Egipat (pročitati prvi post)

Post Reply
udrch

#1976 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by udrch »

Challenger__ wrote:U samo praskozorje egipatskih dešavanja napisao sam na ovoj temi da je zapad - (odlaskom Mursija a dolaskom Sisija) - izgubio Egipat.

Svijet u kojem živimo se ubrzano mijenja, on više nije jednosmjerna ulica i za njega više ne važe, prevaziđene i umrle jednodimenzionalne paradigme.
sve u nadi da će Sisonja pomoći brata Bašara u Siriji :lol:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1977 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by japin_mutapi »

udrch wrote:
Challenger__ wrote:U samo praskozorje egipatskih dešavanja napisao sam na ovoj temi da je zapad - (odlaskom Mursija a dolaskom Sisija) - izgubio Egipat.

Svijet u kojem živimo se ubrzano mijenja, on više nije jednosmjerna ulica i za njega više ne važe, prevaziđene i umrle jednodimenzionalne paradigme.
sve u nadi da će Sisonja pomoći brata Bašara u Siriji :lol:
a sisonja pro-vehabijski orjentisan i produžena ruka kralja vehabijske kvazi države

jedino ako je i asad isti e u tom slučaju imamo novu osovinu rijad-kairo-damask
Challenger__

#1978 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

japin_mutapi wrote: a sisonja pro-vehabijski orjentisan i produžena ruka kralja vehabijske kvazi države
Kada je pijana budaletina Jeljcin, u društvu oligarha, u američkoj ambasadi u Moskvi predložio Putina za premijera, svi su bili oduševljeni vjerujući da je "prozapadni, bezlični aparatčik, koji će ispunjavati naloge ambasade i oligarha".

Procjena im je bila go ku***.

Ista stvar sa Sisijem. Pogrešno ga je procjenio Mursi i ko zna ko još... Prerano je za bilo kakve ocjene.
muzicar_iz_parka

#1979 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by muzicar_iz_parka »

General je američki čovjek, tamo je školovan, nebi Amerikanci davali preko milijardu $ godišnje za egipatsku vojsku ako nemaju svoje ljude među onima koji kotrolišu istu.
Itekako je zbog bezbjednosti Izraela Americi bitno ko drži "prst na obaraču" u Egiptu, zato se vojska nalazi van političke kontrole.
Kikibombona

#1980 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

Dobro Udrch, da jos nesto razjasnimo i diskusiju privedemo kraju...

Ti se zalazes da vecina odlucuje i odredjuje pravila zivota.

Podrzavas Bratstvo i mislis da je sasvim uredu instalirati politicki islam kao drzavnu i drustvenu ideologiju?
Da li je uredu zabranjivanje nikaba u nekim zapadno - evropskim drzavama?
Da li bi podrzao vecinu ako bi odlucili instalirati ateizam kao drzavnu i drustvenu ideologiju u Francuskoj ili Njemackoj?
Da li je uredu sto vecina u Kini odredjuje pravila igre Tibetancima i Ujgurima.

Valjda nisi od onih koji za jedne imaju jedna a za druge druga pravila, iako se radi o dva ista primjera.
Bosanac sa dna kace

#1981 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Bosanac sa dna kace »

demonstranti ne diraju crkvu, a ko dira...

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... -TREZ46TrA
mujke82

#1982 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by mujke82 »

Bosanac sa dna kace wrote:demonstranti ne diraju crkvu, a ko dira...

U ime Allaha Svemilosnog Milostivog

Cist je Islam od ovoga alhamdulillah (demonstracija)

Jesu li demonstracije od metodologije ehl-us-sunneh vel-džemâ´a?
Autor: Šejh Rabî bin Hâdî el-Medhalî
Izvor: Kaseta ”Kešf-us-Sitâr ´ammâ tahmiluhu ba´dh ed-Da´vât min Akhtâr”

Pitanje:
Da li povorke demonstranata i revolucije spadaju u menhedž ehl-us-sunneh vel-džemâ´a i da li će se omladina time odgajati, bilo to u muslimanskim zemljama ili izvan? Kako savjetujete one koji kažu da je to jedan od načina činjenja da´ve?
Odgovor:
To je metodologija Karl Marksa, Ljenjina i njima sličnim i to nije menhedž islama. Revolucije, krvoprolića, gungule i problemi spadaju u metodologiju Marksa i Ljenjina koju su potom uzeli haridžije koju su nazivali “islam”. To je nešto što spada u njihovu svakodnevnicu; islamska muzika, islamski socijalizam, islamska demokratija, islamski ples i islamska diskoteka. Oni dolaze sa svim vrstama zabluda sa istoka i zapada i primjenjuju na islam. Allâha je sačuvao islam od sličnih stvari.
ادْعُ إِلِى سَبِيلِ رَبِّكَ بِالْحِكْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَجَادِلْهُم بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ
“Na put Gospodara svoga mudro i lijepim savjetom pozvaj, i s njima na najljepši način raspravljaj! [1]
Džihad ima svoj način i svoje uvjete i to nisu nikakve marksističke metode. Oni su preuzeli revolucije i socijalizam od Marksa i Ljenjina a demokratiju od SAD-a. Oni propagiraju američku ideologiju. Kunem se Allâhom, oni propagiraju američku ideologiju; stranke, djelatnost u vladi, glasanje, demonstracije… sve su ovo ideje za koje SAD plaća miljarde da se rašire po svijetu i osvoje ove zemlje. Oni (tj. ovi muslimani) su od onih koji služe SAD-u i naveliko propagiraju ovu ideologiju.

[1] 16:125
omega369

#1983 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by omega369 »

Kikibombona wrote:
Zasto bi se bunili? Ne bunim se ni ja protiv dzamije, hidzaba, ezana i tako dalje. Vjernici imaju svoj - ovi drugi svoj zivot.

Razumijem da osjecaj odbojnost prema pivi i suknjicama, ali ako zelis biti dobronamjeran, moras se oduprijeti nagoni i uvaziti da postoji drugi i drugaciji. Trebas braniti pravo drugog na slobodu, iako nije kao ti.

Da budem iskren... I meni ponekad zasmeta ezan i crkveno zvono. Probudi me. Ima jedna pokrivena djevojka koju bih volio vidjeti u uskoj suknjici. Moja je pretpostavka da je najzgodnija djevojka u mahali. Osjecam nelagodu kada se nadjem u prostoriji koja vise lici na oltar ili dzamiju. Nervira me kada mi rodjena mater pocne nametati neke za mene bezvezne moralne norme naucene u 'Bozijoj knjizi'.

T o l e r a n c i j a. Ucite se toleranciji.

Ja ne bih imao problem zivjeti u Turskoj gdje je na vlasti islamisticka Erdoganova partija, ali bih imao problem zivjeti u Egiptu pod vlascu Bratstva. Skontajte zasto.
Izvini, o kojoj toleranciji ti pricas? Kome inputiras netoleranciju? muslimanima vjernicima? :shock:

pa jedina tolerantna drzava kroz historiju bila je drzava u kojoj su vladali bas takvi ljudi. i vidi cuda, takva drzava jedina je kroz ljudsku historiju uspjela ocuvati i sacuvati nemuslimanske tradicije. i crkve i sinagoge i svetilista i groblja i nekropole.....jedina!

i sad se ti fol bojis netolerancije. mozes ti i bolje ;-)

ja mislim da je u pitanju samo sakrivanje iza 'suknjice i pive' i da je to samo paravan da bi se opravdalo sve sto se danas po svijetu radi :wink:

a sisi je definitivno primjer tolerancije :lol: da ne nabrajam druge
HM 2011

#1984 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by HM 2011 »

mujke82 wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:demonstranti ne diraju crkvu, a ko dira...

U ime Allaha Svemilosnog Milostivog

Cist je Islam od ovoga alhamdulillah (demonstracija)

Jesu li demonstracije od metodologije ehl-us-sunneh vel-džemâ´a?
Autor: Šejh Rabî bin Hâdî el-Medhalî
Izvor: Kaseta ”Kešf-us-Sitâr ´ammâ tahmiluhu ba´dh ed-Da´vât min Akhtâr”

Pitanje:
Da li povorke demonstranata i revolucije spadaju u menhedž ehl-us-sunneh vel-džemâ´a i da li će se omladina time odgajati, bilo to u muslimanskim zemljama ili izvan? Kako savjetujete one koji kažu da je to jedan od načina činjenja da´ve?
Odgovor:
To je metodologija Karl Marksa, Ljenjina i njima sličnim i to nije menhedž islama. Revolucije, krvoprolića, gungule i problemi spadaju u metodologiju Marksa i Ljenjina koju su potom uzeli haridžije koju su nazivali “islam”. To je nešto što spada u njihovu svakodnevnicu; islamska muzika, islamski socijalizam, islamska demokratija, islamski ples i islamska diskoteka. Oni dolaze sa svim vrstama zabluda sa istoka i zapada i primjenjuju na islam. Allâha je sačuvao islam od sličnih stvari.
ادْعُ إِلِى سَبِيلِ رَبِّكَ بِالْحِكْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَجَادِلْهُم بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ
“Na put Gospodara svoga mudro i lijepim savjetom pozvaj, i s njima na najljepši način raspravljaj! [1]
Džihad ima svoj način i svoje uvjete i to nisu nikakve marksističke metode. Oni su preuzeli revolucije i socijalizam od Marksa i Ljenjina a demokratiju od SAD-a. Oni propagiraju američku ideologiju. Kunem se Allâhom, oni propagiraju američku ideologiju; stranke, djelatnost u vladi, glasanje, demonstracije… sve su ovo ideje za koje SAD plaća miljarde da se rašire po svijetu i osvoje ove zemlje. Oni (tj. ovi muslimani) su od onih koji služe SAD-u i naveliko propagiraju ovu ideologiju.

[1] 16:125
To je metodologija Karl Marksa, Ljenjina i njima sličnim i to nije menhedž islama. Revolucije, krvoprolića, gungule i problemi spadaju u metodologiju Marksa i Ljenjina koju su potom uzeli haridžije koju su nazivali “islam”. To je nešto što spada u njihovu svakodnevnicu; islamska muzika, islamski socijalizam, islamska demokratija, islamski ples i islamska diskoteka. Oni dolaze sa svim vrstama zabluda sa istoka i zapada i primjenjuju na islam. Allâha je sačuvao islam od sličnih stvari. -

Ovaj čovjek ili je totalno zbunjen ili ?

povorke demonstranata i revolucije

Idemo redom: kako on planira mjenjati svoj sistem ako isti postane okupiran od strane ljudi koji ohalaljuju uzimanje kamate ili se ne pridržavaju Šerijata kada sude a iza njih stoji državni aparat (tenkovi, avioni, kamioni , brodovi) ? Šerijatsko društvo u kojem se to desi posjeduje minimalno dvije stranke jednu koja to podržava i jednu koja smatra da to ne pripada Islamu.

Kako će taj sistem biti promjenjen ? Hoće li to početi demonstracijama sile od strane civilnog stanovništva nad simbolima javne vlasti ? Hoće li biti kakvo glasanje o postupanju u tom slučaju unutar javne vlasti jer odluka za ulazak u okršaj protiv istih nije lagana za jednog čovjeka....

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vratimo se u HIstoriju ?

Kako je sistem promjenjen u trenutcimaživota Muhameda A.S. ?

Zar nije sami nastanak Islama i širenje istog za života Muhameda A.S. predstavljalo revolucionarni događaj za arape ?

Zar prije objave islama nije važilo pravilo zakopavanje žive ženske djece pa se to revolucionarno promjenilo ?

Zar prije objave islama niste uživali u kocki, alkoholu, bludu, idolpoklonstvu i gatanju strelicama - zar to dolazak Islama nije revolucionarno promjenio ? Zar sama objava Islama nije predstavljala revoluciju u arapskom svijetu ?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://en.wikipedia.org/wiki/Revolution

Revolution
From Wikipedia, the free encyclopedia
"Revolt" redirects here. For other uses, see Revolt (disambiguation).
For other uses, see Revolution (disambiguation) and Revolutions (disambiguation).

A revolution (from the Latin revolutio, "a turn around") is a fundamental change in power or organizational structures that takes place in a relatively short period of time. Aristotle described two types of political revolution:

Complete change from one constitution to another
Modification of an existing constitution.[1]
Revolutions have occurred through human history and vary widely in terms of methods, duration, and motivating ideology. Their results include major changes in culture, economy, and socio-political institutions.

Scholarly debates about what does and does not constitute a revolution center around several issues. Early studies of revolutions primarily analyzed events in European history from a psychological perspective, but more modern examinations include global events and incorporate perspectives from several social sciences, including sociology and political science. Several generations of scholarly thought on revolutions have generated many competing theories and contributed much to the current understanding of this complex phenomenon.

---------------------------------------------------------------------------------------

Prema mom shvatanju Islam nije čist od toga - Islam je, za nekoga ko ga prvi put spoznaje - revolucija............

--------------------------------------------------------------------------------------

Rabî’ el-Medhalî ima ispravno vjerovanje i u njemu ima mnogo dobra
Govornik: ‘Alim Sâlih bin Muhammed el-Luhejdân
Izvor: www.ibnbaz.se/Artiklarna/701-800/030.html
Pitanje:
Željeli bismo da posavjetujete one koji ogovaraju učenjake Ehl-us-Sunnah kao Šejh Rabî’ bin Hâdî el-Medhalî i Šejh ‘Ubejd al-Džâbirî.
el-Luhejdân:
Ko ih ogovara?
Pitalac:
Neka prevarena omladina. Oni ogovaraju ove učenjake i kažu da oni pozivaju u sektaštvo i podjelu među muslimanima.
el-Luhejdân:
Što se tiče Šejha Rabî’, njega poznajem bolje. O drugome imam ograničeno znanje. Međutim, znam da Šejh Rabî’ spada u učenjake koji imaju zdravo vjerovanje. Diplomirao je na islamskome univerzitetu kada je naš Šejh Ibn Bâz رحمه الله bio rektor u školi. On je povjerljiv i u njemu ima mnogo dobra. Čak i ako bi u osobi postojala neka manjkavost, bezgriješan je samo Muhammed صلى الله عليه وسلم. Govorilo se:
”Dovoljno je kao vrlina da se navedu manjkavosti osobe.”
Što se tiče Šejha Rabî’, ja ne znam da on ima manjkavosti – والحمد لله

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Kako to da sam se ja odmah - istog trena zakačio sa istim - nekako mi fulio sa ovim odgovorom sve - i odveo priču u potpuno drugom smijeru.....

Čuj Islam i Revolucija nemaju veze jedno sa drugim........
Last edited by HM 2011 on 18/08/2013 21:50, edited 1 time in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1985 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by japin_mutapi »

madner

#1986 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by madner »

Rejting policije dramaticno skocio nakon obracuna sa MB.
Co0l

#1987 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Co0l »

japin_mutapi wrote:
Nakon ovakvih snimaka samo naivni i zlonamjerni mogu da imaju dileme ko izaziva gradjanski rat u Egiptu.
Nadzornik

#1988 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Nadzornik »

Zalosno je gledati sve ovo. :sad:

Za mene su podjednako krive obe strane u sukobu,nesto slicno kao i u Siriji.
Ne mogu i nikada necu moci da razumijem ljude koji unistavaju sopstvenu zemlju.
Kako li samo razmislja jedan covjek pripadnik Egipatske vojske koji kroz nisan gleda svog rodjenog brata pripadnika
muslimanskog bratstva i obrnuto.
omega369

#1989 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by omega369 »

Co0l wrote:
japin_mutapi wrote:
Nakon ovakvih snimaka samo naivni i zlonamjerni mogu da imaju dileme ko izaziva gradjanski rat u Egiptu.

Kao sto taip nedavno spomenu, isti scenarij kao i u alziru prije 20-ak godina.

i onda su demonstranti teroristi :lol: sablon :!:
Challenger__

#1990 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:Nakon ovakvih snimaka samo naivni i zlonamjerni mogu da imaju dileme ko izaziva gradjanski rat u Egiptu.
Osuđujem nasilnike.

Napomena.

Stvarni izazivači građanskih ratova ni pod razno ne staju u kadrove Al-Jazeere, niti drugih medija. Oni nisu u fokusu javnosti. A nisam "ni naivan ni zlonamjeran".
Krushna mrva

#1991 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Krushna mrva »

Nema ovdje zelje za mirom, im azelje za ratom. Kod svih
asurbanipal

#1992 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by asurbanipal »

Krushna mrva wrote:Nema ovdje zelje za mirom, im azelje za ratom. Kod svih
To je sve što imaju ponuditi !
citadela

#1993 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by citadela »

Kikibombona wrote:Cool

Ok, sa tobom se moze komunicirati. Vrijedi nastaviti :).

Priznajes da je Bratstvo pogrijesilo.

Njihova prva greska je nametanje islamizma i uvodjenje serijata na mala vrata. Erdogan je Mursiju porucio, 'Ja sam predstavnik sekularne drzave, nadam se da ce i Egipat biti sekularan'. Erdogan je islamista, al to nije problem dok islam i islamske zakone/moralne norme primjenjuje na sebi. Turska je slicna Egiptu. Nametanje bilo cega u takvim zemljama vodi ka nasilju. To zna Erdogan, Mursi ne.

Dakle, prva greska je bila ucinjena. Opomena je stigla u vidu visemilionski protesta. Ni to Mursiju nije bilo dovoljno, ignorisao je. Stigao je ultimatum vojske. I to je ignorisao. Sada rade sve da drzavu odvedu u opste krvoprolice.

Imali su vise prilika da poprave prvobitnu gresku. Nijednu nisu iskoristili. To je odlika svakog radikalizma, nepopustljivost bez obzira na cijenu.

Mursi je imao nekoliko prilika preduhitriti reakciju vojske. Znao je kako je prosao Mubarak. I nista.

Vojska je isla linijom manjeg otpora. Lakse je smijeniti Mursija nego se suprostaviti milionima odlucnim da skinu Bratstvo sa vlasti. Interes vojske i Egipta se podudara - njihov interes je mir. Vojska je najjaca snaga u Egiptu, gradjanski rat im nikako ne treba. Ne treba ni Egiptu. Ne treba cak ni 'glupim glavama'.

Vojska jeste upotrijebila prekomjernu silu. Stradalo je dosta ljudi koji vjerovatno nisu imali namjeru nikog povrijediti. Nisam simpatizer egipatske vojske, samo konstatujem cinjenice.

Ne radi se o logici SBBKBB. Nedavno je pao Mubarak. Na ulicama je bilo na stotine hiljada protivnika i pristalica rezima. Da vojska nije skinula Mubaraka, te dvi skupine bi ratovale do istrebljena. To je bilo vise nego ocigledno. Isto se ponovilo sa Mursijem. Na ulice su izasli milioni. Oni ne bi odustali, sigurno bi krenuli loviti celnike Bratstva. Na ulice bi izasle i pristalice Bratstva i eto belaja. Pristalice jednih i drugih su dvi strane u sukobu, vojska je sudija. Razlika izmedju pristalica Mubaraka i Mursija je sto su ovi prvi prihvatili realnost, dok ovi drugi srljaju i pokusavaju nemoguce, dobiti sukob sa vojskom.

Naravno da ne zelis odgovoriti na pitanja ciji ti odgovori ne idu u prilog argumentaciji :). Niko od tvojih istomisljenika na ovu temu nije odgovorio na postavljena pitanja. Razumijem i zasto.

Razlog mimoilazenja u Egiptu nije ekonomska politika, hoce li se ili ne na prostoru parka graditi stambeni objekti, hoce li porez na luksuz biti manji ili veci, hoce li ulagati manje ili vise u ovaj ili onaj sektor... Ne volim ni ja SDA i SDP, ali ih ne mislim ici nasilno svrgavati. Moje osnovne slobode pod njihovom vlascu nisu ugrozene. Da sutra krenu odredjivati kakvu muziku smijem slusati, koja pica smijem piti, kako se trebam oblaciti, kakve moralne vrijednosti trebam uproznjavati itd.. Isao bih ih rusiti iz istih stopa. U takvim prilikama, sto vise cekas vise si najebao.

Poredjenje sa zapadnim demokratijama je suludo. Porediti bi mogao ako bi Angela Merkel nametala kao obavezne morlane norme iz Biblije.

Pametan si ti momak, sve je tebi ovo jasno :).

Pitanja za Siriju si izbjegao iz gore navedenog razloga.

Znaj i ovo. Prije nego donese bilo koju odluku, Sisi se sjeti Sirije. Radi se o istom narodu i slicnim problemima.

Ako Sirija izbjegne gradjanski rat, vojska je odradila 'dobar' posao. Dobar pod navodnike radi nevino stradalih. Al svako objektivan zna da imaju ispunjene sve preduslove za krvavi gradjanski rat, u kojem bi se zrtve brojale desetinama i stotinama hiljada.
Kontao vise ne ostavljati nikakve komentare ovdje, posebno ne na tvoje genijalne analize, ali eto... :D

Razumijem da ti blago receno nemas pojma o temi na kojoj toliko komentarises, da ti je mozda najveci domet sto se tice teme naci Egipat na karti svijeta, ali zanima me ovo:

- "Bratstvo namece islamizam(? mislis islam) i uvodi Serijat" --- Kako? Na koji nacin je Bratstvo pocelo nametati Serijat? Za svaku tvrdnju molit cu relevantan izvor.
- "Pristalice i protivnici (Mursija) su "dvi" (vjerovatno mislis na dvije?) strane, vojska je sudija." --- Vojska sudija? Kad je egipatska vojska postala taj sudija? U februaru 2011. ili nekad ranije? Da li je uloga vojske kao drzavne formacije unutar demokratskog sistema da bude "sudija" ili imaju neke druge drzavne strukture koje imaju tu funkciju?
- Opravdavas upotrebu sile od strane vojske zbog navodno nasilnih demonstranata? --- Kada su pocele masovne demonstracije kontra Mursija 30. jula doslo je do organizovanih napada na sjedista Bratstva, paljenja i pljackanja; bio je slucaj napada vatrenim oruzjem na istovremeno okupljene Mursijeve pristalice. Zasto vojska i snage sigurnosti kao "sudija" nisu postavile snajperiste pa pucali u glave okupljenih na Tahriru i krenule u agresivno razbijanje okupljenih u cilju ocuvanja mira i sigurnosti? Ako su oni na Tahriru od 30. jula mogli legalno i legitimno da se okupe i demonstriraju kontra predsjednika, zasto sada okupljeni demonstranti nemaju taj legitimitet, pa je vojska krenula u nasilno razbijanje njihovih kampova? Reci ces jer su pucali, pa je vojska bila primorana reagovati? Vojska je prijetila danima da ce razbiti kampove i okupljene demonstrante i nije bilo zrtava eventualnih napada od strane demonstranata.
- Bratstvo se oglusilo na visemilionske proteste. --- Vojsci je trebalo jedan dan masovnih protesta, pa da izda famozni ultimatum. Sta su bili zvanicno navedeni razlozi demonstracija kontra Mursija?
- Kao i kolega @madner i ti govoris o vojnom zbacivanju Mubaraka?

Da li vojska trenutno cuva mir u Egiptu? Da li je ovih dana ocuvan mir u Egiptu? Ko vodi Egipat u krvave sukobe? Jedni sto demonstriraju ili drugi sto pucaju po njima?

O tvom poznavanju ovoga dovoljno govori konstantno povlacenje paralela sa Sirijom, pa sto se tice toga ne znam ni sto bih pitao.
Co0l

#1994 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Co0l »

:run:
Challenger__ wrote:
Co0l wrote:Nakon ovakvih snimaka samo naivni i zlonamjerni mogu da imaju dileme ko izaziva gradjanski rat u Egiptu.
Osuđujem nasilnike.

Napomena.

Stvarni izazivači građanskih ratova ni pod razno ne staju u kadrove Al-Jazeere, niti drugih medija. Oni nisu u fokusu javnosti. A nisam "ni naivan ni zlonamjeran".
Nisi,ti si samo zavedeni romanticar :-D al istina je da nisi zlonamjeran pa te se moze i procitat mada se u vecini stvari ne slazem sa tobom:)
Kikibombona

#1995 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

Citadela

Ne ocekujes valjda odgovore na postavljena pitanja nakon sto si ignorisao svako moje pitanje koje bi rezultiralo propascu tvoje argumentacije. Necemo se tako igrati.

Jos cu ovo ponoviti...

Sirijska vojska nije polozila ispit, drzava je devastirana u svakom pogledu. Vidjet cemo da li je egiptaska vojska postupila ispravno. Ako na nesrecu vecine (ima ih ovdje koji prizeljkuju gradjanski rat, posebno medju pristalicama MB) izbije gradjanski rat sirijskih razmjera, priznat cu da je vojska napravila pogresne poteze. Sada sam uvjeren da rade pravu stvar gurajuci vjersko - fanaticnu skupinu u ilegalu.

Jedino izrazavam zaljenje zbog upotrebe prekomjerne sile. Naoruzane 'demonstrante' treba rjesavati uz sto manje civilnih zrtava.

Toliko od mene za sada.
HM 2011

#1996 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by HM 2011 »

Co0l wrote::run:
Challenger__ wrote:
Osuđujem nasilnike.

Napomena.

Nisi,ti si samo zavedeni romanticar :-D al istina je da nisi zlonamjeran pa te se moze i procitat mada se u vecini stvari ne slazem sa tobom:)
Domicilno stanovništvo.... Sve nas prati i posmatra....

Meni u svemu ovome nije jasna tišina ove nazovimo je "urbane" raje..... Nigdje nikog.....
MuaDib

#1997 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by MuaDib »

U Egiptu nema nevinih, zaguljenost, urođeni poriv za nasilnim rješavanjem problema, međusobni inat i spoljni poticaji, i eto belaja.
semirizsvemira

#1998 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by semirizsvemira »

http://vijestiummeta.com/iz-crkvi-i-krs ... pta-video/ Evo ko puca iz snajpera , bas kao sto sam i rekao ranije
MuaDib

#1999 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by MuaDib »

semirizsvemira wrote:http://vijestiummeta.com/iz-crkvi-i-krs ... pta-video/ Evo ko puca iz snajpera , bas kao sto sam i rekao ranije
Ja izvora i gofana... :lol: :lol: :lol: :lol:
semirizsvemira

#2000 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by semirizsvemira »

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

prevod;
Je li neko vidio ovu sliku ? Ko je onda primjetio neke stvari na slici ? Prvo : Kamera koja je uslikala ovu sliku je vlasnistvo novina Almasry Alyoum, znaci njihova (Vlasnik je Sawiras) Drugo : Ko vidi ovog policajca koji drzi kutiju sa staklenim bocama ? Ko vidi da je kutija puna staklenih boca ? Je li iko isto razumio ? Ovo znaci : Ovo znaci samo da policija nosi kutije molotovljenih koktela placenicima da bi bacali na demonstrante.. A ne bi bilo cudno I da te boce sama policija sprema !!

Je li sada znate ko je TERORISTA ?

A vidi civila sa njima . E to su ti naoruzani civili
Post Reply