Zbog takvih su kasnili i ugovori, a izgleda da će i plate. Mada ima slučajeva gdje i službenici u PK zagube dokumente.perfect_guy wrote:zar to niste još na obuci dostavili?XmaximusX wrote:U Novom Gradu mi HITNO tražili broj računa, ne znaju ništa o tim nalozima za isplatu, kažu sve je do FZS.
POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
-
DON_eARL
#1976 Re: POsao-Popis stanovnistva
-
ima nade
#1977 Re: POsao-Popis stanovnistva
perfect_guy wrote:zar to niste još na obuci dostavili?XmaximusX wrote:U Novom Gradu mi HITNO tražili broj računa, ne znaju ništa o tim nalozima za isplatu, kažu sve je do FZS.
Da dostavili na obuci i jos jednom u toku samog popisa i opet su me zvali u ponedeljak da hitno u utorak donesem. Iako sam rakla da u ugovoru stoji br racuna i da je sve ok ali ne morala sam odnijeti. Ko je izgubio i kako nemaju niko gospodica koja je zvala nije znala objasniti. Tako da ..... cekamo i dalje
-
ogiE
#1978 Re: POsao-Popis stanovnistva
Danas sam potpisao i ono o evidenciji troskova (25KM obuka + 10KM dopuna) Valjda je to, to sto se tice potpisivanja.
-
theprodigy
#1979 Re: POsao-Popis stanovnistva
to je na ilidzi zavrseno ima mozda 20 dana, to bi trebalo biti toogiE wrote:Danas sam potpisao i ono o evidenciji troskova (25KM obuka + 10KM dopuna) Valjda je to, to sto se tice potpisivanja.
-
Potočna pastrmka
#1980 Re: POsao-Popis stanovnistva
perfect_guy wrote:zar to niste još na obuci dostavili?XmaximusX wrote:U Novom Gradu mi HITNO tražili broj računa, ne znaju ništa o tim nalozima za isplatu, kažu sve je do FZS.
Ja i na obuci im dao kopiju računa i u srijedu im odnio. Što im toliko kopija treba ne znam ?
A jel iko iz općine Novi Grad išta potpisivao igdje ?
Ako budu pare do januara ja zadovoljan.
- BadSanta
#1981 Re: POsao-Popis stanovnistva
Koliko znam u Novom Gradu niko nije potpisivao te naloge za isplatu.
-
Potočna pastrmka
#1982 Re: POsao-Popis stanovnistva
Aha, a u drugim općinam jesu, jel tako ?BadSanta wrote:Koliko znam u Novom Gradu niko nije potpisivao te naloge za isplatu.
Malo mi je ovo nejasno što ovako, ali ?
- DJe_Nana
#1983 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ako ste popisivaci, moguce je da je za vas potpisao instruktor,
tako je eto bila praksa kod nas u protekla dva-tri dana da se prije kao to rijesi..
A vrlo vjerovatno da i ovi iz Agencije razvlace slanje tih naloga za potpis
prema pojedinim opcinama pa se tako vrlo vjesto mogu izvlaciti za placanje u nedogled
tako je eto bila praksa kod nas u protekla dva-tri dana da se prije kao to rijesi..
A vrlo vjerovatno da i ovi iz Agencije razvlace slanje tih naloga za potpis
prema pojedinim opcinama pa se tako vrlo vjesto mogu izvlaciti za placanje u nedogled
- BadSanta
#1984 Re: POsao-Popis stanovnistva
Kod mene(Ilidža) je započeto i ja mislim gotovo. U ostalim općinama ili bar većini je ista situacija. Jedino za NG ništa,samo su vam ponovo tražili broj bankovnog računa, jer su valjda pogubili papire.Potočna pastrmka wrote:
Aha, a u drugim općinam jesu, jel tako ?
Malo mi je ovo nejasno što ovako, ali ?
-
XmaximusX
#1985 Re: POsao-Popis stanovnistva
...pa mislim da su svi dostavili broj računa na obuci, niko baš ne radi toliko protiv sebe, čak su dolazili iz PKLSa da napominju. Odnio sam ja opet tu kopiju, razmišljam dešava se možda je negdje ispala, a hajde znaj imaju li one naše ugovore, kad tamo u onoj 'mojoj košuljici' već priložena kopija koju sam predo na obuci. Izgleda da su ti pozivi išli NAKO, za svaki slučaj.../
-
Umalo popisivac
#1986 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ima li kakvih novosti za ovu obradu i unos podataka? 
-
idana_85
#1987 Re: POsao-Popis stanovnistva
Evo vam copy posta sa fb grupe Udruzenje popisivaca i instruktora BiH:
ODGOVOR FEDERALNOG ZAVODA ZA STATISTIKU:
"Poštovani,
Obzirom da se neto naknade učesnika u Popisu isplaćuju iz sredstava Granta EU, obavještavamo vas da sredstva Granta još nisu na računu Federalnog zavoda za statistiku.
Jedan od uslova za prebacivanje sredstava Granta od strane Agencije za statistiku je bila izrada i dostava zbirnih obračuna za sve općine u Federaciji prema broju popunjenih obrazaca po preliminarnim podacima. Ovi obračuni su završeni i stvoreni su uslovi za prebacivanje sredstava Federalnom zavodu.
Nakon što sredstva budu doznačena, u skladu sa Zakonom o izvršenju Budžeta Federacije BiH, Vlada Federacije BiH donosi Odluku o namjenskom korištenju sredstava. Nakon završene zakonske procedure, donirana sredstva se unose u budžet budžetskog korisnika i tek tada se mogu koristiti za plaćanje.
Općine svakodnevno dostavljaju potrebnu dokumentaciju i u svakom slučaju isplate će se prvo vršiti za općine koje su na vrijeme dostavile potrebnu dokumentaciju.
Isplata učesnicima u Popisu će početi u drugoj polovini decembra.
Federalni zavod za statistiku"
ODGOVOR FEDERALNOG ZAVODA ZA STATISTIKU:
"Poštovani,
Obzirom da se neto naknade učesnika u Popisu isplaćuju iz sredstava Granta EU, obavještavamo vas da sredstva Granta još nisu na računu Federalnog zavoda za statistiku.
Jedan od uslova za prebacivanje sredstava Granta od strane Agencije za statistiku je bila izrada i dostava zbirnih obračuna za sve općine u Federaciji prema broju popunjenih obrazaca po preliminarnim podacima. Ovi obračuni su završeni i stvoreni su uslovi za prebacivanje sredstava Federalnom zavodu.
Nakon što sredstva budu doznačena, u skladu sa Zakonom o izvršenju Budžeta Federacije BiH, Vlada Federacije BiH donosi Odluku o namjenskom korištenju sredstava. Nakon završene zakonske procedure, donirana sredstva se unose u budžet budžetskog korisnika i tek tada se mogu koristiti za plaćanje.
Općine svakodnevno dostavljaju potrebnu dokumentaciju i u svakom slučaju isplate će se prvo vršiti za općine koje su na vrijeme dostavile potrebnu dokumentaciju.
Isplata učesnicima u Popisu će početi u drugoj polovini decembra.
Federalni zavod za statistiku"
-
Potočna pastrmka
#1988 Re: POsao-Popis stanovnistva
Evo i iz općine Novi Grad zovu da potpišemo te naloge.
Znači zadnji ćemo novac dobiti.
Biće pare uskoro, ahaaaaaaaa
Znači zadnji ćemo novac dobiti.
Biće pare uskoro, ahaaaaaaaa
-
Potočna pastrmka
#1989 Re: POsao-Popis stanovnistva
Umalo popisivac wrote:Ima li kakvih novosti za ovu obradu i unos podataka?
Nema ništa. Ja nemam nikakvih informacija.
- Mračajski proto
#1990 Re: POsao-Popis stanovnistva
http://www.bhas.ba/?option=com_content& ... cle&id=197O B A V I J E S T
za kandidate koji su konkurisali na Javni poziv za prijem osoblja za unos i obradu podataka
Obavještavaju se kandidati da će se testiranje održati 8.12.2013. godine (nedjelja) u zgradi Ekonomskog fakulteta, Ul. Trg Oslobođenja - Alija Izetbegović br. 1 sa početkom u 10:00 sati.
Svi kandidati koji su konkurisali na Javni poziv za prijem osoblja za unos i obradu podataka potrebno je da putem aplikacije na web stranici Agencije za statistiku BiH ili web stranici Popisa (web adresa za provjeru: http://dissemination.bhas.ba/Konkurs/) provjere svoj lični status na sljedeći način:
U predviđenom polju za unos unesite svoje ime.prezime (npr. Zlata.Zlatić).
Nakon što ste unijeli ime i prezime automatski će vam biti prikazan Vaš status u konkursnoj proceduri, kao i mjesto i vrijeme testiranja.
Napomena:
Za sve tri pozicije raditi će se jedan test s tim da će kandidat na samom testu označiti na koje je pozicije aplicirao.
Za dodatne informacije i nejasnoće kandidati mogu u periodu od 3.12.do 6.12.2013. godine (utorak-petak, 9:00-15:00 sati) kontaktirati broj telefona 033/911-996.
-
Potočna pastrmka
#1991 Re: POsao-Popis stanovnistva
Kakva su pitanja na testu, jesu li teška ?
-
Umalo popisivac
#1992 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pa jos ga niko nije radio.
biti ce valjda vezana za popis pa najpametnije uzeti ovu njihovu knjigu u ruke.
trebalo bi se malo bolje raspitati kod njih sta ce biti, al kao sto rekoh pretpostavljam da ce biti iz ove knjige o popisu.
trebalo bi se malo bolje raspitati kod njih sta ce biti, al kao sto rekoh pretpostavljam da ce biti iz ove knjige o popisu.
- azurna_obala
#1993 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ima li neko onaj prijavni obrazac, sa onim pozicijama na koje smo se mogli prijaviti?
Znači, ono prvo
Znači, ono prvo
- mirela_dz
#1994 Re: POsao-Popis stanovnistva
Šta mislite kakva bi nam pitanja mogla biti?
Ja ne vjerujem da će pitanja biti vezano za popis jer ima raje koja se prijavila za posao a nisu bili popisivači pa nisu imali priliku ni vidjeti onaj priručnik što smo mi dobili na obuci.
Ja ne vjerujem da će pitanja biti vezano za popis jer ima raje koja se prijavila za posao a nisu bili popisivači pa nisu imali priliku ni vidjeti onaj priručnik što smo mi dobili na obuci.
- insaneinthebrain
#1995 Re: POsao-Popis stanovnistva
evo ja prodajem prirucnik 50KM $$$$$$$ 
-
GoodTaste
#1996 Re: POsao-Popis stanovnistva
Kod mene za 20km sve knjige, mozemo se dogovoriti 
Gratis CD sa prezentacijama

Gratis CD sa prezentacijama
- insaneinthebrain
#1997 Re: POsao-Popis stanovnistva
kod mene sa prirucnikom dolaze pitanja koja ce doci na testu i rjesenja 
- nermaa
#1998 Re: POsao-Popis stanovnistva
azurna_obala wrote:Ima li neko onaj prijavni obrazac, sa onim pozicijama na koje smo se mogli prijaviti?
Znači, ono prvo
http://www.bhas.ba/obavjestenja/JavniPozivUnos.pdf
- azurna_obala
#1999 Re: POsao-Popis stanovnistva
hvala punonermaa wrote:azurna_obala wrote:Ima li neko onaj prijavni obrazac, sa onim pozicijama na koje smo se mogli prijaviti?
Znači, ono prvo
http://www.bhas.ba/obavjestenja/JavniPozivUnos.pdf
-
Umalo popisivac
#2000 Re: POsao-Popis stanovnistva
A kad bi se trebalo poceti s tim unosom podataka, s poslom dakle?