Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
L.e.g

#1976 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by L.e.g »

nOrMaLaC wrote:Ehh da se meni javi iko za moje sportsko biciklo što prodajem :( :(
Valja li ista
BadBoy

#1977 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by BadBoy »

Hahah pa to su izgleda standardne floskule bez kojih se ne može postaviti oglas. Čitam neki dan za mobitele i svi idu sa pričom "Telefon je kao nov, bez packe sve mu radi samo mu display pukao" ili "U odličnom stanju, potpuno ispravan samo mu wireless ne radi". Ko je tu lud?
quarterback

#1978 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by quarterback »

i ja se isto pitam za auta, svi su maxxxx, full (ima ih i "fuul"), sjedi i vozi ...
ludilo jedno
TheDocToR

#1979 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by TheDocToR »

Hajde da ne navodim to kad oznacim artikal "bez zamjene" to je standardno da ce se pacijenti javljati sa razno raznim ponudama, ali ne kontam ovaj sistem poruka.

Zainteresovan je, javi mi se za xy artikal, postavi pitanje ja kazem nazovi na taj i taj broj, nigdje poziva, i tako 10 poruka.

Poucen tim, upustim se par puta u razgovor putem poruka, ma samo gubljenje vremena.

Moja poenta, ozbiljna musterija koja je zainteresovana za artikal ce nazvati i doci pogledati-kupiti, a ovi sto se porukaju djeca kojoj je dosadno.

Ne kazem, dobar je ovaj sistem poruka, ali se pogresno koristi...

Kao i dosta raje ovde, i ja obicno stavim cijenu prodajnu i ispod koje nebi isao u 99% slucajeva, ali dolaze poruke tipa:
"3500 i da dodjem sutra", a ja cijenim 5000.
Ma nemam neko pozitivno iskustvo sa pik-om, tu i tamo nesto prodam kad naleti prava musterija, ovo ostalo gubljenje vremena, ali nazalost ne vidim dr nacin da prodam artikle.
BadBoy

#1980 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by BadBoy »

A zašto se svi toliko protivite tom cjenkanju? Meni to uopšte ne smeta, prodajem ili kupujem polovnu stvar u privatnom aranžmanu i apsolutno ne vidim ništa loše u tome da se pokušamo dogovoriti oko cijene.

Pravi problemi su ovako ove izrade oko plaćanja ili nepojavlivanja ako si ti maksuz došao negdje na dogovoreno mjesto i to. Ali to hoće li mi poslati 1 ili 5 poruka dok se ne dogovorimo mi uopšte ne smeta, svakako usput odgovaram i to traje ravno 10 sekundi.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1981 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

meni ljudi daju jeftinije kad vide da održim obećanje ( kupovanje knjiga na rate)
sami snize cijenu

problem je što je većina lijena... neće ni do banke da ode..
hoće da mu na vrata dođeš
respo

#1982 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by respo »

ma ja se licno ne protivim kad mi posalje privatnu poruku i pita recimo je li to zadnja koja je zadnja i slicno
ja onda i spustim mozda cijenu al kad recimo cijenu od 200 kaze ajde 150 pa da pazarimo odmah mi se smuci
i tom bi najradije rekao cijenu 250
BadBoy

#1983 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by BadBoy »

respo wrote:ma ja se licno ne protivim kad mi posalje privatnu poruku i pita recimo je li to zadnja koja je zadnja i slicno
ja onda i spustim mozda cijenu al kad recimo cijenu od 200 kaze ajde 150 pa da pazarimo odmah mi se smuci
Onda ti brate nemoj nikada pogledati one Pawn Stars :D Tamo lik dođe, stručnjak procijeni stvar na recimo 2000 dolara a onaj mu levat ponudi 500. Al opet se nekako nađu, na kraju niko ga ne tjera da proda stvar po takvoj, budi-zašto cijeni.
quarterback

#1984 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by quarterback »

pawn stars i wheeler dealer - mala skola cjenkanja :D
BadBoy

#1985 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by BadBoy »

quarterback wrote:pawn stars i wheeler dealer - mala skola cjenkanja :D
Baš tako :D Nije to ništa lično, a ljudi se uvrijede kad im neko ponudi nižu cijenu k'o da si mu familiju opsovao. Tvoj cilj je da zaradiš što više, moj cilj je da uštedim i obratno kad su uloge obrnute. To je sve samo posao.
Kofer

#1986 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

BadBoy wrote:A zašto se svi toliko protivite tom cjenkanju? Meni to uopšte ne smeta, prodajem ili kupujem polovnu stvar u privatnom aranžmanu i apsolutno ne vidim ništa loše u tome da se pokušamo dogovoriti oko cijene.

Pravi problemi su ovako ove izrade oko plaćanja ili nepojavlivanja ako si ti maksuz došao negdje na dogovoreno mjesto i to. Ali to hoće li mi poslati 1 ili 5 poruka dok se ne dogovorimo mi uopšte ne smeta, svakako usput odgovaram i to traje ravno 10 sekundi.
Zato jer traže 50 % niže od normalne cijene.Da traže za 10-20 % niže nebi bio problem :-)
quarterback

#1987 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by quarterback »

BadBoy wrote:
quarterback wrote:pawn stars i wheeler dealer - mala skola cjenkanja :D
Baš tako :D Nije to ništa lično, a ljudi se uvrijede kad im neko ponudi nižu cijenu k'o da si mu familiju opsovao. Tvoj cilj je da zaradiš što više, moj cilj je da uštedim i obratno kad su uloge obrnute. To je sve samo posao.
ma dobro to ali i ja sam medju onima koji stave stvarno onu cijenu po kojoj misle prodati a ne uvecanu pa da se cjenkamo potom

ako se necega zelim rijesiti onda nije problem, uzeti cu sta god da nudis od novca, medjutim, ako mi nije od glavu da nesto prodajem onda se drzim cijene koja je napisana (svakako pise da je to zadnja samo sto svi sa pika pitaju opet - koja je zadnja)...
goran16v

#1988 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by goran16v »

BadBoy wrote:
Nije to sve posao niti je svako na PIKU preprodavac koji hoce da zaradi pa krene od visoke cijene i cjenkanjem spusti na realnu. Postoje ljudi koji prodaju stvari ne da bi zaradili nego zato im ne trebaju i postave realnu prodajnu cijenu. Svako ko kupuje itekako zna sta je realna cijena onoga sto zeli da kupi i nudjenje nekih nerealno niskih cifara je bezobrazno.
fortaleza

#1989 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by fortaleza »

BadBoy wrote:Onda ti brate nemoj nikada pogledati one Pawn Stars :D Tamo lik dođe, stručnjak procijeni stvar na recimo 2000 dolara a onaj mu levat ponudi 500. Al opet se nekako nađu, na kraju niko ga ne tjera da proda stvar po takvoj, budi-zašto cijeni.
Ono je sve namješteno. :D
BadBoy

#1990 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by BadBoy »

goran16v wrote:
BadBoy wrote:
Nije to sve posao niti je svako na PIKU preprodavac koji hoce da zaradi pa krene od visoke cijene i cjenkanjem spusti na realnu. Postoje ljudi koji prodaju stvari ne da bi zaradili nego zato im ne trebaju i postave realnu prodajnu cijenu. Svako ko kupuje itekako zna sta je realna cijena onoga sto zeli da kupi i nudjenje nekih nerealno niskih cifara je bezobrazno.
Sve ja to razumijem. I pri tome nisam mislio na posao u smislu profesionalne djelatnosti (trgovac) nego preneseno značenje (ona engleska izreka "nothing personal, it's just business"). Nema tu ništa bezobrazno, frajer ponudi prenisku cijenu ti ga odbiješ, kažeš da je cijena fiksna ili kažeš da možeš spustiti 10-20% maksimalno i to je to. On ili prihvati ili odustane, nema potrebe za nerviranjem.

Doduše mogu razumjeti da iznervira kada imaš 10-tak poruka dnevno od ljudi koji ništa ne čitaju i nude ti neke zamjene ili traže sniženje a ti jasno napisao da ne može. Gluposti ima svugdje, ali ne treba dozvoliti da te to izbaci iz takta i da se primiš na to.

I vjerujem da jeste namještan emisija, ali lowballing je legitimna taktika (možda za neke odvratna) u pregovorima i cjenkanju :D
Boateng

#1991 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Boateng »

.
Last edited by Boateng on 14/07/2015 07:21, edited 1 time in total.
respo

#1992 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by respo »

BadBoy wrote:
respo wrote:ma ja se licno ne protivim kad mi posalje privatnu poruku i pita recimo je li to zadnja koja je zadnja i slicno
Onda ti brate nemoj nikada pogledati one Pawn Stars :D Tamo lik dođe, stručnjak procijeni stvar na recimo 2000 dolara a onaj mu levat ponudi 500. Al opet se nekako nađu, na kraju niko ga ne tjera da proda stvar po takvoj, budi-zašto cijeni.
nije u tome stvar sto je ponudio nego kako nudi
covjek na privatnim napisao koliko je najniza ja rekao ne znam mozemo se dogovoriti oko cijene
drugi pitao je li to fiksna rekoh nije pa bi se onda trazili
a ne kao ovaj ispade kao da je on tu iz milosti eto da ti pomogne
e nije niti ce biti
jahh

#1993 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by jahh »

Ovu sam poruku dobio prije par dana :D :

Image
goran16v

#1994 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by goran16v »

jahh wrote:Ovu sam poruku dobio prije par dana :D :

Image

Cudo u ponudi nije sjevnuo negdje stog sijena, kubik daske ili tona cumura! :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1995 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

samo da mi je proniknuti u um ljudi koji nemaju ili neće da daju novce... pa što gledate artikle ako nemate para da kupite
ja kad neću nešto da kupim ne gledam i ne tražim po piku...
Mehemed
Vozim: automobil

#1996 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Black swan wrote:samo da mi je proniknuti u um ljudi koji nemaju ili neće da daju novce... pa što gledate artikle ako nemate para da kupite
ja kad neću nešto da kupim ne gledam i ne tražim po piku...
Ili npr. ako ja nesto hocu da kupim, gledam to, ali ne postavljam glupa pitanja o zamjeni, osim ako ne pise da odgovara zamjena za to i to, a ja to imam na profilu, e onda je posteno da ponudim :D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1997 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Entropio »

quarterback wrote:i ja se isto pitam za auta, svi su maxxxx, full (ima ih i "fuul"), sjedi i vozi ...
ludilo jedno
Meni je najjači "full fullova". :lol:
quarterback

#1998 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by quarterback »

taj sam zaboravio :D
respo

#1999 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by respo »

lik prodaje pezoa i pise full oprema a nema onaj veliki ekran u boji
i napisem mu ja zna li sta je full jer nema ekran u boji
kad odgovara ima u 4 boje i biras
a ima jedna jedina boja narandzasta koja dolazi na monokromatskim ekranima
i onda kad sam mu napisao da ima ili taj ili obicni ekran os 16 miliona boja kaze pa eto samo fali to :-)
quarterback

#2000 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by quarterback »

znaci nije full fullova ili maxxxxxxxx :lol:
a sta kaze, je li "sjedi i vozi" ?
:lol:
Post Reply