Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Travnički Noćni Šetač
#19726 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Slažem se lijepo je vidjeti da se ovakve stvari sankcionišu... sa druge strane ovaj snimak o kojem pričamo je nastao u Crnoj Gori nije kod nas...
- Laplace
#19727 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Samo bih napomenuo da bi naši pješaci od ovog psa (i generalno od pasa i mačaka) trebali učiti kako se prelazi cesta.Travnički Noćni Šetač wrote:Uradio sam malu retrospektivu nekih situacija sa puteva iz zabilježenog u 2018.g. sa željom da se na ovaj način zahvalim svima koji su me u toku godine podržali i da svima zaželim sretnu Novu godinu.... pa eto s obzirom da je dosta velika podrška došla sa raje odavde sa foruma i da nisam baš svima bio previše dosadan želim i ovde još jednom da se zahvalim svima...
- Travnički Noćni Šetač
#19728 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jest da je još jedna retrospektiva ali red je bio da jednu novogodišnju kompilaciju posvetim i rodnom gradu ... pa eto kome nije dosadno da ponovo pogleda neke snimke iz Travnika može ih pogledati zbirno na jednom mjestu...
-
zdruzdjo
#19729 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovih dana kako je klepio snijeg i kako su neke ceste po naseljima ociscene samo sredinom, moras se negdje mimoici sa nekim.
Ja ne kontam likove jebo te konta da ako sidje na snijeg sa asfalta samo jednim tockom pa da se mimoidjemo ko ljudi, ko da je bezdan pa ce se sjargati negdje dole.
Juce vozim tako jednom ulicom. Sredinom je ocisceno do asfalta za samo jedno auto. sa moje desne strane strane je fakat gomila snijega nekih 40ak cm i to bas onaj tvrdo nabijen sa ledom i betonski zid. A u susret ide lik sa bijelom G6. Sa njegove desne strane je kraj asfalta i onda ima dobrih 80 cm, ako ne i metar natabano kuda su pjesaci utabali. i ja se pomjerim do ruba te gomile malo zagazim ali vidim da je to ko kamen i da jos mogu slomiti sta ili izgrebati branik. i sad on treba da sidje sa ociscenog na utabani snijeg i da se mimoidjemo. Jok, lik stao i ceka da ja zajasem na tu planinu pa da on moze fino ociscenim asfaltom. I isareti da se maknem. Ma kontam necu se maknuti ni cm. Stoji on stojim ja. nesto on krenu pa stade gleda moze li se mimoici ali da je na "sigurnom", znas hoce taj snijeg ujest' gadno za nogu. Kontam pipni me po karambolci odmah cu policiju zvati. Nema sanse, pa se vrati. Pa opet isareti. U to iza njega lik sa nekim nissan-om i stade pa izviruje iza volana. Ja cool-iram. Svirnu mu lik jednom dvaput...on otvori prozor i dere se kako necu da se sklonim. Izadje frajer iz nissana prodje ispred, jeba mu mater vako nako ko mu dade vozacku....nesto mu nagrdi...pa sidji imas matar jos da se mimoidjes vidis da ne moze vise desno. U to auta jos se nareda iza njega i vec se svira trubi...
Odluci on da krene pa kud puklo. Pribio se meni a prijenego je krenuo uvukao retrovizor.
Bukvalno ali bukvalno je prolazio pored mene brzinom 1 metar na sat. Poslije njega su svi prosli bukvalno da nisu ni usporili.
Jebo te pa sto ides uskim cestama ako ne znas.
Ja ne kontam likove jebo te konta da ako sidje na snijeg sa asfalta samo jednim tockom pa da se mimoidjemo ko ljudi, ko da je bezdan pa ce se sjargati negdje dole.
Juce vozim tako jednom ulicom. Sredinom je ocisceno do asfalta za samo jedno auto. sa moje desne strane strane je fakat gomila snijega nekih 40ak cm i to bas onaj tvrdo nabijen sa ledom i betonski zid. A u susret ide lik sa bijelom G6. Sa njegove desne strane je kraj asfalta i onda ima dobrih 80 cm, ako ne i metar natabano kuda su pjesaci utabali. i ja se pomjerim do ruba te gomile malo zagazim ali vidim da je to ko kamen i da jos mogu slomiti sta ili izgrebati branik. i sad on treba da sidje sa ociscenog na utabani snijeg i da se mimoidjemo. Jok, lik stao i ceka da ja zajasem na tu planinu pa da on moze fino ociscenim asfaltom. I isareti da se maknem. Ma kontam necu se maknuti ni cm. Stoji on stojim ja. nesto on krenu pa stade gleda moze li se mimoici ali da je na "sigurnom", znas hoce taj snijeg ujest' gadno za nogu. Kontam pipni me po karambolci odmah cu policiju zvati. Nema sanse, pa se vrati. Pa opet isareti. U to iza njega lik sa nekim nissan-om i stade pa izviruje iza volana. Ja cool-iram. Svirnu mu lik jednom dvaput...on otvori prozor i dere se kako necu da se sklonim. Izadje frajer iz nissana prodje ispred, jeba mu mater vako nako ko mu dade vozacku....nesto mu nagrdi...pa sidji imas matar jos da se mimoidjes vidis da ne moze vise desno. U to auta jos se nareda iza njega i vec se svira trubi...
Odluci on da krene pa kud puklo. Pribio se meni a prijenego je krenuo uvukao retrovizor.
Bukvalno ali bukvalno je prolazio pored mene brzinom 1 metar na sat. Poslije njega su svi prosli bukvalno da nisu ni usporili.
-
Throttle
#19730 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Il kad voze 20kmh kad padne snijeg. Pa nije arkticka zima nego 5cm snijega, ide bar 40 bez problema. Druga krajnost je neki debil sa kanguom, vozi 2 metra iza mene, nisam smio dirnut kocnicu. Vise gledam u retrovizore nego naprijed u cestu. Prije koji mjesec sam se tom istom debilu ukopao ispred njega namjerno na suhom zbog istog razloga , malo su mu se rasirile okice dok nije stao 
- skafiskafsnjak
#19731 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Seljacine.... ne koristit zmigavac nikako ili koristiti ga metar prije skretanja je isto 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#19732 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
evo danas,glavna cista,nigdje snijega ,opet 30-40 ,nema guzve ali 7 debila napravi guzvu...opet slalom moras voziti izmedju debila da bi se normalno kretao....Throttle wrote:Il kad voze 20kmh kad padne snijeg. Pa nije arkticka zima nego 5cm snijega, ide bar 40 bez problema. Druga krajnost je neki debil sa kanguom, vozi 2 metra iza mene, nisam smio dirnut kocnicu. Vise gledam u retrovizore nego naprijed u cestu. Prije koji mjesec sam se tom istom debilu ukopao ispred njega namjerno na suhom zbog istog razloga , malo su mu se rasirile okice dok nije stao
- Laplace
#19733 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Garant spava sa autom a ženu istjera u garažu.zdruzdjo wrote:Ovih dana kako je klepio snijeg i kako su neke ceste po naseljima ociscene samo sredinom, moras se negdje mimoici sa nekim.
- JavierBosnia
#19734 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Iz prve ruke nekidan u voznji sa amidzom koji je lafo "iskusan vozac" na potezu od Nedzarica do Bascarsije mi je stalno prigovarao na mojih 55-60-65kmh da trebam usporiti na nekih 40 jer je klizavo, mokro, tanki sloj leda, a cesta bila bas ociscena nit klizavo nit ista.bitanga_sa_otesa wrote: evo danas,glavna cista,nigdje snijega ,opet 30-40 ,nema guzve ali 7 debila napravi guzvu...opet slalom moras voziti izmedju debila da bi se normalno kretao....
I eto zbog takvih kao on kojima je voziti 60 kao 120 mi moramo gmizati po cesti
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#19735 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dobro te amidza posavjetovao, a ti se sad sprdas s njim?!JavierBosnia wrote:
Iz prve ruke nekidan u voznji sa amidzom koji je lafo "iskusan vozac" na potezu od Nedzarica do Bascarsije mi je stalno prigovarao na mojih 55-60-65kmh da trebam usporiti na nekih 40 jer je klizavo, mokro, tanki sloj leda, a cesta bila bas ociscena nit klizavo nit ista.
-
adodbr
#19736 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam neku noc isao glavnom 57 od Scc-a do Nedzarica prosao sam 50tak auta svi su isli 40 sad jesam li ja budala il su oni budale ne znam
- bitanga_sa_otesa
#19737 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
reci amidzi ako ne zna voziti,nek ide tramvajem ,sigurnije mu je ...JavierBosnia wrote:
Iz prve ruke nekidan u voznji sa amidzom koji je lafo "iskusan vozac" na potezu od Nedzarica do Bascarsije mi je stalno prigovarao na mojih 55-60-65kmh da trebam usporiti na nekih 40 jer je klizavo, mokro, tanki sloj leda, a cesta bila bas ociscena nit klizavo nit ista.
- bitanga_sa_otesa
#19738 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ti si budala ,a oni su u pravuadodbr wrote:Ja sam neku noc isao glavnom 57 od Scc-a do Nedzarica prosao sam 50tak auta svi su isli 40 sad jesam li ja budala il su oni budale ne znam
- JavierBosnia
#19739 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Amidza se zato kuci trolom vracao je.o sliku svojubitanga_sa_otesa wrote: reci amidzi ako ne zna voziti,nek ide tramvajem ,sigurnije mu je ...
- drug_profi
#19740 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima isto takav jedan amidza sto je vozao familiju. Ovi se usirili u autu bez klime, ne da ni prozor otvorit. Navalili da malo brze vozi. Tu slijedi recenica koja odmah postaje dio tradicionalne porodicne zajebancije: "evo ubacicu u trecu pa nek svi izginemo...."
- Laertes
#19741 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
drug_profi wrote:Ima isto takav jedan amidza sto je vozao familiju. Ovi se usirili u autu bez klime, ne da ni prozor otvorit. Navalili da malo brze vozi. Tu slijedi recenica koja odmah postaje dio tradicionalne porodicne zajebancije: "evo ubacicu u trecu pa nek svi izginemo...."
- Laplace
#19742 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Juče se vraćam iz Visokog preko Lješeva. Na Sušinoj benzinskoj svratim da nalijem goriva, a jedno auto ispred se zaustavilo, izlazi vozačica i čisti vjetrobran. Kad sam nalio gorivo, nastavljam. Poslije prelaza preko pruge kod Čekrekčija nailazim opet na isto vozilo parkirano odmah pored ceste. Taman da prođem pored auta (vozeći opreznije jer sam očekivao da bi se sljedeće moglo desiti), a otvaraju se vozačka vrata i, naravno, skoro metar na moju stranu. Sa surotne strane nailaze vozila, vidim da će doći do nas prije nego što obiđem otvorena vrata, a cesta je slabo očišćena (utabani snijeg, malo poleđen). Nekako se provlačimo ja i vozila sa suprotne strane, bez gubitaka.
Šta je to u glavama tih vozača da ispale vrata ne gledajući ide li cestom neko vozilo? Pa, to su prve lekcije na obuci u auto školi. To mi je instruktor još davne 2000. utuvio u glavu (samo jednom je rekao i nisam nikad zaboravio): obavezno se provjeri prije otvaranja vrata.
Šta je to u glavama tih vozača da ispale vrata ne gledajući ide li cestom neko vozilo? Pa, to su prve lekcije na obuci u auto školi. To mi je instruktor još davne 2000. utuvio u glavu (samo jednom je rekao i nisam nikad zaboravio): obavezno se provjeri prije otvaranja vrata.
- drug_profi
#19743 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sta se sekiras za to. Ako mozes prikocis, ako ne mozes - ne izlazi sa putanje.
- JavierBosnia
#19744 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nekidan golf 5 u ulivnoj traci na socijalnom prema grbavici, vozim skroz lijevom, ispred mene auto vozi, sve trake pune. Odjednom deduka sa golfom samo skrece bez zmigavca iz ulivne u traku za pravo na glavnoj, auto ispred mene bjezi u desnu traku, auto iz srednje bjezi u onu skroz desno i nekim cudom niko nikog ne zakaci. Ovaj deduka nastavio hadzo svojim poslom predomislio se on i nastavio
- Laplace
#19745 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije mi se dalo stojati na onoj hladnoći i čekati policiju, a našao sam prostora da se provučem. Uvijek radije izbjegnem kontakt ako mogu.drug_profi wrote:Sta se sekiras za to. Ako mozes prikocis, ako ne mozes - ne izlazi sa putanje.
- drug_profi
#19746 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma svako bi pokusao, ali ne treba ici u izbjegavanje tako da odes u prekrsaj pa da na kraju ti budes kriv. Ostanes u svojoj traci pa sta bude.Laplace wrote:Nije mi se dalo stojati na onoj hladnoći i čekati policiju, a našao sam prostora da se provučem. Uvijek radije izbjegnem kontakt ako mogu.drug_profi wrote:Sta se sekiras za to. Ako mozes prikocis, ako ne mozes - ne izlazi sa putanje.
-
ovo_mi_je_nick
#19747 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam jednom sroko vrata, dosadilo mi da uvijek ja povlačim potez manjeg otpora, da igram pametnije a da drugi misle da su likovi a ja pichka. I tako hladno vrata savijem do njegovog fara. Čovjek meni zove policiju hahahah. Dođe policija, grana čovjek, eeee sad ja kriv što je on otvarao vrata zaustavljen na pola svoje trake.Laplace wrote:Juče se vraćam iz Visokog preko Lješeva. Na Sušinoj benzinskoj svratim da nalijem goriva, a jedno auto ispred se zaustavilo, izlazi vozačica i čisti vjetrobran. Kad sam nalio gorivo, nastavljam. Poslije prelaza preko pruge kod Čekrekčija nailazim opet na isto vozilo parkirano odmah pored ceste. Taman da prođem pored auta (vozeći opreznije jer sam očekivao da bi se sljedeće moglo desiti), a otvaraju se vozačka vrata i, naravno, skoro metar na moju stranu. Sa surotne strane nailaze vozila, vidim da će doći do nas prije nego što obiđem otvorena vrata, a cesta je slabo očišćena (utabani snijeg, malo poleđen). Nekako se provlačimo ja i vozila sa suprotne strane, bez gubitaka.
-
BadBoy
#19748 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I kakav je rasplet situacije bio?
- славянин
#19749 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kada stane na semafor i ostavi 20 metara ispred sebe do stop linije.Ili isto tako kada auto ispred sebe ostavi razmak od 20 metara sve to u gradu i guzvama.Misli sam se voza pa mu treba 3 mjesta na semaforu da uzme krkan.
- Sodom1
#19750 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Krivo postavljen semafor, neće čovjek da gleda pod devedeset u nebo i da čeka zeleno