EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- pirmin
#1976 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Nikakve spekulacije.
Ako ne mozemo dobiti Kipar nemamo sta ni traziti na prvenstvu.
- Idemedosumom
#1977 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Ovakve izjave su besmislene i glupe. Pogotovo jer nama i X godi protiv Kipra.pirmin wrote:Nikakve spekulacije.
Zamisli da neko kaže: "ako nijemci ne mogu pobijediti Irsku barem jednom u 2 meča, nemaju šta tražiti na prvenstvu" ???
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1978 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
u svakom slučaju imamo dobru poziciju i više nam rezultatskih opcija ide na ruku nego našim oponentima za treću poziciju
mislim da će Meša ovo odigrati ziheraški, umrtviti igru i ići na sigurnu nulu uz šiljenje koontri sa visokim Đurićem naprijed....nama igra nerješeno kontra Kipra svakako, a jedino ne igra kontra Izraela samo u slučaju da oni dobiju Belgiju, za šta je vjerovatnoća minimalna i kad bi se desilo baš bi mi baksuzi zadnji bili
mislim da će Meša ovo odigrati ziheraški, umrtviti igru i ići na sigurnu nulu uz šiljenje koontri sa visokim Đurićem naprijed....nama igra nerješeno kontra Kipra svakako, a jedino ne igra kontra Izraela samo u slučaju da oni dobiju Belgiju, za šta je vjerovatnoća minimalna i kad bi se desilo baš bi mi baksuzi zadnji bili
- trcicu trceci
#1979 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Izrael ne moze dobiti Belgiju da izadju na teren ovi dodavaci lopti umjesto Naingolana, De Bruinea i ekipe
- Idemedosumom
#1980 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Belgija je sebi obezbijedila direktan prolaz. Vjerovatno će protiv slabog izraela s B postavom igrati. Igrači s klupe često ginu na terenu u želji da se dokažu. Mislim da bi i remi bio ravan senzaciji, ali eto, živi bili pa vidjeli.
- Idemedosumom
#1981 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Heheh jest nešto slično sinoć rekao. S time što on mnogo respektuje Belgiju, smatra ih velesilom, dok ja jednostavno mislim da je izrael kita od ekipe 
- phillie
#1982 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Ocekujem na Kipru dosta drugaciju i laganiju utakmicu za nase momke od npr one u Litvaniji. Prije svega sto, kao sto neko rece, Kipar igra svoju prvu "odlucujucu" utakmicu u kojoj mora ici na pobjedu. Samim tim igrace otvorenije od Litvanije, kojoj je bio jedini cilj da ne primi gol. Dalje, nasima moze odgovarati i nerijeseno, pa je i to razlog da se moze odigrati utakmica smirenije.
Iako imamo problema sa povredama, ipak imamo dovoljno kvalitetnih igraca koji mogu odluciti utakmicu. Ako nista, valjda ce i Dzeko za ova dva tri dana doci do sebe i moci odigrati makar poluvrijeme
ako bude trebalo.
Iako imamo problema sa povredama, ipak imamo dovoljno kvalitetnih igraca koji mogu odluciti utakmicu. Ako nista, valjda ce i Dzeko za ova dva tri dana doci do sebe i moci odigrati makar poluvrijeme
- sinuhe
#1983 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Ali je Velsanima drago
http://www.walesonline.co.uk/sport/foot ... t-10236877
http://www.walesonline.co.uk/sport/foot ... r-10234917
Praznik fudbalske kulture. Jos da se Madjarska plasira.
http://www.bbc.com/news/uk-wales-34499163A triumphant Wales football team will fly home to Cardiff to join the celebrations after reaching their first major football tournament since 1958.
http://www.walesonline.co.uk/sport/foot ... t-10236877
http://www.walesonline.co.uk/sport/foot ... r-10234917
Praznik fudbalske kulture. Jos da se Madjarska plasira.
- phillie
#1984 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
jbt, Velsu dodje Zenica k'o nama Kaunas 
Al' odavno nismo imali bolje goste. Hem navijaci dosli "s obrazom", hem reprezentacija "ostavila" bodove, hem nikakve frke i svi slavili, hem se kasnije zalomilo
fin neki svijet.
Al' odavno nismo imali bolje goste. Hem navijaci dosli "s obrazom", hem reprezentacija "ostavila" bodove, hem nikakve frke i svi slavili, hem se kasnije zalomilo
-
VCorp
#1985 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Danska - njih bi bilo lijepo dobiti da im se revanširamo za ono na Koševu.ILVIIR wrote:- turska (ili holandija)ILVIIR wrote:- ukrajinaILVIIR wrote:znaci prvi potencijalni protivnici u barazu:
- danska
- madjarska
- irska (ili poljska)
- slovenija
- svedska (ili rusija)
- norveska (ili hrvatska)
jedino sto mogu reci da me jako raduje je to sto portugal nije ovdje na ovoj listi
Mađari - za mene nepoznanica, mislim da smo dovoljno dobri da ih dobijemo.
Irska - ljudi igraju neugodan fudbal, ruzan za gledati ali su efektivni na kontre i ubijaju u obrani. Njih ne bih volio.
Ukrajina - jebo nas ako ne mozemo dobiti zemlju u ratu xD
Slovenija - za nas kanta.
Švedska - isto kao i za Irsku, plus onaj naš nosonja ali bilo bi lijepo da ih napucamo pa da se raskrstimo sa Zlatanom za sva vremena.
Rusija - o ovima ni sam ne znam šta da mislim, em znaju odigrati utakmicu carski ali se znaju ukopati protiv manjih ekipa kao i mi.
Turska - rado bih da se ovo izbjegne, pogotovo zbog ovih naših turkofila koji drkaju na njih kao da su ih oni napravili. A da ih i dobijemo, volio bih da im se poseremo sa pet komada usred Istanbula.
Norveška - vec je neko iznad pisao o njima, mislim da bi te mogli dobiti oba meča ako ne bude popratnih sranja oko reprezentacije kao i inače.
Hrvatska - uz sva sranja, klasa od reprezentacije a bili bi nabrijani na nas a i ovi bi njihovi iz HNS -a nabrijavali atmosferu samo da im se napuni stadion. Ne prati ih niko, kao ni Srbi Srbiju ali su opet onako napunili stadion za tekmu sa Albancima a svima je jasno zašto. Vjerujem da bi to bila utakmica i popratno sranje za debate balija i škutora a da ne pričamo o jebavanju matera prije, za i poslije utakmice. Oni jos nisu preboljeli ono sa Turskom kad su kockoglavi po kamenjaru radili pizdarije pa ocekivali da ce neko od nas navijati za njih. Džabe im objasnjavati da je većina navijala protiv njih a ne za Tursku. Svakako utakmica i sa sportskog a i sa nacionalnog aspekta za izbjeći.
- kamen spoticanja
#1986 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Kakva navijacka aristokratijaphillie wrote:jbt, Velsu dodje Zenica k'o nama Kaunas
Al' odavno nismo imali bolje goste. Hem navijaci dosli "s obrazom", hem reprezentacija "ostavila" bodove, hem nikakve frke i svi slavili, hem se kasnije zalomilofin neki svijet.
Kakvi likovi
-
Astrix
#1987 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
The eight remaining third-placed teams will contest play-offs over two legs to determine the last four qualifiers for the finals in France.ILVIIR wrote:Citam na vise tema da se racuna uefa ranglista. Odakle vam ta informacija?
Zar nije uvijek do sad bio neki "specifican" nacin racunjanja za baraz?
Those eight teams will be divided into two groups of seeded and non-seeded teams, based on the UEFA national team coefficient rankings. Each fixture will see a seeded team play against a non-seeded team, with the first team drawn to play the first leg at home.
Play-off match dates
First legs: 12/13/14 November 2015
Second legs: 15/16/17 November 2015
- zg1911
#1988 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
mislim da u hrvatskoj ne bi bilo nista narocito napeto. niti se u hrvatskoj mrzi bosnu, a iskreno, niste nam ni rival jer ste uglavnom bili slabiji. nesto tipa kao kad igrasmo sa slovencima. kod vas bi vjerojatno bilo zajebano...VCorp wrote: Hrvatska - uz sva sranja, klasa od reprezentacije a bili bi nabrijani na nas a i ovi bi njihovi iz HNS -a nabrijavali atmosferu samo da im se napuni stadion
sretno! a hrvatskoj zelim da digici puste norvezanima pa da je netko bilo tko izbaci u play off-u.
-
VCorp
#1989 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Ne mrzi se u Hrvatskoj Bosna, nikad ja nisam imao tamo problema. Zna se ko bi dosao na tribine i na koji nacin bodriti Hrvatsku protiv Bosne pa onda jedan fašizam budi drugi. Zbog toga bih volio da ne igramo. A inace u sportskom smislu nemam nista protiv Hrvatske, mislim da smo sad na istom nivou pa bi to bila dobra utakmica. Rivali smo mi sigurno, samo ne zbog onoga zbog cega bi trebali bitizg1911 wrote:mislim da u hrvatskoj ne bi bilo nista narocito napeto. niti se u hrvatskoj mrzi bosnu, a iskreno, niste nam ni rival jer ste uglavnom bili slabiji. nesto tipa kao kad igrasmo sa slovencima. kod vas bi vjerojatno bilo zajebano...VCorp wrote: Hrvatska - uz sva sranja, klasa od reprezentacije a bili bi nabrijani na nas a i ovi bi njihovi iz HNS -a nabrijavali atmosferu samo da im se napuni stadion
sretno! a hrvatskoj zelim da digici puste norvezanima pa da je netko bilo tko izbaci u play off-u.
- ILVIIR
#1990 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
sredice to dzeko sa company-om. oni su dobri jarani ostali.trcicu trceci wrote:Izrael ne moze dobiti Belgiju da izadju na teren ovi dodavaci lopti umjesto Naingolana, De Bruinea i ekipe
- trcicu trceci
#1991 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
svaki put se sjetim onoga: HRDJAVOM KURCU I DLAKE SMETAJU
- ILVIIR
#1992 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
upravu si. pronasao sam i ja.Astrix wrote:The eight remaining third-placed teams will contest play-offs over two legs to determine the last four qualifiers for the finals in France.ILVIIR wrote:Citam na vise tema da se racuna uefa ranglista. Odakle vam ta informacija?
Zar nije uvijek do sad bio neki "specifican" nacin racunjanja za baraz?
Those eight teams will be divided into two groups of seeded and non-seeded teams, based on the UEFA national team coefficient rankings. Each fixture will see a seeded team play against a non-seeded team, with the first team drawn to play the first leg at home.
Play-off match dates
First legs: 12/13/14 November 2015
Second legs: 15/16/17 November 2015
inace ovdje ima jako precizan opis situacije u vezi baraza: http://www.klix.ba/sport/nogomet/euro-2 ... /151011030
- insaneinthebrain
-
Frankyee
#1994 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Izrael je vjerovatno u nekoj krizi motivacije jer su izgubili utakmicu koju su sigurno vec upisali kao pobjedu. Zato bi bilo ravno cudu da oni pobijede Belgiju koja ce se razigrati. Sa druge strane Kipar je u euforiji a oni vjerovatno isto racunaju da Izrael vise ne moze nista pa se nadaju pobjedi i barazu.
Kako god se okrene bice veoma tesko i nama i Kipru. Pritisak domaceg terena je sigurno tu na Kipar.
Da li neko ima informacije o Kipru i trenutnom stanju njihove ekipe.
Kako god se okrene bice veoma tesko i nama i Kipru. Pritisak domaceg terena je sigurno tu na Kipar.
- ILVIIR
#1995 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
antoniades je dobio jucer drugi zuti karton. on ce faliti u utorak.Frankyee wrote:Izrael je vjerovatno u nekoj krizi motivacije jer su izgubili utakmicu koju su sigurno vec upisali kao pobjedu. Zato bi bilo ravno cudu da oni pobijede Belgiju koja ce se razigrati. Sa druge strane Kipar je u euforiji a oni vjerovatno isto racunaju da Izrael vise ne moze nista pa se nadaju pobjedi i barazu.
- AmiĐa_Idriz
#1996 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Jesmo sila jebem ti ljudima san da ih porazimo
-
todd_smith
#1997 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Jah, Vels izgubio i boli ih kita, odose da slave.
Mi se do zadnje utakmice patimo da bi imali priliku da igramo jos 2 utakmice.
Sila nevidjena.
Mi se do zadnje utakmice patimo da bi imali priliku da igramo jos 2 utakmice.
Sila nevidjena.
- Maharadza
#1998 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Kome se šmeka kipar: ima njihova utakmica protiv ćifuta na SK HD Kanalu! 
-
Mobile_Disco
#1999 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Mesa je vjerovatno nabavio "kasete" a najbitnije nam je da ih on pogledaMaharadza wrote:Kome se šmeka kipar: ima njihova utakmica protiv ćifuta na SK HD Kanalu!
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2000 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Frankyee wrote:Izrael je vjerovatno u nekoj krizi motivacije jer su izgubili utakmicu koju su sigurno vec upisali kao pobjedu. Zato bi bilo ravno cudu da oni pobijede Belgiju koja ce se razigrati. Sa druge strane Kipar je u euforiji a oni vjerovatno isto racunaju da Izrael vise ne moze nista pa se nadaju pobjedi i barazu.
klasični copy-paste one grčke fuljave igre...tvrda odbrana i brze kontre + uvježbani prekidi
složit im bunkericu i nek se pate.....napadati ne znaju...od utakmica koje su dobili u ovoom ciklusu (osim Andore) su protiv nas i Izraela i to obje u gostima. Izrael ih je tamo dobio.
Znači samo igrat onaj odvratni Grčka style i uzimamo