Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#19701 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja sam oslijepio od xenona i dugih svjetala 
-
kakaljin
#19702 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisu problem original ili kvalitetna xenon svjetla, vec ovi hibridi i losi xenoni koji su svugdje zabranjeni sem kod nas, treba i to zabraniti na tehnickom i da policija kaznjava.Velkoski wrote:ja sam oslijepio od xenona i dugih svjetala
-
Throttle
#19703 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Najveći problem su šarafi i vezice umjesto nosača farova na krševima
Ako su dovoljno oborena, čak i te kineske sijalice ne smetaju toliko, al kad su još dignuta i kinezi unutra, kolje za oči
Ako su dovoljno oborena, čak i te kineske sijalice ne smetaju toliko, al kad su još dignuta i kinezi unutra, kolje za oči
- Travnički Noćni Šetač
#19704 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E fakat me nerviraju likovi koji na semaforu stanu u lijevu traku koja je namijenjena i za pravo i za lijevo i stoje na crvenom bez upaljenog žmigavca dok se u desnoj stvara guzva za ići naprijed.... i hoćeš i ti pravo, fino staneš iza njega da rasteretis drugu traku i onda se upali zeleno, stručnjak se pomakne pola metra i tek tada upali lijevi žmigavac i zaglavi iza sebe desetak vozila koji bi išli pravo i ne bi uopšte stali iza njega da je odmah dao žmigavac... i eto ti gužve na kvadrat u sekundi... Znači stoji 20 - 30 sekundi bez upaljenog žmigavca i naravno kontaš da će ići pravo i tek kada dobije zeleno svjetlo daje žmigavac... 
- Travnički Noćni Šetač
#19705 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na tehničkom pregledu bi trebao između ostalog da se provjerava podešenost snopa svjetla na regloskopu, kao i da se utvrdi da li je izvor svjetlosti koji je postavljen u vozilu odgovara onome koji je konstrukcijom uređaja i predviđen....kakaljin wrote:Nisu problem original ili kvalitetna xenon svjetla, vec ovi hibridi i losi xenoni koji su svugdje zabranjeni sem kod nas, treba i to zabraniti na tehnickom i da policija kaznjava.Velkoski wrote:ja sam oslijepio od xenona i dugih svjetala
Drugim riječima, xenon sijalica u običnom faru ne bi trebala moći proći tehnički, kao što nepodešen far takođe ne bi trebao proći tehnički...
...
Zašto i kako prolaze to je sad drugi par opanaka...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#19706 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
svakog normalnog to nervira,mada je takvih malo,uglavnom oni misle da su u pravu.svjedocili smo tome nebrojeno puta na forumu...kakaljin wrote:Nervira me kada sa 48 km/h prolazis kao furija pored vozila koja se krecu koliko sporo voze. A nije guzva ni zastoj vec normalno saobracaj treba da se odvija a oni toliko sporo voze
- sparky
#19707 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jesi vidio kako sam danas proletio 36 na satbitanga_sa_otesa wrote:svakog normalnog to nervira,mada je takvih malo,uglavnom oni misle da su u pravu.svjedocili smo tome nebrojeno puta na forumu...kakaljin wrote:Nervira me kada sa 48 km/h prolazis kao furija pored vozila koja se krecu koliko sporo voze. A nije guzva ni zastoj vec normalno saobracaj treba da se odvija a oni toliko sporo voze
Od Baščaršije do Muzičke sam danas išao 17 minuta.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#19708 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
a jesam.... ,ja od ilidze do hane nadziavdagic sat vremena....sparky wrote: Jesi vidio kako sam danas proletio 36 na sat
Od Baščaršije do Muzičke sam danas išao 17 minuta.
- drug_profi
#19710 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni su zadnji put farove pregledali na tehnickom negdje tamo 2008. kad sam prvi put registrovao staro auto. I to na moj zahtjev jer mi je slabo osvjetljavalo cestu. Odmah i podesili fino. Otad niko ni da se pocese. Vise ni haubu ne dizu, vin broj prepisu sa sajbe.Travnički Noćni Šetač wrote:Na tehničkom pregledu bi trebao između ostalog da se provjerava podešenost snopa svjetla na regloskopu, kao i da se utvrdi da li je izvor svjetlosti koji je postavljen u vozilu odgovara onome koji je konstrukcijom uređaja i predviđen....kakaljin wrote:Nisu problem original ili kvalitetna xenon svjetla, vec ovi hibridi i losi xenoni koji su svugdje zabranjeni sem kod nas, treba i to zabraniti na tehnickom i da policija kaznjava.Velkoski wrote:ja sam oslijepio od xenona i dugih svjetala
Drugim riječima, xenon sijalica u običnom faru ne bi trebala moći proći tehnički, kao što nepodešen far takođe ne bi trebao proći tehnički...
...
Zašto i kako prolaze to je sad drugi par opanaka...
-
UmaX
#19711 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni gledali zadnji put. Na oba auta.
- Travnički Noćni Šetač
#19712 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Uradio sam malu retrospektivu nekih situacija sa puteva iz zabilježenog u 2018.g. sa željom da se na ovaj način zahvalim svima koji su me u toku godine podržali i da svima zaželim sretnu Novu godinu.... pa eto s obzirom da je dosta velika podrška došla sa raje odavde sa foruma i da nisam baš svima bio previše dosadan želim i ovde još jednom da se zahvalim svima...
- drug_profi
#19713 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hvala stari, sretno i tebi!
- nepass1
#19714 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pregledao do prve minute. pa vise ti gresaka pravis. sto si prikocio liku koji prestize, ja bi mu isao da se sasere u milimetar. sto si pustio kombi da se uvali sa semafora, znaci nema boga da bi se stigao meni uvaliti i ovaj sto se ukljucuje ja bi mu na pola metra prisao i upalio duga. e jedino ovo prestizanje preko pune bih pustio.Travnički Noćni Šetač wrote:Uradio sam malu retrospektivu nekih situacija sa puteva iz zabilježenog u 2018.g. sa željom da se na ovaj način zahvalim svima koji su me u toku godine podržali i da svima zaželim sretnu Novu godinu.... pa eto s obzirom da je dosta velika podrška došla sa raje odavde sa foruma i da nisam baš svima bio previše dosadan želim i ovde još jednom da se zahvalim svima...
ja ne radim ova sranja sto ovi papci rade ali vozim dosta agresivnije, nedam papcima da provode svoje.
- Travnički Noćni Šetač
#19715 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne bih baš to nazvao greškama... nekada sam i ja bio takav kao što predlažeš ali više ne ... vidio sam previše puta šta inat za volanom može napraviti...
...
Postoji agresivna vožnja u smislu odnosa vozača, vozila i ceste(dinamika prolaska više uzastopnih krivina, kontrolisanje vozila pri namjernom proklizavanju, i slične stvari) a postoji i agresivna vožnja prema drugim učesnicima u saobraćaju... prvo su vještine koje treba savladati i za pohvalu su ali ovo drugo ne mogu podržati ...
...
U svakom slučaju hvala što pratiš moj rad i nadješ vremena da daš svoje mišljenje...
...
Postoji agresivna vožnja u smislu odnosa vozača, vozila i ceste(dinamika prolaska više uzastopnih krivina, kontrolisanje vozila pri namjernom proklizavanju, i slične stvari) a postoji i agresivna vožnja prema drugim učesnicima u saobraćaju... prvo su vještine koje treba savladati i za pohvalu su ali ovo drugo ne mogu podržati ...
...
U svakom slučaju hvala što pratiš moj rad i nadješ vremena da daš svoje mišljenje...
- nepass1
#19716 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
zezam se da su tvoje greske.Travnički Noćni Šetač wrote:Ne bih baš to nazvao greškama... nekada sam i ja bio takav kao što predlažeš ali više ne ... vidio sam previše puta šta inat za volanom može napraviti...
...
...
ali fakat ja nedam pardona. ovaj kombi ne bi prosao kad bi pola dana stajali.
- Travnički Noćni Šetač
#19717 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma shvatio sam te druže...
..
Ta specifična scena ( odnosno imaju dvije na istom mjestu) je iz Travnika i to sa tranzita magistralnog puta koji prolazi kroz sredinu grada... Najkritičnija dionica jer je u pitanju magistralni put sa duplom trakom a istovremeno pristup svim gradskim ulicama, stajalištima gradskog saobraćaja, pekarama, kafićima i svim ostalim sadržajima i non stop se zagušuje po nekoliko puta u toku dana... Uglavnom stalni problem ovdje kod nas...
..
Ta specifična scena ( odnosno imaju dvije na istom mjestu) je iz Travnika i to sa tranzita magistralnog puta koji prolazi kroz sredinu grada... Najkritičnija dionica jer je u pitanju magistralni put sa duplom trakom a istovremeno pristup svim gradskim ulicama, stajalištima gradskog saobraćaja, pekarama, kafićima i svim ostalim sadržajima i non stop se zagušuje po nekoliko puta u toku dana... Uglavnom stalni problem ovdje kod nas...
-
Throttle
#19718 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nepass1 ko mirzet, ne da ispred sebe pa ginut-ginut 
-
tempuser
#19719 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jedan je Mirzet! 
- nepass1
#19720 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma jok to, samo alergija na bezobrazluk. eto on pametan pa ce prestici kolonu i uvaliti se prvi. niko to nije skontao osim njega.Throttle wrote:nepass1 ko mirzet, ne da ispred sebe pa ginut-ginut
-
NediM17
#19721 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki dan seljak prije kruznog kod Fisa (dakle prije ulaza u kruzni 20 metara) daje lijevi zmigavac i hoce u Fis preko pune linije. O jebem ti pleme seljacko. Na sirenu i zaobidjem sa desne strane.
Jucer na autoputu vidim u daljini rikverc svjetla, na mostu. Cuner je vidio havera papka da je trulja riknula u zaustavnoj, promasio ga, i na mostu ubacio u rikverc i vozi u desnoj traci autoputa rikvercom prema zaustavnoj traci prije mosta.
Moracu i ja ovaj daskam nabavit.
Jucer na autoputu vidim u daljini rikverc svjetla, na mostu. Cuner je vidio havera papka da je trulja riknula u zaustavnoj, promasio ga, i na mostu ubacio u rikverc i vozi u desnoj traci autoputa rikvercom prema zaustavnoj traci prije mosta.
Moracu i ja ovaj daskam nabavit.
- nepass1
#19722 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pravac ilidza grad, hocu lijevo u n filipovica, jedini ja skrecem lijevo, iza mene niko ispred mene niko na semaforu. dolazi treba umjesto iza mene hop ispred da se uvali. zuri joj se ili koji q? samo benzinom politi i zapaliti je i auto i nju u autu. dok je crveno bilo trznem je da krene.
- Travnički Noćni Šetač
#19723 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To ti je onde druže svakodnevna pojava... svaki put kad naidjem po jedan najmanje snimljen...NediM17 wrote:Neki dan seljak prije kruznog kod Fisa (dakle prije ulaza u kruzni 20 metara) daje lijevi zmigavac i hoce u Fis preko pune linije. O jebem ti pleme seljacko. Na sirenu i zaobidjem sa desne strane.
- skafiskafsnjak
#19724 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve nekako tolerisem, zaboravim.... ali zmigavac 
- Daryl Dixon
#19725 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
@2:19 najbolji osjećaj.. ovako je prije nekih pola godine nakav kurton sa bijelim bmw-om prošišao jedno 9 banki najmanje prije RTV doma prema gradu.. joj kad za njim specijalna jedinica, zaustaviše kurtona, meni srce ko džamijaTravnički Noćni Šetač wrote:Uradio sam malu retrospektivu nekih situacija sa puteva iz zabilježenog u 2018.g. sa željom da se na ovaj način zahvalim svima koji su me u toku godine podržali i da svima zaželim sretnu Novu godinu.... pa eto s obzirom da je dosta velika podrška došla sa raje odavde sa foruma i da nisam baš svima bio previše dosadan želim i ovde još jednom da se zahvalim svima...