jeza u ledja wrote:Uf....
Nevjerovatno je kako smo pokradeni. Ja ne mogu da vjerujem. Nagledao sam se u zivotu milion sudijskih nepravdi, ali ovo je fakat drugi nivo.

Mi smo na poluvremenu trebali voditi 1-0, a na oficijelnom skoru je pisalo 0-1 za Nigeriju.
Ofsajd prilikom naseg gola.... Ono nije bilo ni blizu, ali bas ni blizu. Bilo je sudijskih gresaka u vezi ofsajda na ovom prvenstvu ali nijedna nije bila ovolika onsajd pozicija. Mislim, u sta je frajer gledao??? Nevjerovatna greska al fakat.
Njihov gol. Ono je bio faul. Nije tako ocita greska kao onaj ofsajd, ali za razliku od ofsajda ovakve stvari se lakse vide. Ne mislim samo ja da je bio ofsajd, to misle i neki malo kompetentniji od mene. Na poluvremenu na ESPN prenosu Lalasa pitaju bas jel faul on kaze jeste. Evo vidim i ovaj momak iz Francuske je stavio misljenje , koga ono rece Pepina? Siguran sam da cete sutra procitati i jos par slicnih naslova. No hajd to, posto vidim da niko ne spomenu, na ESPNu dok su komentarisali taj faul zumiraju sudiju koji stavlja pistaljku u usta bas u trenutku faula taman kao da ce svirati i onda - nista. Njihova pretpostavka je da je glavni sudija sacekao da vidi hoce li linijski, koji je bio tu, dignuti zastavicu. Ovaj nije, vjerovatno mu je linijski nesto rekao, i sudija svira gol. Upravo zato su nasi igraci trcali linijskom, a ovi sto su trcali glavnom pokazuju rukom pistaljku (Misimovic) jer su ocigledno vidjeli da je sudija krenuo da svira. Zasto nije - pitajte linijskog.
Znaci dva linijska suca, dva gola.
Znaci nebitno sta se desavalo poslije toga, koliko su Nigerijci imali suteva ka nasem golu, kako smo bili nemocni u napadu, itd. Te dvije odlukce sudaca su iz korijena promjenili tok i ishod utakmice. Na kraju je pisalo 1-0 za Nigeriju. I upravo to 1-0 su dvije odluke sudaca.
No.....nevezano za sudijske odluke.....Safet Susic nije ucinio ono sto je trebao da bi smo i pored tih sudijskih nepravdi napravili rezultat. Ovo vazi i za prije nego sto su se ti momenti uopste desili. Davno nekad sam rekao, kao i drugi, da je upravo ova utakmica sa Nigerijom pravi test za Susica. Test prolaska na SP je polozio i za to hvala i svaka cast, ali ovo je jedan veci nivo i veci test u kojem se dokazujes je li mozes ili ne mozes. Safet nije mogao, nije znao, i tu je udario u zid.
Nisam imao nikakav problem sa ubacivanjem Sunjica umjesto Bicakcica. Bicakcic je nazalost u ovo utakmica sto je igrao pokazao nezavidan nivo nekvaliteta i nakon utakmice sa Argentinom po meni skupio je dovoljno negativnih boba da ode na klupu. Nazalost, on je po nivou mnogo blize Sunjicu nego sto zelimo misliti. I hajd dobro to. Ali Kolasinac?? Pa zasto on nije igrao??????? Znaci to je igrac koji jedini moze trcati i ima brzinu iz cijele zadnje linije. Znaci igras protiv ekipe kojoj je brzina , pogotovo po bokovima kljucna prednost, a on izbacuje jednog jedinog igraca koji bas to pokriva . Prosto neshvatljivo. I ne samo to, umjesto njega on je odlucio povuci Lulica, a ostaviti lijevo krilo prazno, da bi ubacio jos jednog veznjaka Medunjanina. Pa zasto????? ZASTO? Znaci Medunjanin, Misimovic i Pjanic, OPET. Cemu to? A tako smo krasno poceli NAPOKON sa igrom sa dva beka, dva krila, kicmom u sredini i jednim napadacem. On izbacuje lijevo krilo, zasto ??? I to se sto je najgore ODMAH na pocetku vidjelo. Cim smo krenuli , Nigerijci su poceli derati po toj strani. Odmah greske u odbrani, pogresna dodavanja, jer jednostavno imas nesigurnog igraca u odbrani koji nema kome naprijed (Lulica). Kad smo napadali, po toj strani obavezno rupa. Kada gledas kome ce dodati Besic, Pjanic, Misimovic, vidis lijevo nema nikoga, ono, Lulic dolazi sa zakasnjenjem. A i kad dodje obavezno ne zna ubaciti, kao i inace, a i nema s kim da se preklapa (kao kod gola protiv Meksika). Pored toga, i druga novina u ekipi, Medunjanin, odmah je u startu nekarakteristicno grijesio sa dodavanjima i oslobadjanjem lopte. Znaci katastrofalne odluke Susica. To je sve bilo i prije nego sto smo primili gol.
Onda dalje izmjene, ubacuje Ibisevica i ono vidis ga kako se zagrijava i kontas napokon Misimovic out (jos je nesto minut prije i sepao). Kad on, halo!, izbacuje Hajrovica. Mislim shvatam da ti Ibisevic igra to "lazno desno krilo", ali to je smijesno kad ti treba jos jedan spic, a jedan igrac krepao vec. Dalje ubacuje Salihovica i ja sav sretan haj barem cemo poduplati lijevu stranu, kao sto smo milion puta do sada radili (cijele kvalifikacije tako igrali) kad ga on mijenja sa Lulicem. Znaci jedan nesposobni lijevi bek za drugog nesposobnog lijevog beka, obojica bez krila ispred njih i obojica sa nesposobnoscu ubacivanja u 16erac. A ja citavo vrijeme kontam zasto odmah na poluvremenu nije ubacio Kolasinca??? I na kraju kao slag na tortu on ubacuje Susica, blecka, umjesto Medunjanina?? Wtf?? Znaci Misimovic na skrgama igra on ga ostavlja cijelu tekmu. Ovaj mali Susic, haj sad sva ova kontroverza, sasvim solidan igrac. Ali nazalost, ovaj lik je automatski potrosen jer cak i ako ima kvalitet za napredovanje, a cini se da ima, on ce biti oznacen igrac cim Susic Sr. ode.
Uglavnom, neigranje Kolasinca na lijevom beku jedna velika greska. Neshvatljiva. Pretpostavljam da postoji neki nominalni razlog, tipa psiha, ili neko spomenu povredu, ali ne vjerujem da je to tacno, ili dovoljno.
Mislim super, ubacio je Sunjica, on je sasvim solidno odigrao (mozda bi i bilo gore da je igrao Bicakcic), ali ovo sa Kolasincem , to je fatalna greska.
I zdravo.
Od ostalih. Ove price o nezalaganju, od toga mi se dize kosa na glavi. Ono kao zvijezde se ne zalazu.

To je automatsko objasnjenje prosjecnog kompleksasa zasto smo neku utakmicu izgubili. Ljudima je ovo utakmica zivota, i nema te sile koja ih treba natjerati da se zalazu. Jednostavno ili znas ili ne znas, ili nije tvoja noc, ili ti protivnik ne dopusti, ili nesto jednostavno tu noc ne stima. I to je to. Spremite kofere i kuci. Ovo vazi u vezi Dzeke, Pjanica, Hajrovica i ostalih...
Sto se tice Spahica. Slicno mislim i o njemu. To sto je kiks igrac, haman, ima milion kiks stopera. U stvari svaki stoper ima kikseva i svakom stoperu se ljudi redovno smiju kad pogrijesi, nazivajuci ga kikserom. I ovaj Spahic kakav je, bolji je za 5 klasa od svih nasih ostalih stopera.
Besic, nahvalismo ga, jelte

, ali on je ovu utakmicu izgledao dosta manje siguran nego ranije. Tacno se sjecam jedne njegove izgubljene lopte u prvom , iz cista mira predao loptu Nigerijcima koji su imali iz toga mrtvu sansu. Naprijed , a to sam vec ranije govorio, pred njihovim golom obavezno pogrijesi jer ne predaje loptu na vrijeme. Isto ko da hoce sam da zabije, i onda se zabije u protivnicke igrace ili suta nerezeonski sa sto metara.
Misimovic, ali to smo od njega vec navikli, gubi milion lopti, ono u nesto se pokusava zagraditi i onda ga jednostavno pregaze. Vrijeme je za penziju.
Hajrovic, Pjanic i Dzeko, odigrali kako znaju. Lulic standardno nedefinisan. Mujda solidan, ali i on je odavno za penzije.
Begovic nemam sta reci. Pisalo je u jednom trenutku u drugom - najvise odbrana na turniru.
Sve u svemu. Ovo nam je skola. Sudijske nepravde se desavaju, a timovi ispadaju iz grupa jebiga.

Skinuli smo junf, sad treba na tome graditi. Mislim da je Susic dao ono sto je mogao i hvala mu na tome, ali nama treba svjeza krv, ukljucujuci i novog trenera. Ne znam hoce li on biti bolji, al neka malo promjene ne skodi. Spahic, Misimovic i Mujdza penzija. Salihovicu odzvonjava takodje. Ibisevicu, nazalost , nije ostalo jos mnogo godina. Fali nam par napadaca, ali jako. Jebes sve ostalo, dobar napadac je najbitniji segment ekipe, osim ako nisi Barcelona ili Bayern jbg. Sve ostalo, imamo bazu za ubuduce, cak i ukljucujuci i Sunjica, pa i malog TSS mozda nekad u buducnosti, Viscu, Prcica , itd.
Ovo nam je skola. I to je to.
Svakako ne bi mnogo dogurali

, a ovaj intenzitet adrenalina je fakat tesko podnositi.
Polako, bice jos razloga za slavlje.
I usput po meni, ne treba zaborviti na utakmicu sa Iranom. Mislim da nam je jako bitna iz vise razloga. Ono kad skontas sta sad jal ces ispati od Francuza, jal sad, ali daj barem da se necemu radujemo.
Ali o tom pisati u narednim danima....