"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Throttle

#19726 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Throttle »

Koje je ovo auto :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#19727 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bitanga_sa_otesa »

pezejac
Logovan

#19728 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Logovan »

I koji mentalni sklop moraš biti da tamo parkiraš auto? :roll:
Daryl Dixon

#19729 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Daryl Dixon »

nestalo čorbe :-D
beni-bu-man

#19730 Re: "Majstori" parkiranja

Post by beni-bu-man »

Uplasio ga kruzni tok
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#19731 Re: "Majstori" parkiranja

Post by liaar »

beni-bu-man wrote:Uplasio ga kruzni tok
hahaha, bravo, gore pravo je AS Coach u prolazu do Motorexa, možda je otišao da mu daju skicu kako će u kružni :mrgreen:
tempuser

#19732 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

Kad smo vec kod skica kruznog toka ovo je zasad jedini kruzni tok na kojem su iz pravca Zvornicke jasno ocrtani obavezni smjerovi, iz desne prvi izlaz za Hrasno, drugi izlaz za Anex, treci izlaz za Hrasno Brdo, iz lijeve drugi izlaz Anex, trci izlaz H. Brdo, cetvrti izlaz Tranzit, nema kruzenja vanjskom od Zvornicke do Tranzita.
insaneinthebrain

#19733 Re: "Majstori" parkiranja

Post by insaneinthebrain »

Image

Image
skafiskafsnjak

#19734 Re: "Majstori" parkiranja

Post by skafiskafsnjak »

tempuser wrote:Kad smo vec kod skica kruznog toka ovo je zasad jedini kruzni tok na kojem su iz pravca Zvornicke jasno ocrtani obavezni smjerovi, iz desne prvi izlaz za Hrasno, drugi izlaz za Anex, treci izlaz za Hrasno Brdo, iz lijeve drugi izlaz Anex, trci izlaz H. Brdo, cetvrti izlaz Tranzit, nema kruzenja vanjskom od Zvornicke do Tranzita.
Mene strah ici unutrasnjom, pa se ukljucivati na drugi , treci izlaz...samo gledas kad ce te opalit lola iz vanjske dok se ti pokusavas iskljuciti iz kruznog .

Par puta sam imao situaciju pa sam odlucio da lagano vanjskom idem stalno
tempuser

#19735 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

skafiskafsnjak wrote:
Mene strah ici unutrasnjom, pa se ukljucivati na drugi , treci izlaz...samo gledas kad ce te opalit lola iz vanjske dok se ti pokusavas iskljuciti iz kruznog .

Ono, postoji neki vozacki bonton i kultura kad se koristi unutrasnja traka, medjutim ako te spuca seljak iz vanjske ti is kriv, ali ovdje su jasno ocrtane strelice na prilaznim trakama pa ako je neko vanjskom kruzio od Zvornicke do Traznita onda se prakticno nepropisno prestroio.
noviclan

#19736 Re: "Majstori" parkiranja

Post by noviclan »

tempuser wrote:
skafiskafsnjak wrote:

Ono, postoji neki vozacki bonton i kultura kad se koristi unutrasnja traka, medjutim ako te spuca seljak iz vanjske ti is kriv, ali ovdje su jasno ocrtane strelice na prilaznim trakama pa ako je neko vanjskom kruzio od Zvornicke do Traznita onda se prakticno nepropisno prestroio.
Znaci vataj se vanjske i nisi kriv bubno ilu te neko bubno
skafiskafsnjak

#19737 Re: "Majstori" parkiranja

Post by skafiskafsnjak »

tempuser wrote:
skafiskafsnjak wrote:

To i jes problem ...
Ja i lola se ukljucujemo na istom mjestu . Ja idem u unutrasnju jer izlazim na drugom izlazu npr , lola ide vasnjskom i izlazi na trecem ... I ja vidim da lola to radi i moram rizikovati da me udari ili jedan krug jos pravim.
Sto je najgore, ja kriv ako do udesa dodje... zato , uklopi se, drz se vanjske i zdrao . Bolje biti ljakse nego kriv za udes .
tempuser

#19738 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

noviclan wrote:
Nazalost, ali eto kod AS-a su sad iscrtani putokazi po kojima ne mozes vanjskom praviti krug od Zvornicke do Tranzita, al ajd dokazi da se ukljucio u Zvornickoj, a ne iz Hrasnog.
skafiskafsnjak

#19739 Re: "Majstori" parkiranja

Post by skafiskafsnjak »

tempuser wrote:
noviclan wrote:
Nazalost, ali eto kod AS-a su sad iscrtani putokazi po kojima ne mozes vanjskom praviti krug od Zvornicke do Tranzita, al ajd dokazi da se ukljucio u Zvornickoj, a ne iz Hrasnog.
Dzaba su oni iscrtali ... nema Zakona koji to regulise i tu ti je kraj - kriv si :D zato u nasim kruznim treba crtati samo jednu traku :roll:
skafiskafsnjak

#19740 Re: "Majstori" parkiranja

Post by skafiskafsnjak »

.
noviclan

#19741 Re: "Majstori" parkiranja

Post by noviclan »

Isreno meni je najkriticnijw iskljucenje za tranzit jer imas jednu izlivnu a ovako obzirom da je max 30km/h (mada iz pravca safeta hadzica na tranzit kad nije nikoga bilo mozes razviti i 80km/h) dopustena brzina uz prethodno ranijw dati zmigavac nema problema za skrenuti
tempuser

#19742 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

skafiskafsnjak wrote:
Dzaba su oni iscrtali ... nema Zakona koji to regulise i tu ti je kraj - kriv si :D zato u nasim kruznim treba crtati samo jednu traku :roll:
Kako nema zakona, zar crte na cesti nisu horizontalna signalizacija, tj znakovi obaveze - znak dozvoljenog smijera?
Ja ne vidim nikakvu razliku izmedju tog znaka i znaka ispred raskrsnice koji te obavezuje da iz neke trake ide u odredjenom pravcu.
skafiskafsnjak

#19743 Re: "Majstori" parkiranja

Post by skafiskafsnjak »

tempuser wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Kako nema zakona, zar crte na cesti nisu horizontalna signalizacija, tj znakovi obaveze - znak dozvoljenog smijera?
Ja ne vidim nikakvu razliku izmedju tog znaka i znaka ispred raskrsnice koji te obavezuje da iz neke trake ide u odredjenom pravcu.
A ja mislim da nema konkretno Zakona o kruznom toku ... A eto i da je ako kao sto kazes, kako dokazati u kojoj si usao itd itd.
Puno razloga da vozim vanjskom... ahha
Daryl Dixon

#19744 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Daryl Dixon »

DoradO

#19745 Re: "Majstori" parkiranja

Post by DoradO »

kad su u pitanju djevojke, svaki vid konflikta izbjegavam u širokom luku tako da sma ovdje čist 100% :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#19746 Re: "Majstori" parkiranja

Post by konektovan »

Svakakvog ološa se navuklo oko nove otoke, nazalost..
Daryl Dixon

#19747 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Daryl Dixon »

DoradO wrote:kad su u pitanju djevojke, svaki vid konflikta izbjegavam u širokom luku tako da sma ovdje čist 100% :lol:
znaš i ti na koga smiješ/ne smiješ :lol: :thumbup:
amar1994

#19748 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amar1994 »

konektovan wrote:Svakakvog ološa se navuklo oko nove otoke, nazalost..
svugdje se navuklo :thumbup: :run:
kraljezak

#19749 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kraljezak »

Image
Znaci ogromna se kolona uhvatila u traci do MUP-a, jer je sa suprotne strane kolona na crvenom stoji. I tako smo fino gledali zarobljeni dok policija normalno prolazi i nista. Kad sam fino parkirao opet sam sa kolicima(bebom) morao proci istim putem, dva puta izbjegavao, krenem nema nikoga kad se "mangup zaletio" pa zamalo u mene i kolica.
relax11

#19750 Re: "Majstori" parkiranja

Post by relax11 »

Al najjaci ovi kad nagaze trotoar a auto viri na cesti isto onako i kad se ne bi popeo na trotoar, ovako zagradio i cestu i trotoar, onako da se nije popeo samo bi cestu
Locked