Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- oldtajmer
#1976 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
sta je sa radovima izmedju dobrinje 5 i mojmila,prolazim u nedelju nigdje nikoga a sve uzrovano,isto tako i maloprije
jel sta obustavljeno ili se ide laganim tempom do izbora
- trambusek88
#1977 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Radi se, danas sam vidio radnike.
- problemnatravunu
#1978 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Štima se tajming za pred izbore, eto šta je, ovce i konji to tako vole, navikli.....

- Thorgerson
#1979 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ja koliko sam vidio radi se punom parom. Pa nedjelja jbg, valjda i ti ljudi moraju odmoriti, sta ja znam.oldtajmer wrote:sta je sa radovima izmedju dobrinje 5 i mojmila,prolazim u nedelju nigdje nikoga a sve uzrovano,isto tako i maloprije
Najavili su zavrsetak kompletne dionice u augustu. Pa cemo vidjeti.
- studiorum_tuzlaensis
#1980 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Prije će biti da je osposobljavanje pruge za Velepekaru. Klas inače ima one velike silose i glavni je distributer brašna i pšenice u BiH, to je jedan od razloga kako sam ja skontao.calculator wrote:Da li se radi na osposobljavanju industrijskog kolosijeka ili na pripremama za njegovo skidanje, na Čengić Vili, iza Kvadranta, pruga za Klas?
-
adv.K
#1981 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Na ovom mjestu su "strucnjaci" iscrtali parking mjesta na autobuskom stajalistu.calculator wrote:Nije nova saobraćajnica, već novi parking prostor na staroj saobraćajnici. Ulica Grbavička, danas...
- johntra
#1982 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Sjeća li se iko Južne transferzale?
Evo, kažu samo što nije počelo...valjda im odobrili nekakav zajam...
- mayab
#1983 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Mislis longitudinale??johntra wrote:Sjeća li se iko Južne transferzale?![]()
Eno Plavi zamak opet napravio terasu
- bach
#1984 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Pothodnik na Stupu u koji si uloženi milioni postaje nečija pijačna tezga...

- Logovan
#1985 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Jebo majku kod nas na svakom dijelu grada možeš porediti kutije i prodavati voće i ostalo. 
- man_464
#1986 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
A tek ciganija kad izadjes na terminal Stup.
Pijaca.
Užas. Kratko i jasno.
Ljudi napravili da valja oni odmah tezge i kartone i udri prodavat krompir i banane.
Da nije
bilo bi 
Pijaca.
Užas. Kratko i jasno.
Ljudi napravili da valja oni odmah tezge i kartone i udri prodavat krompir i banane.
Da nije
- karanana
#1987 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Radiceva jednosmjerna. Haj nek i oni nekad pogode sa pokojom odlukom. U mojoj karijeri vozaca, a mislim da nisam nikad radicevom izasao na obalu.
-
kakaljin
#1988 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ali zato iscrtati da lijeva traka može samo lijevo umjesto i pravo i lijevo jer gore imaju dvije plus izlazna iz bbi tako da bi trebalo to prepraviti.karanana wrote:Radiceva jednosmjerna. Haj nek i oni nekad pogode sa pokojom odlukom. U mojoj karijeri vozaca, a mislim da nisam nikad radicevom izasao na obalu.
Oni umjesto da smanjuju gužvu oni je povećavaju. Isto to sa trakom koja od suda prema bbi je lijeva samo pravo umjesto i pravo i desno jer desna samo desno. Jer takodjer se ulijeva u dvije plus izlazna iz BBI.
-
Innovation
#1989 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Testna izmjena režima saobraćaja s ciljem sprečavanja gužvi na saobraćajnici Obala Kulina bana: Jednosmjerno odvijanje saobraćaja u ulici Radićeva do 24. jula
http://vlada.ks.gov.ba/aktuelnosti/novo ... a-s-ciljem
- shalla
#1990 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Dakle ko hoće u bbi vozi lijevom trakom i pritom moli Boga da se neće naći neko odozgo ko nije vidio znak zabraneInnovation wrote:Testna izmjena režima saobraćaja s ciljem sprečavanja gužvi na saobraćajnici Obala Kulina bana: Jednosmjerno odvijanje saobraćaja u ulici Radićeva do 24. jula
- karanana
#1991 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
ako sam dobro vidio na tvsa, odozgo su stavili neke fizicke prepreke da niko ne moze kad ide iz pravca suda skrenuti lijevo u radicevu. e jedino sto neko moze izletiti ono iz sredine radiceve gdje je parking stanara i privredna komora kantona. ali oni bi trebali znati za izmjenu.shalla wrote:Dakle ko hoće u bbi vozi lijevom trakom i pritom moli Boga da se neće naći neko odozgo ko nije vidio znak zabraneInnovation wrote:Testna izmjena režima saobraćaja s ciljem sprečavanja gužvi na saobraćajnici Obala Kulina bana: Jednosmjerno odvijanje saobraćaja u ulici Radićeva do 24. jula
- zli_hordas
#1992 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Dabogda da kružni tok riješi gužvu u Barama vjerovatno hoće smanjiti ali će biti kritično uključiti se iz Bara u vrijeme špice po meni onde bi bilo najbolje riješenje ko na mostarskom raskrscu.
- Raigor Stonehoof
#1993 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ovo za Radicevu je super. Sad umjesto 4 intervala koliko prosjecno cekam, prodjem odmah.
- karanana
#1994 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ali je zato ono kopanje i kobajagi sanacija vodovoda napravila guzvu na obali od skenderije do drvenije.
- Thorgerson
#1995 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Nasi genijalci kontaju da ce preusmjerenjima saobracaja na pojedinim dionicama nesto kobajagi rijesiti. Tipa ovo za teretna vozila, ajd za Radicevu i ima smisla, glupo je i bilo da ona ulica bude dvosmjerna.
Ovom gradu su potrebne nove saobracajnice, bez juzne i sjeverne longitudinale i gradskog autoputa guzve su neminovne.
Ovom gradu su potrebne nove saobracajnice, bez juzne i sjeverne longitudinale i gradskog autoputa guzve su neminovne.
- holowey
#1996 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
da, potrebne su nove saobracajnice, ali paralelno ce rasti i broj auta i opet nista nece biti postignuto samim tim... funkcionalan gradski saobracaj uz restrikcije (ili zestoko oporezovanje) auto saobracaja u centralnim i starogradskim ulicama, a adekvatan saobracaj u mirovanju u ostalim ulicama... tek bi se onda nesto postiglo...Thorgerson wrote: Ovom gradu su potrebne nove saobracajnice, bez juzne i sjeverne longitudinale i gradskog autoputa guzve su neminovne.
- man_464
#1997 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
holowey wrote:da, potrebne su nove saobracajnice, ali paralelno ce rasti i broj auta i opet nista nece biti postignuto samim tim... funkcionalan gradski saobracaj uz restrikcije (ili zestoko oporezovanje) auto saobracaja u centralnim i starogradskim ulicama, a adekvatan saobracaj u mirovanju u ostalim ulicama... tek bi se onda nesto postiglo...Thorgerson wrote: Ovom gradu su potrebne nove saobracajnice, bez juzne i sjeverne longitudinale i gradskog autoputa guzve su neminovne.
- Thorgerson
#1998 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Drug, pogledaj naslov teme.holowey wrote:da, potrebne su nove saobracajnice, ali paralelno ce rasti i broj auta i opet nista nece biti postignuto samim tim... funkcionalan gradski saobracaj uz restrikcije (ili zestoko oporezovanje) auto saobracaja u centralnim i starogradskim ulicama, a adekvatan saobracaj u mirovanju u ostalim ulicama... tek bi se onda nesto postiglo...Thorgerson wrote: Ovom gradu su potrebne nove saobracajnice, bez juzne i sjeverne longitudinale i gradskog autoputa guzve su neminovne.
Naravno da bez javnog gradskog saobracaja ne postizemo nista, ali to nije tema ove emisije.
Takodjer, mi nemamo minimum saobracajnica. Pa bolan ove transverzale i longitudinale i GA su ucrtane prije haman 40 godina! Koliko je tada bilo automobila uopste? I kakve su procjene bile da ce biti automobila? Siguran sam da nisu ni sanjali da ce biti ovoliki broj.
Nebitno i da imas i javni prijevoz, ako nemas infrastrukturu. Mora se izgraditi osnovna mreza saobracajnica, pa onda se moze ocekivati da se guzve smanje. Jer i autobus mora ici putem, i trola mora ici putem itd. Jednostavno infrastrutkura je zastarjela i ne moze da izdrzi ovoliki kapacitet automobila.
- holowey
#1999 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
ti izgleda ne shvatas ili ne zelis da prihvatis da vecina guzve na cesti je zbog toga sto se ljudi ne mogu osloniti na gradski saobracaj pa moraju na posao autom? (sto to nema guzve za bajram kad vecina raje ne radi?) da je od marindvora do bembase ulaz 2000 mjesecno (ulaz bez dozvole 3000), a parkiranje zabranjeno, mislis da bi bilo guzve? da u skladu sa tim, od malte do nedzarica postoje nadzemne i podzemne garaze za 20k auta, a od nedzarica prema mostarskom dzabni parkinzi, mislis da bi se prije ljudi odlucivali autom u centar umjesto tramvajem?Thorgerson wrote:Drug, pogledaj naslov teme.holowey wrote:da, potrebne su nove saobracajnice, ali paralelno ce rasti i broj auta i opet nista nece biti postignuto samim tim... funkcionalan gradski saobracaj uz restrikcije (ili zestoko oporezovanje) auto saobracaja u centralnim i starogradskim ulicama, a adekvatan saobracaj u mirovanju u ostalim ulicama... tek bi se onda nesto postiglo...Thorgerson wrote: Ovom gradu su potrebne nove saobracajnice, bez juzne i sjeverne longitudinale i gradskog autoputa guzve su neminovne.
Naravno da bez javnog gradskog saobracaja ne postizemo nista, ali to nije tema ove emisije.
Takodjer, mi nemamo minimum saobracajnica. Pa bolan ove transverzale i longitudinale i GA su ucrtane prije haman 40 godina! Koliko je tada bilo automobila uopste? I kakve su procjene bile da ce biti automobila? Siguran sam da nisu ni sanjali da ce biti ovoliki broj.
Nebitno i da imas i javni prijevoz, ako nemas infrastrukturu. Mora se izgraditi osnovna mreza saobracajnica, pa onda se moze ocekivati da se guzve smanje. Jer i autobus mora ici putem, i trola mora ici putem itd. Jednostavno infrastrutkura je zastarjela i ne moze da izdrzi ovoliki kapacitet automobila.
- Thorgerson
#2000 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Nisi ti mene shvatio.holowey wrote: ti izgleda ne shvatas ili ne zelis da prihvatis da vecina guzve na cesti je zbog toga sto se ljudi ne mogu osloniti na gradski saobracaj pa moraju na posao autom? (sto to nema guzve za bajram kad vecina raje ne radi?) da je od marindvora do bembase ulaz 2000 mjesecno (ulaz bez dozvole 3000), a parkiranje zabranjeno, mislis da bi bilo guzve? da u skladu sa tim, od malte do nedzarica postoje nadzemne i podzemne garaze za 20k auta, a od nedzarica prema mostarskom dzabni parkinzi, mislis da bi se prije ljudi odlucivali autom u centar umjesto tramvajem?
Javni prijevoz prije rata je bio ok i ok je funkcionisao. Nije bilo guzvi. Niti je bilo priblizno ovoliko automobila.
Pa opet tim budalama palo na pamet da crtaju nekakve trasnverzale, longitudinale i cudesa. Sto li? Sta mislis?