"Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post Reply
daddy-kool

#1976 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by daddy-kool »

Mister Yes wrote:
energy star wrote: Tako i treći entitet.
Po meni, neće biti sutra.
Nego tamo 2031-2041.
To je dugoročni projekt a ne nogometna utakmica!
2031 će biti odveć kasno. Ne bude li bar izborna jedinica u narednih 5 godina neće nikad ni biti. Kasno će biti kasnije
Da, fokus MZ na 'hrvatsko pitanje' neće izdržati više od toga, a drugi problem koji muči HDZ je da šta god prihvate to je finalno, nema više mijenjanja. To oni znaju pa i ne pristaju na 'polu rješenja', nego idu na sve ili ništa.

Stara cura, davno bila za udaju, idu dani a ne valja joj nijedan momak. :(
BHCluster

#1977 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by BHCluster »

Price oko koje kakvih dealova i treci entiteta su prepolovili broj hrvata u Bosni i Hercegovini. Pametnom dosta a "VI" nastavite, sretno!
vivaldi

#1978 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by vivaldi »

daddy-kool wrote:Da, fokus MZ na 'hrvatsko pitanje' neće izdržati više od toga, a drugi problem koji muči HDZ je da šta god prihvate to je finalno, nema više mijenjanja. To oni znaju pa i ne pristaju na 'polu rješenja', nego idu na sve ili ništa.
u bosni ce fokus biti u narendih bar 20 godina ko i u prethodnih 20 - treci, referendum, ukidanje...nista se ovdje nece promjeniti jer mi sami necemo i ne mozemo, a mz pogotovu nista ne moze, a osim toga i ne zele bilo sta dirati jer smo mi njima "najveci uspjeh" u istoriji medjunarodne diplomatije. bosnu oni bar jednom mjesecno spomenu u kojekakvim centima moci kao primjer uspjesnosti rjesavanja konflikta, sto ruku na srce, i nije netacno obzirom na afganistan, iragk, libiju..

a sto se tice "finalnosti" tek to je promjenjiva kategorija - sta god i ko god danas da se oko bilo cega dogovori, potpise, pecatira..vec ujutru se moze praviti lud i niko mu nista ne moze
energy star

#1979 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

BHCluster wrote:Price oko koje kakvih dealova i treci entiteta su prepolovili broj hrvata u Bosni i Hercegovini. Pametnom dosta a "VI" nastavite, sretno!

Priča o dvoentiteskoj državi nas je i dovela dovde gdje smo sad, sve nas skupa!
mirsek

#1980 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by mirsek »

energy star wrote:
BHCluster wrote:Price oko koje kakvih dealova i treci entiteta su prepolovili broj hrvata u Bosni i Hercegovini. Pametnom dosta a "VI" nastavite, sretno!

Pa ko vam je kriv sto necete da ukidate entitete.
energy star

#1981 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

mirsek wrote:
energy star wrote:

Pa ko vam je kriv sto necete da ukidate entitete.
Pa mi ukidamo FBIH.
Malo po malo.
Kad vi već nećete RS!
Šta bi ti, da mi sami ukidamo i FBIH i RS?
Nomo

#1982 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Nomo »

energija gornji vakuf i ahmici
Pa mi ukidamo FBIH.
Malo po malo.
Kad vi već nećete RS!
Šta bi ti, da mi sami ukidamo i FBIH i RS?
[/quote]

a ko ste to vi i sta cete vi ukinuti cemeru jedan i sugo sugava , cuj on nekoga ukida je l na daljinski upravljac
daddy-kool

#1983 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by daddy-kool »

vivaldi wrote: a sto se tice "finalnosti" tek to je promjenjiva kategorija - sta god i ko god danas da se oko bilo cega dogovori, potpise, pecatira..vec ujutru se moze praviti lud i niko mu nista ne moze
Ako se ne uglavi nešto nalik na PC - ogradi etnička teritorija i monopolizuje politička kontrola - tendencije daljeg gubljenja uticaja su izgledne. Sve teže će biti to promijeniti. U ovom prijedlogu ICG ima par varijanti koje bi odgovarale i Bošnjacima, ali će zahtijevati teške komporomise sa svih strana.

Ostalo si upravu, BiH je veliki uspjeh MZ i nekoliko milijardi kredita godišnje za očuvanje reda i mira je podnošljiva cijena za to dostignuće.
energy star

#1984 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

Mislim da je fer raspodjela, mi BiH Hrvati ukidamo FBIH, a Bošnjaci RS!

Mislim da je to fer!
Nomo

#1985 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Nomo »

daddy-kool wrote:
Mister Yes wrote:
energy star wrote: Tako i treći entitet.
Po meni, neće biti sutra.
Nego tamo 2031-2041.
To je dugoročni projekt a ne nogometna utakmica!
2031 će biti odveć kasno. Ne bude li bar izborna jedinica u narednih 5 godina neće nikad ni biti. Kasno će biti kasnije
Da, fokus MZ na 'hrvatsko pitanje' neće izdržati više od toga, a drugi problem koji muči HDZ je da šta god prihvate to je finalno,
nema više mijenjanja
. To oni znaju pa i ne pristaju na 'polu rješenja', nego idu na sve ili ništa.

Stara cura, davno bila za udaju, idu dani a ne valja joj nijedan momak. :(
znaci dayton je ukinut a tek neki sljedeci sporazum , e to je finalno , nema vise mijnjanja . i velis ide se na sve ili nista ! Super moja strana i moja stranka ide na R BiH unitarnu i centraliziranu i podijeljenu na opstine . :) imas mustuluk :-D
Nomo

#1986 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Nomo »

vivaldi je napisao/la:
a sto se tice "finalnosti" tek to je promjenjiva kategorija - sta god i ko god danas da se oko bilo cega dogovori, potpise, pecatira..vec ujutru se moze praviti lud i niko mu nista ne moze
moze li neki primjer .
Nomo

#1987 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Nomo »

daddy-kool wrote:
vivaldi wrote: a sto se tice "finalnosti" tek to je promjenjiva kategorija - sta god i ko god danas da se oko bilo cega dogovori, potpise, pecatira..vec ujutru se moze praviti lud i niko mu nista ne moze
Ako se ne uglavi nešto nalik na PC - ogradi etnička teritorija i monopolizuje politička kontrola - tendencije daljeg gubljenja uticaja su izgledne. Sve teže će biti to promijeniti. U ovom prijedlogu ICG ima par varijanti koje bi odgovarale i Bošnjacima, ali će zahtijevati teške komporomise sa svih strana.

Ostalo si upravu, BiH je veliki uspjeh MZ i nekoliko milijardi kredita godišnje za očuvanje reda i mira je podnošljiva cijena za to dostignuće.
znaci ipak knin pripada RSK a Istra italiji a sandzak bosni , vojvodina madjarskoj dubrovnik dubrovniku , herecg novi hrvatskoj . nije lose nije lose
vivaldi

#1988 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by vivaldi »

daddy-kool wrote:

ali ko je ICG? relevatni su ko anketa na klixu. jos jednu u nizu sviranja kurcu, a dogmatski se prihvata zdravo za gotovo
vivaldi

#1989 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by vivaldi »

Nomo wrote:vivaldi je napisao/la:
moze li neki primjer .
sejdic i finci godinama sarajevom hodaju sa svim mogucim presudama kako domacim tako i strazburskim i sta mogu? mogu svirat...

imas na papiru popis iz 91 u javnim insitutucijama, a u realnosti imas 2-3% nesrba u rs-u i 2-3% srba u fbih..

a o milion raznoraznih prevara jednih drugih moze cuti u svakoj dijaloskoj emisiji kad pocnu optuizvati jedni druge za ispale
BHCluster

#1990 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by BHCluster »

vivaldi wrote:
ali ko je ICG? relevatni su ko anketa na klixu. jos jednu u nizu sviranja kurcu, a dogmatski se prihvata zdravo za gotovo
Da se nisi usudio da mi diras ankete na klixu. OK?
Pokajnik

#1991 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Pokajnik »

vivaldi wrote:
moze li neki primjer .
sejdic i finci godinama sarajevom hodaju sa svim mogucim presudama kako domacim tako i strazburskim i sta mogu? mogu svirat...

imas na papiru popis iz 91 u javnim insitutucijama, a u realnosti imas 2-3% nesrba u rs-u i 2-3% srba u fbih..

a o milion raznoraznih prevara jednih drugih moze cuti u svakoj dijaloskoj emisiji kad pocnu optuizvati jedni druge za ispale
Presuda Sejdić -Finci nije nešto što je potpisano od više strana i što stvara precizne obaveze za potpisnike.
Nomo

#1992 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Nomo »

vivaldi wrote:
moze li neki primjer .

ovaj odgovor nema veze sa onim sto si napisao ranije . niko u sarajevu nista nije potpisao u vezi sa presudom . to je presuda stranog suda . ono sto si ti napisao ja sam shvatio ovako ,, bakir sutra potpise da rs moze ici i niko mu nista ne moze bas kako mu je babo potpisao dayton ,, ne kazem da ti to mislis ali sam ja tako shvatio . e to nece moci . cak i dayton nije prosao parlamentranu proceduru , bosanski narod nije potpisao kaptaluciju i disoluciju drzave . to niko nema pravo po Ustavu . Ustav RBiH jos nije van snage . pokusaj ga naci na internetu . Izbrisali ga dusmani . Sto li boze dragi . Dok god neprijatelji bosne po intrnetu brisu ustav RBiH znaci da je bosna prezivjela i da ce zivjeti jos duuuuuuuuugo . Niko ama bas niko nema pravo na potpise i pecate i da se pravi lud i da mu niko ne moze nista . nista od toga, bosna je prezivjela po ko zna koji put . i opet ponavljam potpis agresora franje i slobe i potpis jednog bosanskog politicara ( alije i ) ne moze ubiti jednu drzavu . ne moze po medjunardnom zakonu . Moze li talijanski predsjednik pokloniti pola drzave austriji . Ne moze ! Zato postoji ustav u svakoj drzavi koji je iznad predsjedinka i bilo cega . Ti na izborima mozes izabrati idiota , spijuna , spavaca , ludjaka ,,,ali Ustav ga sprjecava da pokloni nekome drzavu . Dok god se ne usvoji novi Ustav ( a nece se nikada usvojiti a ako se usvoji on se sadrzavati klauzule o nepovredivosti granica ) dotle ce Ustav RBiH biti i vazeci . Taj Ustav , Ustav RBiH ce najvjerojatnije biti vracen jednog dana .
Pokajnik

#1993 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Pokajnik »

Nomo wrote: dotle ce Ustav RBiH biti i vazeci . Taj Ustav , Ustav RBiH ce najvjerojatnije biti vracen jednog dana .
Šta ima da se vraća ako je važeći ? :mrgreen:
vivaldi

#1994 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by vivaldi »

Pokajnik wrote:Presuda Sejdić -Finci nije nešto što je potpisano od više strana i što stvara precizne obaveze za potpisnike.
sjajno!! o tome ti i pricam :thumbup:

cijela je drzava je tako postavljena da niko nizasta nije odgovoran.

samo talasaj i muti vodu i ispiraj mozgove. to ti je ko probosanski sds vs. izdajnici bake, zlaja, fahro... :lol: :lol: hotel tuzla, erdogan, rusi, tajni planovi..

1000 senzacionalnih clanaka, tv priloga, exluziva, a za 20 godina jedina promjena je sto tuzla i siroki postadose gradovi.

doduse, nazire se jos jedna korjenita promjena - mozda stanari postanu opstina.. Vise se kamenje promjenilo jebote

na kraju se opet vracam na poentu - ovjde ce i za 20 godina biti ista prica sem sto ce medjuvremenu mile postati probosanac, komsic izdajnik, covic patriota, ceric posrbica...

na klixu ce otvrat iste teme, jedni druge podjebavat da za njih radi vrijeme, da je pobjeda iza sljedeceg coska. neki novo chmoljo ce banirati i dalje zbog istih stvari...

cirkus kolorado
radostan dan

#1995 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by radostan dan »

odavno ja sumLJam da je ovaj vivaldo sorošev plaćenik sa zadatkom da širi defetizam i obesmišljava naše teze, teme, borbe, do konačnog otcepljenja/osloođenja...
Nomo

#1996 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Nomo »

Lohotni wrote:Sve iz Bosne protjerat ili u zatvore potrpat koji ne zele jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu
bilo bi SDA ovaca toliko da ni u sibirske zatvore ne mogu stati . o cetniccima i ustasama da ne govorim . Trebali bi to u more pobacati ajkulama .
mirsek

#1997 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by mirsek »

energy star wrote:Mislim da je fer raspodjela, mi BiH Hrvati ukidamo FBIH, a Bošnjaci RS!

Mislim da je to fer!
Ajmo zajedno da ukinemo i RS i FBIH.
Jedino je to moguce. :thumbup:
Haman

#1998 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Haman »

Ovo je bio samo prelazni period do treceg entita. Bilo bi puno odjednom dati Srbina 49% teritiorije BiH, oko 28% Hrvatima a ono sto ostane Bosnjacima i svim ostalim u koje opet spadaju Srbi i Hrvati. Iz tog razloga od rata pa do danas sve polako propada. Ljudima se smucilo, pa ce pristati na sve samo ako neko obeca da ce biti bolje. Bosnjacima nikad nece biti dobro, jer tako zele drugi mocni a i njihove produzene ruke sa istoka i zapada.
:izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
Nomo

#1999 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Nomo »

Haman wrote:Ovo je bio samo prelazni period do treceg entita. Bilo bi puno odjednom dati Srbina 49% teritiorije BiH, oko 28% Hrvatima a ono sto ostane Bosnjacima i svim ostalim u koje opet spadaju Srbi i Hrvati. Iz tog razloga od rata pa do danas sve polako propada.
Ljudima se smucilo, pa ce pristati na sve samo ako neko obeca da ce biti bolje
.
Bosnjacima nikad nece biti dobro
, jer tako zele drugi mocni a i njihove produzene ruke sa istoka i zapada.
:izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
sta , Bosnjaci nisu ljudi :-)
Alfons Kauders

#2000 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

dje treci?

jos nije?
Post Reply