Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#1976 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

SSemir wrote:opet kazem, sreca da se forumasi ne pitaju nista

A ja navratio da vidim jesu li vec izabrali novog selektora. :D
stakasa

#1977 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by stakasa »

Romanista 101% wrote:Mogu voditi koga hoce ali cinjenica je da reprezentacija postala ozbiljna od dolaska Sliskovica. Sve prije toga je bilo na veoma niskom nivou. Baka ima iskustva vodjenja reprezentacije tako da nebi imao problema. On je rodjen za ove situacije kada treba gasiti pozar i kada su sanse za prolazak nekih 10%. Hadzija i Mesa 5 godina sjede i gledaju tekme na TV kao i svi mi ovdje i cekaju da kasetas dobije nogu da bi konacno sjeli na stolicu.
Koji je pozar on ugasio?
Romanista 101%

#1978 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Romanista 101% »

Uvijek izvucete nesto iz privatnog zivota. Mene ne zanima sta radi u slobodno vrijeme, pa vise su se Ciro i Safet "kockali" sa reprezentacijom nego sto je Sliskovic radio. Uvijek je pozivao najbolje i one koji su standardni u svojim klubovima.
Romanista 101%

#1979 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Romanista 101% »

stakasa wrote: Koji je pozar on ugasio?
prihvatio je da bude trener 2002 kada su svi od nje bjezali, kada smo bili dno dna...
stakasa

#1980 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by stakasa »

Romanista 101% wrote:
stakasa wrote: Koji je pozar on ugasio?
prihvatio je da bude trener 2002 kada su svi od nje bjezali, kada smo bili dno dna...
Doduse imo je jos sedam ponuda osim toga. On Zrinjskom nije valjo. Kuci svojoj
5 0 5

#1981 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by 5 0 5 »

Romanista 101% wrote: prihvatio je da bude trener 2002 kada su svi od nje bjezali, kada smo bili dno dna...
buraz, ti moras shvatiti da je nasa reprezentacija odavno prevazisla taj nivo.
cyprus

#1982 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Ne mislim da bi Baka bio dobra opcija za ovu našu sadašnju selekciju, ali ne treba negirati činjenicu da je naš državni tim započeo svoju uzlaznu putanju upravo sa njim... Ima je naravno i on dosta lutanja, eksperimenata (što uspješnih što neuspječnih) i grešaka, ali cijenim njegov doprinos razvoju ove reprezentacije pozitivnim... Na raspolaganju nije imao ništa jači sastav nego recimo Mušović i Smajlović, ali je ipak otišao korak dalje u odnosu na njih, priuštivši naciji vjerovatno i prve euforične trenutke zbog reprezentacije (šta god ja mislio o euforiji)... Treba imati na umu i da je on postao selektor u vrijeme ujedinjavanja fudbala u državi, kada se mnogo značaja pridodavalo nacionalnom kluču... A to je otežavajuća okolnost za svakog selektora...

Al ponavljam, nema apsolutno nikakvog razloga da ga smatramo adekvatnom solucijom za današnju situaciju, u kojoj možemo privući daleko uspješnija imena...
Radio Sarajevo

#1983 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

Kako god ispadne, ja sam zadovoljan. Ako ne bude htio Vaha, Amar je opcija broj 2 i ja sam miran :D. Ova trojica i ne dolaze u obzir više :)
missko

#1984 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by missko »

Vi brkate pojmove. U Bakino vrijeme je patriotizam bio na puno vecem nivou nego sto ga imamo sada. Hrvatska ce uvijek imati jaku repku bez obzira na igrace i selektore jer ljudi imaju vrlo visok patrio naboj dok Srbi i mi imamo i igrace i sve ali niko nece da grize ko u klubu. Nama treba disciplinovan trener koji nece imati rezultate ali ce praviti ekipu koja gine. Kod nas su jedine dokazane patriote koje ne pate od kurcobolje Spaha Ibisevic Salihovic i Bega i na dobrom putu je Kolasinac a ovo ostalo je sve u qrcu
stakasa

#1985 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by stakasa »

missko wrote:Vi brkate pojmove. U Bakino vrijeme je patriotizam bio na puno vecem nivou nego sto ga imamo sada. Hrvatska ce uvijek imati jaku repku bez obzira na igrace i selektore jer ljudi imaju vrlo visok patrio naboj dok Srbi i mi imamo i igrace i sve ali niko nece da grize ko u klubu. Nama treba disciplinovan trener koji nece imati rezultate ali ce praviti ekipu koja gine. Kod nas su jedine dokazane patriote koje ne pate od kurcobolje Spaha Ibisevic Salihovic i Bega i na dobrom putu je Kolasinac a ovo ostalo je sve u qrcu
Haj suti
missko

#1986 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by missko »

stakasa wrote:
missko wrote:Vi brkate pojmove. U Bakino vrijeme je patriotizam bio na puno vecem nivou nego sto ga imamo sada. Hrvatska ce uvijek imati jaku repku bez obzira na igrace i selektore jer ljudi imaju vrlo visok patrio naboj dok Srbi i mi imamo i igrace i sve ali niko nece da grize ko u klubu. Nama treba disciplinovan trener koji nece imati rezultate ali ce praviti ekipu koja gine. Kod nas su jedine dokazane patriote koje ne pate od kurcobolje Spaha Ibisevic Salihovic i Bega i na dobrom putu je Kolasinac a ovo ostalo je sve u qrcu
Haj suti
Ko si?
nosara

#1987 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nosara »

Kraj price i to je to... :bih:
Point.

#1988 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Point. »

Ja konto on se zajebava za Baku a on mrtav ozbiljan. Boze me sacuvaj. Prevazisli smo mi razne Bake i Muzurovice.
Romanista 101%

#1989 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Romanista 101% »

nisam rekao da je on moj prvi izbor vec ako nece Vaha ili Bajevic bolje je i on nego Hadzibegic, Bazdarevic ili Prosinecki
stakasa

#1990 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by stakasa »

Romanista 101% wrote:nisam rekao da je on moj prvi izbor vec ako nece Vaha ili Bajevic bolje je i on nego Hadzibegic, Bazdarevic ili Prosinecki
On i Hadzibegic su isti. Potrosili su svoje sanse. Prosinecki mi izgleda glup ko top. Mozda Mesa nije los
Šunj

#1991 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Šunj »

Ako Vaha odes u Dinamo, a ne preuzmes Zmajeve, odreci cu te se zauvijek!
BRAĆA MAMIĆ OPET ŽELE HALIHODŽIĆA 'Nije nemoguće da već u siječnju ponovno dođem u Dinamo'
Image

Najveći zagovornik Vahina povratka u Zagreb je aktualni šef Dinamove svlačionice Zoran Mamić, najveći problem je njegova cijena: dva milijuna eura godišnje, a sve detalje oko tog mogućeg spektakularnog trenerskog transfera otkriva najutjecajniji hrvatski sportski novinar Tomislav Židak
Nikad nisam tako počeo intervju. Nakon duge zvonjave, javio se Vahid Halilhodžić:
- Kolebao sam se oko toga javiti se ili ne. Nepoznati telefonski broj, a danas su dvije godine otkako je umro moj brat Salem. U žalosti sam...

Ah, Vaha, i ja sam već tri tjedna u tuzi, umrla mi je majka...

- Kada sam ja izgubio majku, a bio sam igrač Paris St. Germainea, prestao sam igrati nogomet, nisam se mogao nositi s tim. U tom smislu sam jako senzibilan i stoga te razumijem. Ali, život ide dalje, moramo se znati nositi i s gubicima...

Dinamo je imao šest mega trenera; Branka Zebeca, Ćiru Blaževića, Tomislava Ivića, Otta Barića, Osvalda Ardilesa i Vahida Halilhodžića. Neki su se u Maksimiru zadržali predugo, neki - prekratko. Među onima koji su imali vijek trajanja kao jogurt, bio je i Vaha Halilhodžić, za kojega cijeli nogometni svijet tvrdi da je jedan od najfinijih brusača talenata. Uostalom, kao trener PSG-a u rukama je imao i Ronaldinha, znao je i s njegovim lošim karakteristikama. Na primjer, da uoči važne europske utakmice naruči “one gospođe” u karantenu. Naravno, Vaha o tome ne želi govoriti, to pripada povijesti. Nakon otkaza u Trabzonsporu, postao je vrlo traženi trener. Naročito sada, kada treneri i izbornici padaju kao mrtve muhe...

Bosna i Hercegovina je također ostala bez izbornika, sarajevsko vijeće mudraca otkazalo je Safetu Sušiću. Naravno, u prvoj ofenzivi, po Baš čaršiji su se zakotrljala imena Faruka Hadžibegića, Mehmeda Baždarevića i - Vahe Halilhodžića. Svi su slobodni, svi imaju francuske trenerske diplome, svi imaju i reputaciju. Vaha Halilhodžić, ipak, najveću. Renome europskih razmjera. Bio je i na posljednjem svjetskom prvenstvu i nije prošao nezamijećen.

Osobni razlozi
Međutim, Vahid Halilhodžić je odbio Bosnu. Ili će je tek odbiti.

- Tražili su me i zvali, međutim, teško ću prihvatiti, u pitanju su osobni razlozi. Kada te traže iz tvoje kuće, a Bosna i Hercegovina je moja kuća, teško je odbiti, a još teže pristati. Idućeg tjedna dolazim “dolje”, druga je godišnjica smrti mog brata Salema, bit će to tužni dani, ali odlučio sam sjesti s ljudima iz nogometnog saveza, razgovarati i objasniti. No, ne treba se zavaravati zbog jednog “obećavajućeg” telefonskog razgovora, ali dužan sam objašnjenje...

U Sarajevu su već zaključili da od Vahinog angažmana neće biti ništa, posegnuli su za domaćim kadrovima, u ponudi je i Robert Prosinečki, čiji je “agent” Ćiro Blažević (o tempora, o mores, nap. a.), a nude se i velika europska imena, Giovanni Trapattoni i Lothar Matthäus. Vahid Halilhodžić je u petak poslijepodne upravo dolazio s pregovora iz Pariza. Naravno, ime kluba ili reprezentacije je zadržao u tajnosti.

Međutim, u Dinamu, gdje se stvari ne razvijaju baš najbolje, često se spominje njegovo ime. Ne samo da je bio skup, već i dobar trener. Jedan od najboljih koji su bili ovdje. Neke utakmice bile su za pamćenje, neke su se približile povijesnom pragu, na kojem se Dinamo spotiče već 44 godine. Autor toga Dinama bio je Halilhodžić. I sada se govori da bi se možda, ipak, vratio, ali, sada je cijena dvostruko veća; košta dva milijuna eura. I što je posebno zanimljivo, najveći zagovornik Vahina povratka u Zagreb je aktualni šef svlačionice Zoran Mamić, koji je s bivšim trenerom ostao u izuzetnim odnosima.

- U Dinamu sam, nažalost, proveo samo nekoliko mjeseci, ali uopće nije bilo loše. Jedino je loš bio završetak, rastanak... Sačuvao sam dobar odnos s glavnim ljudima, a malo nam je trebalo za povijesni korak, toliko žuđeno proljeće u Europi. Dinamo danas ima bolju momčad nego što sam je ja imao. Iako imaju jako lošu statistiku, pratim ih i još uvijek vjerujem da će probiti taj zid i napokon dočekati 2015. godinu kao europski građanin.

Nisam ni očekivao da će reći kako će dotrčati na Dinamov mig, Vaha je mangup. Kao da je došlo do kakofonije u telefonskoj slušalici. Nešto nije dobro čuo...

- Da, da, Bosna ima izvrsne igrače, ali i, na žalost, minimalne izglede za plasman na Europsko prvenstvo. Za razliku od Hrvatske...

Čekaj, Vaha, nismo još stigli do toga pitanja. Rekli ste da ste sa Zoranom Mamićem veliki prijatelj?

- Doista smo zadržali sjajan odnos...

Dobro, vidim da vas škaklja Bosna?

- Čudno mi je da su nakon euforije i plasmana na svjetsko prvenstvo, tako nisko pali. Daleko sam, ne znam što se događalo, što je uzrok naglom padu, ali, negdje je puklo. Safet Sušić zna najbolje, iako ću još jednom ponoviti - čudno je to...
Murat Sabanovic

#1992 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Murat Sabanovic »

Image
Edin H.

#1993 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

last mohicans wrote:Baka je u ono vrijeme izvlacio maksimum,samo mu fali malo odvaznosti za napadacku igru.Taktiku je izmislio za susica,odbrana mu je apsolutno jaca strana.Kad bi bilo moguce dvojicu ukomponovati,pa da Baka odbranu forsira,neko drugi napad.Kao u americkom fudbalu,ali tesko je ta dva sporta porediti. Ne zaboraviti da smo sa Bakom Spaniju tukli do 98 i to sa igracem manje.Sad kako ga je vrijeme,kladionica i cuga dotoklo,ne znam.

Baka izludi Spance na Mesaji, pa ti gledaj :razz:
Pjanic15

#1994 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Pjanic15 »

Pozdrav anti-papetoljupcima, šta se radi, ljepota jel de. :mrgreen:

Eh kako padoše Papetove ublehe, na čelu sa cindrlimindrlijem i Lucykem, a ja im fino reče :lol: - http://forum.klix.ba/safet-susic-pape-s ... #p10769080

On topic:

Vaha ne zajebaji se i dolazi, sa tobom do krova Europe. :bih:
Crvena Tifoza

#1995 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Sve osim Vahe bi bio neuspjeh. Ali i ta njegova ljubav prema domovini košta.
Point.

#1996 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Point. »

Vahi, ako odbije BiH da bi preuzeo jebeni Dinamo, treba dozivotno zabraniti ulazak u BiH. Za neki ozbiljan klub bih u razumio, ali jebeni Dinamo nikad. Pa do juce mu je manijak Mamic jebo majku balijsku.
Edin H.

#1997 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Volim te mama,
ali ne kao Dinama :oops:
BHF_Manijak

#1998 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Svaka ljubav danas kosta, pa cak i ona prema djevojkama/zenama! U fudbalu odavano nema emocija, ljubavi, trijebe se i posljednji romanticari poput Tottija ili Gerrarda, tako da me nista ne cudi za Vahida.
Ne osudjujem ga, mislim jest mi vatra sto glumi, ali jebi ga - danas kvalitet kosta, a Vaha ejste kvalitet. Sad mozemo li mi priustiti tu cifru koju on spominje, ne znam, no ne treba ocekivati da ce on nekakav popust u ponudu ugradit, eto samo zato sto je to "njegova Bosna".
Ako cemo konkretno, sta to njemu Begic dodje, Bakovic ili neko treci? Nista, pa sto bi on njima uslugu pravio, da im vise kesa ostane?

Iskreno, ponovio sam to vec, zamisljam kako bih ja reagovao da sam cijenjen trener, dolazim kao potencijalni kandidat i onda mi dodje Bakovic i kaze "znas, trebali bi ti biti pomocnici Balja, Borce i Tomo, neka Hin ba, nasi su". Pa samo bih kaput u ruke i okren'o se, taman da mi je babo na celu Saveza, a stara potpredsjednik.
Nije Vaha ba levat neki, kojem ce kreteni odredjivati pomocnike po nacionalnom kljucu.
clarion_

#1999 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by clarion_ »

Vaha je precijenjen.
tr_ba

#2000 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by tr_ba »

Znaci,idealan rasplet:Vaha selektor,Pape trener Dinama...
Ajooooojjjjj... :run:
Locked