Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Novi fosili. Mama kupila.
A prvu svoju kasetu nisam kupila nego presnimila. Dosla drugarica sa svojim kasetofonom kod mene. Pustila Futluz a ja na svom kasetofonu istivremrno pritisnula dugmad play i record te priblizila svoj kasetofon njenom. I morala je biti mrtva tisina jer se svaku zvuk snimao.
Presmjesno
A taj sam Jacksonov poster imala na zidu. I jos 20 drugih.
eeee jaaaah
Big Ang wrote:Novi fosili. Mama kupila.
A prvu svoju kasetu nisam kupila nego presnimila. Dosla drugarica sa svojim kasetofonom kod mene. Pustila Futluz a ja na svom kasetofonu istivremrno pritisnula dugmad play i record te priblizila svoj kasetofon njenom. I morala je biti mrtva tisina jer se svaku zvuk snimao.
Presmjesno
A taj sam Jacksonov poster imala na zidu. I jos 20 drugih.
eeee jaaaah
Ja sam Footloose isto imao na ploči.
U mene je stari imao Šnajder muzički stub, skroz neobičnog izgleda. Izgledao je kao stolić, a odozgo je
sve bilo smješteno, i gramofon i kasetofon i ekvilajzeri, a ispod je bio kabinet za držanje ploča.
Prilično cool stvar.
A ove dvije ja sam od svojih para (naravno tad sam malo i "narastao")
Trebalo bi napomenuti da se ploce nisu kupvale ko danas cdovi, ono na komad, nego se svake prestupne kupila ploca, i ta jenda je kruzila mjesecima u raji, presnimavale se na kesete.
To je bilo prije dok su bile samo ploče,a poslije kad su došle kasete,bilo je lakše.Ako je neko od raje imao "dvokasetaš",pa mu daš da ti presnimi šta hoćeš.Najviše se presnimavala tadašnja"disco" muzika...ona koja se slušala po diskotekama.
Koliko se sjećam najpopularniji je tada bio "Boney M" i njihov čuveni hit "Rasputin".
Što se tiče domaće muzike,zna se šta je svako slušao...Bijelo Dugme,Indexi,Zabranjeno Pušenje,Riblja Čorba,Azra...
Najveći hit je ipak bio "Wild Boys" od "Duran Duran"...a Sabrina mi je bila bolja nego Samanta....Samanta je imala par kilograma viška,a Sabrina je bila baš "taman".