Ovo je najbolje što mu se moglo desiti. Od početka mu tamo nije bilo mjesto, ni u stranci ni u SKS.Maystor wrote:I to je jedna od anomalija ovih izbora. Koliko god Peđa bio popularan, šta god mislili o Sabini i kako god da ste percipirali Fortu, najkvalitetniji kandidat NS-a za SKS je bio Haverić, bez dileme. I ne prođe. Ja bih stvarno volio da neko od njih troje ode za ministra i da Haverić uđe u SKS.Seawolf wrote:Dao sam glas podrške formiranju skupštinske većine u KS koju će činiti poslanici Naše Stranke, DF-e i SDA-e.
Podršku uslovljavam time da Edin Forto preuzme funkciju ministra (unutrašnjih poslova ili prostornog uređenja) u Vladi Kantona, a da na njegovo mjesto poslanika u Skupštini dođe slijedeći po broju glasova sa liste Naše Stranke, Tarik Haverić.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Banksy
#19726 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
VjecitiStudent
#19727 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vrlo zanimljive četiri godine su pred namaMaystor wrote: Njoj je tijesan sarajevski kanton, sjećaš se čuvene izjave
"Ja sam živjela u 4-5 američkih gradova, od kojih je svaki veći od Bosne i Hercegovine"
- Banksy
#19728 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Izvini, učinilo mi se da ozbiljno razgovaramo.cyprus wrote:Pa ako si glasala za DF, a ne protiv SDA, SDP-a ili koga već, onda ne bi trebala imat problema sa tim da DF oformi vlast sa recimo SDA...Banksy wrote:Sasvim suprotno, glasala sam ZA (DF). Za ono što je postavljeno kao cilj, za ono što je obećano i govoreno u kampanji.
Zadnjih godina sam bila protiv (SDP-a), zato uopće nisam ni glasala.
- cyprus
#19729 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Meni nije, obzirom da je bilo neozbiljno očekivati da će se vlast u KS formirati bez SDA... A još mi neozbiljnije zvuči preferirati da tu vlast pored SDA sačine još i BPS, BOSS ili slični, umjesto DF-a i NS-a...Banksy wrote:Izvini, učinilo mi se da ozbiljno razgovaramo.cyprus wrote:Pa ako si glasala za DF, a ne protiv SDA, SDP-a ili koga već, onda ne bi trebala imat problema sa tim da DF oformi vlast sa recimo SDA...Banksy wrote:Sasvim suprotno, glasala sam ZA (DF). Za ono što je postavljeno kao cilj, za ono što je obećano i govoreno u kampanji.
Zadnjih godina sam bila protiv (SDP-a), zato uopće nisam ni glasala.
Ponoviću još jednom: ovi urbano-građanski orijentisani glasači kod nas se ponašaju tako djetinjasto, da je to prosto za ne povjerovat... Nije ni čudo što nam sudbinu onda dominantno određuju ovi ruralno-konzervatno-nacionalistički orijentisani glasači...
Last edited by cyprus on 19/11/2014 13:25, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#19730 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kako samo ovi SDPovci zdušno navijaju da NS i DF uđu u vlast po svaku cijenu.cyprus wrote:
Meni nije, obzirom da je bilo neozbiljno očekivati da će se vlast u KS formirati bez SDA... A još mi neozbiljnije zvuči preferirati da tu vlast pored SDA sačine još i BPS, BOSS ili slični, umjesto DF-a i NS-a...
Oni najbolje znaju put za propast.
- Banksy
#19731 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Providno i sve već viđeno ...VjecitiStudent wrote:Kako samo ovi SDPovci zdušno navijaju da NS i DF uđu u vlast po svaku cijenu.cyprus wrote:
Meni nije, obzirom da je bilo neozbiljno očekivati da će se vlast u KS formirati bez SDA... A još mi neozbiljnije zvuči preferirati da tu vlast pored SDA sačine još i BPS, BOSS ili slični, umjesto DF-a i NS-a...
- cyprus
#19732 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Živ bio, de mi odgovori samo na jedno pitanje: da li postoji neka opcija na našoj političkoj sceni koju ti smatraš, ne dobrom, nego bar najmanje lošom?VjecitiStudent wrote:Kako samo ovi SDPovci zdušno navijaju da NS i DF uđu u vlast po svaku cijenu.cyprus wrote:
-
VjecitiStudent
#19733 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kažu da će, nakon insistiranja poslanika NS, Skupštini biti prikazan i "Interstellar"StupskaBitanga wrote:U petak konstituirajuća sjednica SKS
Biće sve ovo interesantno pratiti
-
VjecitiStudent
#19734 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Najmanje loša bi se i dala naći, međutim, biranje najmanje loših opcija nas je i dovelo u ovu situaciju.cyprus wrote:Živ bio, de mi odgovori samo na jedno pitanje: da li postoji neka opcija na našoj političkoj sceni koju ti smatraš, ne dobrom, nego bar najmanje lošom?VjecitiStudent wrote:Kako samo ovi SDPovci zdušno navijaju da NS i DF uđu u vlast po svaku cijenu.cyprus wrote:
Nade ipak ima, propast SDP-a, koju sam ovdje čekao i predskazivao još od 2008., tek sada otvara nove puteve.
- cyprus
#19735 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa politika je upravo to: biranje najmanje loših opcija... Logički, najmanje loša opcija je ujedno i najbolja 
-
VjecitiStudent
#19736 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Biranje najmanje loše opcije je dovelo do stvaranje potpuno zasebne političke klase sa njenim zasebnim interesom u odnosu na glasače koje ona ko fol predstavlja, gdje se najmanje loša od one najviše loše opcije, razlikuje tek u nekoliko marketinških sitnica.cyprus wrote:Pa politika je upravo to: biranje najmanje loših opcija... Logički, najmanje loša opcija je ujedno i najbolja
No, vi u SDP-u sve to odlično znate.
- cyprus
#19737 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A alternativa je... biranje najviše loše opcije?VjecitiStudent wrote:Biranje najmanje loše opcije je dovelo do stvaranje potpuno zasebne političke klase sa njenim zasebnim interesom u odnosu na glasače koje ona ko fol predstavlja, gdje se najmanje loša od one najviše loše opcije, razlikuje tek u nekoliko marketinških sitnica.cyprus wrote:Pa politika je upravo to: biranje najmanje loših opcija... Logički, najmanje loša opcija je ujedno i najbolja
No, vi u SDP-u sve to odlično znate.
-
clanstranke
#19738 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Neko je to već spominjao ali moram ponoviti: paralela koja se bez imalo zadrške povlači između SDP-a 2010. i DF-a i NS je preuranjena. Nije SDP "grohno" zbog SDA nego zbog sebe. SDP je bio lažno crveni, za mase socijaldemokratski a unutra kleptomanski, on je samo druga varijanta zelenog pobratima, potpuno ista matrica. DF i NS to nisu, Naša stranka je to imala vremena da dokaže, DF nije jer je tek nastao, ali uvažavajući bar dio principa kojima se Komšić vodio do sada, DF će itekako ličiti na NS. Pri tome ne treba idealizirati stvari, strukture ove dvije stranke su itekako nejake i ljudske sujete su često jače od bilo čega, baš kao i pohlepa, i to je ono čega se pribojavam.
-
Novak20
#19739 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SDP kao izborni pobjednik 2010 izabra SDA za partnera (najgoreg ideološkog protivnika) umjesto da je dotuće kao što bi SDA dotukla SDP da su uloge bile obrnute.
Umjesto rješavanja goručih ekonomskih problema SDP se 2010 okrenuo nacionalnim zajebima za koje očito nije bilo vrijeme, blokadama, tužakanjima, promjenom strana i igrača, liječenju ličnih sujeta..... Pljunuli su na sve za šta su se formalno zalagali u kampanji kao i na birače koje su slagali.
Rezultat vladavine: SDP u rasulu, država na aparatima a SDA koja je svu političku odgovornost sa pravom prebacila na SDP je preživjela četiri lagodne godine na državnoj sisi i stekla poziciju da 2014 formira vlast.
Hoću reči ovo. .Ljudi iz NS su vrijedno radili godinama, nisu izborni pobjednici, ideološki su mekši od SDP, nisu se busali u prsa da se bore protiv ovog-onog pa ako misle da bi sa SDA, odnosno DF-om mogli nešto uraditi u KS, zašto da ne probaju. Ako ništa radi sticanja iskustva koje im može zatrebati u budućnosti.
Ne bih im zamjerio da probaju ovu koaliciju pa šta bude.
Umjesto rješavanja goručih ekonomskih problema SDP se 2010 okrenuo nacionalnim zajebima za koje očito nije bilo vrijeme, blokadama, tužakanjima, promjenom strana i igrača, liječenju ličnih sujeta..... Pljunuli su na sve za šta su se formalno zalagali u kampanji kao i na birače koje su slagali.
Rezultat vladavine: SDP u rasulu, država na aparatima a SDA koja je svu političku odgovornost sa pravom prebacila na SDP je preživjela četiri lagodne godine na državnoj sisi i stekla poziciju da 2014 formira vlast.
Hoću reči ovo. .Ljudi iz NS su vrijedno radili godinama, nisu izborni pobjednici, ideološki su mekši od SDP, nisu se busali u prsa da se bore protiv ovog-onog pa ako misle da bi sa SDA, odnosno DF-om mogli nešto uraditi u KS, zašto da ne probaju. Ako ništa radi sticanja iskustva koje im može zatrebati u budućnosti.
Ne bih im zamjerio da probaju ovu koaliciju pa šta bude.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#19740 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja, Albine...
Jeste li u tom nekom, kao, pregovarackom bloku s DF, vezano za uspostavu vecine i vlasti u KS. Il to ne funkcionise, ako je ikako

Jeste li u tom nekom, kao, pregovarackom bloku s DF, vezano za uspostavu vecine i vlasti u KS. Il to ne funkcionise, ako je ikako
-
Pedja Kojovic
#19741 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
libero
Odrzali smo jedan sastanak i dogovorili nastavak.
Onda je DF, kako se cini iz medija, potpisao koaliciju sa SDA i HDZ-om koja se odnosi na sve nivoe vlasti u FBIH, i time
nastavak razgovora o formiranju vlade kantonalnog spasa u KS ucinio nesvrsishodnim.
p.k.
Onda je DF, kako se cini iz medija, potpisao koaliciju sa SDA i HDZ-om koja se odnosi na sve nivoe vlasti u FBIH, i time
nastavak razgovora o formiranju vlade kantonalnog spasa u KS ucinio nesvrsishodnim.
p.k.
-
convict
#19742 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije li i prije tog sastanka DF potpisala koaliciju sa SDA i SDS? Hoću reći, bilo je i prije sastanka poznato da DF ide sa SDA. Otuda i zbunjenost otkud NS u toj priči. Ili ste očekivali da će u kantonu izabrati druge partnere?Pedja Kojovic wrote:libero
p.k.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#19743 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Moguce da su kontali da vas uvuku u cijelu tu pricu, tako sto ce prije potpisivanja ove koalicije po vertikali, sa vama imati taj neki dogovor.
Pedja, da li postoji mogucnost da ako, AKO, dobijete poziv od strane SDA DF, ipak pristupite toj koaliciji i vecini?
Jer logicno je da im je ipak puno ugodnije da imaju komotnu vecinu, gdje bi vi, matematicki, tu bili potrebni.
Pedja, da li postoji mogucnost da ako, AKO, dobijete poziv od strane SDA DF, ipak pristupite toj koaliciji i vecini?
Jer logicno je da im je ipak puno ugodnije da imaju komotnu vecinu, gdje bi vi, matematicki, tu bili potrebni.
-
convict
#19744 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
"Smatram da ljudi koji su uzrok problema u ovoj zemlji ne mogu biti dio rješenja. Prema tome, ljudi koji su izgradili ovaj sistem, koji su investirani i kadrovski i finansijski u ovaj sistem, i kojima je ovaj sistem omogućio ono što ne bi bilo moguće ni u jednom normalnom sistemu. Ja ne vjerujem da su ti ljudi zainteresovani, da oni uopšte mogu sprovoditi reforme i promjene koje su nama neophodne jer ovo je brod koji tone. Promjene su jedino moguće sa ljudima koji nemaju interes da zadrže status quo, odnosno sistem ovakav kakav jeste sada."
Nadam se da nakon ove izjave neće uslijediti neko "ali".
Nadam se da nakon ove izjave neće uslijediti neko "ali".
-
hzsa22
#19745 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja, Albine
Meni se , kao vjernom glasacu SDA
, izuzetno svidjela vasa kampanja te sam vam cak na kantonu dao glas jer smatram da su u KS itekako potrebni novi ljudi i nove ideje. Nazalost, izborni rezultat je takav kakav je. Vi sada imate mogucnost da, s obzirom da ste vjerovatno vaga na kantonu, nesto konkretno i uradite. Licno smatram da je za vasu stranku pogubnije ne iskoristiti momenat i pokazati da zaista imate rjesenja (sto ste tokom predizborne i potencirali) nego se drzati ideologije ko pijan plota i cekati da ljevica ostvari nadmocnu pobjedu . Ovo je vasa prilika i morate je iskoristiti. Koji god resor da uzmete, imate mogucnost da pokazete sta znate jer sumnjam da SDA i DF imaju mehanizme da vas ucjenjuju. Vi ste ti koji se u svakom trenutku mogu povuci te samim tim mozete progurati stvari koje zelite.
Meni se , kao vjernom glasacu SDA
-
VjecitiStudent
#19746 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
... također, ekspertna je procjena SDA, bit ćete puno, puno jeftiniji nego BOSS.hzsa22 wrote:Pedja, Albine
Meni se , kao vjernom glasacu SDA, izuzetno svidjela vasa kampanja te sam vam cak na kantonu dao glas jer smatram da su u KS itekako potrebni novi ljudi i nove ideje. Nazalost, izborni rezultat je takav kakav je. Vi sada imate mogucnost da, s obzirom da ste vjerovatno vaga na kantonu, nesto konkretno i uradite. Licno smatram da je za vasu stranku pogubnije ne iskoristiti momenat i pokazati da zaista imate rjesenja (sto ste tokom predizborne i potencirali) nego se drzati ideologije ko pijan plota i cekati da ljevica ostvari nadmocnu pobjedu . Ovo je vasa prilika i morate je iskoristiti. Koji god resor da uzmete, imate mogucnost da pokazete sta znate jer sumnjam da SDA i DF imaju mehanizme da vas ucjenjuju. Vi ste ti koji se u svakom trenutku mogu povuci te samim tim mozete progurati stvari koje zelite.
-
Marko Zarko
#19747 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kukavica, nisam znala da si takva kukavica...
- rossoner
#19748 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
hzsa22 wrote:Pedja, Albine
Licno smatram da je za vasu stranku pogubnije ne iskoristiti momenat i pokazati da zaista imate rjesenja (sto ste tokom predizborne i potencirali) nego se drzati ideologije ko pijan plota i cekati da ljevica ostvari nadmocnu pobjedu . Ovo je vasa prilika i morate je iskoristiti. Koji god resor da uzmete, imate mogucnost da pokazete sta znate jer sumnjam da SDA i DF imaju mehanizme da vas ucjenjuju. Vi ste ti koji se u svakom trenutku mogu povuci te samim tim mozete progurati stvari koje zelite.
-
antimobb
- Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.
#19749 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja,
Poslao sam e-mail svim relevantnim organizacijama i Strankama/Partijama vezano za teški i NEVIDLJIVI kriminal prodaje važnih državnih rukovodećih pozicija unutar Institucija i državnih kompanijama psihopatima za veliki novac, koja se odvija ovih dana u Centralama Strankama/Partijama.
Njihov odgovor je bila PRIMITIVNA šutnja i ignorantski stav, dakle, identičan odgovor kao što su imali oni koje su naslijedili ...
http://forum.klix.ba/prodaja-drzavnih-p ... 31016.html
Pitanje za tebe Pedja,
Hoćete li i vi u NS koji se predstavljate kao progresivci, biti isto ovako PRIMITIVNI i šutjeti ili ćete HITINO reagovati kako bi se zaustavio ovaj TEŠKI i NEVIDLJIVI kriminal koji se ovih dana odvija u Strankama/Partijama?
Poslao sam e-mail svim relevantnim organizacijama i Strankama/Partijama vezano za teški i NEVIDLJIVI kriminal prodaje važnih državnih rukovodećih pozicija unutar Institucija i državnih kompanijama psihopatima za veliki novac, koja se odvija ovih dana u Centralama Strankama/Partijama.
Njihov odgovor je bila PRIMITIVNA šutnja i ignorantski stav, dakle, identičan odgovor kao što su imali oni koje su naslijedili ...
Pitanje za tebe Pedja,
Hoćete li i vi u NS koji se predstavljate kao progresivci, biti isto ovako PRIMITIVNI i šutjeti ili ćete HITINO reagovati kako bi se zaustavio ovaj TEŠKI i NEVIDLJIVI kriminal koji se ovih dana odvija u Strankama/Partijama?
Ovo što ovih dana Stranke pobjednice izbora pokušavaju sa ovim dogovorima, nemoguće je implementirati na terenu ...
Ne može se uprezati, sedlati i jahati KONJ (BiH ekonomija) kojeg su IZNUTRA napali virusi (psihopate) jer psihopate nisu programirane da proizvode bilo kakvu novu vrijednost već su programirane samo da NEVIDLJIVO izazivaju štetu, destrukciju i ANARHIJU u najvišim institucijama Vlasti, koja se prenosi na ulice ...
Sasvim je nebitno šta se oni u vrhu dogovore (NA LEĐIMA KONJA) ako su konja (IZNUTRA) napali virusi (psihopate).
Dr. Andrew M. Lobaczewski u svojoj knjizi Politička ponerologija kaže: “Virusi (psihopate) nisu svjesni da će biti živi zakopani zajedno sa tijelom onoga čiju smrt su izazvali''.
Međutim, šta nama poštenim i običnim građanima vrijedi ovo saznanje, kada ćemo i mi PRVI biti uništeni destruktivnim djelovanjem pojedinih psihopata koji jašu NA LEĐIMA KONJA i njihovih psiho-patogenih klonova koji se nalaze ispod njih UNUTAR KONJA!?
- lerdi
#19750 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja se samo nadam da su ovi zadnji izbori svima otvorili oći te da su napokon shvatili da napredak ove države ide preko nacionalista, a ne mimo njih.rossoner wrote:hzsa22 wrote:Pedja, Albine
Licno smatram da je za vasu stranku pogubnije ne iskoristiti momenat i pokazati da zaista imate rjesenja (sto ste tokom predizborne i potencirali) nego se drzati ideologije ko pijan plota i cekati da ljevica ostvari nadmocnu pobjedu . Ovo je vasa prilika i morate je iskoristiti. Koji god resor da uzmete, imate mogucnost da pokazete sta znate jer sumnjam da SDA i DF imaju mehanizme da vas ucjenjuju. Vi ste ti koji se u svakom trenutku mogu povuci te samim tim mozete progurati stvari koje zelite.![]()
![]()