Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Not My Idea

#19701 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Covjece, nije ovom @Smartu lako, radno vrijeme mu 24/7.
cvijet s reverom

#19702 Re: Zeničani

Post by cvijet s reverom »

Džaba kad novoj nadi bh politke i sda-ovskom isprdku kola idu ubrzano nizbrdo.

https://www.zenicablog.com/apel-za-spas ... entativki/
smartXL

#19703 Re: Zeničani

Post by smartXL »

cvijet s reverom wrote:Džaba kad novoj nadi bh politke i sda-ovskom isprdku kola idu ubrzano nizbrdo.

https://www.zenicablog.com/apel-za-spas ... entativki/
Tu ima nesto zanimljivo, dugovi su davno nastali a kao sad ovaj treba sve to rijesit. Garant je retroaktivno fudo ugasio i KK Celik?

Dok je NK uzeo milione u proteklim godinama a da nema rezultata, veca podrska je izostajala ovim djevojkama kojo su gle cuda imale sjajne rezultate. Na pravdi Boga su nepravedno zapostavljane od huse
Casual's

#19704 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Kome smart ?
phillie

#19705 Re: Zeničani

Post by phillie »

Eno covjece konkursi otvoreni za mjesta u klubu. Prijavi se, kad vec nema strucnjaka.
Ja_Ja

#19706 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

smartXL wrote:
Oi wrote:Izvjestaji predsjednika, direktora, gen.sekretara i koordinatora omladinskog pogona ce biti prezentovani na skupstini kluba, na osnovu zahtjeva koje im je poslao tehnicki odbor.
https://nkcelik.ba/tehnicki-odbor-zatra ... skupstinu/
Mene ne zaninaju ti tzv modifikovani izvjestaji. Ako rade kako treba, onda moraju u svakom trenutku imat spremne podatke, pa ako ih vec imaju, onda neka mjesecno objavljuju jer je nama lakse pratit.

Banka ti svaki mjesec salje izvjestaj sa svim uplatama i isplatama. Zbog cega?

Nemojte jednoumji bit, to je rak rana. Zato nam i cvjeta drustvo, prvi po svemu.

Gdje god imas ovakav tip izvkestaja, tu se lose stoji, goli kriminal. I ovi rade isto kao i prosli, ne objavljuju podatke koji su najinteresantniji
Na osnovu cega ti tvrdis da se radi o "modifikovanim" izvjestajima? Kojim se cinjenicama vodis da bi to zakljucio? Hajde pomozi i nama, prosvijetli nas molim te.

Niti jedan klub, pa ni javno/privatno preduzece ne objavljuje mjesecne izvjestaje o poslovanju. Slozio bih se s tobom da si mozda trazio kvartalni izvjestaj, ili polugodisnji ali svaki mjesec je malo preseravanje i trosenje energije ljudi koji treba da se bave bitnijim stvarima poput reprograma. Elementarno nepoznavanje poslovanja je porediti bankovni izvjestaj sa izvjestajem poslovanja jednog subjekta. Godisnji izvjestaj je standard za nogometne klubove i ti se izvjestaji podnose na skupstinama klubova, a pripremaju se pred samu skupstinu.

Tvrditi da su se ljudima koji volonterski rade osladile pare je opet za Dr. Bajre Torlaka (nekada popularno bilo kazati Dr. Sestica), ali to je opet druga tema.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#19707 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Oni koji su upropastili Celik sada zadovoljno trljaju ruke dok ovo citaju. A jesu i majstori svaka im dala!
cvijet s reverom

#19708 Re: Zeničani

Post by cvijet s reverom »

_BataZiv_0809 wrote:Oni koji su upropastili Celik sada zadovoljno trljaju ruke dok ovo citaju. A jesu i majstori svaka im dala!
Pa vidiš da im nije dosta.Sad samo smeta NGG.
Kad ih istjeraju nastavlja se po starom.
N.N.

#19709 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Ko ce bolan sta nastaviti vidis da igraci zadna 2 mjeseca nisu marke dobili :D
Eto nas nas Dzidic proziva po portalima...ahahahahah
smartXL

#19710 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Aaaaa pa jbt, vas par likova namjerno zatvarate oci na tu tzv trtansparentnost. Prvo celik nije JP nego udruzenje, a kod clanova udruzenja, informacije su uvijek dostupne. Do sad ste kukali kako nismo znali u sta se pare trose, pa druze ni sad ne znamo.

Sto su presultili 70 000 KM pred kraj maja, a spominjali licencu i reprogram?

Ni sad ne znao gdje su pare, kolko su zaradili, koliki im je mjesecni rashod, a koliki prihod. Popuslisticki su i oni nastupili. Sa svima se svadjaju a probleme ne rjesavaju.

Otvorite oci, koji vam je *urac
Casual's

#19711 Re: Zeničani

Post by Casual's »

smartXL wrote:Aaaaa pa jbt, vas par likova namjerno zatvarate oci na tu tzv trtansparentnost. Prvo celik nije JP nego udruzenje, a kod clanova udruzenja, informacije su uvijek dostupne. Do sad ste kukali kako nismo znali u sta se pare trose, pa druze ni sad ne znamo.

Sto su presultili 70 000 KM pred kraj maja, a spominjali licencu i reprogram?

Ni sad ne znao gdje su pare, kolko su zaradili, koliki im je mjesecni rashod, a koliki prihod. Popuslisticki su i oni nastupili. Sa svima se svadjaju a probleme ne rjesavaju.

Otvorite oci, koji vam je *urac
To pitaj 60 budućih navijača vašeg KF Zenica.

Još ti meni ne odgovori, Kome ?!?!?
smartXL

#19712 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Casual's wrote: To pitaj 60 budućih navijača vašeg KF Zenica.

Djecak, gdje ti je clanska? Ne odgovaram nekom ko ne zna vise od 2 famozne rijeci: transparentnost i reprogram!
Casual's

#19713 Re: Zeničani

Post by Casual's »

smartXL wrote:
Casual's wrote: To pitaj 60 budućih navijača vašeg KF Zenica.

Djecak, gdje ti je clanska? Ne odgovaram nekom ko ne zna vise od 2 famozne rijeci: transparentnost i reprogram!
Transparentno odgovori, kome ?
smartXL

#19714 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Ti kao dijete koje nisi clan celika, nemas mandat da u nase ime govoris. Nemoj zastupat ako vec nisi dao licni doprinos. Mi clanovi imamo pravo na dostupnost svih informacija.

Ova uprava nema ni podatak koliko celiku mjesecno treba para da bi izmirivali obaveze i da ne bi imali poteskoca. Ova uprava ne iznosi sve informacije u javnost. Iznose pojedine, a sve nikako, sute

To nije transparentan rad.

Ne citiraj me vise, dok se ne uclanis u celik. Ja sam rekao da je onaj javni spisak o clanovima dao dosta informacija o tome ko ustvari zastupa celik. Toliko o robiji, koja urla ova dva pojma, bez licnog ucesca. Ko sto sam vec reko, lako je tudjim kurcem koprivu mlatit.
Casual's

#19715 Re: Zeničani

Post by Casual's »

smartXL wrote:Ti kao dijete koje nisi clan celika, nemas mandat da u nase ime govoris. Nemoj zastupat ako vec nisi dao licni doprinos. Mi clanovi imamo pravo na dostupnost svih informacija.

Ova uprava nema ni podatak koliko celiku mjesecno treba para da bi izmirivali obaveze i da ne bi imali poteskoca. Ova uprava ne iznosi sve informacije u javnost. Iznose pojedine, a sve nikako, sute

To nije transparentan rad.

Ne citiraj me vise, dok se ne uclanis u celik. Ja sam rekao da je onaj javni spisak o clanovima dao dosta informacija o tome ko ustvari zastupa celik. Toliko o robiji, koja urla ova dva pojma, bez licnog ucesca. Ko sto sam vec reko, lako je tudjim kurcem koprivu mlatit.
Kome smart, kome ? Kome se novac osladio ?
channel10

#19716 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Kikibombona wrote:
Oi wrote:Scenarij ce biti slijedeci: Fudo ce (svojim nacinima) iz kluba otjerati momke iz NGG-a, novo rukovodstvo ce biti izabrano po direktivi velikog vodje, desit ce se rebalans gradskog budzeta i celik dobiti reprogram. Fudo veliki spasilac, botovi po drustvenim mrezama ga proglasavaju pejgamberom, ,klub se ponovo vraca u ralje politike.
NGG je svo vrijeme odbijao biti fudin piun i onda nam na scenu dolazi perco...
zivi bili pa vidjeli!
:thumbup: :thumbup:

Dobro meni rece Vrace kada sam ga napao radi saveza sa SDA i kada sam podrzavao Fudu ublehu. 'Uhvatila te malo fudomanija, skontat ces brzo ko je i sta je Fudo...'... :D :D

Bgm, skontah prije nego sam mislio. Kakav smrad kruh ti jebem! :evil:

Ne mogu ja vise ovo, pritisak mi divlja. Vidimo se raja na protestima. :thumbup: :D
Ebo vas polupismeni idiot kad njega slušate. Kako će politika opet uci u klub kad članovi biraju UO?
Zar to i nije bio razlog uvođenja novog statuta (da članovi biraju UO)?
Da li uopšte ljudi u klubu znaju koliko im novca treba na mjesečnom nivou da bi klub poslovao na nuli?
Da li mogu obezbijediti tu sumu?
avenija

#19717 Re: Zeničani

Post by avenija »

:lol: :lol:
smartXL

#19718 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Obecanje NGG-a

Razvojni plan NK Čelik Zenica
Prijedlog razvojnog plana NK Čelik Zenica je pripremljen od strane ekonomskih i pravnih stručnjaka, simpatizera Čelika, u skladu sa modernim tendencijama u svijetu sporta te će biti će dostupan onog trenutka kada se u klubu sprovedu temeljne promjene odnosno usvoji prijedlog novog statuta. Razlog za takav stav je praktične prirode.
Gdje je do danas razvojni plan? Statut u januaru usvojen! Koji su to ekonomisti i pravni strucnjaci i sta su napisali. Ako su transparentni, do sad bi ovo objavili. Il su ublehe prosipali. Dosli na pozicije i nastavili kao i stari, sve je i dalje u velu tajnosti.
Razvojni plan je ekonomski i pravno opravdan, u skladu je sa kapacitetima Čelika kao kluba, Zenice kao grada te je u potpunosti prihvaćen od užeg rukovodstva navijačke grupe “Robijaši 1988 Zenica” koje smatra da razvojni plan predstavlja osnovu rada kluba u budućnosti koji će osigurati preduslove za njegov rad, a u skladu sa njihovim očekivanjima, kao i očekivanjima ostalih simpatizera i navijača kluba. Isti podrazumijeva nove izvore finansiranja, reorganizaciju klupske omladinske škole fudbala, sistematičnost ekonomskog i sportskog rada, te tržišno istupanje ka novim partnerima. U sklopu istog se nalazi 50-tak projekata i reformi koji će, adekvatnim radom, obezbijediti nove prihode i sisteme djelovanja u samom klubu, a koji su prilagođeni lokalnim uslovima te koji su se pokazali uspješnim diljem svijeta u drugim klubovima. Ipak, dio njih je potpuno jedinstven i može Čelik učiniti prethodnikom nekih novih trendova.
Kojih je to 50-tak prijekata? Kolko ih je pokrenuto do danas?

Ovi otkaku su dosli, samo prose, jer nemaju kapaciteta da rade. Za statut im svaka cast, ali nista vise od toga. Treba doci neko ko "zna znanje"

Dobili su 250 000KM, ni jedan jedini problem sami nisu rijesili. Ne krivim ih sto nisu, jer ne znaju, ali je davno vrijeme bilo da dodje neko ko zna.
Ja_Ja

#19719 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

^^ Ovaj tip je ko savo na temi o Siriji (kiki zna o cemu pricam). Bez obzira kako covjek pokusa da diskutuje s njim on i dalje svoje pa svoje, ne obracajuci paznju pritom kolike gluposti valja.
smartXL

#19720 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Pa ljudino, i vi po svom jednoumno, transparentnost i reprogram.

Na moje pitanje da mi dostavite sta je to transparentno, sa konkretnim stvarima, pricu okrenete pa o fudi pisete. Ne pitam vas za fudu, pratim, citam.

Na celu celika je covjek koji je prosvjetni radnik a ne neki menadzer, ekonomista. Niko do njih ne umije vodit knjige. Zato nema podataka.

Pitam opet, sto su se usutili za 70 000 KM?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#19721 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

I jedna i druga strana imaju argumente. Ne mogu nikoga podrzati u ovoj raspravi.
Casual's

#19722 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Komeee smart ljubavii mojaaa?
smartXL

#19723 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Casual's wrote:Komeee smart ljubavii mojaaa?
Uclani se omladinac, pa pricaj o celiku, takvih "robijasa" mozes nac i u po sarajeva.

Do sad si mogao zamolit da ti neko uslika clansku pa da je ovdje postavis, mozda bih povjerovo, i odgovorio ti na pitanje. Mada nema potrebe da ti odgovaram, ako imas klikere, saam ces skontat, nema potrebe da ti crtam i bojim.

ZAto si ti i branio stav da je 800 clanova i vise neko odlicno, iako po stranu zabacujes cinjenicu da je celik do guse u govnima i da mu svi trebamo pomoc. Namjerno taj dio zanemarujes. Zato i kazem da se takvi robijasi mogu nac bilo gdje, ali onih iskrenih, srcanih je svega cca 800 od cca 100 000 gradjana. Onda istu spiku nadovezete i za posjecenost, neki prosjek lafo. Ogavna poredjenja, ofucana, jadna
N.N.

#19724 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Smart ima odlicne postove ;-)
Casual's

#19725 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Komeee? :) :)

Ljepoto, iznenadio bi se kakvih ih ima. :thumbup:
Post Reply