat

Post by mg »

emmir1 wrote:
bwin wrote:Bude li rata i ako vecina Bosnjaka odluci braniti domovinu a ne bjezati kao najvece hinje BiH ce biti odbranjena i okupirani teritorij oslobodjen u roku od 6 mjeseci. Ako smo 93. lovackim puskama se organizovali i odbranili BiH sta ce biti sad, a vi hinje i kukavice koje ce te pobjeci u dijasporu ce te se stiditi i Boga i naroda zbog svoje bjezanije, licno cu ako prezivim eventualni rat jednog po jednog izdajicu invalidom uciniti pa onda uzivaj u dijaspori.

Zašto bi to radio?

Mi moramo biti dostojanstveni i raditi kao da nikad rata neće biti, mi ga ni ne želimo.

Hahahhahaahahhahw

Kolektivna svijest se javlja. Mi, vi oni....

Stide se danas djeca pobjegulja i ratnih profitera. Toliko da zatamne stakla na x6, da ih ne gledamo kako se crvene. Hahahhahaha

Kakav populizam. Moralista sta ima.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mg

#1980 Re: Novi rat

Post by mg »

pororor wrote:
mg wrote:Kad 10. Frankfurtska motorizovana udruzena sa 3. Stokholmskom udari...ma nema ima da budr mir i blagostanje 1000 godina. A Bosna za Svedsku zapad. Kad udare radne akcijr, kad se izgradi...

Najbolji dokaz da ovdje na temi rat zagovara samo balava dijaspora, jeste da ste rijeseni svakog osjecaja realnog stanja na terenu. Nesto kao politicari. Trune nacionalizam, a u narodu kulja bijes. Pola Bosne gladno.

A ovaj sto spominje 93, samo da pozdrvim naseg junaka. Torbicom ih Fuade. :lol:

Vi ste nasi gladijatori, jurisajte na tenkove.
Niti vi niti Srbi iz BiH ne odlucujete o ratu. Tu se radi o interesima SAD-a i NATO-a sa jedne strane te Rusije i Kine sa druge strane. Ako mislis da ces ti odlucivati o ratu u BiH onda si naivan. Isto tako ni Ukrajinci u Ukrajini ne odlucuju o ratu u svojoj drzavi. Niti odlucuje narod Sirije o ratu u Siriji. Tu se radi o interesima i o kontroli nad odredjenim teritorijem. A vi ste tu samo pijuni i nista vise .
O ratu odlucuju ratni profiteri, koji zarad fotelja su spremni da nas gurnu u pakao.
Ja sigurno necu odlucivat o ratu. Samo o tom dal cu petom ili sestom prema zapadu.
Thorgerson

#1981 Re: Novi rat

Post by Thorgerson »

Dosadno na raspustu? Ajd sad ce skola mali.
emmir1

#1982 Re: Novi rat

Post by emmir1 »

mg wrote:
emmir1 wrote:

Zašto bi to radio?

Hahahhahaahahhahw

Kolektivna svijest se javlja. Mi, vi oni....

Stide se danas djeca pobjegulja i ratnih profitera. Toliko da zatamne stakla na x6, da ih ne gledamo kako se crvene. Hahahhahaha

Kakav populizam. Moralista sta ima.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa ne stide se jer su ta sorta.

Da je moj otac pobjegao i nije branio Bosnu 90 tih, mene bi bilo stamota danas to reći.

Ili imaš obraza ili nemaš, ili si častan čovjek ili nisi.

Naše sestre i majke su silovane 90 tih, i danas da to dopustimo i pobjegnemo?

Oprosti, ali ja bih umro od srama
mg

#1983 Re: Novi rat

Post by mg »

pororor wrote:
mg wrote: O ratu odlucuju ratni profiteri, koji zarad fotelja su spremni da nas gurnu u pakao.
Ja sigurno necu odlucivat o ratu. Samo o tom dal cu petom ili sestom prema zapadu.
Ti zapadu nemozes prismrditi ako bude krenulo prema zlu. Sve granice ce ti biti zatvorene , kao sto su zatvorene Sirijcima, jer nije u interesu zapada da se iselite i da jos vise muslimana dodje ovdje. Pun zapad je Sirijaca, Libijaca, Iritrejaca i cijeli zapad se buni protiv toga. Ovdje se prica o tome kako ih se treba "spaliti", protjerati. Dakle totalno druga situacija nego 1992. Ti u zapad danas vrlo tesko da ces moci izbjeci. Isto to nemogu ni Sirijci vec ih zidovima i patrolama izbacuju i pustaju ih da se utope u moru; zapad ne zeli imigrante.

U interesu zapada je upravo da se Ruski uticaj na balkanu suzbije. Taj cilj je aktuelniji jos i vise zbog jacanja Kine i agresivnog stava Rusije prema NATO interesima. Znaci interes zapada bi bio da te naoruza i da te posalje u lov na pro Ruske snage; da te medijski podrza i da podrza "demokratsko pravo suverene BiH". Tvoj bijeg na zapad nije moguc znaci iz vise razloga.
Ma ja, reko si mi dok smo ovce zajedno cuvali. :lol:

Vidim dobro znas sta ja mogu ili ne mogu. Molim te ne blamiraj me preko foruma.

Evo ja javno izrazavam divljenje jer si ti jos u proslom ratu zbriso. Kako si ti mudar. Svaka cast. :lol: :lol: :lol:
klixoris

#1984 Re: Novi rat

Post by klixoris »

tandmand wrote:
pororor wrote:
mg wrote: O ratu odlucuju ratni profiteri, koji zarad fotelja su spremni da nas gurnu u pakao.
Ti zapadu nemozes prismrditi ako bude krenulo prema zlu. Sve granice ce ti biti zatvorene ,
Ko misli na zapad, najbolje mu je da se dobrovoljno javi u logor. Onda dolazi Crveni krst, odlazak u treće zemlje sa njihovim papirima i zagarantovana boravišna dozvola. :D
Prijavis se fol dobrovoljno, posalju te na Hresu... Za mjesec, dva, hvataj se Kanade :D
prog321

#1985 Re: Novi rat

Post by prog321 »

stafi wrote:
ma pusti ih, to su uglavnom zamaskirani salonci. samo im viči jes, jes.
SaloNJci sve do jednog.
Cuj im strategija :lol: :lol:
PM72

#1986 Re: Novi rat

Post by PM72 »

emmir1 wrote:

Zašto bi to radio?

:lol:
E ova je dobra.
nađi mi jednog dijasporca ,samo jednog,kojeg su djeca napala radi "kukavičluka".Jebe se njima u Danskoj za Strgačinom ili obroncima Međeđe...mogu babu samo cjelivat' što su takve nafake pa se rodili u Kopenhagenu ili Štokholmu a ne pored ćerpićare u kojoj ni halu nisu imali.
k3ngur

#1987 Re: Novi rat

Post by k3ngur »

Previse napadate dijasporu. Evo ja sam u Melburnu i dijasporac sam. Da li sam za novi rat, nisam. Bolje je ekonomski jacat al opet znati ko su komsije i sta su u stanju uradit. Postuj druge dok te postuju al im daj do znanja da se ne zajebavaju stobom. Uglavnom znaj svoju proslost al gledaj u buducnost.

Posteni ljudi u dijaspori znaju dobro kako je vama u Bosni. Da li su u dijaspori svi zavrsili milom, nisu. I neznam sto ce vam takve ruzne price. De mi recite kad su ikad drugi preko drine i une napadali svoje dijasporce kao mi. Ako su dijasporci ovdje na forumu to znaci da im je stalo do domovine. U slucaju rata oni ce pomoci dal novcano ili doc dole da ratuju to je opet pomoc. Sta bi ste tek da nas nema u dijaspori. Znam od sebe licno da cu radije potrosit pare kod bosnje ma koje vjere bio nego kod nekog njemca, francuza ili spanca.

U proslom ratu je dosta dijasporaca ostavilo svoje porodice da bi ratovali po jajcu, travniku, srednjoj bosni, itd. Zato ne nasjedajte na price kojekakvih salonaca i spijuna. Niko ne zeli rat u Bosni ali ono sto zelimo nasoj drzavi jeste da bude ujedinjena, prosperitetna i stabilna.
PM72

#1988 Re: Novi rat

Post by PM72 »

Nemojte nas više branit' - matere ti.Nemoj slati ni pare jer nikad od vas ni pfeninga nisam dobio.Ali,nemojte također ni ložiti balavurdiju da smo u stanju napraviti neku bosansku Oluju pa sve vlahe rašćerat'.
Lincoln-Burrows

#1989 Re: Novi rat

Post by Lincoln-Burrows »

mg wrote:
O ratu odlucuju ratni profiteri, koji zarad fotelja su spremni da nas gurnu u pakao.
Kako svi odmah bi bježali na mrski Zapad a nitko na Istok ili Jugoistok.
Ali Kemal

#1990 Re: Novi rat

Post by Ali Kemal »

k3ngur wrote:Niko ne zeli rat u Bosni
Čemu onda ova tema?
k3ngur wrote:ali ono sto zelimo nasoj drzavi jeste da bude ujedinjena, prosperitetna i stabilna.
Šta ali? Misliš da će se to ostvariti ipak samo ratom, prosperitet :-)
prog321

#1991 Re: Novi rat

Post by prog321 »

Lincoln-Burrows wrote:
mg wrote:
Kako svi odmah bi bježali na mrski Zapad a nitko na Istok ili Jugoistok.
Samo mrski zapad ima socijalu :-D
U-zap

#1992 Re: Novi rat

Post by U-zap »

Ja sam vec u inostranstvu. Otisao sam zato jer smatram da je Bosna i vise nego puna debila kao sto si ti. Ako bi bilo rata pomogao bih svakome kome bih bio u stanju da izadje iz pakla kako ne bi morao biti sa tobom i tebi slicnim debilima u rovu. Ti si jedan obicni glupan koji nema posla niti ista pametnije da radi pa po citav dan razmislja kako bi pucao iz puske jer da si intelektualac ne bi te zanimao rat nego mir i ekonomija.

Svako ko ima ikakvog mozga i koga zanima rad bi trebalo da napusti ovu kvazi drzavu sto prije je moguce jer je zivot samo jedan i treba ga provesti u sto lagodnijem okruzenju. Ovaj gore sto bi se stidio nekih bogova i cega vec je jedan obicni glupan kojem je najvece zivotno postignuce sto je naucio hodati i govoriti. I tu je njegova evolucija stala.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#1993 Re: Novi rat

Post by Domaci izdajnik »

DODIK:Moj sin nema posla već godinu dana i ženi se u subotu a vi me napadate
Autor: adminObjavljeno: 14. 07. 2015.Broj pregleda: 1653

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik iskoristio je sjednicu entitetskog parlamenta koja se održava u Banja Luci kako bi se ponovno obračunao s oporbenom Srpskom demokratskom stranskom (SDS) vrijeđajući pri tom oporbene zastupnike koji mu nisu ostali dužni.

Jezikom koji više priliči ulici i uvredama "častili" su se uglavnom Dodik i predsjednik kluba zastupnika SDS-a Vukota Govedarica. "Sram te bilo. Ničega nisi dostojan", izderao se Dodik u jednom trenutku na Govedaricu koji mu je predbacio da parlamentu i građanima RS još jednom pokušava "uvaliti" priču o referendumu kojega nikada neće biti jer tako pere vlastitu nečistu savjest.

Verbalni obračun uslijedio je tijekom rasprave o raspisivanju referenduma kojega je zatražio Dodik kako bi doveo u pitanje ovlasti Suda i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za koje tvrdi kako su neustavni te kako postoje samo da bi kažnjavali Srbe.

Govedarica je podsjetio Dodika kako je upravo njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) bio taj koji je ranije u parlamentu BiH glasovao za zakone o državnom sudu i tužiteljstvu dodajući kako oni sada odgovornost pokušavaju prebaciti na druge.

"Ovo je Dodikov obračun s vlastitim greškama iz proteklog razdoblja", kazao je Govedarica.

Dodik mu je na to poručio kako će se s njim "osobno obračunati" spominjući pri tom kako mu iz oporbe napadaju i obitelj, a uz to se potužio kako mu je sin već mjesecima nezaposlen.

"Doći će vrijeme da se osobno obračunamo jer ste spominjali moju obitelj. Ja ženim sina u subotu, koji godinu dana nema posao", vikao je Dodik dok su ga zastupnici zbunjeno promatrali jedva shvaćajući o čemu priča.

"Moj sin je sjajan čovjek. Moja kćer je rodila troje djece. A tebe sram bilo. Ničega nisi dostojan", vikao je Dodik.

Zastupnik SDS-a nije ostao dužan Dodiku kojemu je poručio kako svojim ponašanjem sramoti dužnost koju obnaša.

"Pokazali ste da niste predsjednik RS nego običan kabadahija", kazao je Govedarica optuživši Dodika za kriminal i korupciju te najavivši kako će SDS stoga istrajati na rušenju sadašnje vlasti koju on predvodi.
Prvapolitika
Mile ženi sina Bišćankom Bošnjakinjom, Nikola Špirić je kupio ćeri stan u Beču za 400k Eura koja se udala za Bošnjaka izbjeglicu iz istočne Bosne....Ovi crvendaći iz SNSD što najviše štite RS i zagovaraju otcjepljenje i referendum, glume najveće Srbe udaju i žene djecu za drugu vjeru i naciju a nas oštre jedne na druge....pa ko hoće da ratuje bujrum, ja ću prvi da dezertiram i nagulim. Poslije ću doći malo da kupim koji poslovni prostor po damping poslijeratnim cijenama, a morebit' i zgradu kakvu....
Sanjarko

#1994 Re: Novi rat

Post by Sanjarko »

PM72 wrote:Nemojte nas više branit' - matere ti.Nemoj slati ni pare jer nikad od vas ni pfeninga nisam dobio.Ali,nemojte također ni ložiti balavurdiju da smo u stanju napraviti neku bosansku Oluju pa sve vlahe rašćerat'.
Pa nisi ti mozda dobio novac od nasih porodica i kumova iz dijaspore.
Ja licno jesam.
Jos iz dijaspore dodzu svake godine i potrose ovdje dosta para.
Sanjarko

#1995 Re: Novi rat

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
PM72 wrote:Nemojte nas više branit' - matere ti.Nemoj slati ni pare jer nikad od vas ni pfeninga nisam dobio.Ali,nemojte također ni ložiti balavurdiju da smo u stanju napraviti neku bosansku Oluju pa sve vlahe rašćerat'.
Ja licno jesam.
Dobio sam od kuma Laptop na poklon.
Ja licno nikada ga sebi nisam mogao priustiti.
eduscho

#1996 Re: Novi rat

Post by eduscho »

Imacemo mi jos jedan problem u trokutistanu kada (i ako ga odbranimo), mozda i veci nego Srbe i Hrvate, a to su nasa bradata braca. K'o da gledam da cemo logistiku dobivati USA avionima a placenu iz Saudije. Hebi ga trebace dug onda vratiti. Bice bojim se jos jedan unutarbosnjacki sukob, ovaj put puno krvaviji i tezi !!!
Sanjarko

#1997 Re: Novi rat

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Ja licno jesam.
Dobio sam od kuma Laptop na poklon.
Image
Thorgerson

#1998 Re: Novi rat

Post by Thorgerson »

k3ngur wrote:Previse napadate dijasporu. Evo ja sam u Melburnu i dijasporac sam. Da li sam za novi rat, nisam. Bolje je ekonomski jacat al opet znati ko su komsije i sta su u stanju uradit. Postuj druge dok te postuju al im daj do znanja da se ne zajebavaju stobom. Uglavnom znaj svoju proslost al gledaj u buducnost.

Posteni ljudi u dijaspori znaju dobro kako je vama u Bosni. Da li su u dijaspori svi zavrsili milom, nisu. I neznam sto ce vam takve ruzne price. De mi recite kad su ikad drugi preko drine i une napadali svoje dijasporce kao mi. Ako su dijasporci ovdje na forumu to znaci da im je stalo do domovine. U slucaju rata oni ce pomoci dal novcano ili doc dole da ratuju to je opet pomoc. Sta bi ste tek da nas nema u dijaspori. Znam od sebe licno da cu radije potrosit pare kod bosnje ma koje vjere bio nego kod nekog njemca, francuza ili spanca.

U proslom ratu je dosta dijasporaca ostavilo svoje porodice da bi ratovali po jajcu, travniku, srednjoj bosni, itd. Zato ne nasjedajte na price kojekakvih salonaca i spijuna. Niko ne zeli rat u Bosni ali ono sto zelimo nasoj drzavi jeste da bude ujedinjena, prosperitetna i stabilna.
Bujrum onda vratite ste odakle ste protjerani? Pusti se tih floskula.
Da su se ljudi vratili na svoja ognjista - a mogli ste. Drugacije bi sve bilo.

Ali naravno, pojedine su morali deportovati jer se nisu htjeli vracati u BiH.

Sto je i razumljivo. Ne bih se ni ja vracao. Ali barem ne bi dolazio na forum i pametovao ljudima kako sta treba, ako ja sam nisam za primjer.

Dakle. Opet kazem. Bujrum, vratite se. Da su se povratnici vratili u RS, danas bi tamo qurko srbi provodili ovo sto provode. Kad bi tu bile stotine hiljada bosnjaka.

Opet kazem, ja apsolutno nemam nista protiv dijaspore. I sam imam rodbinu u inostranstvu, ali jesam protiv neargumentovanog pametovanja. Znam ih hrpu takvih, pametuju, a ognjista im prazna il su kuce umjesto u Visegradu ili Bratuncu napravili u Sarajevu, ili su ovdje pokupovali stanove. :roll: E ako takve boli qrac za svojim ognjistem, boli i mene, i ja im ga ne mislim ponovo oslobadjati.
Ali Kemal

#1999 Re: Novi rat

Post by Ali Kemal »

Vizionar 1985 wrote:Dobio sam od kuma Laptop na poklon.
Još jedan rat i onda ćeš ga moći sam priuštiti. :oops:
Manu

#2000 Re: Novi rat

Post by Manu »

Vizionar 1985 wrote: Dobio sam od kuma Laptop na poklon.
Pa ne kaže se dzabe: nije kum dugme. Mora da je neki moćan laptop, čim ga velikim slovom nazivaš.
Locked