"Skijaš"
Zato što je cilj ostao isti. Zapišavanje teritorije.
Floskula koja kao i sve floskule nije vrijedna komentara.
Neka par godina pričaju o tom kako su oba entiteta po Ustavu multietničke administrativne jedinice, neka istim intenzitetom osude izbor Vlajkija i Komšića,
Dvije neuporedive stvari. Marginalna drugorazredna funkcija u entitetu gdje Hrvati žive u tragovima i reprezentativna državna funkcija, s kako god to netko htio umanjiti, s veoma velikim ovlastima.
Bevanda je išao papi pa mu je papa rekao da traži previše,
Imamo li transkript ili je to pisalo u Glasu koncila ?
Čović je išao u Sabor pa mu je Leko rekao
Pitanje ravnopravnosti hrvatskoga naroda u BiH je unutarnje pitanje te države i neće se rješiti dok svaki od triju konstitutivnih naroda ne preuzme odgovornost za sebe
Očito nisi razumio smisao ove rečenice. Čovjek i ukazuje na problem, normalno diplomatski i u rukavicama, kako doliči predsjednicima parlamenata europskih država: kako će svaki narod u BiH preuzeti odgovornost za sebe ako je to jednome narodu tehnički onemogućeno
To je poenta svega, cijela BiH je i hrvatska i HDZ će imati puno veću podršku kada pokaže kredibilitet. Ne može se biti na istorijski osuđenom kursu podjele a tražiti pravdu. Neka HDZ par godina brani hrvatski identitet čitave BiH, multietnički koncept i rješenje pravedno po svaki narod, Takav bi HDZ pored Hrvata, dobio podršku i određenog broja Bošnjaka i sa nekih 400.000 glasova bi mogao diktirati tempo.
Opet floskule: ''kredibilitet'', ''istorijski osuđenom kursu podjele'', ''multietnički koncept''...ja ne znam...stvarno bi mogli malo pretamburati taj vokabular, isto k'o da sam na predavanju.
Ovako, mrcvarenje se nastavlja i nastaviće se do ponovnih dekreta međunarodne zajednice. A tek to neće biti dobro po HDZ.
Boga mi ne znam. Vrlo je neizvjesno. Da ne bude k'o što mi ovdje dole volimo reći: prdile zelene a opadale crvene.