Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
90minut wrote:Znaci ipak vas ima koji ne mrzite seriju zbog stripa?
Smatram se dovoljno open minded da dam ovoj seriji šansu. Meni se recimo nije svidjela filmska adaptacija jer je Snyder bukvalno
i lijeno pokušao doslovno prenijeti strip na film, ali je u svemu tome izgubio mnogo stvari u prijevodu, mnogu nijansi i mračnog humora
prisutnog u stripu. Lindelof radi dobru stvar što pomiče radnju dovoljno daleko da može uraditi svoju stvar, ali još uvijek dovoljno blizu
da uticaj stripa i stvari koje su se desile u njemu odjekuju i utiču na radnju priče u sadašnjosti. Tako da je sam duh stripa dovoljno prisutan
i može se osjetiti.
Bukvalno prije par dana skinuo film godinama ga izbjegavao nije mi se sviđala tema nikako, a znam da nema serija i film nikakve veze jel tako ili griješim?
zomri wrote:I onaj lebdeći dvorac koji onaj malac gradi od magneta je veoma veoma sličan dvorcu u kome Ozy živi.
Serija ima potencijala da bude uzbudljiva samo da Lindelof bude imao muda i da nastavi nadograđivati kredibilitet koji
je stvorio sa Leftovers.
Nakon trece epizode krece HBO Watchmen podcast na Youtube koliko sam shvatio, Lindelof i Craig Mazin (Cernobil) ce biti voditelji tako da ce vjerovatno oni objasniti detaljnije i raditi recap vec vidjenog.
90minut wrote:Znaci ipak vas ima koji ne mrzite seriju zbog stripa?
Smatram se dovoljno open minded da dam ovoj seriji šansu. Meni se recimo nije svidjela filmska adaptacija jer je Snyder bukvalno
i lijeno pokušao doslovno prenijeti strip na film, ali je u svemu tome izgubio mnogo stvari u prijevodu, mnogu nijansi i mračnog humora
prisutnog u stripu. Lindelof radi dobru stvar što pomiče radnju dovoljno daleko da može uraditi svoju stvar, ali još uvijek dovoljno blizu
da uticaj stripa i stvari koje su se desile u njemu odjekuju i utiču na radnju priče u sadašnjosti. Tako da je sam duh stripa dovoljno prisutan
i može se osjetiti.
Bukvalno prije par dana skinuo film godinama ga izbjegavao nije mi se sviđala tema nikako, a znam da nema serija i film nikakve veze jel tako ili griješim?
Bukvalno se odlucio da pogledam film zbog serije.
Pa u ove dvije epizode već postoji gomila stvari koji ukazuju na jasne poveznice. Zato kažem da ne bi bilo loše da pročitaš strip ili jebiga ako
baš ne voliš stripove da pogledaš film. Mnoge stvari će ti biti jasnije.
Watchmeni su svojevrsna antiteza superherojskim stripovskim/filmskim junacima. U mnogo čemu su većina njih bila anti junaci koji su
imali ozbiljan nedostatak pozitivnih osobina koji super heroje čine, je li, super herojima. I ono što je najbitnije, osim Manhattana, niko
od njih nema nikakve super moći. Gomila likova koja je odlučila obući, ponekad i smiješne, kostime i tajice i provoditi vigilante pravdu.
dale cooper wrote:Meni se recimo nije svidjela filmska adaptacija jer je Snyder bukvalno i lijeno pokušao doslovno prenijeti strip na film, ali je u svemu tome izgubio mnogo stvari u prijevodu, mnogu nijansi i mračnog humora
prisutnog u stripu.
auuu pa kako se ne bi slozio ovde to je strasno, cak bi otiso toliko daleko da je ovo napisano haman pa doslovno sve suprotno od onog sto mislim
kako pravljenje filma PO STRIPU moze biti lose pri pravljenju filma O STRIPU?
neko pogledao prvu ep. serije SEE ? utisak ? hvala
drugo, nervira li jos koga ona Gilenhall u the deuce ??? aoooo, sta je ono kakva odvratulja majko mila... doduse , malo manje ogavan s brkovima Franco i onim tabula raza osmjehom...
milejovic1971 wrote:neko pogledao prvu ep. serije SEE ? utisak ? hvala
drugo, nervira li jos koga ona Gilenhall u the deuce ??? aoooo, sta je ono kakva odvratulja majko mila... doduse , malo manje ogavan s brkovima Franco i onim tabula raza osmjehom...
oboje su producenti serije i uglavili se da glume, realno za casting oba lika mogli su ici neki karakterni kvalitetniji glumci ovako pogotovo u prve dvije sezone oni su najslabija karika bas ono strce koliko su losi u odnosu na ostale koji su standardno uvjerljivi. Tek trecoj sezoni se trude pa eto i glume kako treba.
Gledam ja bas SEE evo prvih 20ak minuta mi je ovakva reakcija ni manje ni vise
dale cooper wrote:Meni se recimo nije svidjela filmska adaptacija jer je Snyder bukvalno i lijeno pokušao doslovno prenijeti strip na film, ali je u svemu tome izgubio mnogo stvari u prijevodu, mnogu nijansi i mračnog humora
prisutnog u stripu.
auuu pa kako se ne bi slozio ovde to je strasno, cak bi otiso toliko daleko da je ovo napisano haman pa doslovno sve suprotno od onog sto mislim
To je pitanje za Snydera. Ali jednostavno mi se dosta stvari zbog čega mi je strip bio sjajan nekako izgubilo u adaptaciji.
Skini pa pogledaj, steta je propustiti citavo pleme slijepaca u sred sume izvodi Haka Maori na NIZBRDICI a predvodi ih Momoa....da ne spojlam koliko se do kraja prve epizode nista bitno ne desi tj. desi se ali to sto se desi traje 10ak minuta ovo ostalih 40 minute gledas slijepce kako se vjesto snalaze u divljini. Presjela mi popodnevna kafa
PS
Ima scena sa slijepom zlom kraljicom koja se samozadovoljava na cudan nacin i pri tome moli nekom bozanstvu e to je bio najuzbudljiviji dio epizode.
prisutnog u stripu.
To je pitanje za Snydera. Ali jednostavno mi se dosta stvari zbog čega mi je strip bio sjajan nekako izgubilo u adaptaciji.
A mogao je od Terry Gilliama uzeti gotov scenario uradjen krajem 80ih i uraditi film ali ne oni krenuli raditi doslovnu adaptaciju, sjecam se hajpa i podcasta 2008 koliko su se furali svi na to da ce biti ono doslovna adaptacija da ce fanovi stripa biti jako zadovoljni, a sam Gilliam je znao da to ne moze pa je napravio znacajne izmjene u odnosu na strip, tako da prakticno bi to bio novi originalni Watchmen film inspirisan stripom i zadrzao bi nekih 80% originalnog materijala sa potpuno drugacijim krajem koji bio i lijepa posveta samom stripu i Alanu Muru. Menhetn se zrtvuje i sprijeci svoj nastanak povratkom u proslost, Ozimandijas ga nagovori na to a kao posljedica tj. kao rezultat toga je ova stvarnost u kojoj smo mi danas i u kojoj postoji samo strip Watchmen Alana Mura Rorsak i drugi Watchmen se stvore u ovoj realnosti/dimenziji u sred NY City i pri tome izgledaju svima kao kostimirani likovi iz Watchmen stripa koji su krenuli na comicon ( i na samom kraju se sukobe sa NYPD) . Gilliam dva puta pokusavao da krene u taj projekat 1986-89 i 1996 i oba puta problem je bilo naci pare.
A mogao je od Terry Gilliama uzeti gotov scenario uradjen krajem 80ih i uraditi film ali ne oni krenuli raditi doslovnu adaptaciju, sjecam se hajpa i podcasta 2008 koliko su se furali svi na to da ce biti ono doslovna adaptacija da ce fanovi stripa biti jako zadovoljni, a sam Gilliam je znao da to ne moze pa je napravio znacajne izmjene u odnosu na strip, tako da prakticno bi to bio novi originalni Watchmen film inspirisan stripom i zadrzao bi nekih 80% originalnog materijala sa potpuno drugacijim krajem koji bio i lijepa posveta samom stripu i Alanu Muru. Menhetn se zrtvuje i sprijeci svoj nastanak povratkom u proslost, Ozimandijas ga nagovori na to a kao posljedica tj. kao rezultat toga je ova stvarnost u kojoj smo mi danas i u kojoj postoji samo strip Watchmen Alana Mura Rorsak i drugi Watchmen se stvore u ovoj realnosti/dimenziji u sred NY City i pri tome izgledaju svima kao kostimirani likovi iz Watchmen stripa koji su krenuli na comicon ( i na samom kraju se sukobe sa NYPD) . Gilliam dva puta pokusavao da krene u taj projekat 1986-89 i 1996 i oba puta problem je bilo naci pare.
Što bi se reklo priča Gilliamovog života. Ali da, Gilliamova ideja je bila da proba stvoriti nešto svoje iz originalne priče i bilo bi
interesantno vidjeti rezultat. Mooreov rad je zajeban za ekranizirati baš zato što je bio nešto revolucionarno, inovativno i subverzivno
u svijetu stripa sa neviđenom razinom slojevitosti priče. I ako ćeš se već prihvatiti ekranizacije ovo sve gore treba da ti bude nit vodilja,
a ne vjerno, stranica za stranicom kopiranje stripa.
prisutnog u stripu.
meni npr nije, kao i ogromnom broju stovatelja stripa u svijetu, strip sam citao davno, kupio ga nedavno, film gledo nebrojeno puta, kraj iz filma mi se jos vise svidja nego onaj u stripu jer je blizi necem stvarnom
strip je prenesen u duplo vecoj mjeri od svakog drugog superhero filma, to je meni pluscina, zato mi nije jasno kako se nekom moze zamjerit to
Jack Ryan dobra nova sezona, a taman sam mislio ako budu opet neki Arapi i teroristi da ne gledam a ono surprise, Venecuela - korporacije, prirodni resursi, diktatori, izbori, opozicija vs pozicija malo behind enemy lines...
Jaqen H’ghar rastura u seriji
Odlican casting tj. izbor glumaca, puno poznatih faca iz da kazemo A produkcije.
SanskiBiser wrote:Jack Ryan dobra nova sezona, a taman sam mislio ako budu opet neki Arapi i teroristi da ne gledam a ono surprise, Venecuela - korporacije, prirodni resursi, diktatori, izbori, opozicija vs pozicija malo behind enemy lines...
Jaqen H’ghar rastura u seriji
Odlican casting tj. izbor glumaca, puno poznatih faca iz da kazemo A produkcije.
A znam ko je znam šta je znam da mi je na vrhu jezika i opet cijelu sezonu nisam skontao da je iz GOT a mrsko mi bilo na imdb otici i vidjeti
Jeste stvarno dobra sezona bukvalno je negdje na sredini baš kao i prva nema tu ništa spektakularno nije ni blizu toga da je loša vec dobra to jest taman.
Baš me zanima šta ce im naredna sezona biti tema, ima dosta opcija.