Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
palermo

#1976 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

MMM1977 wrote:Nisam uz Sarajeva pa ne znam sve detalje ali vec jesam razgovarao sa nekim ljudima iz vrha na temu HV i rekao u principu ono sto i ti govoris. Sve i da je 100% ispravna, ovakva negativna atmosfera oko nje DFu ne treba.

Sustina je da je ona u inicijativnom odboru stranke tako da je tesko bilo za ocekivati da ne zauzme neku busiju u stranci. Problem je i kompletna frka oko OS pa se nije moglo ulaziti u bas svaki detalj.

Nemam dileme da ce kukolja biti samo se nadam da ce clanstvo biti takvo da taj kukolj prepozna i izbaci. Stoga i moj poziv za uclanjenje u stranku gdje ce se nas glas cuti.

Sent using Tapatalk2
E, drug, kad si već blizu vrha, onda im reci i ovo, ako će zbog svake prozivke odmah se odricati ljudi, onda neće na dobro izaći.

I još i ovo, bilo bi dobro da što prije izađu iz Sarajeva, bojim se kako je krenulo da se ne pretvore u još jednu stranku tramvaja trojke
mikasa

#1977 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mikasa »

Evo da pokusam biti malo vise realan prema HV ...
Bila u SDP-u, vidjela mnoge stvari, dosadilo joj da gleda kako drugi "stimaju" sebi poslove a djeci radna mjesta. Napustila tu stranku i dobro naplatila svoju lijevu ruku i desni prst.
- Ucestvovala u smjenjivanju Kantonalne Vlade - postavila DM za Ministra obrazovanja, predlozila sina u UO TVSA i posao na faxu ... Shvatam
- Podigla ruku u Domu naroda za povredu vitalnog nacionalnog interesa prilikom smjenjivanja FBiH - kcerka postala Viceguverner CB... Shvatam
- Podigla neki dan ruku za povacanje plata kantonalnim poslanicima, nije znala .... Shvatam
- Podigla ruku u Domu naroda za vitalni nacionalni interes prilikom izbora sudija u Ustavni sud FBiH cime je direktno blokirala rad Ustavnog suda koji je trebao da utvrdi povredu vitalnog nacionalnog interesa - Ovo ti NECU i NE MOGU oprostiti. Svojim direktnim glasom blokirati citav proces imenovanja Ustavnog suda ( bogami k'o da je Vijece roditelja neke Osnovne skole) i tim cinom izazivati pravni vakum i haos u ovaj jadnoj drzavi, je postupak koji mogu nazvati samo kao licemjeran, izdajnicki, kukavicki, ... :evil:
Zato Zeljko, ratni druze, ako mislis da se nastavimo zajedno boriti za ovu zemlju, donesi odluku...
MMM1977

#1978 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MMM1977 »

Slabo pratite. Upravo to i jeste razlika izmedju DF i drugih stranaka. Nece se niko odricati bilo koga, ova postava ostaje do kongresa a tada predlazu i biraju delegati. Do tada ce i svi ostali clanovi znati vise o potencijalnum kandidatiima.

Ovo za fokus na Sarajevo su iznesene primjedbe ali uzmite u obzir da se stranka tek pravi. Ostavljeno je jos 2 podpredsjednicka i 10 mjesta u predsjednistvu za kasnije popunjavanje.

Sent using Tapatalk2
rajvosa1

#1979 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

MMM1977 wrote:Nisam uz Sarajeva pa ne znam sve detalje ali vec jesam razgovarao sa nekim ljudima iz vrha na temu HV i rekao u principu ono sto i ti govoris. Sve i da je 100% ispravna, ovakva negativna atmosfera oko nje DFu ne treba.

Sustina je da je ona u inicijativnom odboru stranke tako da je tesko bilo za ocekivati da ne zauzme neku busiju u stranci. Problem je i kompletna frka oko OS pa se nije moglo ulaziti u bas svaki detalj.

Nemam dileme da ce kukolja biti samo se nadam da ce clanstvo biti takvo da taj kukolj prepozna i izbaci. Stoga i moj poziv za uclanjenje u stranku gdje ce se nas glas cuti.

Sent using Tapatalk2
Kazes ona bila u inicijativnom odboru. Ja sam kao obican gradjanin htio da dodjem u UNITIC i vidim sta se desava, ali se nije moglo ni uci. Pokusavao sam stupiti prije toga u kontakt sa bilo kim ko bi mogao znati nesto kako prici novoj stranci i bar steci osnovne informacije... Nista, sve je bilo nesto paranoicno. I onda vidim na TV-u onaj uzas od osnivacke skupstine. Vidi, drug, potencijal ove stranke su razocarani glasaci SDP-a i drugih, malih gradjanskih stranaka. Zato je ovo sto radi Hanka, a izgleda da joj Zeljko to odobrio, ODBIJA veeeliki broj potencijalnih biraca. Mislim koliko god sam razocaran u SDP, nikad ne mogu halaliti koaliciju sa Radeljasem. Ako je borba protiv korupcije ono sto Zeljko hoce da postigne, fakat neka ne misli da smo mi idioti i ne znamo sta se desavalo sa Hankom. I ako uopce postoje neki pouzdani kontakti za uclanjenje na podrucju Sarajeva, posalji na pp, da bar vidim izbliza o cemu se radi.
O'zone
Globalni moderator

#1980 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

MMM1977 wrote:Svaka cast. Pisati ovako o nekome o kome nista ne znas je pravi odraz kulture i odgoja. Srecom, firma je takva da sa tenderima i slicnim mutnim radnjama nemam i ne mogu imati nista.

Sent using Tapatalk2
Čemu gard?

To ja pišem o nečemu što nepostoji? Ili još bolje tebi nebi bilo drago da se moja prva rečenica obistini?

Treba imati na umu da od one pune sale sigurno 60 % je mislilo kako se uvaliti preko nove stranke u udobne fotelje jer znaju da će raja da glasa za ZK.

Pričekaj dok se počnu popunjavti pristupnice auuuuuu šta će tek onda kukolja da se pojavi bit će gore nego SBB što je bio.

Ja sam svjestan u kakvom društvu živim i ko me okružuje nadu nisam izgubio ali sam na oprezu 24/7 i nikome ne vjerujem pa da mi je rod rođeni.
Pisistratus

#1981 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pisistratus »

MMM1977 wrote:Slabo pratite. Upravo to i jeste razlika izmedju DF i drugih stranaka. Nece se niko odricati bilo koga, ova postava ostaje do kongresa a tada predlazu i biraju delegati. Do tada ce i svi ostali clanovi znati vise o potencijalnum kandidatiima.

Ovo za fokus na Sarajevo su iznesene primjedbe ali uzmite u obzir da se stranka tek pravi. Ostavljeno je jos 2 podpredsjednicka i 10 mjesta u predsjednistvu za kasnije popunjavanje.

Sent using Tapatalk2

Hoće li DF uvesti princip direktne demokratije nakon kongresa? Hoće li čitavo članstvo biti aktivno pri biranju rukovodstva stranke?
MMM1977

#1982 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MMM1977 »

Pazi drug, isto mislimo oko pitanja HV i to sam ti vec rekao. Isto sam rekao i ljudima iz stranke a isto cu reci i licno ako treba. Hocu ucestvovati i pomoci ali me karijera u politici ne zanima pa se necu morati laktati i ulizivati ali cu o svakoj negativnosti govoriti. A negativnosti ce biti.

Ja o HV ne znam nista osim sa ove teme ali cu predloziti da se ona izjasni o svim tim pitanjima javno. Hajmo biti maksimalno transparentni i na taj nacin sticati povjerenje javnosti.

Sto se tice uclanjenja, sada prvo ide osnivanje kantonalnih, regionalnih i opstinskih odbora i onda ce se moci uclaniti.

Sent using Tapatalk2
Max Bunker

#1983 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Max Bunker »

MMM1977 wrote:Svaka cast. Pisati ovako o nekome o kome nista ne znas je pravi odraz kulture i odgoja. Srecom, firma je takva da sa tenderima i slicnim mutnim radnjama nemam i ne mogu imati nista.

Sent using Tapatalk2
Nije problem jedna ili dvije osobe. Kukolja imas u svakoj stranci ( i u KPJ je bilo puno kukolja pa je Jugoslavija bila sila i narod je dobro zivio ).
Po meni, Zeljko Komsic prvo mora da nadje dobre savjetnike a onda da iskoristi cinjenicu da ga narod voli i da u stranku primami ljude sa vizijom, koji ce da ucestvuju u politickom zivotu drzave. Znaci, Zeljko da bude glavni u stranci a ovi u politici.

P.S.

Jel' to i Cenicka pristupila stranci ?
MMM1977

#1984 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MMM1977 »

Nece nego clanovi lokalnih, kantonalnih i regionalnih odbora s time da predsjednici tih odbora nece imati pravo glasa kao i ostali nosioci funkcija u stranci.

Sent using Tapatalk2
MMM1977

#1985 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MMM1977 »

OS nije bio odron, grijesis. Jako puno mladih, skolovanih i pismenih ljudi je bilo, jedna nova energija i snaga koja meni daje puno nade u buducnost projekta. Bilo je i onih kojima nije mjesto tu ali ce to doci na svoje.

Sent using Tapatalk2
MMM1977

#1986 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MMM1977 »

O'zone wrote:

Sent using Tapatalk2
Čemu gard?

To ja pišem o nečemu što nepostoji? Ili još bolje tebi nebi bilo drago da se moja prva rečenica obistini?

Treba imati na umu da od one pune sale sigurno 60 % je mislilo kako se uvaliti preko nove stranke u udobne fotelje jer znaju da će raja da glasa za ZK.

Pričekaj dok se počnu popunjavti pristupnice auuuuuu šta će tek onda kukolja da se pojavi bit će gore nego SBB što je bio.

Ja sam svjestan u kakvom društvu živim i ko me okružuje nadu nisam izgubio ali sam na oprezu 24/7 i nikome ne vjerujem pa da mi je rod rođeni.
Gard jer je prozivanje bilo direktno a da to o cemu govoris postoji veoma dobro znam i dok disem cu da se borim protiv toga. Ja sirotinji dajem a svaku malverzaciju da drzavnom lovom dozivljavam kao otimanje komada hljeba od onih kojima je najpotrebnije.

Evo, ova tema je odlican nacin komunikacije da se pise o svim nosiocima nekih funkcija iz stranke pa neka svako pise sta zna a ja cu se pobrinuti da to dodje gdje treba. Cilj nam je zajednicki, cistoca se nikada ne moze dostici u politici ali joj treba teziti.

Sent using Tapatalk2
MMM1977

#1987 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MMM1977 »

Max Bunker wrote:

Sent using Tapatalk2
Nije problem jedna ili dvije osobe. Kukolja imas u svakoj stranci ( i u KPJ je bilo puno kukolja pa je Jugoslavija bila sila i narod je dobro zivio ).
Po meni, Zeljko Komsic prvo mora da nadje dobre savjetnike a onda da iskoristi cinjenicu da ga narod voli i da u stranku primami ljude sa vizijom, koji ce da ucestvuju u politickom zivotu drzave. Znaci, Zeljko da bude glavni u stranci a ovi u politici.

P.S.

Jel' to i Cenicka pristupila stranci ?
Slicno razmisljamo i mislim da ce tako nekako i biti. Cenicka je spomenuta kod uvodnog govora ali nije aktivan clan, barem za sada. Ja se nadam da ce na neki nacin biti povezana i neki vid saradnje je i najavljen od strane ZK.

Sent using Tapatalk2
udrch

#1988 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by udrch »

-LIBERO- wrote:@Palermo, pa glupo je da ti opet na slican nacin odgovaram. Sta sam imao reci, i sta sam znao, to sam i napisao.

Ti ako mislis da se slucajno podudara odredjeno dobijanje unapredjenja sa politickom podrskom i 18. glasom za novu parlamentarnu vecinu..ja taj tvoj stav ne zelim cak ni pokusati promijeniti. Cisto sam napisao onako kako jeste, i kako se desilo par konicidencija, il' protuusluga...kako god ko zelio gledati na to. :lol: :D ;-)
jesi se to već uvjerio da će DF u koaliciju sa SDA :lol: ..

mislim da nemaš potrebe biti baš razočaran, nije da je sve idealno nakon OS, ali kako vrijeme ide čak i ja imam utisak da Komšić nije prevario..jedino što je on realan..
_Reds_

#1989 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _Reds_ »

udrch wrote:
-LIBERO- wrote:@Palermo, pa glupo je da ti opet na slican nacin odgovaram. Sta sam imao reci, i sta sam znao, to sam i napisao.

Ti ako mislis da se slucajno podudara odredjeno dobijanje unapredjenja sa politickom podrskom i 18. glasom za novu parlamentarnu vecinu..ja taj tvoj stav ne zelim cak ni pokusati promijeniti. Cisto sam napisao onako kako jeste, i kako se desilo par konicidencija, il' protuusluga...kako god ko zelio gledati na to. :lol: :D ;-)

mislim da nemaš potrebe biti baš razočaran, nije da je sve idealno nakon OS, ali kako vrijeme ide čak i ja imam utisak da Komšić nije prevario..jedino što je on realan..
Pa DF jeste u koaliciji. Preko DF-a SDA drzi KS, drzi Federalnu vladu, treba dalje ??
osvetnick

#1990 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by osvetnick »

nadam se da će imati samo glas komunjara. Ovaj tako loše izgleda nakon što je otišao iz SDP-a jer je priznao konačno sebi da je nebitan faktor, da je to katastrofa. Pa on sam sebi ne može pomoći. Možda mu je pomogao gazda ROBOT komerca malo s mercedesom S klase. Eto taman za neradničku revoloociju jel. Gloova i slično.
udrch

#1991 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by udrch »

_Reds_ wrote:
udrch wrote:

Pa DF jeste u koaliciji. Preko DF-a SDA drzi KS, drzi Federalnu vladu, treba dalje ??
kako drži federalnu vladu?
_Reds_

#1992 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _Reds_ »

udrch wrote: kako drži federalnu vladu?
To je objasnjeno na ovoj temi, bar 5-6 puta, ne pravi se naivan, preko iste osobe koje drze KS. Jednim udracom dvije muhe.
udrch

#1993 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by udrch »

_Reds_ wrote:
To je objasnjeno na ovoj temi, bar 5-6 puta, ne pravi se naivan, preko iste osobe koje drze KS. Jednim udracom dvije muhe.
ozbiljno pitam, nisam vidio to objašnjenje..
_Reds_

#1994 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _Reds_ »

udrch wrote:
_Reds_ wrote:
ozbiljno pitam, nisam vidio to objašnjenje..
Zasto nije pala FV?? Zasto sto je povucen famozni NI. Ko je glasa za famozni NI ? Clanica danasnjeg DF? KO je glasao ponovo za VNI dok imenovanja sudija koji bi rijesili prethodni problem? Opet ista osoba.

Sulejman je izgleda najmudriji politicar kod nas. I svaku stranku koja im malo zaprijeti ubaci par mina, boom i cao.

Samo sada je sam sebe prekucao, kad je istu minu ubacio u dvije stranke. Jer mina kad jednom pukne je prkaticno neupotrebljiva, a ova sada izgleda neka nova tehnologija, 2 puta se koristi.
Shahab

#1995 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

Željko Komšić je pozitivna ličnost u kontekstu sukoba sa crvenom buržuazijom Zlatka Lagumdžije. Ipak treba biti realan u očekivanjima. Iz prazne ne puca. Kao što je govorila Margaret Thatcher "Nitko se ne bi sjećao Dobrog samaritanca da je imao samo dobre nakane. Imao je i novce."
Naše društvo je u fazi metastaze društvene krize u čijoj osnovi je društveni model konzerviranog komunizma... korupcija, nepotizam,populizam, partitokratija, kolektivizam, neodrživi i nesposobni javni sektor... Demontaža klijentelističkog društva, zahtijeva socijalno teške reforme. Čitao sam manifest nove stranke DF. Katastrofa! Poziranje i manekenstvo. Populizam i šupljiranje koje nije moguće realizirati u realnom životu. Ponovno referiram Margaret Tahatcher i njene velike misli prilikom demontaže klijentelističkog društva u Britaniji (štrajk rudara 1984) "Prebacuju svoje probleme na društvo. A ne postoji nešto poput društva. Postoje samo pojedinci - muškarci i žene i njihove obitelji".
madner

#1996 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

-LIBERO- wrote:@ rajvosa, shvatam tvoju logiku, nisam ni ja daleko od nje..ali hajde da im damo jos malo vremena. Eto izbori su tek slijedece godine, imamo vremena da vidimo kako ce se sve ovo razvijati. Nije posteno da ih prekrizimo, a ljudi zvanicno postoje tek par dana. :D

A ovo sve sto sam napisao, zaista stoji. ZK i DF rade veliku gresku, i daju si autogol u startu..a utakmica tek u 2. minuti :D

Mogu se izvaditi, situaciju preokrenuti...nadam se da hoce. ;-)

Pored Vajzovicke, tu je i ministar u KS Damir Marjanovic. O njemu vecina gradjana KS ima pozitivno misljenje, barem za sada. I preko njega mozemo pratiti politicku logiku po kojoj bi mogli ocijeniti ozbiljnost i kapacitet DF...narocito zbog toga sto covjek ima ministarsko mjesto.
Ja i dalje zelim da vjerujem da je ovo samo pocetna greska, i da ce doci do konsolidacije predsjednistva DF. ;-)

Pa Marjanovic je tu jer ga je HV postavila, to je njen doprinos vladi KS :roll:
dzeno123

#1997 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dzeno123 »

Dajte ljudi jeste li stvarno ozbiljni kada mislite da ce DF i ZK napraviti promjene? Napravit ce promjene uzem krugu svoje porodice i prijatelja tako sto ce na prvim izborima napraviti uspjeh ala SBBB i uhljebit ih u poslanicke klupe, razno razne odbore. Da je on tu radi nas, obicnih ljudi, pristao bih na predizbornu koaliciju sa vecinom manjih stranaka koja mu je nudjena. Prave promjene su moguce samo sa sirom koalicijom kao u hrvatskoj "kukuriku", uzeti oko 40-50 % u federaciji, pomesti sve redom pa onda razmisljati s kim kreirati vladu. Ovako, opet ce se desiti da ce se glasovi rasprsiti na sve strane i da ce Komsic, htjeo ili nehtjeo, ukoliko zeli nesto napraviti konkretno morati koalirati sa fasistama, komunjarama, i razno raznim mediokritetima ali mislim da je on toga svjestan i da ce to koristiti kao opravdanje kada ne bude konkretnih rezultata.
madner

#1998 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Kada mu je nudjena i od koga?
dzeno123

#1999 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dzeno123 »

madner wrote:Kada mu je nudjena i od koga?
SDU, NS, LDS, GDS, Ekolozi, Penzioneri itd. Nudjena mu je prije samog osnivanja stranke, da on bude lider tog cijelog projekta.
madner

#2000 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Podvala, on bi vukao a druge stranke bi profitirale.
Post Reply