Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
155_mm wrote:kako se niodkud pojavi onih 246 iljada evidentiranih boraca na temi ostadise samo kolege forumasi hafis, bodkin, radostan dan, exliberal, piplica i akholic da ubjeduju jedan drugog o opasnosti velikobosnjackog ultranacionalizma za mir u svijetu.
jedini je kolega forumas seln casno stao na branik domovine ali je i on pokleknuo pred onih 264.000 evidentiranih boraca.
a bajraktar im je pantelija curguz sa vec legendarnim peskiricom na cuni kao barjakom.
"155_mm"
nego hafize sta ce se ako se ta velikobosnjacka ultranacionalisticka govna ne radikaliziraju za tih 50 godina? ima li neki rezervni plan?
E jest ti priča na zavidnoj intelektualnoj razini. Ovako možeš raspravljati s kolegama na baušteli, uz pivu u hladu skele.
Sad si kažnjen s 10 dana ignoriranja od moje malenkosti, pa ti landaraj
Ozbiljno.
nece biti rata - bosnjaci vremenom najvise rade protiv sebe - hrvati i srbi u bih se homogeniziraju na bilo kojem principu koji veze i nacionalnu hegemoniju samo balija gleda kako da otkine granu jabuke da dodje do jabuka umjesto da je ubere ko covjek....
seln wrote:
Tako, brate, govori srpski da te ceo svet razume. Sta si se natakario tu "ako se srpski narod odrekne"...
reci lepo da se srpski narod nikad nece odreci otetog i teskim genocidom stecenog.
Nikakvog otimanja nema dok je sve to hvala Bogu deo Bosne i Hercegovine a na unutrašnju podelu su svi stavili potpis ima već 18 godina. No valjda se traži bolji održiviji model a ti odmah video priliku da ispostaviš maksimalistički zahtev pa ko mu oponira, on je četnoustaški otmičar koji, ako mu se ne dopadaju tvoje državničke zamisli treba fino da kupi prnje iz tvoje avlije:
seln wrote:
Sretan put. Ja vam svima zelim stalne boravisne vize i brz prijem u drzavljanstvo zeljenih drzava.
Joj joj.
seln wrote:
Hajde, posavjetuj ih ti, kao osvjedoceni prijatelj Bosne. Ono sto Bosnjaci (ne samo politicari) ne smiju dozvoliti je da igraju kako sviraju srbi i hrvati.
Prijatelj hvala Bogu jesam, možda ne tvoj lični ali šta ćeš. Političkom Sarajevu: što bolje veze sa zapadom, Zagrebom i Beogradom, a Bošnjacima generalno da prouče dobro rast i razvoj srpskog nacionalizma pred rat
Nije bilo nikakavog rasta i razvoja srpskog nacionalizma pred rat posto je taj nacionalizam bio uvijek prisutan tokom cijelog postojanja Jugoslavije i uvijek je radio na stvaranju drzave u kojoj ce Srbi vladati i malo malo pa bi doslo do eskalacije zbog cega je i nastala ona teza slaba Srbija jaka Jugoslavija.
Stalno to spominjete, a ne mogu doći do odgovora šta to znači?
O čemu vi to?
Kakav veliki srbizam?
Je li to ko fundment?
Ili fundamntosrbizam?
Srpska politika i nacionalizam u BiH ograničena je na teritorij manjega entiteta.Hrvatski nacionalizam također nije ekspanzionistički.Generator nestabilnosti zapravo je htjeli to Bošnjaci priznat ili ne,velikobošnjaštvo ponekad otvoreno ponekad pod krinkom bosanstva,građanske države ---
ograničili su se na manji blentitet tek kad su 95e dobili po pi*ki
dotad je bilo Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica
Havatar wrote:
Nije bilo nikakavog rasta i razvoja srpskog nacionalizma pred rat posto je taj nacionalizam bio uvijek prisutan tokom cijelog postojanja Jugoslavije i uvijek je radio na stvaranju drzave u kojoj ce Srbi vladati i malo malo pa bi doslo do eskalacije zbog cega je i nastala ona teza slaba Srbija jaka Jugoslavija.
155_mm wrote:kako se niodkud pojavi onih 246 iljada evidentiranih boraca na temi ostadise samo kolege forumasi hafis, bodkin, radostan dan, exliberal, piplica i akholic da ubjeduju jedan drugog o opasnosti velikobosnjackog ultranacionalizma za mir u svijetu.
MVeis wrote:halo ratnici, gdje ste dosad ratovali?
rat je za budale.
Nekada ti ne ostave bolji izbor. Kao na primjer početkom devesetih. Nije bitno je li tebi do oružja ili nije kada ti je sa druge strane Milošević. Nadajmo se samo da ovaj kreten Dodik neće krenuti sličnim putem, ali nada nije dovoljna i treba biti spreman na najgore.
rat je za budale.
Nikad nije bilo rata u Bosni pa bas niko ne zna kako izgleda rat
jedno je znati kako izgleda rat, a nešto sasvim drugo ratovati
ni jedno ni drugo ne mijenja činjenicu da je rat za budale
Ja sam u akciji bio sa jednim majmunom od kojeg se nije moglo opstati. Taj bi, koliko je grlat, do Beograda jurišem dogurao. I tokom akcije,kad je zarokalo oko nas (srećom ostadosmo čitavi), majmun ko pička poče plakat i kuka hajmo nazad jer ja ne mogu dalje. Djeco draga, i ko preživi, ostaje invalid u mozak (PTSP).
rat je za budale.
Nekada ti ne ostave bolji izbor. Kao na primjer početkom devesetih. Nije bitno je li tebi do oružja ili nije kada ti je sa druge strane Milošević. Nadajmo se samo da ovaj kreten Dodik neće krenuti sličnim putem, ali nada nije dovoljna i treba biti spreman na najgore.
Kakv Dodik, on je kriminalac i ništa više. Nije ni on blesav toliko da prokocka ono što ima. Dobili su državu u državi i ovako, na tenane, će jebavat BiH.
dudlov wrote:
Ja sam u akciji bio sa jednim majmunom od kojeg se nije moglo opstati. Taj bi, koliko je grlat, do Beograda jurišem dogurao. I tokom akcije,kad je zarokalo oko nas (srećom ostadosmo čitavi), majmun ko pička poče plakat i kuka hajmo nazad jer ja ne mogu dalje. Djeco draga, i ko preživi, ostaje invalid u mozak (PTSP).
rat je za budale.
znam da si nekad prisiljen na samoodbranu, to je jasno
ali čovjek treba raditi koliko može na tome da si nikad ne dovede u tu situaciju
proglašenje nezavisnosti bih pod artiljerijom jna i naoružan samo svojom čunom bio je moronski potez vijeka
Havatar wrote:
Nikad nije bilo rata u Bosni pa bas niko ne zna kako izgleda rat
jedno je znati kako izgleda rat, a nešto sasvim drugo ratovati
ni jedno ni drugo ne mijenja činjenicu da je rat za budale
Najbolja prepreka ratu nije pacifizam nego tvoja spremnost da braniš državu. Treba smiriti budale koje bi da ratuju i dati im video igre da popune vrijeme, ali to što ti i ja ne želimo rat ne znači da ga neće biti. Dodik na međuentitetskoj liniji uspostavlja isturena odjeljenja MUP-a, negira sudske presude, kaže da ne priznaje Sud BiH i na njega se upozorava pred Savjetom Bezbjednosti. Hoće li budala krenuti u secesiju i izazvati rat ? Nadajmo se da neće ali moraš biti spreman i na to da hoće.
L u c i f e r wrote:proglašenje nezavisnosti bih pod artiljerijom jna i naoružan samo svojom čunom bio je moronski potez vijeka
Naprotiv, druge opcije nije bilo jer da je Sarajevo ostalo satelit Beogradu, Milošević ne bi branio teritorijalni integritet BiH a tebi bi danas do Livna trebao pasoš.