Republika Turska

Post Reply
Norman

#1976 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Lider PKK protiv PKK
Turska: Öcalan krivi teror PKK za izborni poraz HDP-a

Öcalan: "Ne može biti mira u sjeni oružja. Rekao sam im, kada oružje govori, ne možemo govoriti o miru i rješenju. Nisu me slušali. Bio sam u pravu. Sada je kod PKK i HDP vrijeme za samokritiku."

Cijeli članak:
PKK-Führer gegen PKK 
Türkei: Öcalan gibt PKK-Terror Schuld an HDP-Wahlniederlage

Öcalan: "Es kann keinen Frieden im Schatten der Waffen geben. Ich sagte ihnen, wenn die Waffen sprechen, können wir auch nicht über den Frieden und eine Lösung sprechen. Sie hörten nicht auf mich. Ich hatte Recht. Jetzt ist es Zeit für Selbstkritik bei PKK und HDP.“

Öcalan gibt PKK-Terror Schuld an HDP-Wahlniederlage
Co0l

#1977 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

To smo i i govorili.Ali džaba je nekima govoriti,u svemu vide zavjere i krivicu drugih.
Tabhana

#1978 Re: Republika Turska

Post by Tabhana »

Gledam na Tursku kao bratsku zemlju po islamu i to je to. Okupirali su nas jedanput, pobili su naše velikane, pa su nas kasnije koštali svih problema koje imamo danas.

Dok je nacionalna svijest kod Srba i Hrvata bila na visokom nivou, jadni Bošnjo je znao za naciju kroz religiju, upravo radi braće Turaka. Prije su nas okupirali mačem, sada pričom o islamu kao zajedničkom prijatelju te dvije zemlje. Trenutno se radi na tihoj okupaciji, uvode se novi odsjeci turskog jezika, jeftino se prodaju turske serije, Turci preuzimaju hotele i turističke lokacije, putovanja su skoro pa besplatna za Istanbul, da se Bošnjo divi ljudima, narodu koji ga je okupirao. Dajte nam činjenice, argumente po kojima nam je Turska tako bratska.

U Srbiji, državi koja kroz stoljeća ima aspiracije prema Bosni, bratska Turska je uložila više novca nego kod nas. Bratska Turska gradi besplatno autoput Bugarima, samo da mogu svoje proizvode prodavati jer nisu u EU. Ne kažem da ljudi ne ulažu i kod nas, ali imaju mnogo veću korist nego Bosna. Različiti tenderi, Turci dobijaju poslove, a kada je to naša firma dobila neki veliki projekat u Turskoj :)

Ljetost je iz Bosne, Sarajeva otišlo preko 2000 ljudi, većinom studenata za Istanbul na sedam dana. Koliko je to Turaka, ima ih 20x više nego nas, došlo u Bosnu na sedam dana. Niko ne može reći da Bosna nema svoje ljepote.

Dok Bošnjo ne počne misliti sa svojom vlastitom glavom umjesto tuđom, u ovoj državi bićemo podanici Sultanu. Koliko ironije u "Velikim Bogom se kunemo da robovi nećemo biti"
Co0l

#1979 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Jebo Tursku,Rojava je buducnost.
rajv0sa

#1980 Re: Republika Turska

Post by rajv0sa »

Tabhana wrote:Gledam na Tursku kao bratsku zemlju po islamu i to je to. Okupirali su nas jedanput, pobili su naše velikane, pa su nas kasnije koštali svih problema koje imamo danas.

Dok je nacionalna svijest kod Srba i Hrvata bila na visokom nivou, jadni Bošnjo je znao za naciju kroz religiju, upravo radi braće Turaka. Prije su nas okupirali mačem, sada pričom o islamu kao zajedničkom prijatelju te dvije zemlje. Trenutno se radi na tihoj okupaciji, uvode se novi odsjeci turskog jezika, jeftino se prodaju turske serije, Turci preuzimaju hotele i turističke lokacije, putovanja su skoro pa besplatna za Istanbul, da se Bošnjo divi ljudima, narodu koji ga je okupirao. Dajte nam činjenice, argumente po kojima nam je Turska tako bratska.

U Srbiji, državi koja kroz stoljeća ima aspiracije prema Bosni, bratska Turska je uložila više novca nego kod nas. Bratska Turska gradi besplatno autoput Bugarima, samo da mogu svoje proizvode prodavati jer nisu u EU. Ne kažem da ljudi ne ulažu i kod nas, ali imaju mnogo veću korist nego Bosna. Različiti tenderi, Turci dobijaju poslove, a kada je to naša firma dobila neki veliki projekat u Turskoj :)

Ljetost je iz Bosne, Sarajeva otišlo preko 2000 ljudi, većinom studenata za Istanbul na sedam dana. Koliko je to Turaka, ima ih 20x više nego nas, došlo u Bosnu na sedam dana. Niko ne može reći da Bosna nema svoje ljepote.

Dok Bošnjo ne počne misliti sa svojom vlastitom glavom umjesto tuđom, u ovoj državi bićemo podanici Sultanu. Koliko ironije u "Velikim Bogom se kunemo da robovi nećemo biti"
Hahahha bosnjo bosnjo, a ovo jedan tipični bosnjo post, kakva ljudi okuoacija u srednjem vijeku, gdje je drzqva bulvaaaalno u vlasništvu jednog čovjeka. Smiješno je to prenositi iz danasnjeg vremena.
@mba

#1981 Re: Republika Turska

Post by @mba »

rajv0sa wrote:
Tabhana wrote:Gledam na Tursku kao bratsku zemlju po islamu i to je to. Okupirali su nas jedanput, pobili su naše velikane, pa su nas kasnije koštali svih problema koje imamo danas.

Hahahha bosnjo bosnjo, a ovo jedan tipični bosnjo post, kakva ljudi okuoacija u srednjem vijeku, gdje je drzqva bulvaaaalno u vlasništvu jednog čovjeka. Smiješno je to prenositi iz danasnjeg vremena.

opet klasika bosnjacka, oni oni oni ovako oni onako, nama nista ne daju nose drugima, SADAKA MENTALITET kad ce konacno naci kraj, svi bi sve da imamo a guzicu u 9h ujutro dizemo u potrazi opet za SADAKOM ne za radom, nemoj se naci uvrijedjen ne mislim sa ovim postom bas na tebe da se razumijemo!

i nest se pitam vec duze vrijeme, kako pojedini "bosnjaci" mogu imati isto misljenje o turskoj kao i srbi, onda se pitam ko su onda veci srbi ovde?

bez da uvrijedim i normalne ljude iz srpskog naroda!!!
@mba

#1982 Re: Republika Turska

Post by @mba »

dezurni_ucenik wrote:
@mba wrote:
Kako je u Svici sta ima tamo buraz? Jesi li izasao sinoc da proslavis pobjedu? Ako nisi, zasto?

ja sam slavio sa turcima ovde do kasno u noc zu caj i baklavu, jeli u tebe bio dan zalosti?

svica ko svica cokolada kao i uvjek dobra, ko voli skijanje samo ti mogu preporuciti!
Sumnjam da ti imas vremena za neke proslave, svicarske wc solje se nece same ocistiti.

:D :D :D dobar ti je post zemljace :D :D :D
cak se ni to vise ne radi jer se same ciste! :)
Tabhana

#1983 Re: Republika Turska

Post by Tabhana »

Bošnjaci u ideji Benjamina Kalaja koja je bila potpuno prirodna, na to se aludira, ali eto, veliki Srbi i veliki Hrvati u BiH se našli uvrijeđeni. Mislim Ivan Jukić bio Hrvat, ne Bošnjak katolik.

Ne ulazim dalje u raspravu sa nazadnim ljudima koji i dalje gledaju na BiH kao vještačku tvorevinu, a ona ima tisućljetni kontinuitet. Malo više čitanja knjiga, malo manje filozofiranja momci. Ignorirani ste, živjeli.
Kikibombona

#1984 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Minuta sutnje za vrijeme duela Turska : Grcka

Isto ovako su zvizdali i gorilali nakon teroristickog napada u Ankari...
Tabhana

#1985 Re: Republika Turska

Post by Tabhana »

Demokratija :)
nekitamopd

#1986 Re: Republika Turska

Post by nekitamopd »

Kad pomislim da smo mi najgora stoka, ovi me razuvjerise.
Kakav mentalni sklop treba biti da se ovako nesto uradi?
Tabhana

#1987 Re: Republika Turska

Post by Tabhana »

Kakav mentali sklop moraš biti da baciš atomsku na Japan, da pobiješ preko sto ljudi u Parizu, da pobiješ preko 100.000 ljudi u ratu itd.

Da svi na svijetu samo zvižde bilo bi bolje.

Pomjeren je ezan za pet minuta, mi smo učinili šta smo mogli, a Evropa neka piše šta hoće. koga briga.
kamen spoticanja

#1988 Re: Republika Turska

Post by kamen spoticanja »

nekitamopd wrote:Kad pomislim da smo mi najgora stoka, ovi me razuvjerise.
Postavi se u glavu jednog turcina...prije mjesec dana isti teroristi u centru Ankare ubili gotovo isti broj ljudi kao u parizu a onda su reakcije zapada bile u smislu " erdogan diktator,turci zlocinacki narod"
O minutama sutnje naravno nije bilo ni govora na europskim stadionima...
Tabhana

#1989 Re: Republika Turska

Post by Tabhana »

Joj, pa što se trudiš drug, ovdje sve piši sa dozom sarkazma jer ćeš morati mnogo vremena potrošiti na objašnjavanju u paint-u.

:|
Kikibombona

#1990 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

kamen spoticanja wrote:
Postavi se u glavu jednog turcina...prije mjesec dana isti teroristi u centru Ankare ubili gotovo isti broj ljudi kao u parizu a onda su reakcije zapada bile u smislu " erdogan diktator,turci zlocinacki narod"
:roll: :roll: :roll: :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol:

De pogledaj hljeba ti... minuta sutnje za zrtve (pretezno kurdske) u Ankari, koje spominjes

Konya, Turska - Island

Cijeli stadion zvizdi i skandira nacionalisticke parole

https://www.washingtonpost.com/news/wor ... r-victims/

A ti ovdje kazes da im je bilo tesko sto nije bilo minute sutnje za zrtve u Ankari... smijesno i zalosno...

Ogrijezlo u fasizmu!
Last edited by Kikibombona on 17/11/2015 22:47, edited 1 time in total.
Tabhana

#1991 Re: Republika Turska

Post by Tabhana »

Čovjek uništio temu Pariz sa svojim "argumentima", sada došao pisati sranje i ovdje :thumbup:
insomnia78

#1992 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:Minuta sutnje za vrijeme duela Turska : Grcka

Isto ovako su zvizdali i gorilali nakon teroristickog napada u Ankari...
U medjuvremenu u Parizu
Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1993 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

đe pkk nestade
tanki su ko lizalo
Tabhana

#1994 Re: Republika Turska

Post by Tabhana »

Pripremaju se.
insomnia78

#1995 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

kamen spoticanja wrote:
Pa nije bas da im je nesto tesko palo (turcima mislim)
Hajd sto ih izvizdase na utakmici dan poslije
Nego sto ih policija, dok su jos lezali ranjeni i raskomadani isprebija i jos zasu suzavcem
kamen spoticanja

#1996 Re: Republika Turska

Post by kamen spoticanja »

insomnia78 wrote:
kamen spoticanja wrote:
Pa nije bas da im je nesto tesko palo (turcima mislim)
Nego sto ih policija, dok su jos lezali ranjeni i raskomadani isprebija i jos zasu suzavcem
I onda se cudis da pola planete ne zali onako kako bi francuzi zeljeli da se zale
insomnia78

#1997 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Ne kontam
Kikibombona

#1998 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote: Pa nije bas da im je nesto tesko palo (turcima mislim)
Kikibombona wrote:Oglasio se i ISIL povodom Samita G20 :D

https://twitter.com/ISIS_Med/status/666056160391380992

Islamic state

Image
Image

Turkish state

Image
Image
Image

Ma aj sto Kurde ubijaju i ponizavaju u svakoj prilici, na to smo navikli... al zasto zvizduci zrtvama u Francuskoj? Uvjeren sam da publika na Parku princeva ili bilo kojem drugom stadionu u FRA ne bi zvizdala turskim zrtvama. Ne znam sta je sa Turcima i njihovim odnosom prema drugima...
Tabhana

#1999 Re: Republika Turska

Post by Tabhana »

Kikibombona, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.

Koja propaganda od postova, ne vrijediš ni pet sekundi čitanja, živio.
insomnia78

#2000 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Indijanci
Post Reply