Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

Bodkin

#1976 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Bodkin »

155_mm wrote:kako se niodkud pojavi onih 246 iljada evidentiranih boraca na temi ostadise samo kolege forumasi hafis, bodkin, radostan dan, exliberal, piplica i akholic da ubjeduju jedan drugog o opasnosti velikobosnjackog ultranacionalizma za mir u svijetu.

jedini je kolega forumas seln casno stao na branik domovine ali je i on pokleknuo pred onih 264.000 evidentiranih boraca.
a bajraktar im je pantelija curguz sa vec legendarnim peskiricom na cuni kao barjakom.

Jeben zakljucak :D ali primjeren intelektu

Sent from my Lumia
Hafis

#1977 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

"155_mm"
nego hafize sta ce se ako se ta velikobosnjacka ultranacionalisticka govna ne radikaliziraju za tih 50 godina? ima li neki rezervni plan?
E jest ti priča na zavidnoj intelektualnoj razini. Ovako možeš raspravljati s kolegama na baušteli, uz pivu u hladu skele.
Sad si kažnjen s 10 dana ignoriranja od moje malenkosti, pa ti landaraj :)
Ozbiljno.
_mufljuz_

#1978 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by _mufljuz_ »

nece biti rata - bosnjaci vremenom najvise rade protiv sebe - hrvati i srbi u bih se homogeniziraju na bilo kojem principu koji veze i nacionalnu hegemoniju samo balija gleda kako da otkine granu jabuke da dodje do jabuka umjesto da je ubere ko covjek....

za nas nije drzava... za nas je aparthejd
huone

#1979 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by huone »

Bodkin wrote:Obecavam da cu ti odgovoriti ako ne budes zenski spolni organ i kazes nam pravi nick ili onaj banovani
Ko ti trazi odgovor? :lol:

Samo ti uzivaj Srboslave :oops:
huone

#1980 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by huone »

Mi Bosnjaci postajemo sve ludji i radikalniji... ja mislim da je pravo vrijeme za referendum da se spasi krscanski puk u Bosni :D
MVeis

#1981 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by MVeis »

nema rata jer ovdje ratovi nemaju pobjednike. svi smo gubitnici. svaki rat nas samo unazadi još koju deceniju i opet nastavimo biti evropska bijeda.
Havatar

#1982 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Havatar »

Martinez_ wrote:
seln wrote: Tako, brate, govori srpski da te ceo svet razume. Sta si se natakario tu "ako se srpski narod odrekne"...
reci lepo da se srpski narod nikad nece odreci otetog i teskim genocidom stecenog.
Nikakvog otimanja nema dok je sve to hvala Bogu deo Bosne i Hercegovine a na unutrašnju podelu su svi stavili potpis ima već 18 godina. No valjda se traži bolji održiviji model a ti odmah video priliku da ispostaviš maksimalistički zahtev pa ko mu oponira, on je četnoustaški otmičar koji, ako mu se ne dopadaju tvoje državničke zamisli treba fino da kupi prnje iz tvoje avlije:

seln wrote:
Sretan put. Ja vam svima zelim stalne boravisne vize i brz prijem u drzavljanstvo zeljenih drzava.

Joj joj.
seln wrote: Hajde, posavjetuj ih ti, kao osvjedoceni prijatelj Bosne. Ono sto Bosnjaci (ne samo politicari) ne smiju dozvoliti je da igraju kako sviraju srbi i hrvati.
Prijatelj hvala Bogu jesam, možda ne tvoj lični ali šta ćeš. Političkom Sarajevu: što bolje veze sa zapadom, Zagrebom i Beogradom, a Bošnjacima generalno da prouče dobro rast i razvoj srpskog nacionalizma pred rat
Nije bilo nikakavog rasta i razvoja srpskog nacionalizma pred rat posto je taj nacionalizam bio uvijek prisutan tokom cijelog postojanja Jugoslavije i uvijek je radio na stvaranju drzave u kojoj ce Srbi vladati i malo malo pa bi doslo do eskalacije zbog cega je i nastala ona teza slaba Srbija jaka Jugoslavija.
L u c i f e r

#1983 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

AkHolic wrote:
piplica666 wrote:Pitanje za komentatore?

Šta mu znači to Veliki i srpski?

Šta to znači?

Ima li ko pojma?

Stalno to spominjete, a ne mogu doći do odgovora šta to znači?

O čemu vi to?

Kakav veliki srbizam?

Je li to ko fundment?

Ili fundamntosrbizam?
Srpska politika i nacionalizam u BiH ograničena je na teritorij manjega entiteta.Hrvatski nacionalizam također nije ekspanzionistički.Generator nestabilnosti zapravo je htjeli to Bošnjaci priznat ili ne,velikobošnjaštvo ponekad otvoreno ponekad pod krinkom bosanstva,građanske države ---
ograničili su se na manji blentitet tek kad su 95e dobili po pi*ki :evil:
dotad je bilo Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica
Bodkin

#1984 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Bodkin »

huone wrote:
Bodkin wrote:Obecavam da cu ti odgovoriti ako ne budes zenski spolni organ i kazes nam pravi nick ili onaj banovani
Ko ti trazi odgovor? :lol:

Samo ti uzivaj Srboslave :oops:

Znam ja da si ti nepismen ali kad na kraju posta stavis upitnik obicno je to pitanje i zahtijeva odgovor

Sent from my Lumia
MVeis

#1985 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by MVeis »

halo ratnici, gdje ste dosad ratovali? 8)

rat je za budale.
L u c i f e r

#1986 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

MVeis wrote:halo ratnici, gdje ste dosad ratovali? 8)

rat je za budale.
:thumbup:
Martinez_

#1987 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Martinez_ »

Havatar wrote: Nije bilo nikakavog rasta i razvoja srpskog nacionalizma pred rat posto je taj nacionalizam bio uvijek prisutan tokom cijelog postojanja Jugoslavije i uvijek je radio na stvaranju drzave u kojoj ce Srbi vladati i malo malo pa bi doslo do eskalacije zbog cega je i nastala ona teza slaba Srbija jaka Jugoslavija.
Gluposti.
dudlov

#1988 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by dudlov »

rat je za budale.
Ratovali su u pički materinoj. Normalno da je rat za budale.
Last edited by dudlov on 29/12/2013 14:57, edited 1 time in total.
Havatar

#1989 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Havatar »

rat je za budale.
Nikad nije bilo rata u Bosni pa bas niko ne zna kako izgleda rat :-)
dudlov

#1990 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by dudlov »

Normalno da je bilo, al me čudi od ovih što su se kiselili u rovu. Onaj ko je guzove izvuko može da laprda.
L u c i f e r

#1991 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

Havatar wrote:

rat je za budale.
jedno je znati kako izgleda rat, a nešto sasvim drugo ratovati

ni jedno ni drugo ne mijenja činjenicu da je rat za budale
radostan dan

#1992 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by radostan dan »

155_mm wrote:kako se niodkud pojavi onih 246 iljada evidentiranih boraca na temi ostadise samo kolege forumasi hafis, bodkin, radostan dan, exliberal, piplica i akholic da ubjeduju jedan drugog o opasnosti velikobosnjackog ultranacionalizma za mir u svijetu.
pusti pješadiju, oŠ ronhil iL neŠ?
Skijaš

#1993 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Skijaš »

rat je za budale.
Nekada ti ne ostave bolji izbor. Kao na primjer početkom devesetih. Nije bitno je li tebi do oružja ili nije kada ti je sa druge strane Milošević. Nadajmo se samo da ovaj kreten Dodik neće krenuti sličnim putem, ali nada nije dovoljna i treba biti spreman na najgore.
dudlov

#1994 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by dudlov »

L u c i f e r wrote:
Havatar wrote:

rat je za budale.

Ja sam u akciji bio sa jednim majmunom od kojeg se nije moglo opstati. Taj bi, koliko je grlat, do Beograda jurišem dogurao. I tokom akcije,kad je zarokalo oko nas (srećom ostadosmo čitavi), majmun ko pička poče plakat i kuka hajmo nazad jer ja ne mogu dalje. Djeco draga, i ko preživi, ostaje invalid u mozak (PTSP).
dudlov

#1995 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by dudlov »

Skijaš wrote:

rat je za budale.
Nekada ti ne ostave bolji izbor. Kao na primjer početkom devesetih. Nije bitno je li tebi do oružja ili nije kada ti je sa druge strane Milošević. Nadajmo se samo da ovaj kreten Dodik neće krenuti sličnim putem, ali nada nije dovoljna i treba biti spreman na najgore.
Kakv Dodik, on je kriminalac i ništa više. Nije ni on blesav toliko da prokocka ono što ima. Dobili su državu u državi i ovako, na tenane, će jebavat BiH.
Hajvan

#1996 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hajvan »

dudlov wrote:...Djeco draga, i ko preživi, ostaje invalid u mozak (PTSP).
Istina.
L u c i f e r

#1997 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

dudlov wrote: Ja sam u akciji bio sa jednim majmunom od kojeg se nije moglo opstati. Taj bi, koliko je grlat, do Beograda jurišem dogurao. I tokom akcije,kad je zarokalo oko nas (srećom ostadosmo čitavi), majmun ko pička poče plakat i kuka hajmo nazad jer ja ne mogu dalje. Djeco draga, i ko preživi, ostaje invalid u mozak (PTSP).
to ti velim
lahko je lupat po tastaturi
L u c i f e r

#1998 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

Skijaš wrote:

rat je za budale.
znam da si nekad prisiljen na samoodbranu, to je jasno
ali čovjek treba raditi koliko može na tome da si nikad ne dovede u tu situaciju

proglašenje nezavisnosti bih pod artiljerijom jna i naoružan samo svojom čunom bio je moronski potez vijeka
Skijaš

#1999 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Skijaš »

dudlov wrote:
L u c i f e r wrote:
Havatar wrote: Nikad nije bilo rata u Bosni pa bas niko ne zna kako izgleda rat :-)

Ja sam u akciji bio sa jednim majmunom od kojeg se nije moglo opstati. Taj bi, koliko je grlat, do Beograda jurišem dogurao. I tokom akcije,kad je zarokalo oko nas (srećom ostadosmo čitavi), majmun ko pička poče plakat i kuka hajmo nazad jer ja ne mogu dalje. Djeco draga, i ko preživi, ostaje invalid u mozak (PTSP).
Najbolja prepreka ratu nije pacifizam nego tvoja spremnost da braniš državu. Treba smiriti budale koje bi da ratuju i dati im video igre da popune vrijeme, ali to što ti i ja ne želimo rat ne znači da ga neće biti. Dodik na međuentitetskoj liniji uspostavlja isturena odjeljenja MUP-a, negira sudske presude, kaže da ne priznaje Sud BiH i na njega se upozorava pred Savjetom Bezbjednosti. Hoće li budala krenuti u secesiju i izazvati rat ? Nadajmo se da neće ali moraš biti spreman i na to da hoće.
Skijaš

#2000 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Skijaš »

L u c i f e r wrote:proglašenje nezavisnosti bih pod artiljerijom jna i naoružan samo svojom čunom bio je moronski potez vijeka
Naprotiv, druge opcije nije bilo jer da je Sarajevo ostalo satelit Beogradu, Milošević ne bi branio teritorijalni integritet BiH a tebi bi danas do Livna trebao pasoš.
Locked