Premijer liga BiH - @manijak1
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- mist
#19726 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Jos nisu prezalili 
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#19727 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
U pravu si a sta je bilo sa sezonom prije.....Adobeg wrote: ↑07/06/2023 11:56O kakvoj posjeti ti govoris covjece kada nas nije skoro citava sezona bila na Kosevu a ne znam jesi li upratio ove zadnje utakmice posjeta je bila veoma dobra,porediti nekog koje igrao citavu sezonu na svom stadionu,i onog kojeg nije igrao je stvarno neozbiljno i smjesno.![]()
https://reprezentacija.ba/360541-broj-n ... j-poziciji
- emigrazione
#19728 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Koga boli kurac za posjetom na Grbavici, sami sebi se dive...par stotina luzera, klosara i polusvijeta koji nema gdje nego na stadion za marku da gleda Leotar i Slogu iz Doboja, identicna prica kao sa Celikom i posjetom par godina nakon rata...evo sad cemo vidjeti u Evropi ko ima kakvu posjetu
- mist
#19729 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Idi prati ruse mozda nesto i ubodes 
-
Adobeg
#19730 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Tu bi mogli u nedogled bilo je sezona gdje su jedni i drugi imali vecu posjetu,ja sam reagovao na ovu nebulozu sto je ovaj napisao gdje nema veze sa vezom.hrasno38 wrote: ↑07/06/2023 23:08U pravu si a sta je bilo sa sezonom prije.....Adobeg wrote: ↑07/06/2023 11:56
O kakvoj posjeti ti govoris covjece kada nas nije skoro citava sezona bila na Kosevu a ne znam jesi li upratio ove zadnje utakmice posjeta je bila veoma dobra,porediti nekog koje igrao citavu sezonu na svom stadionu,i onog kojeg nije igrao je stvarno neozbiljno i smjesno.![]()
https://reprezentacija.ba/360541-broj-n ... j-poziciji
- Plavo-bijeli
#19731 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
joj jaro argumenta, pa to 'par stotina luzera, klosara' mozes uzet za bilo koji klub na svijetu... eto kod vas sve advokati i ljudi iz najviseg ranga drustva, a na derbiju pogledas istok i gledas psihopate kako skidaju gaceemigrazione wrote: ↑07/06/2023 23:54 Koga boli kurac za posjetom na Grbavici, sami sebi se dive...par stotina luzera, klosara i polusvijeta koji nema gdje nego na stadion za marku da gleda Leotar i Slogu iz Doboja, identicna prica kao sa Celikom i posjetom par godina nakon rata...evo sad cemo vidjeti u Evropi ko ima kakvu posjetu
- East_side
#19732 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Kod vas je posjeta skočila nakon izgradnje i natkrivanja istočne tribine. Sasvim očekivano i logično nastala euforija, svi pohrlili da budu dio te priče, uzimale se stolice, pokupovale desetogodišnje ulaznice itd itd. A kod nas Koševo iz godine u godinu u sve gorem stanju, NIJEDNA natkrivena tribina do dana današnjeg.
E sada, ako se hoće biti realan i pošten, mislite li da i kod nas ne bi nastala slična euforija kada bi se malo uredio i natkrio makar jedan dio jedne tribine?
A izgradnju potpuno nove tribine, ili pak stadiona da i ne spominjem. Tada bi se išlo od meraka, da uživaš u nečem novom što do tada nije bilo u opticaju. Čak ni rezultati nisu toliko bitni u tom slučaju. I sami ste svjedoci tome.
E sada, ako se hoće biti realan i pošten, mislite li da i kod nas ne bi nastala slična euforija kada bi se malo uredio i natkrio makar jedan dio jedne tribine?
A izgradnju potpuno nove tribine, ili pak stadiona da i ne spominjem. Tada bi se išlo od meraka, da uživaš u nečem novom što do tada nije bilo u opticaju. Čak ni rezultati nisu toliko bitni u tom slučaju. I sami ste svjedoci tome.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#19733 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
https://www.index.hr/mobile/sport/clana ... t_ostalo_m
Gledaj stadiona, lutka.
Gledaj stadiona, lutka.
- Plavo-bijeli
#19734 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
100% što se tiče istoka. Nije samo do natkrivanja, nego općenito.East_side wrote: ↑08/06/2023 01:23 Kod vas je posjeta skočila nakon izgradnje i natkrivanja istočne tribine. Sasvim očekivano i logično nastala euforija, svi pohrlili da budu dio te priče, uzimale se stolice, pokupovale desetogodišnje ulaznice itd itd. A kod nas Koševo iz godine u godinu u sve gorem stanju, NIJEDNA natkrivena tribina do dana današnjeg.
Sjećam se ko mlađi uvijek na jugu i u prosjeku 1/3 juga puno, te 1/3 sjevera... sad svaka tekma otkad se istok izgradio barem pola istoka bude puno... a ove sezone skoro citav, ili citav... ne mogu da pojmim da bi to u ono vrijeme znacilo uvijek prepun sjever, a i jug...
sad kakva bi reakcija kod vas bila, ne znam... ali pocevsi od lokacije koseva, pa do stadiona koji je takav kakav jest, sigurno da i to utice, te da je to dvoje bolje sigurno da bi bilo vise raje.
- luckylaka
#19735 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Potpuno si u pravu.Stadion treba da bude porodicno okupljenje I da se ponudi nesto vise od same utakmice.Topovski udari I bakljade su otjerali puno familijarne raje sa utakmica.Treba napraviti ugodjaj da domacini I gostujuci navijaci ne dolaze na stadion samo da bi divljali.Zar je problem postaviti kamere,identifikovati divljake I udaljiti ih za sva vremena sa stadiona..Drugo.Brate natkrijte jedan dio tribine I napraviti sebi atmosferu.100 godina igrate tu ulozite nestoEast_side wrote: ↑08/06/2023 01:23 Kod vas je posjeta skočila nakon izgradnje i natkrivanja istočne tribine. Sasvim očekivano i logično nastala euforija, svi pohrlili da budu dio te priče, uzimale se stolice, pokupovale desetogodišnje ulaznice itd itd. A kod nas Koševo iz godine u godinu u sve gorem stanju, NIJEDNA natkrivena tribina do dana današnjeg.
-
internazionale
#19736 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Lahko je objasniti posjetu na Grbavici.
Pod definicijom pojma ubleha, a radi lakseg shvatanja, treba stajati slika fk/nk željezničar. Obični inat.
Dakle neki bezvezni fudbalski klub, kakvih je bilo more u bivšoj državi, i neki ideolozi skontaju ublehu o tzv radničkom klubu.
Ubleha na koju se taj klub željezničar izdvojio iz mase ostalih žel(lj)ezničara i pridobio simpatizere. Dakle radnički klub i onda se ljudi/radnici iz inata bore protiv nekih zamišljenih valjda buržoaskih, da ne kažem kraljevskih klubova
Propašću bivše države, razbile su se mnoge iluzije i ublehe koje su se njegovale.
Međutim ljudima je teško prihvatiti da su godinama vjerovali u ublehe i sada im je ostao samo inat.
A kod naših ljudi inat je glavni motor i pokretač
-
internazionale
#19737 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Navijači Sarajeva su drugačiji. Tu nema ubleha. Nema ublehaške ideologije.
Nosiš ime glavnog grada države, reprezent si. I zato se traže rezultati. Ne može te neko farbati nekim ublehaškim pričama i imaginarnim neprijateljima
Nosiš ime glavnog grada države, reprezent si. I zato se traže rezultati. Ne može te neko farbati nekim ublehaškim pričama i imaginarnim neprijateljima
-
Dead Man Walking
#19738 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Tako je, ne moze te niko farbati. Moze te, doduse, ponekad popiskiti vlasnik/investitor, ili, ako je on sprijecen, moze i direktorica, ali to je mala cijena elitnog statusa.
- emigrazione
#19739 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Pa vas je godinama pisala jedna njemacka doga, zapravo nikad nije ni prestala
-
Plunkett
#19740 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
A zbog Misketa su volontirali i vozili viljuskare.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- East_side
#19742 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
@Plavo-bijeli, @luckylaka
Ma naravno, sve su to pretpostavke. Ne mogu sada govoriti u ime svih navijača Sarajeva ali evo kad krenem od sebe, kad zamislim da smo npr. natkrili istok ili jedan dio zapada, vuklo bi me i bez tekme da dođem na stadion da se divim tome.
Koševo jeste naš dom, cijela naša historija se vezuje za taj stadion, gomila nekakvih emocija, uspomena i td. Ali ja sam ipak stava da je taj stadion rupa bez dna, i da zanemarimo sva imovinsko-pravna pitanja, da je naš 1/1. Shodno tome, moj stav je da mi nećemo krenuti naprijed dok se trajno ne odlijepimo od AFH i napravimo potpuno novi stadion, pa i na nekoj potpuno novoj lokaciji, što da ne.
Naravno, da bude neka razumna lokacija, da je u urbanoj zoni grada. Uz sve prateće infrastrukturne sadržaje, ja sam ubijeđen da bi na naše tekme dolazilo duplo više raje nego sada.
E sada, kada će to biti, gdje, i hoće li ikada, ne možemo znati.
Slažem se i za topovske udare i pirotehniku općenito. Mnogi se neće složiti s tim braneći navijačku strast. Ali ja bih lično više volio vidjeti 10k+ ljudi na stadionu bez pirotehnike, čitave porodice s djecom i td, nego 2-3k gdje sijevaju bakljade na sve strane.
Ma naravno, sve su to pretpostavke. Ne mogu sada govoriti u ime svih navijača Sarajeva ali evo kad krenem od sebe, kad zamislim da smo npr. natkrili istok ili jedan dio zapada, vuklo bi me i bez tekme da dođem na stadion da se divim tome.
Koševo jeste naš dom, cijela naša historija se vezuje za taj stadion, gomila nekakvih emocija, uspomena i td. Ali ja sam ipak stava da je taj stadion rupa bez dna, i da zanemarimo sva imovinsko-pravna pitanja, da je naš 1/1. Shodno tome, moj stav je da mi nećemo krenuti naprijed dok se trajno ne odlijepimo od AFH i napravimo potpuno novi stadion, pa i na nekoj potpuno novoj lokaciji, što da ne.
Naravno, da bude neka razumna lokacija, da je u urbanoj zoni grada. Uz sve prateće infrastrukturne sadržaje, ja sam ubijeđen da bi na naše tekme dolazilo duplo više raje nego sada.
E sada, kada će to biti, gdje, i hoće li ikada, ne možemo znati.
Slažem se i za topovske udare i pirotehniku općenito. Mnogi se neće složiti s tim braneći navijačku strast. Ali ja bih lično više volio vidjeti 10k+ ljudi na stadionu bez pirotehnike, čitave porodice s djecom i td, nego 2-3k gdje sijevaju bakljade na sve strane.
-
Melbourne_Australia
#19743 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Kad smo vec kod stadiona
Sta bi sa onim likom i njegovim bajkama o novom stadionu i kako je lova spremna??,Doduse to je bilo prije par godina ali je bilo najvece kolektivno svrsavanje na necije bajke u istoriji ovog foruma..Joj kad se sjetim
Lik je fol imao sve informacije a maleni su birali lokacije po gradu za stadion,doduse bilo je preko foruma ali opet 
-
Tromblon
#19744 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Iskreno se plašim za psihičko stanje pojedinih ljudi na ovoj temi.
-
splinter
- Blixen
#19746 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
zaboravio sam ti cestitati deceniju bez tituleDead Man Walking wrote: ↑08/06/2023 07:45 Tako je, ne moze te niko farbati. Moze te, doduse, ponekad popiskiti vlasnik/investitor, ili, ako je on sprijecen, moze i direktorica, ali to je mala cijena elitnog statusa.
nije to mala stvar
veliki je to jubilej za tako mizeran klub
sa srecom i u zdravlju da ih jos mnogo docekate
-
Tromblon
#19747 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ybg, nažalost. Ovakva jal, ljubomora, zavist, vrijeđanja, mržnja i to sve na nekoj bolesnoj osnovi. Zaista mi se počesto zgadi kad čitam neke pojedince. Za neke mislim mladi u 20im, a ispostavi se stari konji. Tad se syebem najviše.
I, da, mislim na navijače svih klubova, a prevashodno ova dva sarajevska.
Dosadni ste više. Ako se ne znate zayebavati, zezati, šaliti, ne širite tu bolesnu mržnju.
- BHF_Manijak
#19748 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Kakve ba 20-te sta ti je, to su ljudi koji godinama obitavaju na ovom forumu, pod razlicitim nickovima, a neki pod jednim. Velika vecina je +40, neki i u 50-tim i nevjerovatno je citati sta se pise, kako se razmislja, sta izlazi iz njih.
Pojedini s obje strane patoloski mrze, gnjev konstantno izbija iz njih, frustracija i konstantna negativa, zloba. Pitam se jesu li takvi i u privatnom zivotu, a vrlo vjerovatno da jesu. Vjeciti mrgudi i gundjala. Tuzno.
Bude tu s vremena na vrijeme kvalitetne zajebancije, ali rijetko u zadnje vrijeme.
Pojedini s obje strane patoloski mrze, gnjev konstantno izbija iz njih, frustracija i konstantna negativa, zloba. Pitam se jesu li takvi i u privatnom zivotu, a vrlo vjerovatno da jesu. Vjeciti mrgudi i gundjala. Tuzno.
Bude tu s vremena na vrijeme kvalitetne zajebancije, ali rijetko u zadnje vrijeme.
- luckylaka
#19749 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Iako postujem I vaseg I naseg moderators I znam da je zabranjeno komentarisati njihovu rad ipak je ovo sve do njih.Prvo.Strogo zabranili pogrdno nazivsnje klubova I stadiona(ovo su dva najveca kluba u BiH I ima prema njima da se odnosimo korektno).Drugo.Zabraniti vrijedjanje igraca ,ljudi I upravi klubova jer vjerovatno I njihova djeca su tu na forumu I ne moraju citati bljuvotine I Mirzi,Ajli,Dali,Bekricu,Santosu I dr..Trece.Ako ne mozemo biti ljudi I normalno komunicirati zatvoriti temu..Na kraju cestitati pobjedniku na fer I postenoj pobjedi I pozeljeti uspjeh klubovima u europiTromblon wrote: ↑08/06/2023 11:50Ybg, nažalost. Ovakva jal, ljubomora, zavist, vrijeđanja, mržnja i to sve na nekoj bolesnoj osnovi. Zaista mi se počesto zgadi kad čitam neke pojedince. Za neke mislim mladi u 20im, a ispostavi se stari konji. Tad se syebem najviše.
I, da, mislim na navijače svih klubova, a prevashodno ova dva sarajevska.
Dosadni ste više. Ako se ne znate zayebavati, zezati, šaliti, ne širite tu bolesnu mržnju.
-
Plunkett
#19750 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Oo mujezinovicu (ustati pa reci)- ziv si! Dugo te nije bilo, nakon onog cirkusa sa Osimom i onih hejbet poraza za redom; kad si bio glavna meta podjebavanja ovdje i na vasem podforumu.Melbourne_Australia wrote: ↑08/06/2023 10:36 Kad smo vec kod stadionaSta bi sa onim likom i njegovim bajkama o novom stadionu i kako je lova spremna??,Doduse to je bilo prije par godina ali je bilo najvece kolektivno svrsavanje na necije bajke u istoriji ovog foruma..Joj kad se sjetim
![]()
Lik je fol imao sve informacije a maleni su birali lokacije po gradu za stadion,doduse bilo je preko foruma ali opet
![]()
Izgleda da je svjetlo vani i tebe istjeralo iz rupe
A za ove dusebriznike, vise volim da drogica ili recimo arsla pisu svakakve gluposti i gadosti, ma kako to vama “odvratno” izgledalo.
Ima uvijek neobjektivni Charuga ovdje koji zavodi red kad se predje linija
Gledajte vi nasu ligu svaki vikend pa da vidim sto bi se “normalno” ponasali.