Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
smartXL

#19726 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Još ako je istina da nisu place uplacene za par mjeseci kao ni doprinosi, to je dno dna.

GDJE SU OTISLE PARE KOJE JE GRAD UPLATIO (cca 250 000KM)? GDJE SU PARE OD SPONZORA?

Sutaju probleme pod tepih, a rasipaju se parama.

@N.N.

Zato i nosim ime smart i to XL :wink: Jednoumlje je rak-rana drustva.
channel10

#19727 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Jel ovo gradska arena preimenovana u arenu HS?
Casual's

#19728 Re: Zeničani

Post by Casual's »

smartXL wrote:Još ako je istina da nisu place uplacene za par mjeseci kao ni doprinosi, to je dno dna.

GDJE SU OTISLE PARE KOJE JE GRAD UPLATIO (cca 250 000KM)? GDJE SU PARE OD SPONZORA?

@N.N.

Komee :?:
smartXL

#19729 Re: Zeničani

Post by smartXL »

channel10 wrote:Jel ovo gradska arena preimenovana u arenu HS?
Jest, jp za upravljanje i odrzavanje sportskih objekata Zenica ima zadatak da zamijeni naziv na samom objektu.
Norm

#19730 Re: Zeničani

Post by Norm »

smartXL wrote:
Jest, jp za upravljanje i odrzavanje sportskih objekata Zenica ima zadatak da zamijeni naziv na samom objektu.
...a ide Giletov koncert...znaci li to da cemo sada govoooriit' 'eno Gileta u Husejnu Smajlovicu'? :skoljka:
Shmeker

#19731 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

smartXL wrote:Još ako je istina da nisu place uplacene za par mjeseci kao ni doprinosi, to je dno dna.

@N.N.

Oj extravelikismartČe nismo te prepoznali. Hoce momciluk da mu 4 covjeka na volonterskoj bazi ociste smece od 25 godina za pet dana. Ti si bas bezobrazan momak koji stalno ulazi u konflikte.

Inace lijepo zapazas falinke i mane kojih stvarno ima u procesu uredjenja kluba ali mi nekako cudno kako si samo tako povrsan kada je u pitanju seljak iz Vakufa? Ne tako davno si ovdje napisao da je naČelnik rijesio vec dva problema u ovom gradu i to:
1. napravio reformu gradske uprave :lol:
2. rijesio pitanje kladionica

I jos se pozivas na tom postu da mu je potrebno dat vremena bar jednu godnu pa da ga mozemo kritikovati. Ti si klasicni primjer licemjera koji misli da je pokupio pamet svijeta a ustvari si supalj ko djevdjir.
channel10

#19732 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Norm wrote:
smartXL wrote:
...a ide Giletov koncert...znaci li to da cemo sada govoooriit' 'eno Gileta u Husejnu Smajlovicu'? :skoljka:
Ne znajem, posto jos uvijek sarajevci ne daju da se odrzi pride. Do tada ce Gile biti u Areni :D
smartXL

#19733 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Cekaj, znaci ovi kao ne mogu rijesit stvari lopovluka koji odvijao u zadnjih 15-tak godina, a kao kasumovic treba da rijesi probleme od rata na ovamo za pola godine. To je vasa teza.

Druze i opet ponavljam, na moja pitanja za transparentnost, vas par mi odgovara tako sto okrenete pricu i pocnete o fudi pricat.

Jadno, bijedno, jednoumno
Poslije ove uprave, oni koji dodju ce zatec sljedece: novi statut, stara dugovanja, plus ova nova, neizmirene place i obaveze.

Gdje je razvojni plan celika koji su obecali nakon usvajanja statuta

Necete opet odgovorit, nego cete opet o Fudi, al se ni ja necu umorit sa ovim pitanjima, sve dok neko ne odgovori, vi il uprava. Do sad svi sutite!
Ajatolah_

#19734 Re: Zeničani

Post by Ajatolah_ »

Zavisi, nešto se može brže riješiti, nešto ne. Kao da su jedine opcije ili riješiti sve nagomilane probleme, ili ne riješiti nijedan.

Naravno da nije realno da ukloni lutalice za mjesec dana, ali ko ga je tjerao da pravi te bombastične najave? Ne možeš se vaditi na to da je nerealno uraditi nešto što si lično obećao. :D
Casual's

#19735 Re: Zeničani

Post by Casual's »

smartXL wrote:Cekaj, znaci ovi kao ne mogu rijesit stvari lopovluka koji odvijao u zadnjih 15-tak godina, a kao kasumovic treba da rijesi probleme od rata na ovamo za pola godine. To je vasa teza.

Druze i opet ponavljam, na moja pitanja za transparentnost, vas par mi odgovara tako sto okrenete pricu i pocnete o fudi pricat.

Jadno, bijedno, jednoumno
Poslije ove uprave, oni koji dodju ce zatec sljedece: novi statut, stara dugovanja, plus ova nova, neizmirene place i obaveze.

Gdje je razvojni plan celika koji su obecali nakon usvajanja statuta

Necete opet odgovorit, nego cete opet o Fudi, al se ni ja necu umorit sa ovim pitanjima, sve dok neko ne odgovori, vi il uprava. Do sad svi sutite!
Kome ? :bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#19736 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Haj malo da ohanete sa Celikom :thumbup:

Ne sto tema nije bitna, nego vrtite se vala brate u krug, nista novo ne pisete. Zanimljivi kadrovi:

Casual's

#19737 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Je l' iko primjetio da nam je grad postao pravo zapušten ?

Ploče u Titovoj polupane stoje mjesecima, nema iscrtavanja pješačkih, vegetacija na kružnim se dovodi u red kao ni cigle oko istih, fontanama ne radi dobar dio LED rasvjete, Kameni spavač zapušten kao i fontana kod istog i naravno niko nije postavio autobuska koja su obećana još u decembru.
clio_dci120

#19738 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ekstra snimci, cak stavise prvi stariji snimci Carine, Travnicke i Brista.

Takodjer, ovi noviji snimci datiraju prije 2007. godine, vjerovatno negdje 2004-2005, mozda cak i 2002-2003.
clio_dci120

#19739 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

P.S. Bata ne znam jesi ikad skontao (posto volis Lancie), po nicaZe se vec najmanje dvije-tri godine voza Lancia Thema (prepakovani C300). Bude u Travnickoj parkirana. Takodjer, jednom davno sam na podforumu auta koji nekada onako preletim upratio da je neko stavljao slike R 25 Baccara (bio je jedan u Ze, stajao preko puta sadasnje zgrade Pravnog i Ekonomskog faksa) :)

Cisto da malo osvjezimo temu od Celika. :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#19740 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

clio_dci120 wrote:Ekstra snimci, cak stavise prvi stariji snimci Carine, Travnicke i Brista.

Takodjer, ovi noviji snimci datiraju prije 2007. godine, vjerovatno negdje 2004-2005, mozda cak i 2002-2003.

P.S. Bata ne znam jesi ikad skontao (posto volis Lancie), po nicaZe se vec najmanje dvije-tri godine voza Lancia Thema (prepakovani C300). Bude u Travnickoj parkirana. Takodjer, jednom davno sam na podforumu auta koji nekada onako preletim upratio da je neko stavljao slike R 25 Baccara (bio je jedan u Ze, stajao preko puta sadasnje zgrade Pravnog i Ekonomskog faksa) :)

Cisto da malo osvjezimo temu od Celika. :)

Cini mi se da su noviji snimci iz 2003. Jbt za ne prepoznati neke stvari :shock: A gledaj cesta jadan ti bog :shock:

Nesto me nostalgija valjda spucala, pa trazim ovakve klipove po netu :D Nasao sam bruku toga, pa ako bude interesovanja, postavim :wink:

P.S. Cuo sam za tu Themu, neko mi rece da bude parkirana blizu Besliceve cevabdzinice. Nisam je jos nikako vidio, doduse slabo dolazim u zadnje vrijeme skroz, a svakako ne znam sta da mislim o tom autu.

U jednu ruku mi se sve sto nosi talijansko odijelo svidja a priori :D U drugu mi je zao sto je Lancia u jednom trenutku svoje istorije spala na to da lijepi svoj amblem na Krajzlere, bez obzira koliko ja licno gotivio 300c, narocito stariju verziju.

Baccare se vec sjecam, strasno auto nema sta :thumbup: A na ovom videu sto sam postavio, tamo pred kraj, medju kadrovima Londze i Sejmena, vidi se cuveni CItroen XM V6 spominjan na auto podforumu na vise mjesta :thumbup:
N.N.

#19741 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Ovakve dvije lijepe robne kuce mi damo hajvanima koji ih okrece u zeleno, uniste i ojha :D
Te sada vidjeh i sjetih se Zenicanke koja odjednom postade Ekor :lol:
clio_dci120

#19742 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Aha, primjetio sam u klipu XM. Ima u Ze i jedna crvena karavan Xantia 3.0V6, mada je vec neko vrijeme ne primjetim. Cesto bila parkirana pored Kantonalnog tuzilastva. Onaj lik preko put Aira sto ima dvoriste, imao je bas opaku Deltu (ona druga generacija iz 90-ih godina), mislim cak da je bila originalna HF Trubo ili 2.0 16v, nisam sad siguran. Isti lik u dvoristu je imao i Maserati iz 80-ih godina.

@N.N. , za Bosanku se slazem, mada meni je generalno ta vrsta robnih kuca uvijek bila preruzna i bezveze. U BL je tako slucaj sa Boskom, doduse unutra su je nesto sredjivali, ali meni i dalje bezveze, isto tako veliki broj sarajlija nakon odredjene rasprave slozit ce se da je ipak BBI centar znatno bolje rjesenje od Sarajke. I meni licno jeste. Bosanku je trebalo skroz rusiti, pa vidjeti da li ponovo kakav shoping centar (mada vise nema potrebe za jos jednim) ili nesto drugo...
Sto se tice Zenicanke, treba biti posten pa priznati da je sada ok objekat i Ekro ga je izvukao od propasti. Svi objekti unutra su popunjeni, stalno je zivo, a ni vanjski izgled nije los. Slazem se da nije trebalo dirati naziv Zenicanka, ali on kupio objekat i moze staviti koji hoce natpis. Kakva je bila, meni je iskreno sad bolja.
sorted

#19743 Re: Zeničani

Post by sorted »

_BataZiv_0809 wrote:Haj malo da ohanete sa Celikom :thumbup
clio_dci120 wrote:Cisto da malo osvjezimo temu od Celika. :)
Na pdf fudbal tema celik prilicno neaktivna.
smartXL

#19744 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Zar celik nije sinonim ovog grada :D
N.N.

#19745 Re: Zeničani

Post by N.N. »

clio_dci120 wrote: @N.N. , za Bosanku se slazem, mada meni je generalno ta vrsta robnih kuca uvijek bila preruzna i bezveze. U BL je tako slucaj sa Boskom, doduse unutra su je nesto sredjivali, ali meni i dalje bezveze, isto tako veliki broj sarajlija nakon odredjene rasprave slozit ce se da je ipak BBI centar znatno bolje rjesenje od Sarajke. I meni licno jeste. Bosanku je trebalo skroz rusiti, pa vidjeti da li ponovo kakav shoping centar (mada vise nema potrebe za jos jednim) ili nesto drugo...
Sto se tice Zenicanke, treba biti posten pa priznati da je sada ok objekat i Ekro ga je izvukao od propasti. Svi objekti unutra su popunjeni, stalno je zivo, a ni vanjski izgled nije los. Slazem se da nije trebalo dirati naziv Zenicanka, ali on kupio objekat i moze staviti koji hoce natpis. Kakva je bila, meni je iskreno sad bolja.
Pa dobro, jedan BBI bi nama legao na mjestu Bosanke strasno, mada i ista se mogla srediti da je nisu skroz zatvorili :)
Nama ionako u Centru grada treba jedan reprezentativan objekat. Bar meni, ova sadasnja Bosanka je dno dna i u istu i ne ulazim vise osim Konzuma...

A Zenicanka, slazem se da je puna, ima musterija, raja hoda, meni je samo zao onog izgleda, onih ploca kojima je bila oblozena a i samog naziva...ja se jezim na ove stiropor fasade, pa njima ptice buse rupe u istima :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#19747 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Takodjer zanimljiv video koji je dio jednog serijala snimaka. Nazlost nisu bas naspretnije poredani, niti znamo sa stanjem iz koje godine se uporedjuju 60-te godine. Ali svakako jako zanimljivi kadrovi. Kad skontas da nisu bas tako davno nasim ulicama isla zaprezna kola i stoka :D

Mada ima i ona legendarna fotka iz 2005 ili 2006, kad se radila komplet Skolska ulica, frajer vodi kravu :D Uslikana kod nekadasnje Metalurgove pozide, gdje je sad ono zelenilo i ulaz u danasnji Metalurg City.

Meni ta pozida vazda mocna bila ne znam sto :D
smartXL

#19748 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Odlaze i ostat ce upamceni po statutu (jedina svijetla tacka), ali i lazima kojim su nas sve obmanuli.

Rekli su objavit razvojni plan onog trenutka kad statut bude usvojen. Taj trenutak je prosao prije 5 mjeseci.

Nastavili su gomilat dugove a pare su dobijali od grada. Plate i doprinose nisu uplacivali, bas kao i prosla uprava.

Od transparentnosti ni traga. Pokusali presutit 70 000KM a narod napuckavali na reprogram i licencu, iako su pare vec dobili.

Vas par presucujete to, ali imate pravo, ko zna mozda imate i vi koristi, mozda ste dio njih...

Oni su bili legalna uprava ali ne legitimna, nismo ih mi birali.

Ja sam protiv njih jer nemaju kompetencije da se bave pvim poslom, niko od njih nema menadzerske sposobnosto, a takav nam treba.

Sto se toce Perce, clanovi biraju upravu a ne grad ili neki pojedinci.

Valjda nekad saznamo gdje su pare otisle koje su dobili od januara do danas, kao i pare sponzora.

Nastavnik razredne nastave/sindikalac sjedi na celu gdje se vrte velike pare. To je ista sitacike gdje na celu bolnice sjedi doktor. U oba slucaja trebaju menadzeri.
cvijet s reverom

#19749 Re: Zeničani

Post by cvijet s reverom »

smartXL wrote:Odlaze i ostat ce upamceni po statutu (jedina svijetla tacka), ali i lazima kojim su nas sve obmanuli.

Rekli su objavit razvojni plan onog trenutka kad statut bude usvojen. Taj trenutak je prosao prije 5 mjeseci.

Nastavili su gomilat dugove a pare su dobijali od grada. Plate i doprinose nisu uplacivali, bas kao i prosla uprava.

Od transparentnosti ni traga. Pokusali presutit 70 000KM a narod napuckavali na reprogram i licencu, iako su pare vec dobili.

Vas par presucujete to, ali imate pravo, ko zna mozda imate i vi koristi, mozda ste dio njih...

Oni su bili legalna uprava ali ne legitimna, nismo ih mi birali.

Ja sam protiv njih jer nemaju kompetencije da se bave pvim poslom, niko od njih nema menadzerske sposobnosto, a takav nam treba.

Sto se toce Perce, clanovi biraju upravu a ne grad ili neki pojedinci.

Valjda nekad saznamo gdje su pare otisle koje su dobili od januara do danas, kao i pare sponzora.

Nastavnik razredne nastave/sindikalac sjedi na celu gdje se vrte velike pare. To je ista sitacike gdje na celu bolnice sjedi doktor. U oba slucaja trebaju menadzeri.
A perco je menađer
smartXL

#19750 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Ko ce Percu postavit?
Post Reply