PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
rovac13

#1976 Re: PlayStation 4 - all about

Post by rovac13 »

Mozemo li se kako povezati kolega u njemackoj i ja u bih.Obojica imamo ps3 i igramo istu igru npr.Mozemo li se nekako povezati pa jedan protiv drugog vozimo. ???
gilla

#1977 Re: PlayStation 4 - all about

Post by gilla »

rovac13 wrote:Mozemo li se kako povezati kolega u njemackoj i ja u bih.Obojica imamo ps3 i igramo istu igru npr.Mozemo li se nekako povezati pa jedan protiv drugog vozimo. ???
Naravno da možete. Dodate jedan drugog na psnu i zajedno upadnete u igru.

@ironman ps+ uzimaj samo ako ćeš igrati online( doduše imaš dobre popuste na psnu). Igre koje dobijaš su uglavnom indie slabiji naslovi, ponekad bude neki jači naslov.

Imaš stalno akcije na storeu, rasprodaje, bukvalno možeš za 50KM dobiti 3,4 dobra naslova. Nedavno je na uk, bio god of war rem. za 7 funti, kao i beyond, dark souls 2 10 funti, mgs5 12 funti ...itd.

https://psprices.com/region-gb/discount ... PS4&page=1 ovo ti je trenutna akcija na uk psnu, imaš witchera goty za 20 funti sa ps+....pregledaj
rovac13

#1978 Re: PlayStation 4 - all about

Post by rovac13 »

gilla wrote:Naravno da možete. Dodate jedan drugog na psnu i zajedno upadnete u igru.
Jel to ono klasicno igranje online.Jer za to nemam racun.Nisam dovoljno upucen oko toga pa ne znam.A i kazu da se to sad placa nesto na godisnjem nivou oko 50 € ako se ne varam.

Jel jedini nacin da nas dva vozimo je to da obojica imamo te racune za online.
ifus

#1979 Re: PlayStation 4 - all about

Post by ifus »

rovac13 wrote:
gilla wrote:Naravno da možete. Dodate jedan drugog na psnu i zajedno upadnete u igru.
Jel to ono klasicno igranje online.Jer za to nemam racun.Nisam dovoljno upucen oko toga pa ne znam.A i kazu da se to sad placa nesto na godisnjem nivou oko 50 € ako se ne varam.

Da biste igrali online, morate obojica imati PS+ koji košta 60$ na godišnjem nivou. Ne morate kupiti dvije PS+ pretplate, možete kupiti jednu i onda uvezati račune, a samim tim možeš igrati igre koje ti drug ima i obratno. Ovo dijeljenje računa je super stvar. Preporučujem US PSN, ali nije ni UK loš.
gilla

#1980 Re: PlayStation 4 - all about

Post by gilla »

rovac13 wrote:

na ps3 je besplatno igranje, na ps4 se plaća.
napraviti račun je 5 minuta.
rovac13

#1981 Re: PlayStation 4 - all about

Post by rovac13 »

gilla wrote: na ps3 je besplatno igranje, na ps4 se plaća.
napraviti račun je 5 minuta.
Jos da si malo pojasnio kako bilo bi sila.

Nece uopce da krene na sign up odma izbaci neki error
Raigor Stonehoof

#1982 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Raigor Stonehoof »

haman ti je PS3 cipovan... onda ne mozes :)
rovac13

#1983 Re: PlayStation 4 - all about

Post by rovac13 »

Nije cipovan
SmokingMan

#1984 Re: PlayStation 4 - all about

Post by SmokingMan »

Budući da imam prijatelja koji namjereava uzeti PS4,interesuje me koje se sve usluge plaćaju za ovu konzolu,i da li je,kao na PC platformi,online igranje besplatno?
typeOnegative

#1985 Re: PlayStation 4 - all about

Post by typeOnegative »

Da bi igrao online moraš imati PS+ koji se plaća

Sent from my GT-I8262 using Tapatalk
Dexter4

#1986 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Dexter4 »

Uzeo sam playstation 4, ima li ko da bi djelio troškove igrica sa mnom? Recimo sad ima da se kupi za us store na akciji battlefield 1 za 29$, pa ako ima neko ko bi volio da uzmemo to popola i da zna kako to ide nek se javi. Moze jedna igrica da se instalira na dva razlicita playstationa???
r_faruk

#1987 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

moRe kada se uvezu playstation-i... ja sam nekada htio da se ponovo uvezem, ali sam odustao. odlucio sam novac od PS+ potrositi na igrice... ne igram multiplayer pa mi se ne daju pare na to....
Mustang1

#1988 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Je'l ima negdje kupiti kod nas zrak u spreju?
Ovaj moj zuji ko lud, jutros ga otvorim ocistim, ali ne moze se usisivacem nista ispuhati iz ventilatora kad se sve zapeklo :D Dosta se smanjilo zujanje, podnosljivo je ali hocu skroz da ocistim sve neka miran bude :D
kafanski_covjek

#1989 Re: PlayStation 4 - all about

Post by kafanski_covjek »

fenom :D
xamp

#1990 Re: PlayStation 4 - all about

Post by xamp »

Mustang1 wrote:Je'l ima negdje kupiti kod nas zrak u spreju?
Ovaj moj zuji ko lud, jutros ga otvorim ocistim, ali ne moze se usisivacem nista ispuhati iz ventilatora kad se sve zapeklo :D Dosta se smanjilo zujanje, podnosljivo je ali hocu skroz da ocistim sve neka miran bude :D
Vidjao sam u Imtecu a sigurno ima i na drugim mjestima...
Raigor Stonehoof

#1991 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Raigor Stonehoof »

ma i meni je trebao ali kad sam skonto da dajem 10-15 KM za ZRAK, e neces vala :lol: fen moze posluzit
Mustang1

#1992 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Raigor Stonehoof wrote:
ma i meni je trebao ali kad sam skonto da dajem 10-15 KM za ZRAK, e neces vala :lol: fen moze posluzit
To sam skontao danas, uzeo onim stapicima za usi ocistio svako ono rebro na ventilatoru pojedinacno :D i onda usisivacem pokupio pa onda fenom na hladno puhao pa opet usisivacem. Stisao se dosta, nije kao nov ali je podnosljivo, onako se culo 5 spratova ispod mene, jos neku noc pocelo lupati nesto ja mislio hoce poletiti ko dron :D
damper

#1993 Re: PlayStation 4 - all about

Post by damper »

Mustang1 wrote:
Raigor Stonehoof wrote:
To sam skontao danas, uzeo onim stapicima za usi ocistio svako ono rebro na ventilatoru pojedinacno :D i onda usisivacem pokupio pa onda fenom na hladno puhao pa opet usisivacem. Stisao se dosta, nije kao nov ali je podnosljivo, onako se culo 5 spratova ispod mene, jos neku noc pocelo lupati nesto ja mislio hoce poletiti ko dron :D
Jest ti dobra roba,hoćeš li nam preporučiti dilera :kiss: :kiss: :kiss:
Rampage

#1994 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Rampage »

Mustang1 wrote:Jedno je bon za kupovanje a drugo je psn plus. To sa pika sto si stavio dobijes account. Pisao sam vec o tome. Nasao sam stranicu odakle ovi sa pika uzimaju to sve.. Najskuplja igra je 25$ to je Fifa 17. BF1 cim je izasao ja uzeo za 22$.. Na svakom accountu se dobije i ps plus i jos neke igre.. Rizicno jeste ali ja nisam jos imao problema, a bolje ustediti 20ak KM ako ces uzimati vec sa pika, i oni nabavljaju na isti nacin, ovako se samo rjesavas posrednika.
Slao sam jos nekima sa foruma i uzimali su pa neka napisu je'l i kod njih sve ok.

Da li si uradio ovaj novi apdejt?

Da li si ga "preživio", ako si apdejtovao konzolu:)?

Pitam zbog sebe, i ja sam kupovao igre na isti način:)

Hvala
Mustang1

#1995 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Rampage wrote:
Mustang1 wrote:Jedno je bon za kupovanje a drugo je psn plus. To sa pika sto si stavio dobijes account. Pisao sam vec o tome. Nasao sam stranicu odakle ovi sa pika uzimaju to sve.. Najskuplja igra je 25$ to je Fifa 17. BF1 cim je izasao ja uzeo za 22$.. Na svakom accountu se dobije i ps plus i jos neke igre.. Rizicno jeste ali ja nisam jos imao problema, a bolje ustediti 20ak KM ako ces uzimati vec sa pika, i oni nabavljaju na isti nacin, ovako se samo rjesavas posrednika.
Slao sam jos nekima sa foruma i uzimali su pa neka napisu je'l i kod njih sve ok.

Da li si uradio ovaj novi apdejt?

Da li si ga "preživio", ako si apdejtovao konzolu:)?

Pitam zbog sebe, i ja sam kupovao igre na isti način:)

Hvala
Kako mislis prezivio? Sto ne bi? :D
Rampage

#1996 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Rampage »

Znači po tebi nije nikakav "prekršaj" prema Soniju to što dolazimo do igara na ovaj način:)?

Da li si uradio novi apdejt, ako nije tajna :D ?
Mustang1

#1997 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Pa jesam uradio odmah kad je izbacilo da treba. Pa account sharing je dozvoljen. Sta on zna da sam ja kupio, mozda imam rodjaka u Rusiji, Kini, Americi ili odakle je vec account :D
Rampage

#1998 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Rampage »

Onda je do mene, ja sam čuo da bi se igre kupljene na taj način mogle zaključati, odnosno biti nedostupne, nakon ovog zadnjeg apdejta:)

Kao i da bi se mogao fasovati ban:)

Btw, da li je velika razlika u cijeni između ovih naših PIK dilera i tvojih dobavljača:)

Hvala
Mustang1

#1999 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

20$ su tamo igre. Kod ovih nasih cini mi se da su po 60KM.
Meni se nista nije promijenilo. Igrao danas GTA online. Probat cu kasnije ove sto kupovao od rusa ali nijedna nije zakljucana to znam..
stativa

#2000 Re: PlayStation 4 - all about

Post by stativa »

pozdrav, imam par pitanja u vezi PS4.
planiram uskoro kupiti, e sad me zanima gdje u Sarajevu je najbolje za kupiti? po mogucnosti da nije pisana garancija. i da li su ovi sa pika provjereni?
isto oko psn me zanima, kako registrovati, sta je najbolje uk, usa il hr?
i gdje su igre najpovoljnije, vidio sam na piku ima neki fazon da ti acc na njemu igrice pa ga stavis nesto kao primarni, ako moze neko pojasnjenje :D
Post Reply