Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
nKrkan

#19726 Re: Liverpool FC

Post by nKrkan »

Uzdajte se u Cana!
Towelie

#19727 Re: Liverpool FC

Post by Towelie »

Nije toliko do Kloppa, iako mu se moze prigovoriti da nije spreman na takticka prilagodjavanja, koliko je do rostera igraca. Treba prakticno cela odbrana nova, dva vezna igraca, krilo i spic. Ne moze pita od govana.
Edin H.

#19728 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Ne kontam sta vam nije jasno, Kloppova krivica.

Istjerivao pravdu sa Sachom, bez da je rijesio pitanje central defendera, onda zavalio Lucasa na poziciju koja mu je neprirodna. I to cuva Vardyja :D

Trebao dovesti golmana, a doveo kloca koji je gori of Mignole-a.
Mustang1

#19729 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Pa jest Kloppova krivica ali ne takticka nego to sto nece da dovodi igrace. Ove tarabe kako god da postavis.. Napad ne moze igrati bez sredine, a bez odbrane ne mozes ocekivati pobjedu. I ne znam cemu se nadamo jer nema sanse da ce Klopp dovesti 7-8 novih igraca na ljeto koji ce biti konkurenti za prvi tim. Dovest ce u vrh glave dva za prvi tim i ostale "mogli bi postati" jebali ga oni..
Jack Be Nimble

#19730 Re: Liverpool FC

Post by Jack Be Nimble »

Klopa zeza cinjenica da nema zimskog odmora. I prosle je sezone u toku Januara pao, ali dobro prvi put pa mora se nauciti. A i sada je pao oko nove godine. Takodjer je Klopp poznat po tim epizodima kad mu tim prodje 6-7 utakmica bez pobjede. Jedne sezone Mainz je prosao 17 utakmica bez pobjede.
Gandalf

#19731 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Kloppova je krivica apsolutna i neporeciva, od početka sam bio rezervisan prema njemu, sada mi već izgleda kao Bodgersov blizanac, tvrdoglav, nemaštovit, predvidljiv. Kao i Bodgers nikada nije uspio cijelu ekipu uigrati da igra kao pravi tim, u većini utakmica su kao razbijena vojska, jedna precizna lopta ne može izbaciti cijeli tim iz balansa i stvoriti 100% priliku protivniku - takve stvari su se LFC-u događale još i prije Rodgersa a pod Kloppom su se i pogoršale, za njega je svaki tim nagazna mina, ekipa na svakoj utakmici izgleda bez snage i ideje, konfuzno napadaju, bezidejni na sredini, panični u odbrani, timski rad na jedno 25 % mogućnosti. Igrači su u drugom planu ako je trener lopata, u drugom su planu i ako je genijalac, ali "vizionarski" treneri koji pokušavaju jedno te isto bez rezultata, ogole do kraja sve slabosti i ekipa i igrača koje vode (valjda bi stručnjak trebao prikriti slabosti koje je zatekao, ne još ih više prikazati svakoj šuši u ligi).

Brendan je svoj uspjeh temeljio na strašnoj formi Suareza, te još par dobrih pojedinaca koji su ga dostojno pratili ( Stu i Stiven ), timske igre je tu bilo vrlo malo, Kloppove dobre utakmice su bile rezultat magije Manea i Coutihna te povremenih dobrih partija Lalane I Firmihna, timskog rada je bilo jako malo, Liverpoolu treba pravi trener, a to je onaj koji ima sistem rada u kojem cijeli tim funkcioniše ne na samo jednoj - dvije derbi utakmice, trener koji će napraviti pitu od govana i "izmisliti" par igrača - Klopp to nije - sve moje komparacije Klopa i Rodgersa su totalno zlonamjerne, ali potpuno zasnovane na realnosti njihovog uspjeha u klubu.
AmiĐa_Idriz

#19732 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ne znam jel ko citao, Carragher pravi meltdown dozivio na MNF ali sve sto je rekao je 100% tacno.

Izdrkavanje po Sakhou, ok, zajebavaj ga ali dovedi zamjenu a ne da mi jebeni Lucas Leiva igra stopera, hej, pa to na Novom Zelandu ne bi proslo. Jos uvijek ne shvatam zasto se Fonte pustio u West Ham. Ah da, 3 miliona puno li je.

Pisao sam o pregovorima sa Canom, kako trazi vecu platu. Po svemu sudeci Liverpool se povukao ne zele vise pregovarati uopste, na ljeto ga prodaju. Pored njega Moreno leti isto tako. I Lucas, po 6293525193956291x u zadnje 2 godine bi trebao otici, nek ga na Ebay stave.
MyTao

#19733 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Ma nek ide... Can nikada nece biti igrac za Kloppov tim... prespor igrac... Mislio sam da moze igrati na DM poziciji ali ni tu nije nesto, ali je opet daleko bolji nego kada glumi 10tku ili 8icu.

Morena ja nebi dirao, solidna zamjena za beka kojeg trebaju kupiti.
Muhamed Đakmić

#19734 Re: Liverpool FC

Post by Muhamed Đakmić »

Pa svaka komparacija trenera koja Kloppa stavlja u ravan sa Rodgersom nije loša, ali njena presumpcija treba biti da su obojica dobri treneri, a ne da su obojica ublehe.

Jedina ubleha u tom kontekstu je Liverpool i nije niko kriv što vi nećete da prihvatite ulogu Liverpoola kao petog ili šestog kluba Premiershipa.
MyTao

#19735 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Glupost je i porediti Kloppa sa Rodgersom... jedna velika glupost. Rodgers je ubleha od covjeka i menagera.

On je imao daleko bolji i jaci tim od Kloppa trenutno i da je se vise bavio svojim poslom a ne mrsanjem, operacijama, zubima, varanju svoje zene, modi mozda bi i uradio nesto sa Suarezom i Gerrardom.

Taj covjek u svojoj kuci na zidu ima svoju sliku 2mx2m... gdje je to normalno ba??????

Klopp je sve stvorio sam, nije dosao da trenira Suareza, i Gerrarda vec je stvarao zvjezde... i za razliku od one prevare osvojio je nesto, i postao jedan od najboljih i najtrazenijih menagera na svijetu.

Sta god da se desava sa Liverpoolom Klopp ce rijesiti, jer to radi...

Steta je samo ako ne izbore top 4 jer ce to plan gurnutu unazad... ali kada se sve kockice sloze Rodgers nece moci u istu recenicu sa Kloppom.
AmiĐa_Idriz

#19736 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

MyTao wrote:Taj covjek u svojoj kuci na zidu ima svoju sliku 2mx2m... gdje je to normalno ba??????

Oplacem svaki put......
Muhamed Đakmić

#19737 Re: Liverpool FC

Post by Muhamed Đakmić »

Selektivno koristiš argumente. Gerrard nije bio ni blizu vrhunca kad je Rodgers vodio Liverpool.

Isto tako, Coutinho ti nije bio zvijezda kad je Klopp preuzeo Liverpool, a Suarez jeste kad je Rodgers preuzeo klub, iako su njihove pozicije u pet deka.

Zaboravljaš da je Rodgers od Suareza napravio igračinu, a da je bio na dobrom putu da isto napravi i sa Coutinhom. Usto, i od Sturridgea je bio napravio najboljeg engleskog fudbalera u jednom momentu.

Klopp nema ništa lošiju ekipu od one koju je imao Rodgers kad se sve sabere i oduzme, a ako naredne sezone ne ostvari kvalitetne rezultate, treba doživjeti istu sudbinu koju je doživio Rodgers.

A možda vam i to pomogne da shvatite da Liverpool u kompetitivnoj ligi poput Premiershipa treba spustiti ambicije za nivo ispod.
MyTao

#19738 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

kako nema... pa sam Suarez pravi prevagu i to veliku... igrac koji je gazio ove manje protivnike i zabijao po 30 golova u sezoni.

Gerrard nije bio onaj Gerrard iz 2009 ali je bio lider, i igrao je povucenije (imao najveci broj asistencija ako se ne varam) A to trenutno nije niko u Liverpoolu... Vjerujem da Klopp zna sta mu treba i da ce sklopiti tim koji zeli, tim koji ce se boriti za trofeje... mali iskorak je napravljen ove sezone... izgledalo je na pocetku da ce to biti daleko veci iskorak, ali trenutno stanje govori drugacije... slijedeca godina je veliki test za Kloppa... vec je dovoljno tu da stvori tim koji zeli... fali mu 5-6 igraca.

Bojim se da Rodgers nije nikoga napravio... covjek koji je zalutao na klupu Liverpoola, sve se poklopilo jedne sezone i to je to... Pokazao je da od njega nema nista u slijedecim.

Klopp je nekoliko svjetlosnih godina ispred njega u svakom pogledu.
Muhamed Đakmić

#19739 Re: Liverpool FC

Post by Muhamed Đakmić »

MyTao wrote:kako nema... pa sam Suarez pravi prevagu i to veliku... igrac koji je gazio ove manje protivnike i zabijao po 30 golova u sezoni.

Gerrard nije bio onaj Gerrard iz 2009 ali je bio lider, i igrao je povucenije (imao najveci broj asistencija ako se ne varam) A to trenutno nije niko u Liverpoolu... Vjerujem da Klopp zna sta mu treba i da ce sklopiti tim koji zeli, tim koji ce se boriti za trofeje... mali iskorak je napravljen ove sezone... izgledalo je na pocetku da ce to biti daleko veci iskorak, ali trenutno stanje govori drugacije... slijedeca godina je veliki test za Kloppa... vec je dovoljno tu da stvori tim koji zeli... fali mu 5-6 igraca.

Bojim se da Rodgers nije nikoga napravio... covjek koji je zalutao na klupu Liverpoola, sve se poklopilo jedne sezone i to je to... Pokazao je da od njega nema nista u slijedecim.

Po cijeloj menadžerskoj karijeri Klopp jeste ispred, po dosad pokazanom u Liverpoolu nije. I samo ću ti reći da je Suarez kod velikog Dalglisha kojeg svi tolikom trenerčinom smatrate dao ukupno 15 golova u Premiershipu za sezonu i po, kod Rodgersa je za dvije strpao 54 gola u 66 utakmica. Ima naravno do njegovog napretka na ličnoj osnovi, ali puno više do načina na koji je Rodgers promijenio stil igre ekipe. Reći da je Suarez bio zvijezda prije njegovog dolaska jednostavno je smiješno.
MyTao

#19740 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Muhamed Đakmić wrote:
MyTao wrote:kako nema... pa sam Suarez pravi prevagu i to veliku... igrac koji je gazio ove manje protivnike i zabijao po 30 golova u sezoni.

Po cijeloj menadžerskoj karijeri Klopp jeste ispred, po dosad pokazanom u Liverpoolu nije. I samo ću ti reći da je Suarez kod velikog Dalglisha kojeg svi tolikom trenerčinom smatrate dao ukupno 15 golova u Premiershipu za sezonu i po, kod Rodgersa je za dvije strpao 54 gola u 66 utakmica. Ima naravno do njegovog napretka na ličnoj osnovi, ali puno više do načina na koji je Rodgers promijenio stil igre ekipe. Reći da je Suarez bio zvijezda prije njegovog dolaska jednostavno je smiješno.
Pa ja bi rekao da je Klopp tu negdje sa Rodgersom ako racunamo vrijeme provedeno u klubu... Rodgers je u prve dvije sezone imao borbu za titulu i 7 ili 8 mjesto.

Klopp je u 1 1/2 godinu igrao finale jednog kupa i finale EL... vidjet cemo hoce li zavrsiti u top 4.

Ako Klopp nastavi zavrsavati na 7-6. mjestu u slijedece dvije godine, onda su opet na istom... Sto ne vjerujem da ce se desiti, ja jos uvijek mislim da ce zavrsiti u top 4 ove godine.
Muhamed Đakmić

#19741 Re: Liverpool FC

Post by Muhamed Đakmić »

Pa kakve veze ima što je igrao finala, kada ih je glat izgubio :D To mu ne može biti nikakav plus.

Ukratko, Rodgers je u drugoj punoj sezoni donio plasman u Ligu prvaka u ligi koja je bila tek nešto manje kompetitivna od trenutne. Ovaj to još nije napravio. Ako ni iduće sezone Liverpool ne ode u Ligu prvaka, on nije napredak u odnosu na Rodgersa.
Towelie

#19742 Re: Liverpool FC

Post by Towelie »

Muhamed Đakmić wrote:Pa kakve veze ima što je igrao finala, kada ih je glat izgubio :D To mu ne može biti nikakav plus.

Ukratko, Rodgers je u drugoj punoj sezoni donio plasman u Ligu prvaka u ligi koja je bila tek nešto manje kompetitivna od trenutne. Ovaj to još nije napravio. Ako ni iduće sezone Liverpool ne ode u Ligu prvaka, on nije napredak u odnosu na Rodgersa.
Ako cemo pravo, plasman je doneo Suarez sa briljantnim nastupima te sezone, plus Staridz i Sterling. Rodzersov uticaj sto videli sezonu nakon te kad je Liverpul bez Suareza zavrsio sedmi na tabeli. :mrgreen:
MyTao

#19743 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Muhamed Đakmić wrote:Pa kakve veze ima što je igrao finala, kada ih je glat izgubio :D To mu ne može biti nikakav plus.

pa kakve veze sto se ovaj borio za ligu a zavrsio drugi??

valjda je to isto jbt

O LP i EL necu ni da pricam... Rodgers je tu osramotio klub za narednih 100 godina... bolje sto nije zavrsavao u top 4, stvari bi bile samo gore.
Muhamed Đakmić

#19744 Re: Liverpool FC

Post by Muhamed Đakmić »

MyTao wrote:

pa kakve veze sto se ovaj borio za ligu a zavrsio drugi??

valjda je to isto jbt

O LP i EL necu ni da pricam... Rodgers je tu osramotio klub za narednih 100 godina... bolje sto nije zavrsavao u top 4, stvari bi bile samo gore.
Pa ima veze, jer sad izbjegavaš da pročitaš onako kako sam napisao. Nisam napisao da se borio za ligu, nego da je odveo Liverpool u Ligu prvaka. To je bitna razlika. Finansijski je isplativije, eto zašto je bitno.

Poraz u finalu ili osvajanje kupova ne pravi značajnu razliku, četvrto i peto mjesto pravi.

Ja i dalje smatram da je Rodgers neznatno lošiji menadžer od Kloppa, a vrijeme će svakako pokazati. Ono što je svakako problem obojici jeste ta pozicija Liverpoola kao ''velikog'' kluba, iako on to više nije.
MyTao

#19745 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Muhamed Đakmić wrote:
Pa ima veze, jer sad izbjegavaš da pročitaš onako kako sam napisao. Nisam napisao da se borio za ligu, nego da je odveo Liverpool u Ligu prvaka. To je bitna razlika. Finansijski je isplativije, eto zašto je bitno.

Poraz u finalu ili osvajanje kupova ne pravi značajnu razliku, četvrto i peto mjesto pravi.

Ja i dalje smatram da je Rodgers neznatno lošiji menadžer od Kloppa, a vrijeme će svakako pokazati. Ono što je svakako problem obojici jeste ta pozicija Liverpoola kao ''velikog'' kluba, iako on to više nije.
Znaci do para je? :)

Pa vjerovatno da je i Klopp zaradio neke love igranjem u dva finala... Rodgers prvo mora nesto napraviti znacajno kao Klopp da bi se mogli porediti... cak da dobije otkaz sutra ili u slijedecih 5 godina zavrsi 10. sa Liverpoolom opet ce biti menager koji je vise postigao od Rodgerasa (u slucaju da ovaj nista ne uradi po tom pitanju).

Rodgers nikada u zivotu nije osvojio nista, morao je otici u Skotsku ligu, u klub koji uzima titulu i bez trenera ako treba da bi dobio neki trofej...

Nema se sta dalje pricati.
Muhamed Đakmić

#19746 Re: Liverpool FC

Post by Muhamed Đakmić »

Ja od početka govorim o tome da su oni u Liverpoolu u pet deka, a o drugim stvarima teško u ovom momentu možemo govoriti.
MyTao

#19747 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Muhamed Đakmić wrote:Ja od početka govorim o tome da su oni u Liverpoolu u pet deka, a o drugim stvarima teško u ovom momentu možemo govoriti.
Pa slozili smo se da su do sada pokazanom na istom... zar nisam rekao to? Mi se ne slazemo u razlogu zasto su na istom...
Muhamed Đakmić

#19748 Re: Liverpool FC

Post by Muhamed Đakmić »

Pa da, ja mislim da je razlog isti za obojicu.

Liverpool nije dovoljno veliki klub za ono što zahtijeva od menadžera.
MyTao

#19749 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Po cemu se gleda velicina kluba? Mislim da je sasvim realno da klub koji je u top 10 najbogatijih klubova na svijetu zavrsi u top 4 Engleske Lige... ili da se bar bori za top 4 sto u mnogim sezonama nije bio slucaj.
Muhamed Đakmić

#19750 Re: Liverpool FC

Post by Muhamed Đakmić »

Pa u svakom momentu su najmanje četiri bogatija engleska kluba od njih tu.
Post Reply